Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חרדת נהיגה

ofekm1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אם מהכותרת קפץ לכם ישר פסיכולוג!, אז לא. (אולי גם יכול לעזור) אבל הכיוון קצת שונה.

הבנתי שיש הדרכות/קורסים מעשים שנותנים פתרון לתופעה. בעיקרון מדובר על נהגת כעשרים שנה על הכביש שבזמן האחרון פיתחה נטייה לפחד מהכביש ומהרכב.

אשמח לשמוע אם מישהו עשה קורס או הדרכה בסגנון,אם זה עזר וכמובן המלצות למדריכים או בתי ספר שמציעים משהו כזה.

תודה מראש אופק

פורסם

היה בFIFTH GEAR פרק על זה, הסיעו בחורה עם חרדת נהיגה ב300 קמ"ש וכשהם ירדו ל100 היא חשבה שהם ב50. :-D

אולי שווה לעשות קורס נהיגה מתקדמת, שמצבי איבוד שליטה או אפילו בלימה חזקה לא יראה לה כמשהו מה"לא נודע", שתראה שאפשר להגיב לזה כמו שצריך ולא קורה כלום מהחלקה\בלימה עצמה. נשמע טיפשי אבל הרבה נשים יבהלו מאוד סתם מבלימה חזקה או החלקה במגרש ענקי ריק.

פורסם

חרדה מטפלים קודם כל אצל איש מקצוע בתחום בריאות הנפש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מסכים. יש אנשים שמקצועיים לטפל בחרדה ובסימפטומים שלה על כל הסוגים שלה וזה נראה לי הכי הגיוני ללכת לפסיכולוג או פסיכיאטר...

כמובן בהנחה שמדובר בחרדה לפי הגדרה ולא סתם לחץ או התרגשות.

אתה שואל בשביל מישהו ספציפי אני מאמין... אז אני לא מכיר אישית אבל שמעתי על פרופ' לבקוביץ שמקבל בתל אביב , אם אתם מהאזור. הוא מומחה בתחום של בריאות הנפש, במיוחד בחרדות.

פורסם

קודם כל אני ממליץ להפסיק לשמוע חדשות ורדיו, או להנמיך כאשר מדברים על תאונה.

אני די בטוח שזה חלק מהגורמים לחרדה.

כל שני וחמישי לצערינו קורים מקרים, לפעמים כאלה שמסתיימים רע ולפעמים כאלה עם סוף יותר טוב.

יש כאלה אנשים רגישים לדברים כאלה, ומכאן הכי טוב לא לשמוע ולא לחשוב על זה.

לטפל ברכב כמו שצריך.

תסביר לה כחלק מהדברים, שעדיף לה שהיא תנהג ותשלוט ברכב שלה, מאשר שתסמוך על נהגי מוניות\אוטובוסים\חברים.

פורסם

אני אנסה להסביר קצת יותר לעומק. מדובר בבחורה שמפחדת מהכביש, לא מהנהיגה עצמה. היא כן נוהגת ביומיום פשוט לא הרבה ולא רחוק. עניין הנסיעה למקומות חדשים היה תמיד אבל בזמן האחרון זה התגבר. זה מתבטא בנסיעה איטית יחסית בלימה מוגזמת שרכב מתקרב ממול וכו'.

פורסם

הי,

אני בדיוק לומד נהיגה אצל מורה המתמכה בדיוק בתחום של חרדות נהיגה.

הוא אומר שהוא מחזיר אנשים עם חרדות אל הכביש ועוזר להם להתגבר על הפחדים שלהם.

קוראים לו יניב גרינברג אתה מוזמן לבצע עליו חיפוש בגוגל.

רק שיהיה ברור שאין לי שום אינטרסים, בדרך כלל אני רק קורא פה אבל הרגשתי שאני יכול לעזור פשוט.

בהצלחה!

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
אני אנסה להסביר קצת יותר לעומק. מדובר בבחורה שמפחדת מהכביש, לא מהנהיגה עצמה. היא כן נוהגת ביומיום פשוט לא הרבה ולא רחוק. עניין הנסיעה למקומות חדשים היה תמיד אבל בזמן האחרון זה התגבר. זה מתבטא בנסיעה איטית יחסית בלימה מוגזמת שרכב מתקרב ממול וכו'.

אם היא כן נוסעת אך עדיין מפחדת ולא בטוחה בעצמה, אני ממליץ בחום שתעבור קורס נהיגה מתקדמת.

קורס נהיגה מתקדמת ילמד אותה יותר ידע מעשי על הרכב, בקורס היא תתרגל בלימות נכונות ובלימות חירום, איך לתפעל את הרכב במצב חירום, ירידה לשול ועוד.

תתאם מראש עם המדריך ותסביר לו את המצב שבו הגברת נמצאת כדי שיבוא ללמד בגישה נכונה ומחזקת, אני מאמין שאם היא תעבור קורס כזה הביטחון האישי שלה על הכביש יגדל והיא תוכל לסמוך על יכולותיה ועל הרכב שלה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...