רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
התקנת גז במרצדס AMG V8 1 2 3 4 5
מאת ערן המסוקס-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 61 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
הנה אחת ההתקנות שנעשתה לאחרונה. המחשב הותקן מחוץ לתא המנוע, ומוגן מחום רטיבות ומגע מיותר של מכונאים. המזרקים ממוקמים על הכיסוי העליון של המנוע. הכיסוי הזה מחזיק בתוכו את מסנני האויר של המנוע, ולכן בטיפול שוטף צריך לפרק את הכיסוי מעל המנוע. לצורך כך, יש לשחרר 2 אומים צד של מזרקי הגז, וע"י כך, להסיט אותם לצד כאשר הם עדיין מחוברים. כך נמנעים מניתוק צינורות או מחברים במערכת הגז ועקב כך בעיות של הרכבה לקוייה בחזרה. פרוק והרכבה של המזרקים לוקח כמה שניות. וסת הגז ממוקם נמוך, כך שזרימת המים דרכו מקסימלית (מערכת הקרור של הרכב מחוברת לוסת הגז, וע"י כך שומרת עליו חם). הוסת אינו מפריע לטיפולים ותיקונים שונים ברכב, ובאותו הזמן הגישה להחלפת מסנני הגז קלה מאוד. מיכל…
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
ישנה חברת הייטק גדולה מאד ומוכרת, שאני נתקל פעם אחר פעם ברכבים שלה שנוסעים בצורה אגרסיבית ובריונית על הכבישים. ידוע שהליסינג החריב את תרבות הנהיגה על הכבישים, את הנהיגה בראיית שמירה על הרכב וחיסכון בדלק. הרבה האצות ובלימות לא נחוצות וכו'. זה ידוע. מעבר לזה נדמה כאילו בחברה הזו הרבה מאד נהגים בולטים בנסיעתם הפרועה והנדחפת באופן שיוצא מהנורמה. אני תוהה לעצמי אם עוד אנשים נתקלו בזה או שאני מדמיין?
הודעה אחרונה מאת ronitu, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
סיפור שהיה השבוע על מחלף 431 מצומת רמלה. מדי יום אני עומד כמנהגי בדרכי הביתה, בפניה מכביש 40 (רחובות) על צומת רמלה לעבר 431 מערב. מי שמכיר, מדובר בנתיב ארוך שמתחיל מהקצה לפני המחלף , רמזור ושוב נתיב שלם עד הפניה שמאלה לעבר ראשל"צ. בכל יום שעמדתי שם, היו את המתחכמים (או החצי תמימים לכאורה) ש"טעו" בנתיב ורוצים להכנס לפניי או מאחוריי, בדרך כלל, הייתי נותן לעבור, תוך חיוך זדוני בידיעה שהשוטר הקבוע עומד ממש מעבר לפינה ומתצפת על העוקפים הנחמדים ועוצר אותם לשם מתן קנס ו"הטבה" לכמות הנקודות. בקיצור, לאחר כמה פעמים שראיתי את ה"זוכים" בקנסות, הרגשתי מצפון קל והשבוע החלטתי להזהיר את הבא להכנס. וכמו כרוניקה ידועה מראש, הגיע בחור עם רכב מצועצע , מיצובישי סו…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 0 תגובות
- 751 צפיות
היי, בבעלותי במוו סדרה 5 שנת 2012 , קניתי אותה לפני חצי שנה . רציתי לדעת אם אני יכול להתקין במחשב שלה את תוכנת הניווט . ישלי לחצן NAV אך אינו פועל כי התוכנה אינה מותקנת . הייתי בחברה אמרו לי שרק במקומות פרטיים עושים את זה , והבנתי שאפשר לשים את התוכנה על דיסק און קיי , ולהתקין אותה דרך מחשב הרכב , האם אפשרי ?! אם כן איפה אני יכול להשיג את התוכנה , או אם מישהו מכיר מקום שיכול להתקין לי אשמח מאוד . תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת bmw f10, -
חברים שלום, מזה כשנה אני מחפש להחליף את הסיטרואן C5 באלפא ביצועיסטית וסקסית. מכיוון שהתקציב שלי מוגבל לצורך השדרוג, נניח 50K לרכישה כולל יישור קו, ומכיוון שהסיטרואן במצב מעולה וכואב לי למכור אותה בנזיד עדשים, אני מתחיל לחשוב על להשאיר את הסיטרואן ברשותי ולהנות ממנה ביום יום, ולרכוש לצידה אלפא פחות פרקטית ופחות שפויה, אך יותר מהנה. מדוע שני רכבים? בעיקר כי בנסיעות עם הילדה אני רוצה רכב בטוח ביותר, ואלפא תתן לי את זה רק בדורות החדשים והיקרים יותר. האם זו גישה נכונה - רכב פרקטי וזול ובנוסף רכב ספורטיבי יקר לאחזקה? האם יש שיקולים נוספים לשיקול הכספי (דמי רישוי כפולים, ביטוחים וכדומה), מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
- 0 תגובות
- 851 צפיות
בשנים האחרונות שמעתי וקראתי לא מעט על הקושי של אנשים למכור רכב משומש, אך החוייה האישית שלי היתה שונה. לאחרונה קיבלתי רכב חדש מהעבודה ולכן לא היה מנוס מלמכור את אחד הרכבים של המשפחה (פוקוס ולנסר 2007) ששירתו אותנו נהדר (ובאמינות מוחלטת!!) בשנים האחרונות. פרסמתי רק את הלנסר ביד 2 אך קונה שהתקשר פזל דווקא לכיוון הפוקוס. בא לראות, התלהב והחליט לקחת לבדיקה כשהמחיר הוא קרוב מאוד למחירון. ברגע האחרון אני ואשתי התחרטנו כי אנו דווקא מעדיפים את הפוקוס חרף עצלותו הכרונית. לאחר שבוע בא מישהו לראות את הלנסר התלהב ולקח את הרכב לבדיקה כשהמחיר הוא מעט פחות מהמחירון . הבדיקה היתה אצל המוסכניק שלו ולא במכון בדיקה (דבר חיובי מאוד כי המוסכניק התמקד בעיקר ולא הוציא דוח מכוסתח). הרכב…
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עוד סרטון קצר שהכנתי,הפעם "שדרגתי" ועבדתי עם הסוני ווגאס,מתוך שעות על גבי שעות של צילומים ועריכה,יצא סרטון צנוע של פחות מדקה וחצי,לא לשכוח להפעיל על HD,לפתוח רמקולים ולהנות לדעתי עדיף לפתוח את זה בדף נפרד,לעצלנים שבנינו: http://www.youtube.com/watch?v=dA4fjA8UaIE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ולמי שרוצה לראות מהנייד: http://www.youtube.com/watch?v=dA4fjA8UaIE כמובן שאני מחכה לפידבקים שלכם,כדי שאוכל להמשיך להשתפר ולהכין לכם סרטונים מגניבים אחד הדברים שלי מאוד הפריע הוא שאין סאונד מעבר למוזיקה,הבעיה היא בעיקר במצלמה,גופרו HERO3,האיכות סאונד שהיא מקליט…
הודעה אחרונה מאת PUNTOGT3, -
-
- 14 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
חברים סופ"ש נעים. לפני שאני מתחיל לכתוב כאן קודם כול אני רוצה לומר שזו חוות דעת אישית שלי ואני מרגיש שיש לי את הצורך לרשום כאן כמה מילים טובות. כי אני לא יודע אבל בפורום הזה אני חש שלא אוהבים את המותג שברולט. קודם קצת רקע לפני חודשיים לאישתי מאס מהרכב שלה (מזדה 6 2008 צורה חדשה) והיא החליטה שהיא רוצה לעבור לרכב משפחטומטית 1.6. לאחר ייסורים קשים הצלחנו למכור את הרכב באופן עצמאי (ותודה לחברות הליסינג על זה). התחבטנו בעצמנו איזה רכב נרכוש ובסופו של דבר החלטנו ללכת לראות מה יש להציע ב UMI. שם הציעו לנו את השברולט קרוז, כמובן שאני ישר אמרתי מה פתאום, ולא רוצה, ואז סוכן המכירות שאל אותי למה אתה לא רוצה את הרכב, האמת שלא ידעתי מה לענות לו חוץ מזה שככה שמעתי. קיבלתי ממנ…
הודעה אחרונה מאת siko002, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
חבל שצריך להיות תלוי ב "רצון טוב" מצד יבואן שמוכר רכבים שבחלקם יוצרו בצורה כושלת - שרשרות טיימינג שאמורות להחזיק לכל אורך חיי הרכב והולכות אחרי תקופה קצרה, מנועים שהולכים אחרי 100K ק"מ ופחות(ברכבים מטופלים ושמורים ע"פ הוראות יצרן), גירים DSG7 שעשו בעיות ורק אחרי זמן לא קצר התקלה הוכרה ע"י היבואן, אחריות הוארכה ועדיין בעלי הרכב נקראים כל שני וחמישי לעדכוני תוכנה והחלפות שמנים. יבואן \יצרן חייבים לטפל על חשבונם בכל תקלה הנובעת מייצור כושל ובמיוחד ביצור של כושל סדרות שלמות. כנראה שיש סיבה טובה מאוד לכך שהאחריות היא של שנתיים בלבד. אולי זה רק אני אבל רכב בעל תוחלת חיים של 100K ק"מ ומטה לא עושה לי את זה ולא משנה כמה פעמים זכה ברכב השנה או במנוע השנה. מעדיף רכב ללא תאר…
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
מתנצלת שאני מוציאה קיטור אבל אין גבול. הפעם ה15 בערך, במשך כמה שנים, שמישהו מהשכנים\שכונה\סתם משועמם מחליטים להוריד לי את המראת צד. בפעם הראשונה חשבתי שאולי זה רכב חולף\ חניה לא מוצלחת - כי מראת הצד נשארה תלויה על האוטו. בפעמים הבאות הורידו אותה בעדינות (יחסית כן, כל הפלסטיק מסביב נשבר) והשאירו מתחת לאוטו. אין סימני צבע או אפילו פגיעה. כל פעם הזכוכית נשארה בסדר ולא נסדקה אז החזרתי אותה למקום. לפני כמה שבועות שברו גם את הזכוכית. נאלצתי לקנות מראה חדשה שגם אותה הורידו שוב, ביום הבא (אבל זה אחד הדברים היחידים שקניתי חדש דנדש לאוטו :evil: ! כי לא היה מפירוק...). לצערי היא הייתה מדגם קצת שונה מה שאומר שבאותו המאמץ שברו גם את התושבת פלסטיק והיא בקושי החזיקה מעמד (עם דבק…
הודעה אחרונה מאת Bersi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, יש לי פולו ידני מנוע 1.4 יצא לי לנסוע לירושלים כמה פעמים, ובחלק מהמקומות הרכב פשוט לא סחב, הורדתי להילוך רביעי ולפעמים גם לשלישי.. ברור לי שהרכב זה לא אימפרזה טורבו ולא לנד קרוזר וזה בסדר, אפשר להסתדר. בכל מקרה אני מתכנן נסיעה לאילת, יש עליות יותר רציניות מי-ם? יש למה לדאוג? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכל, נאם מישהוא מכיר את הנ"ל? http://www.porschetravels.com/ או דברים אחרים דומים. מבחינתי אין הכרח שהמארגנים יהיו ישראלים. אין לי בעיה להתקשר עם מקומיים שם
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 443 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_340.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
- 2 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום רב. קניתי סוזוקי סוויפט 2011 ויש כפתורים ליד הרדיו שאני לא יודע מה הם עושים, מישוא יכול לעזור לי? הכפתורים הם: TA AST AF PTY כמו כן יש כפתור בצד ליד הכפתור של האורות ערפל שכתוב עליו ILLUMI CANCEL, מה זה???? תודה רבה לעוזרים. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 678 צפיות
שלום לכולם, אני מכנן טיול קצר (שבוע) בארה"ב עם אשתי. בגדול נהיה בניו-יורק ולאס ווגאס. אחד הימים בלאס ווגאס חשבתי להשכיר רכב כיפי ולנסוע לשכר הובר (בערך 40 דקות). כמובן שהשכר הוא רק התירוץ לקחת רכב שווה ולנהוג אזה מהבאים הייתים לוקחים? 1. קמרו SS 2. קמרו SS קבריולט 3. מוסטנג GT תודה!
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 2 תגובות
- 16 אלף צפיות
מחפש ספר רכב לסוזוקי סוויפט 2011 לא ספר טיפולים, הספר שנותן פירוט על הרכב ומה שיש בו... מאיפה אפשר להשיג ספר כזה?
הודעה אחרונה מאת shalush, -
- 3 תגובות
- 889 צפיות
אתמול פרסמתי למכירה את המכונית שלי (סיאט איביזה 2003 זצ"ל) בפורום. אחרי כמה שעות התקשר חבר פורום נחמד, קבענו להבוקר. בדק, ראה, בחן, נעזר ברון הנחמד ממוסך רון בת"א (שמגיעה תודה על שנתיים של טיפולים מקצועיים!) והמכונית נמכרה בתוך פחות מ-24 שעות לשביעות רצונם של שני הצדדים. כל הכבוד לפורום ולאנשים האיכותיים שבו (ומתנצל אם ההודעה לא מתאימה לפורום הספציפי...)
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אנשים חברה שלי צריכה להתחיל לימודי תיאוריה בשביל להוציא רישיון כשאני הוצאתי לפני 9 שנים עשיתי את זה עם תוכנה מעולה שהורדתי בחינם, לא הצלחתי למצוא משהו כזה איזה אופציה טובה ללימוד אתם מכירים, אם אפשר בלי להוציא כסף מיותר... תודה,
הודעה אחרונה מאת Asraf21, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים. אני מחפש אתר (בעברית או באנגלית) שמפרט את נתוני הצמיגים הידועים כולל Treadwear, Traction ו- Temperatureעדיף עם אפשרות להשוואה בין צמיגים.שלושת הנתונים הנ"ל הרבה פעמים לא מפורטים באתר היצרניות (למשל: מישלן, קונטיננטל וכו'..) בנוסף, אשמח לקבל קישור לאתר בעברית המסביר על צמיגים בצורה מפורטת. תודה רבה מראש!
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מומלץ להראות לאלה שחושבים שלא צריך חגורה כשיש כרית אויר.
הודעה אחרונה מאת GotYa, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי חבר'הס, האם יש כאן מישהו שמשתמש בדרך-קבע בסמארטפון שלו בתור מצלמת תיעוד לכביש? ברשותי S3, הורדתי גם אפליקציה שנקראית Daily Road Voyager. האם מישהו בעל ניסיון? בעיקר למשל: איך המכשיר יתמודד עם הפעלה רצופה של האפליקציה כל יום למשך 12 שעות רצופות? ברשותי מטען סיני מעפן שלא מטעין בעליל אלא סתם מוסיף את האייקון של ההטענה. האם מטען מקורי של סמסונג יתקשה לשמור על הטעינה? יש ברכבי 12V שפועל קבוע גם בעת חניה. תודה מראש ולאחר מכן.
הודעה אחרונה מאת איל לוין, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מהו התהליך הבטוח ביותר במכירה? הכסף לפני או אחרי העברת בעלות? או בכלל בזמן ההעברה. הקונה מביא כסף מזומן. הפקידה בדואר יכולה לספור את הסכום לפני העברת בעלות? אני לא רוצה שיקרה מצב שלאחר ההעברה הקונה יעביר לידיי סכום נמוך משסיכמנו.
הודעה אחרונה מאת stillness6, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. לחבר שלי יש משפחה באוקריינה שם גרים סבו וסבתו. בינתיים הוא מחפש רכב לרכוש לעצמו וסבו הציע לו לקבל את הרכב שלו במתנה אך קיים סוג של מכשול- ייבוא. הרכב הוא BMW X1 מודל 2012 שסבו של חבר שלי מוכן לתת לו רק שיבצע את ייבוא הרכב ארצה. השאלה שלי היא כזו- האם זה אפשרי ומה הפרוצדורה והערכת העלויות? מה צריך לעשות כדי להביא את הרכב לישראל? מה צריך לעשות כדי לגייר אותו? סביב מה ינועו העלויות של יבוא הרכב (לא כולל מחיר הרכב, הוא ניתן במתנה, רק לשלם את הבאתו ארצה). אשמח לעזרה ואינדיקציה בנושא.
הודעה אחרונה מאת Nomed, -
- 0 תגובות
- 465 צפיות
כותרת.
הודעה אחרונה מאת ilan:], -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 719 צפיות
**** אם היו נועלים לכם שרשור בגלל כותרת, הייתם קוראים את ככלי הפורום שוב?***
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
כן, זה מה שחבר טוב רוצה. הוא שואל לגבי ההכשרה, כמה כסף, כמה זמן. ובהמשך: עלויות, שכיר, עצמאי, תחרות בענף, הכנסה צפוייה. יתרונות וחסרונות. הוא גר באזור המרכז.
-
יום שישי בצהריים, מרכז קניות (קניון רמלוד) דהייטסו סיריון חוסמת את הרכב שלי ( אופל קורסה כחולה) ורכב נוסף. רק כעבור חצי השעה בעל הרכב החוסם (הסיריון) הואיל בטובו להגיע ולהזיז את הרכב, כשהוא מתעלם ממני ובעלת הרכב השני שחסם. לצערי ניידת המשטרה שהזמנתי הגיעה חמש דקות לאחר שהוא נסע משם, ואני ובעלת הרכב השני נותרנו מעוצבנים ואובדי עצות. תרשו לי להכנס לנעליו של חיים הכט ולשאול : מה אתם הייתם עושים ?
הודעה אחרונה מאת Pita1.6, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
רכב שעבר מכה בטמבון האחורי המכה לא תוקנה ע"י ביטוח אלא ע"י פחח, הטמבון נראה עכשיו בסדר גמור אבל עדיין לא מקורי ועבר מכה, מה הירידת ערך לדבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת lior238, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
אולי סוף סוף משהו מתחדש בעולם הרכב - GM הודיעה שהיא מפתחת גיר חדש, אוטומטי, עם 10 הילוכים. מעניין מה זה אומר... לדעתכם זה רציני? (הכתבה פורסמה בוואלה, אני עוד לא יכול לתת קישור - אז תעזרו לי. )
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום. ברצוני לפתוח שטיפה למשאיות ואוטובוסים. האם יש פה נהגים רלוונטים שיכולים להמליץ על מקום מסוים? או איפה שאתם הייתם רוצים ליראות שתיפה כזאת?
הודעה אחרונה מאת ג'וני43,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 413 אורחים (הצג רשימה מלאה)