Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פנסי ערפל לא מסנוורים ולא נעליים.

אם כבר "מתחשבים" אז אולי אלה שמתקינים קסנון על פריוסים/קורולות למיניהן או אלה שמקשטים את הרכב בפסי לד סטייל עץ אשוח.

צדיק אחד בסדום.

אני אף פעם לא מבין את התלונות על סינוור מפנסי ערפל, כל הייחוד שלו זה שמלכתחילה הוא לא אמור לסנוור, לא את הנהג ולא את הרכב ממול (חלק מהסיבה שלרוב הם יותקנו בתחתית הפגוש...).

זה תמיד נשמע לי כאילו רוצים להציג טיעון כקלף מנצח אז ישר אומרים ״פנסי ערפל מסנוורים״.

אם הם היו כאלה מסנוורים לא היה נעשה בהם שימוש כתאורה אקטיבית לפניות, למשל.

גם אותי יותר מעצבן אלה שמתקינים קסנון ברכב הלא מיועד לכך ואלה שמתקינים פסי לדים (עלק תאורת DRL).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פנסי ערפל שמסנוורים זה רק אלה שמתקינים לבד ולא מכוונים את זה כמו שצריך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בחלק גדול מהרכבים שהיו לי היו מותקנים פנסי ערפל קדמיים מקוריים. הרביתי להפעילם מכמה סיבות :

- הם ממש לא מסנוורים ומכוונים דווקא לאלומה קרובה של תאורה מהפגוש ועד 10 מטר. אם כבר אני נתקל בפנסי אור נמוך/אור מעבר שמסנוורים עקב חוסר כיוונון.

- בג'ונגל הכביש הישראלי כדי לשרוד ולהתחמק ממצבי סכנה אחד הכלים הוא נראות ובולטות. מה לעשות ורכב עם 4 פנסים קדמיים

דולקים יותר בולט מרכב עם זוג דולק.

- בלילה מרכז אלומת אור של הפנסים הרגילים (אור נמוך/אור מעבר) אינה מאירה היטב את עשרת המטרים הקדמיים והפעלת אורות ערפל קדמיים מאפשרת תאורה חזקה לטווח הקדמי הקרוב. (שיפור בזיהוי מכשולים קרובים במהירות איטית באזורים חשוכים).

- למרות שאני בודק כל שבוע תקינות כל הפנסים ברכבי, אירע לי בנסיעה ארוכה בינעירונית שפתאום כשל פנס ראשי אור מעבר.

כפתרון ארעי הדלקת פנסי ערפל קדמיים אפשרו לי לא להראות כאופנוע חד פנסי עד שהחלפתי את הנורה שכשלה.

דרך אגב , אף פעם לא קיבלתי שום הערה על כך משוטרים , למרות שלא פעם נעצרתי לבדיקה שגרתית.

פורסם
פנסי ערפל לא מסנוורים ולא נעליים.

אם כבר "מתחשבים" אז אולי אלה שמתקינים קסנון על פריוסים/קורולות למיניהן או אלה שמקשטים את הרכב בפסי לד סטייל עץ אשוח.

מסנוורים בהחלט, גם מקוריים, גם ברכבים שהרגע ירדו מהאנייה וגם כאלה שהרגע יצאו מהמפעל.

צדיק אחד בסדום.

אני אף פעם לא מבין את התלונות על סינוור מפנסי ערפל, כל הייחוד שלו זה שמלכתחילה הוא לא אמור לסנוור, לא את הנהג ולא את הרכב ממול (חלק מהסיבה שלרוב הם יותקנו בתחתית הפגוש...).

זה תמיד נשמע לי כאילו רוצים להציג טיעון כקלף מנצח אז ישר אומרים ״פנסי ערפל מסנוורים״.

אם הם היו כאלה מסנוורים לא היה נעשה בהם שימוש כתאורה אקטיבית לפניות, למשל.

גם אותי יותר מעצבן אלה שמתקינים קסנון ברכב הלא מיועד לכך ואלה שמתקינים פסי לדים (עלק תאורת DRL).

פנסי ערפל שמסנוורים זה רק אלה שמתקינים לבד ולא מכוונים את זה כמו שצריך.

בחלק גדול מהרכבים שהיו לי היו מותקנים פנסי ערפל קדמיים מקוריים. הרביתי להפעילם מכמה סיבות :

- הם ממש לא מסנוורים ומכוונים דווקא לאלומה קרובה של תאורה מהפגוש ועד 10 מטר. אם כבר אני נתקל בפנסי אור נמוך/אור מעבר שמסנוורים עקב חוסר כיוונון.

- בג'ונגל הכביש הישראלי כדי לשרוד ולהתחמק ממצבי סכנה אחד הכלים הוא נראות ובולטות. מה לעשות ורכב עם 4 פנסים קדמיים

דולקים יותר בולט מרכב עם זוג דולק.

- בלילה מרכז אלומת אור של הפנסים הרגילים (אור נמוך/אור מעבר) אינה מאירה היטב את עשרת המטרים הקדמיים והפעלת אורות ערפל קדמיים מאפשרת תאורה חזקה לטווח הקדמי הקרוב. (שיפור בזיהוי מכשולים קרובים במהירות איטית באזורים חשוכים).

- למרות שאני בודק כל שבוע תקינות כל הפנסים ברכבי, אירע לי בנסיעה ארוכה בינעירונית שפתאום כשל פנס ראשי אור מעבר.

כפתרון ארעי הדלקת פנסי ערפל קדמיים אפשרו לי לא להראות כאופנוע חד פנסי עד שהחלפתי את הנורה שכשלה.

דרך אגב , אף פעם לא קיבלתי שום הערה על כך משוטרים , למרות שלא פעם נעצרתי לבדיקה שגרתית.

א. מסנוור, אתה אולי לא שמת לב לזה.

ב. לא תמיד מותקנים בתחתית הפגוש, וגם כשכן הם מסנוורים.

ג. 1. אני לא בטוח שבתאורה אקטיבית אלו אותן מנורות (כמו DRL בבית הפנס של הערפל).

2. תאורה אקטיבית מודלקת למשך הפנייה ולכיוון הפנייה.

ד. לא רק שזה מסנוור, אלא שבכביש משובש (ובישראל אפילו כביש 6 משובש) הם עוד יותר מסנוורים וממש עלולים לגרום לנהגים לאבד ראייה לשנייה עד כמה שניות בגלל סינוור.

ה. האלומה של פנסי ערפל ממוקדת על מנת לחדור את שכבת הערפל (אחרת אין בה ייחוד מול אורות המעבר הרגילים) ולהיראות דרך שכבת ערפל או שלג או ברד.

ו. beamvelavan תכוון את אלומות אורות המעבר שלך - אתה אמור לראות גם את הטווח הקרוב אליך היטב, בכיוון נכון של האורות פנסי הערפל לא אמורים להאיר לך שטחים חשוכים, בטח לא במרכז האלומה.

ז. כפתרון זמני ניתן לקבל הדלקת פנסי ערפל, במסגרת "הרע במיעוטו".

ח. תקנה 107 סעיף ד' לתקנות התעבורה בשבילך

(ד) הותקנו ברכב פנסי ערפל כאמור בתקנות 347 ו-347א, מותר להפעילם רק במקרה של ערפל, או כשיורד גשם שוטף, או שלג.

סעיף העונשין בשבילך

שימוש בפנסי ערפל, סעיף: 5535, קנס: 250 ש"ח, נקודות: 0

נהגת ברכב הנ"ל והפעלת פנסי ערפל, כשלא היה ערפל ולא ירד גשם

שוטף או שלג, בניגוד לתקנה 107(ד) לתקנות התעבורה.

ואם התכוונת לעניין שאתה יודע שזה לא חוקי אבל לא קיבלת על זה דו"ח, אז תדע שלרוב לא מחלקים על כך דו"חות, אבל לפעמים כן, במיוחד כשיש שוטר שאכפת לו, או להבדיל שוטר שממש מחפש אותך.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

על זה שצריך לנהוג עפ"י חוק ולהדליק את זה רק בעת הצורך אין ויכוח.

אבל, לטעון שפנס ערפל מקורי מסנוור זה פשוט לא נכון. אלפי פעמים נסעו מולי עם פנסי ערפל עוקבי פניה ואף פעם לא הסתנוורתי. צריך להבדיל בין התקנות מקומיות של חאפרים לבין פנס מקורי של היצרן.

חוץ מזה, מה תגיד על פנסים מקוריים שלא תואמים את תקנות תקנות 347 ו-347א? אסור להכניס את הרכב לארץ?

פורסם
אבל, לטעון שפנס ערפל מקורי מסנוור זה פשוט לא נכון. אלפי פעמים נסעו מולי עם פנסי ערפל עוקבי פניה ואף פעם לא הסתנוורתי.

בוודאי שנכון לטעון כך. זוהי האמת עם כמה שזה לא נעים לשמוע לפעמים.

שים לב לחלק המודגש בדבריך, לא כל רכב המגיע מהיצרן עם פנסי ערפל מגיע עם פנסי ערפל עוקבי פנייה.

אין ויכוח על כך שפנסי ערפל עוקבי פנייה אינם מסנוורים, אם זאת בגלל השימוש בנורות אחרות באותו בית מנורה או אם זאת בגלל השימוש בעת הפניית ההגה ולזמן קצוב.

צריך להבדיל בין התקנות מקומיות של חאפרים לבין פנס מקורי של היצרן.

אני יצאתי מנקודת הנחה שכל המדובר זה פנסי ערפל מקוריים של היצרן, לא התקנות מקומיות בכלל.

חוץ מזה, מה תגיד על פנסים מקוריים שלא תואמים את תקנות תקנות 347 ו-347א? אסור להכניס את הרכב לארץ?

תקנה 347 לא מונעת הכנסת רכב לארץ (היא קובעת תקנות עבור פנס ערפל קדמי באם קיים).

תקנה 347א בהחלט מונעת כניסת רכב לארץ. מה גם שאין סיבה שרכב לא יעמוד בתקנה, אין בה שום דבר קשה או בעייתי:

347א. (א) ברכב מנועי, למעט טרקטור, מכונה ניידת ואופנוע, ששנת ייצורו 1988 או לאחריה, בנוסף לפנס האחורי יותקנו פנס ערפל אחורי אחד או שני פנסים ובלבד שיתקיימו בפנס כל אלה:

(1) האמור בתקנה 341(א);

(2) יופעל בנפרד מהפנס האחורי ורק כאשר יודלקו פנסי החזית;

(3) תותקן בלוח המחוונים של הרכב מנורת ביקורת שתידלק כאשר יודלק הפנס.

(ב) אור פנס הערפל יהיה אדום והפנס יופעל לפי האמור בתקנה 107(ד).

(ג) בגרור ובנתמך ששנת ייצורו 1994 עד 2007 ושמשקלו הכולל המותר 751 ק"ג או יותר יהיה השטח המואר של כל פנס ערפל אחורי 90 סמ"ר לפחות; מותר להתקין יותר מפנס ערפל אחורי אחד במקום כל פנס המותקן ברכב כאמור ובלבד שהשטח הכולל המואר על ידם לא יפחת מ-90 סמ"ר; מותקן ברכב כאמור פנס ערפל אחורי אחד, יותקן הפנס בצדו השמאלי של הרכב.

(ד) ברכב כאמור בתקנת משנה (א), ששנת ייצורו 2005 ואילך, פנס הערפל יהיה מסוג כמפורט בפרט 16 בחלק ג' בתוספת השניה.

הסעיף הרלוונטי כלומר התוספת השנייה, סעיף 16 חלק ג' הוא:

(5) פנסי ערפל קדמיים לפי תקנה 347 (א) יתאימו לאחד מאלה:

(א) 19 ECE REG.;

(ב) /762/76EEC.

(6) פנסי ערפל אחוריים לפי תקנה 347א יתאימו לאחד מאלה:

(א) 38 ECE REG.;

(ב) 538/77 EEC.

(6א) פנסי ערפל שיותקנו ברכב ששנת ייצורו 2005 ואילך יהיו –

(א) בהתאם לתקן 77/538/EEC+1999/14/EC;

(ב) בהתאם לתקני FMVSS לרכב המיוצר במדינות NAFTA.

כל רכב שפנסי הערפל האחוריים שלו לא עומדים בתקן המתאים למדינת הייצור של הרכב לא יוכל להיכנס לארץ. מה מפתיע בזה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אין לי שום בעיה עם פנסי ערפל למעט:

1) אנשים שמכבים אורות דרך ומדליקים רק פנסי ערפל בשם הפוזה

2) כאלה שמפעילים פנס ערפל אחורי כשאין ערפל

ברוב הרכבים הקדמיים הם סוג של שלב ב' אחרי האחוריים, בעוד על השימושיות של הקדמיים אפשר להתווכח עד שנה הבאה - הפנס האחורי מסנוור. נקודה. סוף פסוק.

מי שסתם ככה מדליק פנס אחורי ומסנוור אותי בלי להתחשב, והכל בשם הפוזה, מבחינתי צריך לקבל עונש כזה או אחר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

האחורים הם אמ-אמא של המסנוורים, אם הייתי צריך לדרג אותם הם לדעתי מסנוורים יותר מאשר אורות דרך (גבוהים), ובוודאי הרבה יותר ממוקדים (מה שכמובן משפיע על הסנוור).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בוודאי שנכון לטעון כך. זוהי האמת עם כמה שזה לא נעים לשמוע לפעמים.

שים לב לחלק המודגש בדבריך, לא כל רכב המגיע מהיצרן עם פנסי ערפל מגיע עם פנסי ערפל עוקבי פנייה.

אין ויכוח על כך שפנסי ערפל עוקבי פנייה אינם מסנוורים, אם זאת בגלל השימוש בנורות אחרות באותו בית מנורה או אם זאת בגלל השימוש בעת הפניית ההגה ולזמן קצוב.

נכון עפ"י מה? פנסי הערפל הקדמיים מכוונים לכביש, נמוכים יותר מאורות הדרך ואין שום סיבה שתסתנור מזה.

אני יצאתי מנקודת הנחה שכל המדובר זה פנסי ערפל מקוריים של היצרן, לא התקנות מקומיות בכלל.

עוד לא יצא לי לתסתנור מפנסי ערפל קדמיי מקוריים.

אחוריים זה עניין אחר לגמרי, זה מיועד להגביר את הנראות בערפל ולכן זה מסנוור.

בעניין התקנה, הכוונה שלי היתה שיש מכוניות שבהן פנסי הערפל המקוריים לא בגובה ובמידות שרשומות בתקנה שמפרטת איך פנסי הערפל צריכים להיות מותקנים.

פורסם

מסכים עם העובדה שפנס ערפל אחורי מסנוור.

לא מסכים עם העובדה שפנסי ערפל קידמיים מקוריים מסנוורים.

אתן דוגמא, בסובארו אימפרזה 96 שלי, הרכבתי לבד פנסי ערפל שקיבלתי בהזמנה מאיביי, כיווני אותם נמוך לכיוון הכביש כך שאף אחד לא יסתנוור מהם, אבל מספיק גבוה כדי שיהיו יעילים בערפל (היעילות שלהם הוכיחה את עצמה ליפני מס' ימים ליפני השלג הכבד בצפון היה ערפל כבד מאוד).

הם לא מסנוורים בכלל, אני משתמש בהם כשיש ערפל, גשם או אזורים מאוד חשוכים שכדאי להיות בהם בולט +.

בתוך העיר ובאזורים מוארים הם כבויים.

להלן תמונה שתראו שאורות הדרך הנמוכים נראים מעט יותר מסנוורים מהפנסי ערפל עצמם.

IMG_20131211_220725 (1).jpg

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

פנסי ערפל לא מסנוורים!!!

אתה מוזמן להסתכל בסמלון שלי.

המטרה של פנסי הערפל זה להאיר נמוך מתחת לערפל.

זה גם מאוד עוזר כאשר נוסעים בכבישים מהירים בלילה, פנסי הערפל משלימים את הפנסים הראשים ומאירים שטח יותר גדול בצדדים וקרוב לרכב.

פורסם

איזה תירוצים אנשים נותנים פה,תהיו בריאים!

חאלס עזבו אותכם שטויות ,פנסי ערפל לא מאירים שום דבר ולא נותנים שום דבר (לפחות בארצנו ואני נסעתי איתם בערפל כבד). היו לי מקוריים ברכב הקודם והם שווים לת*ת.

הם גם לא מסנוורים והשימוש היחידי שאני מצאתי בהם היה פוזה ורק פוזה, ונסעתי איתם תמיד בשביל פוזה וכל פעם שעצר אותי שוטר ישר כיביתי ואיך שעזבתי את המקום הדלקתי שוב כי לדעתי זה נראה טוב. ואני גם לא מבין למה זה לא מגיע כסטנדרט (כי זה נראה טוב ולכל רכב מגיע להראות טוב יותר).

לא הבנתי איך אני מעצבן אותך בדיוק?

1450845_685732548114270_997304177_n.jpg

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

איך תוכיח לבנאדם שהם לא מסנוורים? זה כמו להוכיח למישהו שצבע כחול הוא באמת כחול כשהוא מוכן להשבע שהוא רואה אדום.

בשורה התחתונה פנסי ערפל מסנוורים רק אדם אחד.

הם גם ממש לא שווים לתחת - פשוט האפקטיביות שלהם מתרחשת בסיטואציות ספציפיות. נסה פעם לנסוע בתוך קיר ערפל ותראה באמת עד כמה פנסי הערפל הם נכס.

פורסם
נכון עפ"י מה? פנסי הערפל הקדמיים מכוונים לכביש, נמוכים יותר מאורות הדרך ואין שום סיבה שתסתנור מזה.

אם זה היה המקרה מה מטרתם?

בוא אני אעזור לך מה מטרת פנסי ערפל - לחדור ערפל כדי שהבאים ממולך בערפל יוכלו לדעת כי קיים שם רכב עפ"י האלומות.

אם הם מכוונים לתוך האלומה הקיימת הם לא יכולים לחדור ערפל (כי אחרת לא היה צריך פנסים מיוחדים לערפל), ואם הם מכוונים לכביש איך הם ייראו ע"י רכב הבא ממולך בערפל?

כלומר או שאתה טועה ופנסי ערפל לא מכוונים לתוך האלומה הקיימת או לכביש, או שאין טעם בפנסי ערפל בכלל.

עוד לא יצא לי לתסתנור מפנסי ערפל קדמיי מקוריים.

אחוריים זה עניין אחר לגמרי, זה מיועד להגביר את הנראות בערפל ולכן זה מסנוור.

ולמה נראה לך מיועדים פנסי ערפל קדמיים? ליופי? גם הם מיועדים להגביר את הנראות בערפל!

בעניין התקנה, הכוונה שלי היתה שיש מכוניות שבהן פנסי הערפל המקוריים לא בגובה ובמידות שרשומות בתקנה שמפרטת איך פנסי הערפל צריכים להיות מותקנים.

לא נתקלתי באף פנס ערפל שמותקן יותר נמוך מ-25 ס"מ מהקרקע ברכב סטוק, רכב שעבר הנמכה זה משהו אחר לחלוטין.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מסכים עם העובדה שפנס ערפל אחורי מסנוור.

לא מסכים עם העובדה שפנסי ערפל קידמיים מקוריים מסנוורים.

אתן דוגמא, בסובארו אימפרזה 96 שלי, הרכבתי לבד פנסי ערפל שקיבלתי בהזמנה מאיביי, כיווני אותם נמוך לכיוון הכביש כך שאף אחד לא יסתנוור מהם, אבל מספיק גבוה כדי שיהיו יעילים בערפל (היעילות שלהם הוכיחה את עצמה ליפני מס' ימים ליפני השלג הכבד בצפון היה ערפל כבד מאוד).

הם לא מסנוורים בכלל, אני משתמש בהם כשיש ערפל, גשם או אזורים מאוד חשוכים שכדאי להיות בהם בולט +.

בתוך העיר ובאזורים מוארים הם כבויים.

להלן תמונה שתראו שאורות הדרך הנמוכים נראים מעט יותר מסנוורים מהפנסי ערפל עצמם.

א. דווקא האלומה של הפנסי ערפל יותר ממוקדת לעדשת המצלמה, ויש להם הילה חזקה יחסית.

ב. איך החלטת שאם התקנת לבד פנסים מאיביי הם עומדים בתקנים המתאימים ושהתקנת אותם לפי התקנות?

ג. לא מדובר בכלל על התקנות מקומיות אלא על התקנות מהיצרן.

ד. איך קבעת שפנסי הערפל שלך חודרים ערפל ותורמים לנראות שלך?

ה. איך קבעת שפנסי הערפל שלך לא מסנוורים?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...