Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקוריות במשטרת התנועה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק אני חושב שמשטרת התנועה מנותקת מהמציאות? ממתי נסיעה במונית עולה 50 ש"ח?

נסיעה מתחנת המשטרה בבית דגן לאזורי הבילוי בת"א וחזרה - במונית יעלו כמו ערב היציאה ועלות הדלק ביחד.

נכון שנהיגה בשכרות הוא דבר אסור. אבל אם כבר מנהלים קמפיין שלא יהיה מהול בשקרים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

גם אם הנסיעה במונית תעלה 300 ש"ח לערב, זה עדיין עדיף מלאבד את הרישיון לשנתיים, לשלם את הקנס, ולשלם לעורך דין...

זה כמובן, בלי להעלות אפילו את העובדה שזה מונע מנהג ששתה לעלות על ההגה...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
1+ מילים מאוד נכונות, כשאני יוצא לבלות סופי שבוע אני עושה הכל רק להמנע מלחזור הביתה במונית, אני נוסע במוניות במסגרת העבודה, הבוס משלם על הנסיעות האלו אז אני עולה למונית בכיף, אבל בשביל נסיעה של 4.5 ק"מ ותעריף של בוקר\צהריים שהוא יותר זול, ובמסלול בלי פקקים לשלם 50 ש"ח זה הזוי לגמרי.

גילוי נאות : אני נהג מונית (פחות משנתיים)

ואני רוצה לשאול אותך שאלות כחומר למחשבה וממש ממש לא כ"התקפה" :

נניח והיית צריך לנסוע באוטובוס ,ונניח שזה היה רק אוטובוס אחד לכל כוון ,ונניח שהוא מגיע עד הבית ,היית משלם קרוב ל-14 ש"ח ?! אלא אם תרכוש רב קו בכ-300 ש"ח עם הגבלות הזויות שעד היום אני לא מבין.

אז נשאר לנו הפרש של 36 ש"ח בהנחה שנסעת לבד ,בלי חברים, לכוון אחד .

אם אתה לוקח את הרכב שלך ,מן הסתם אתה משלם על דלק (ואני לא מכניס את שאר המרכיבים) , אם מדובר בחנייה בת"א ,חנייה תעלה כ-30 שקלים (או שתתרוצץ ותחפש במרחק גדול) .אני לא צריך להמשיך ובטח לא לשכנע.

למה הזוי לשלם 50 ש"ח למונית ולמנוע עוגמת נפש ,לשתות בכיף בלי לחץ ,אבל לשלם על פאקינג בירה קטנה 30 ש"ח זה לא הזוי ?!

שלא תבין לא נכון ,בתוך עמי אני חי ויודע כמה קשה לעבוד ולהתפרנס ,אבל חשוב על מה שאמרתי .

המלצה שלי :

סעו כמה חברים במונית (תוספת נוסע שלישי תעלה 4.9 ש"ח בלבד) ובקש הפעלת מונה .

לא קלים חיי נהג מונית בלילה (גם לא ביום) והלוואי שהמדינה הייתה נותנת אפשרות להורדת עלויות מוטרפות באחזקת מונית ,כדי שכולנו נהנה .

בברכה

מוטי

פורסם

לא קיבלתי את ההודעה שלך כהתקפה אתה אומר דברים מאוד נכונים, אבל החשבון שעשית לא מתייחס לכל המקרים כאשר יוצאים לבילוי לצערי, בירה עולה מעל 30 ש"ח בבר, אבל אל תשכח ששתית בחוץ על הבגאג' עם חברים בגלל מחירי האלכוהול במועדונים, וקנית בקבוק שלם ב-80 ש"ח שהמחיר מתחלק בין חברים אז בכלל שתית כמעט בחינם, ובפאב אתה שותה כוסית או בירה בשביל החוויה.

עכשיו הגעת לנקודה המעניינת תעשה משאל בין 100 צעירים לוקחים את הרכב שלהם ולוקחים סיכון אם שיתפסו אותם,

אני מאמין הרוב יגידו לך בכלל מחירי המוניות, עוד בשעות של הלילה דופקים לך תעריך 2! עוד יותר יקר...

רשמתי פה מונית עלתה לי 50 ש"ח חשבתי זה מוגזם, וראיתי הודעה רושמים הלוואי זה היה עולה 50 ש"ח שזה עולה הרבה יותר,

אולי צריכים לעשות איזה מבצע לא יודע סתם זורק מהראש: חמישי-שישי מי שבין הגילאים 18-24 יקבל החזר או חצי מחיר על מונית או משהו כזה לא יודע...

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לטובתך ולטובת כל החברים בפורום לגבי תעריף 2 :

הוא מתחיל בשעה 21.00 ומסתיים ב5.30 בבוקר שלמחרת. כנ"ל - מכניסת השבת.

המונה יודע בדיוק את התעריפים לפי השעות, ובכל מקרה שינוי של שעה ,כמו שעון קיץ הוא יתבצע על ידי טכנאי בנקודת שרות ספציפית שמתעסקת רק עם מונים.

ביטוח מונה לשנה - קרוב ל-1000 ש"ח אף על פי שחדש עולה כ-2000 .אי אפשר לא לבטח ,אין הרשאה -הזוי לא ?!

תעריף 2 מתחיל בדיוק באותו המחיר במונה - 12.30 ש"ח .במצב עמידה , המונה קופץ בתעריף 1, כל 13 שניות ב-30 אגורות.

בתעריף 2 הוא יקפוץ ב-30 אגורות כל 9 שניות.

בכללי : ההפרש יהיה באותה הנסיעה בכ-15 אחוז יותר (משוער)

אי אפשר לעבוד על המונה .נקודה . ואת זה אני אומר הן כנהג מונית והן כטכנאי אלקטרוניקה לשעבר.

מה שכן ,נהג לא אמין ,יכול להוסיף תוספות שלא צריך להוסיפן ,ועל כן שימו לב תמיד מה כתוב בקבלה

תוספת מזוודה /כבודה ,נתב"ג ,הזמנה טלפונית וכו' (מדובר בתוספות של לא יותר מ-5 ש"ח לכל פריט).

נוסע אחד או שניים -אותו מחיר .

נוסע שלישי -תוספת 4.9 ש"ח .אין תוספת על נוסע רביעי ולא על עגלת נכים או תינוקות או כלב נחייה לעיוור.

אני יכול לומר שבימי חמישי בלילות העבודה ירדה בצורה משמעותית וחלק לא מועט מהנוסעים מנצלים זאת ונוסעים במחירים זולים מהמחיר הנכון .תמיד יהיו נהגים שמפקיעים ולהפך -נוסעים שמנצלים את המצב הקשה בתחום.

אי אפשר לעשות "מבצע" כי המחירים בפיקוח משרד התחבורה . ה"מבצעים" היחידים שקיימים הם ב"שחור" ובדרך כלל נמוכים מהמחיר הנכון וללא מונה על פי 99 אחוז מהנוסעים שלא מסכימים להפעיל מונה (אמיתי לחלוטין) .

כפי שכתבתי ,חבל שזה המצב ,אבל זה בטח לא באשמת הנוסעים שרוצים לבלות במחירים יקרים של מועדונים ומוניות ,אלא רק בגלל המדינה שמכתיבה מחירי אלכוהול ,שכירות ,ארנונה ,וכלה בביטוח מונית ,סולר ,טיפולים וכל מרעין ובישין.

נהגי מוניות לא מקבלים מחירים זולים יותר בטיפולים או בצמיגים ובטח לא בסולר או ביטוח .

בברכה

מוטי

• תוכן חדש...