רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בימים האחרונים שמתי לב לכך שחלק ממצלמות הרמזור הישנות נצבעו מחדש בצבע כתום (זהה לגאטסו). האם מתכוונים להפעילם מחדש, או אולי בכדי לבלבל את הנהגים ?
הודעה אחרונה מאת St. Bob, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כתבה שהתפרסמה במאקו על ניידת חדשה של משטרת התנועה שחציה צבוע כמונית וחציה האחר כניידת רגילה, כחלק ממאבק בתופעת הנהיגה בשכרות: לדעתי זה בזבוז, ולא ישנה את המצב הקיים, אלא יותר יח"צ של המשטרה. מה אתם חושבים? זה ראוי? זה יועיל?
הודעה אחרונה מאת MOTIOZ, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום,יש לי רכב ישן משנת 1994,הקפאתי/הפקדתי את רישיון הרכב לפני 3 חודשים-(מחכה ל-2014-רוצה לגרוט את הרכב).חיברתי את הרכב עם כבלים לרכב קטן דלוק הנוריות חיווי נדלקו היה סטרטר אבל לא הצלחתי להתניע(יכול להיות שהכבלים לא כל כך טובים-ושמעתי שאם המצבר כמעט גמור צריך כבלים טובים).לרכב יש נעילה חשמלית-השארתי את הרכב מחובר בכבלים לרכב הדלוק ושכחתי את המפתחות על מושב הנהג...הדלת שליד הנהג לא הייתה נעולה-לא יודע מה קרה היא ננעלה לבד. כדי להתניע את הרכב צריך לסובב ביחד עם המפתח אימובילייזר. המכסה מנוע פתוח... יש אפשרות לפתוח את הרכב ממכסה המנוע? אם אצליח לפתוח רווח מספיק גדול בדלת אולי אצליח לדוג את צרור המפתות מהמושב... ראיתי גם ביוטוב How to Unlock Your Car with Thin Rope …
הודעה אחרונה מאת NEW2014, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי. כידוע, גרסאות ה-TSI לא מגיעות עם גג שמש, לעומת גרסאת ה-1.4 ספורט שמגיעה עם גג שמש. 1.האם במידה ואני קונה רכב חדש מהיבואן, TSI ידני לצורך העיניין - אני יכול להוסיף אצלו גג שמש בתוספת תשלום? במידה וכן, האם זה מותנה ברכישת רמת גימור מסויימת? 2.במידה ואני קונה TSI יד שנייה - האם יש לי אפשרות להגיע ליבואן ולהתקין גג שמש? ברור לי שאפשר דרך צד ג' לעשות מה שרוצים - אני שואל לגבי היבואן כדי לוודא אם זה אפשרי לעשות הכל בצורה "חוקית" שלא תיפגע באחריות וכו'. תודה.
הודעה אחרונה מאת JentuS12, -
שלום לכולם, אני מעדכן לגבי מקרה שהתרחש אצל חבר (לא אצלי). הלך לרכוש לנצ'יה אפסילון ידנית, עם 19 אלף ק"מ. הוצגה לו היסטוריה נטולת תאונות. הלך לבדוק את הרכב - התגלה כי הייתה תאונה, תוקנה - ויש סימני מתיחה בקורות הרוחב! הודיעו לו היום חגיגית שלא ימכרו לו את הרכב גם לא בהנחה - פשוט החליטו להחזיר את הרכב להשכרה. אין התנצלות מצידם על ההטעיה, אין שום מחווה שירותית, אפילו לא מהפה לחוץ - פשוט מאכזב. אם יש נציג של אלדן שקורא כאן בפורום - אני ממליץ לראות איך אתם מתקנים את הרושם הקלוקל הזה...כי בינתיים זה נראה כמו התנהלות של מגרש קטן ועלוב ולא התנהלות של חברה גדולה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
למרות שקניתי מצלמה שניתן לשלוף אותה מהסטנד בצורה דיי קלה, עדיין עם כל הריטואל של להוציא את הפנל של הרדיו, לנתק את הנייד מהמטען וכו' וכו' יוצא שאני מתעצל ובפועל לא שם את המצלמה במקומה (היא נשארת בתא הכפפות). האם לדעתכם השארתה על החלון מזמינה פריצה או שזה אביזר לא אטראקטיבי לנרקומנים/ילדים ששוברים שמשה בשביל חצי שקל שנמצא עד הדשבורד?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 4 תגובות
- 921 צפיות
שלום לכולם, לאחר שאופציית רכישת רכב היברידי ירדה מהפרק עקב עלות רכב גבוהה, אני שוקל להסב את הרכב שלי לגז. הרכב הוא c4 שנת 2008 עם 120k ק"מ, אנחנו עושים בממוצע כ 35k-37k ק"מ בשנה, האם הסבה לגז תהיה צעד חכם או שההסבה תפגע ביכולות הרכב ובביצועים? אשמח לדעת קצת יותר פרטים טכניים על הסבה בגז לרכב פרטי, עלויות, אחזקה, טיפולים וכו' או שמא כדאי להחליף כבר את הרכב - תקציב של 60k למשפחה קטנה. תודה לעוזרים, יהונתן
הודעה אחרונה מאת davideinat, -
היי פורום, לא מצאתי טיסה פנויה מלוס אנג'לס לווגאס בתחילת ינואר (CES), אז שקלתי להשכיר רכב ולנהוג את זה. שאלות (מקווה שמישהו יוכל לעזור עם תשובות)- 1. האם רשיון הנהיגה הישראלי הינו מספיק או שצריך להוציא רשיון בינלאומי? (חיפוש באתר משרד התחבורה לא גרם לי להשתכנע, בעיקר עקב העובדה שיש לא מעט פורומים שונים שטוענים אחרת). 2. אם צריך- איפה, כמה זמן לוקח וכמה עולה? 3. מצאתי דרך VROOM VROOM VROOM - שברולט וויאו/ פורד פוקוס ב 140$ לשבוע. נראה לי זול מדי. אני מפספס משהו? (כן, ברור לי שיש עלות דלק נוספת). 4. האם זה מסובך לנהוג מ LA לווגאס? האם הכבישים בדרך צפויים להיות עמוסים עקב CES? האם צריך GPS? 5. חנייה בווגאס, בייחוד בתקופת CES- האם עולה כסף? תודה,
הודעה אחרונה מאת costaet, -
חרדת נהיגה
מאת ofekm1-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אם מהכותרת קפץ לכם ישר פסיכולוג!, אז לא. (אולי גם יכול לעזור) אבל הכיוון קצת שונה. הבנתי שיש הדרכות/קורסים מעשים שנותנים פתרון לתופעה. בעיקרון מדובר על נהגת כעשרים שנה על הכביש שבזמן האחרון פיתחה נטייה לפחד מהכביש ומהרכב. אשמח לשמוע אם מישהו עשה קורס או הדרכה בסגנון,אם זה עזר וכמובן המלצות למדריכים או בתי ספר שמציעים משהו כזה. תודה מראש אופק
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- 0 תגובות
- 610 צפיות
היי לא מצאתי מקום אחר לישאול את זה בפורום. השאלה היא האם אני קונה שוקר בחו"ל, איביי וכאלה, האם יעצרו לי את זה ויחרימו? תודה,
הודעה אחרונה מאת eyal177, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כמידע לציבור - לא להתנפל - בשת"פ סוף שנה של גרופון עם אוויס מוצע למעוניינים הדיל הבא : פיאט 500, שנת 2013 עם 0 קילומטר . מנוע 1.2 ליטר עם גיר אוטומטי .(האמת רובוטי חד מצמדי). מגוון צבעים לבחירה: קפוצ'ינו, לבן, בלו מידנייט, אדום פסטל, שחור אלגנטי, אפור עכבר או אפור. מדובר בדגם 500 פופ . נפח מנוע – 1242 סמ"ק , אבזור הכולל: נעילה מרכזית, 2 חלונות חשמל, רדיו דיסק מקורי, מראות חשמליות, 7 כריות אויר, בקרת יציבות, ABS, מזגן, הגה כוח ועוד. 1000 ₪ ישולמו לגרופון, בפריסה של עד 6 תשלומים , יתרת התשלום בסך 81,000 ₪ לחברת AVIS. המחיר כולל אגרת רישוי. ברור שהרכב ירשם כיד ראשונה מליסינג והקונה המאושר/ת יהיה יד 2. משתלם ? דובר על כך רבות. כל איש ודעתו הלגיטימית. …
הודעה אחרונה מאת omer-T, -
-
שילוט מוזר
מאת den4eek-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
כאשר נסעתי ליד א"ת חדרה לכיוון כביש 65, שמתי לב לשלט מוזר שלא ראיתי בעבר, שלט שמפנה ל"נייר חדרה" עם איור של סימן שאלה. (תמחקו את הנקודות ב- http) יש למישהו הסבר או פירוש? (יהיה טוב אם מישהו יוכל לפרסם את התמונה, אני עוד צעיר...)
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
-
- 1 תגובות
- 845 צפיות
יש לי סובארו אימפרזה 98 עם דוד של CARUB, ושמתי לב שלפעמים קורה מצב כשאני מאט את האוטו עם ההילוכים ואז לוחץ גז הטורים ממשיכים לרדת והאוטו לא ממשיך לנסוע, לפעמים זה בדיוק לשניה ואז נוסע בלי בעיות, ולפעמים אני מוריד הילוך ורק אז האוטו נוסע זה לא קורה לעיתים קרובות כל כך אבל בכל זאת קורה.. אמרו לי שזה יכול להיות קשור לאגזוז
הודעה אחרונה מאת אייל מסובארו, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 94 תגובות
- 10.5 אלף צפיות
סמל"ת מציעה גרסה מעניינת לדגם המיטו המוכר. עד כה הגרסאות החלו ב - 148,000 ועכשיו מוצעת גרסת בסיס ב - 33,000 פחות , דבר המכניס אותה לקטגורייה חדשה . מדובר במנוע טווין איר המודרני של פיאט עם 2 בוכנות ונפח 875 סמ"ק, כמובן עם טורבו. המנוע שמוצע כבר במגוון של הקונצרן בגרסת 85 כ"ס (פנדה, 500 , אפסילון) מתוגבר כאן בעוד 20 כ"ס . כלומר - 105 כ"ס ו- 14.8 קג"מ ב - 2,000 סל"ד. ה"ביצועים" הינם 11.4 שנ' ל - 100 קמ"ש ומהירות 184 קמ"ש. תצרוכת דלק מוצהרת של 23.8 (!) ק"/ליטר. עם גיר ידני 6 הילוכים ברור שלא מדובר בחורכת אספלט אך התמורה של מחיר מול "אפקט ההגעה" לדעתי - מצויינת ! גם האיבזור בדגם ה - ZAGATO לא רע - וכמובן מי יכול שלא להעריך אמירה "יש לי אלפא רומיאו זא…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
כותרת. אשמח לקבל כתבות או כל סיקור כלשהו.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אחרי שנה עם I35 קיבלתי את האגרת רישוי שהתייקרה בכ-40 שקלים, אך שמתי לב למשהו מוזר - ברישיון המקורי שקיבלתי עם קבלת הרכב מהסוכנות הייתה דרגת זיהום האוויר ברישיון 4, כמו שצויין במפרט של האוטו. היום, הפלא ופלא דרגת זיהום האוויר שכתובה ברישיון היא 6. יש טעם לייחס לזה חשיבות? יש סיכוי שבגלל זה המחיר עלה משנה שעברה? תודה, אלעד.
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 1 תגובות
- 933 צפיות
WRX החדשה אמורה להגיע לארץ? המידה וכן ידוע כבר על מחירים?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לעצתכם ולדעתכם ואולי גם של הנציג של שברולט בפורום... קניתי לאחרונה שברולט ספארק מהדגם LTZ שנת 2013 (עלתה לכביש במאי) יד שנייה.... כחלק מהתוספות של הLTZ לעומת הLT זה: משענת יד לנהג,6 רמקולים, חיישני חנייה ומראות צד מחוממות בהפעלה חשמלית ועוד... אולם... כל הרשימה שכתבתי למעלה לא קיימת ברכב... ששאלתי את בעל הרכב הוא פשוט אמר לי שזה לא הגיע עם הרכב ואין לו מה לומר לי... (וכמובן אין סיכוי שהוא פירק לי חיישני רוורס או 2 רמקולים ומכר לי את הרכב ) מצ"ב תמונות מסך מהמפרט של שברולט ישראל באינטנרט וגם המפרט עצמו בקובץ PDF שמוכיח את הנ"ל. ולשאלותי... האם זה מקובל להשמיט תוספות שמפורסמות כחלק ממפרט הרכב? האם שמעתם על זה בעבר? האם אני יכול לבו…
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 597 צפיות
שלום לכולם! מחפש שותפים לטיולי כביש (בעיקר טכניים) באיזור הגליל העליון. אנשים בוגרים ואחראיים. למעוניינים בפרטי
הודעה אחרונה מאת hezi2155, -
אמנם אין בארץ הרבה ימי גשם / ערפל, ובכל זאת, פנסי הערפל הם אביזר בטיחותי. למה בארץ פנסי ערפל קדמיים נחשבים למותרות? אבזור עשיר? תוספת אבזור בתשלום? למה זה לא אבזור סטנדרטי כלול במחיר? איך זה בחול, מישהו מתמצא?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום. יש לי ברכב תאורת לד בפנסים הקדמיים שנדלקת אוטומטית עם התנעת הרכב. האם בחורף אני עדיין חייב להפעיל אורות רגילים, או שתאורת לד מספיקה מבחינה חוקית? תודה מראש על התשובה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 6 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
אני מחפש סמל להגה של הונדה סיויק 2007 קניתי את האוטו שכל הסמל מקולף ואני מחפש סמל חלופי. אצלי ההגה הוא במקור כזה וזה המצב הנוכחי אצלי כרגע תמונה זאת הוקטנה. לחץ על כותרת זאת על מנת לצפות בתמונה בגודלה המקורי. גודל התמונה המקורית הוא 791x592. עכשיו ראיתי גם רכבים כמו שלי עם סמל כזה שלא ניראה לי אפשרי להשים כזה סמל כי יש לי מקום בידיוק ל H ולא לכל הריבוע כמו בהגה עם הסמל האדום, אז איך זה? בקיצור אשמח לעזרה במציאת קישורים לסמל הגה באיביי או מאתר אחר ששולח לארץ, תודה. תמונה זאת הוקטנה. לחץ על כותרת זאת על מנת לצפות בתמונה בגודלה המקורי. גודל התמונה המקורית הוא 1000x667.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הכל התחיל בזה שנכנסתי לאתר בניה, כחלק מהעבודה. כשיצאתי שמתי לב שהאוטו עושה טאק טאק טאק, בערך כמו רכבת. עצרתי בצד וספרתי בערך 4-5 ברגי פח נחמדים בכל צמיג. הצמיגים של מישלין, פרימסי HP, נחשבים טובים מאד ושימשו אותי קרוב לשנה וחצי וכ 50 אלף קילומטר. אין ברירה, טלפון לחברת הליסינג ואז.. אוזני נשרו. "כן אדוני, אין בעיה, 4 צמיגים. מחר בפנצריה של X". "איזה צמיגים?" "לא יודעת אבל הכי פשוטים. קח את זה בחשבון לאוטו שלך גם ככה הצמיגים מאד יקרים". "אולי בכל זאת? תראי זה אוטו חזק, גם כבד, גם נוסעים בו 7 נפשות, אולי קצת רחמים? אפשר? משהו?" "תן לי לחזור אליך.." טוב גם זה משהו. לחזור זה תמיד טוב. יש תקווה. אחרי שעה: "החלטנו לתת לך צמיג הרבה יותר טוב ממ…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
(שואל בשביל חבר) חבר קיבל רכב חדש מהחברה שנת 2013 לאחר פחות מחודש המצבר הלך הוא בדק את התאריך שעל המצבר , רשום שם ינואר 2009 האם הדבר ייתכן ? בדקנו בכמה רכבים שונים משנת 2013-12 וכל המצברים שלהם שנתון 2012 תודה!
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלה בתכנון כבישים: מהנדס כבישים אמור להציב במקום X תמרור האוסר פניה שמאלה לרכב שאינו פרטי. איזה תמרור הוא אמור להציב? - תמרור האוסר פניה שמאלה + כיתוב "לרכב במשקל כולל מעל 3.5 טון"? - תמרור האוסר פניה שמאלה + כיתוב "לרכב במשקל כולל מעל 4 טון"? אולי אף אחד משני אלו ויש אפשרויות אחרות? תודה.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלומות, עקב לקחי הסופה האחרונה, הוחלט לרכוש פתרון שיאפשר לרכב ליסוע במקרה הצורך על שלג. חשבנו על לקנות שרשרות שמרכיבים על הצמיגים. יש כ"כ הרבה מבחר באינטרנט, האם יש פה מישהו עם נסיון ויכול להמליץ על סוג/ חברה מסויימת שמומלץ לרכוש? כמו כן ראינו את הפתרון הבא: AutoSock Multi Grip וסרטון ההדגמה שלהם: WYjIDvSdzHQ דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. איך הפתרון הנ"ל בכלל? תודה מראש למשיבים.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אפשר להשיג אבזם חגורת בטיחות משומש? (צריך את הזכר והנקבה, ללא הרצועה) הצורך הוא אסתטי בלבד! לא לשימוש ברכב כלשהו. יש מגרשי גרוטאות שאפשר לבוא ולקחת בחינם או במחיר סמלי? תודה, שחר
הודעה אחרונה מאת rorshach, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
סרטון השוואה נחמד לכבוד הסופ"ש, נתקלתי בו רק עכשיו כמובן שהפאביה היא ממש לא הפאביה הסטנדרטית שאנו מכירים, אך עדיין הרגשתי צורך לפתוח שרשור לכבוד הקהילה הגאה בפאביה :lol: http://www.youtube.com/watch?v=0iQN8z1N_VY דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
מה שקורה בארץ זה פשוט בדיחה! מכוני רישוי מושחתים, פשע, , בטסט הוא מוריד אותך על לוחית זיהוי - ושולח אותך לתקן את הלוחית אצל חבר שלו... הבלאגן חוגג, כל שנה לשרוף יום מהסוף שבוע לעשות טסט. מישהו מוכן להסביר לי איך זה שאצל אחותינו הגדולה (ארה"ב) אין מבחן שנתי לרכב? יש אמישן (מבחן פליטה) פעם ב X זמן ואגרת רשיון זעומה כל שנה - וזה הכל! ולא כל הרכבים בארהב חדשים, נכון שבארץ הרכבים ישנים יותר - אבל זה לא מצדיק את זה, הפלוס היחיד לבדיקת הטסט שיכלתי לחשוב עליו הוא שבמאקרו אולי זה עוזר לכלכלה הנחשלת שלנו וליצירת מקומות עבודה האם לדעתכם מחאה נגד הטסט תעזור?
ערב צח לחברי הפורום, אני, חברתי וזוג חברים נוסף עתידים לנפוש בצימר בשבוע הבא, בתוכנית גם ביקור בחרמון. כולנו תושבי באר שבע. לצורך המשימה, כרגע פנויה רק הפונטו 98 שלי. שהצעתי בשמחה למשימה שלושתם חושבים שאני משוגע שבכלל אני חושב שזה הגיוני. האמת היא שבכל חיי הייתי פעם אחת בחרמון, ולא אני נהגתי, כך שאיני זוכר כלל איך נראית הדרך לשם. אז ייתכן והם צודקים. מצד שני אני מאמין שהפונטו שלי מתוחזקת ברמה סבירה שתוכל להביא אותה לכל מקום שאחפוץ. יש צמיגים חדשים בני פחות משנה של קומהו (ממש הפתיעו אותי לטובה בימי המבול האחרונים) יש צלחות ורפידות בלם חדשות שעברו 4 אלף קמ בקושי. מערכת הקירור פועלת טוב נכון לעכשיו (טפו טפו) - אחרי שיפוץ ראש לפני כ-10 אלף קמ. שכלל גם ה…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 413 אורחים (הצג רשימה מלאה)