Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבל שצריך להיות תלוי ב "רצון טוב" מצד יבואן שמוכר רכבים שבחלקם יוצרו בצורה כושלת - שרשרות טיימינג שאמורות להחזיק לכל אורך חיי הרכב והולכות אחרי תקופה קצרה, מנועים שהולכים אחרי 100K ק"מ ופחות(ברכבים מטופלים ושמורים ע"פ הוראות יצרן),

גירים DSG7 שעשו בעיות ורק אחרי זמן לא קצר התקלה הוכרה ע"י היבואן, אחריות הוארכה ועדיין בעלי הרכב נקראים כל שני וחמישי לעדכוני תוכנה והחלפות שמנים.

יבואן \יצרן חייבים לטפל על חשבונם בכל תקלה הנובעת מייצור כושל ובמיוחד ביצור של כושל סדרות שלמות.

כנראה שיש סיבה טובה מאוד לכך שהאחריות היא של שנתיים בלבד.

אולי זה רק אני אבל רכב בעל תוחלת חיים של 100K ק"מ ומטה לא עושה לי את זה ולא משנה כמה פעמים זכה ברכב השנה או במנוע השנה. מעדיף רכב ללא תארים שחיי יותר ולא רואה\רואה מעט מוסך.

פורסם

אכן חבל. מידת המחויבות של היבואן ללקוחותיו היא, בין השאר, נגזרת של עד כמה לקוחותיו הם שבויים של התוצרת שהוא מייבא ומוכר.

קבוצת VAG מוכרת כנראה את המכוניות המהוקצעות וה"אפויות" ביותר מבין המכוניות העממיות - לפחות מבין האירופאיות ובהתחשב בחוד החנית הטכנולוגי שבו הן מצויות. כמו מסוממים חוזרים הלקוחות וקונים שוב ושוב מהתוצרת הזו, מסיבות אלו. היבואן יכול להרשות לעצמו לנהוג כך בלקוחות שבויים כי מובטח לו שהם ישובו ויחזרו על פתחיו בעתיד גם אם השרות לא יהיה מוצלח. יבואן שאין לו בסיס של ממש של לקוחות שבויים וצריך לעמול כדי לגרום ללקוחות לקנות מהתוצרת שהוא מייבא, נותן שרות ברמה אחרת לגמרי - ע"ע סמל"ת.

ברור שאם הלקוחות היו מצביעים ברגליים ומדירים עצמם מאולמות התצוגה, דברים היו משתנים.

:idea:
פורסם

לאור ריבוי התלונות כנגד צ'מפיון ובעקבות ניסיון גרוע מאד אתם ברצוני לציין כי לקיחת אחריות במסגרת "רצון טוב" היא בסה"כ כסת"ח בשיטת מצליח.

נוהל "רצון טוב" נועד להיכנס לפעולה כשעוברת אחראיות חוזית של שנתיים. חבל שצריך להיות תלוי ב "רצון טוב" מצד יבואן שמוכר רכבים שבחלקם יוצרו בצורה כושלת - שרשרות טיימינג שאמורות להחזיק לכל אורך חיי הרכב והולכות אחרי תקופה קצרה, מנועים שהולכים אחרי 100K ק"מ ופחות(ברכבים מטופלים ושמורים ע"פ הוראות יצרן), גירים DSG7 שעשו בעיות ורק אחרי זמן לא קצר התקלה הוכרה ע"י היבואן, אחריות הוארכה ועדיין בעלי הרכב נקראים כל שני וחמישי לעדכוני תוכנה והחלפות שמנים.

יבואן \יצרן חייבים לטפל על חשבונם בכל תקלה הנובעת מייצור כושל ובמיוחד ביצור של כושל סדרות שלמות.

אולי זה רק אני אבל רכב בעל תוחלת חיים של 100K ק"מ ומטה לא עושה לי את זה ולא משנה כמה פעמים זכה ברכב השנה או במנוע השנה. מעדיף רכב ללא תארים שחי יותר ולא רואה\רואה מעט מוסך.

פורסם

ומי אתה? מנכ"ל דלק מוטורוס?

אני הראשון שחושב שצ'מפיון הם ח*א יבואן, אך זה לא אומר שהאחרים קדושים. כולם ככה, חלק יותר וחלק פחות.

הרכבים של צ'מפיון מצוינים, ומזיקים הרבה יותר מ100K, ככה שאתה מגזים. בנוסף, השילוב של הTSI+DSG יחד עם הנוחות והשקט של הואגיות הן עולם אחר לנהגים שרגילים ליפניות/צרפתיות. לכן, בוא לא נשמיץ רכבים מצוינים, ובוא לא נשמיץ יבואן שלא שונה בהרבה מאחרים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ברור שיש סיבה טובה, זה קשור להסכמים מול השוק האירופאי.

לדבריך, גם לוולוו ולמרצדס כנראה יש סיבה טובה לתת רק שנתיים אחריות.

דווקא לי יש דוגמא מצויינת מהימים האחרונים ל"רצון הטוב".

הייתה בעייה חשמלית במפשיר האדים בג'טה של חברה לעבודה. חלון מקורי עולה יותר מ-5K.

המוסך טען שנגמרה האחריות, שנתיים וחודש, והאחריות של רצון טוב תופסת רק לגבי מנוע, גיר, טורבו וכו'.

פניתי בשמה לנציגת "צ'מפיון מוטורס שירות" בפורום, הילה, וכעבור יום נמצאה הדרך לטפל בבעיה ללא כל עלות מצד בעלת הרכב.

זו ההזדמנות שלי להודות להילה מעל גבי הפורום על הטיפול היעיל והמהיר.

פורסם
ומי אתה? טוקבקיסט בשכר מטעם צ'מפיון?

אני, להבדיל ממך, נימקתי את עמדתי, והסברתי כל טיעון שהצגתי. הרכבים שהיו לי אינם סוד, ונכתבו על גבי הפורום. אף לא אחד מהם היה של צ'מפיון. גם כיום, אין לי רכב מהקונצרן VAG.

אתה, משתמש שנרשם החודש, פותח שרשור שמטרתו היחידה להשמיץ את צ'מפיון, ועוד יותר גרוע את הרכבים שלהם, ללא שום ביסוס או הוכחה. רכבים שלא מחזיקים 100K? איפה? תראה לי.

כמו כן, התופעות של "שיטת מצליח" נפוצה בקרב הרבה יבואנים, ובכלל בהמון גופים במדינה. לכן, אני לא מבין מה אתה רוצה מזאב אחד בלהקה שלמה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יתכן ואתה צודק. אבל נתקלתי כבר בפירסומים של רכבים אירופים עם אחריות 3 שנים, ואם אני לא טועה סיטרואן הודיע לאחרונה על אחריות של 5 שנים.

• אחראי פורום
פורסם
ומזיקים הרבה יותר מ100KM-

אני יודע שהתכוונת ״מחזיקים״ אבל בכ״ז לא ניתן להתעלם מהאירוניה :wink:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

ניקו

הביסוס לעמדתי:

גולף 2008 TSI 140 כ"ס 105Kק"מ. טופל רק במוסך מורשה, ותוך הקפדה על מועדי הטיפולים. כ 800 ק"מ אחרי טיפול

נשברה בוכנה וגרמה לסדק בבבלוק מנוע. לצערי פנית המוסך לצמפיון לא הועילה ונאלצתי לשלם את מלא המחיר (החלפת מנוע).

חבל שלא מכירים באחריות לייצור כושל של רכבים. צמפיון אותי הפסידתם בתור לקוח (אחרי כ- 20 שנה שרכשתי רק רכבי VW) .

פורסם

אין קשר בין הטיפול לשבר הבוכנה. מה, החלפת שמן או פילטר גורמת לנזק בבוכנה?

אתה מדבר על גולף 2008, 5 שנים "על הכביש". גם אחריות של 3 שנים לא תכסה תקלה שכזו.

תברר אצל סיטרואן מה מכסה האחריות ל-5 שנים, ומה נכלל אחרי תום ה-3 שנים הראשונות.

הרכב הקודם שלי, לפני הנוכחי, היה גם כן גולף TSI משנת 2008 עם 140 כ"ס. היה כל כך טוב, שאחריו רכשתי גולף דור שישי.

כשל בייצור? על סמך מה אתה קובע זאת?

פורסם

אחריות רצון טוב זה עניין של שנה שלישית במקרה הטוב, אתה מדבר על שנה חמישית של הרכב על הכביש.

לא משנה כמה רצון טוב יהיה - אין להם שום סיבה הגיונית לכסות לך את הנזק הזה.

העובדה שזה קרה 800קמ לאחר טיפול לא אומר כלום, באותה מידה אתה יכול להגיד שזה היה 200קמ אחרי תדלוק, או שעתיים אחרי מילוי נוזל ניקוי שמשות. לא רלוונטי בשום דרך.

shit happens, אין מה לעשות, מתקנים וממשיכים את החיים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ניקו

הביסוס לעמדתי:

גולף 2008 TSI 140 כ"ס 105Kק"מ. טופל רק במוסך מורשה, ותוך הקפדה על מועדי הטיפולים. כ 800 ק"מ אחרי טיפול

נשברה בוכנה וגרמה לסדק בבבלוק מנוע. לצערי פנית המוסך לצמפיון לא הועילה ונאלצתי לשלם את מלא המחיר (החלפת מנוע).

חבל שלא מכירים באחריות לייצור כושל של רכבים. צמפיון אותי הפסידתם בתור לקוח (אחרי כ- 20 שנה שרכשתי רק רכבי VW) .

האם הסבירו את הסיבה לכשל/שבר בבוכנה .

בד"כ כאשר רצועת/שרשרת תיזמון קופצת מהתיזמון הנכון או נתפסת , התוצאה תיזמון לא נכון ופגיעה בין השסתומים לבוכנה ונוצר שבר/כשל .

היתה בעיה במנועים הנ"ל עם שרשרת הטיימינג והמותחן אשר לא מתח אותה טוב והיא קפצה וגרמה לנזק .

VAG - הוציאה על-כך הודעת טיפול , של בדיקת שרשרת הטיימינג והחלפת מותחנים לחדשים -

ובד"כ גם לקחה אחריות והחליפה מנוע , אולי אצלך זה היה בתחילת זיהוי הבעיה ולא היה מידע על-כך , לכן חייבו אותך .

ראה פרסום רשמי של VAG .

Date Reported:JULY 23 2012

NHTSA Reference:#10045560

TSB Reference:#TB-15-12-01

Description: VOLKSWAGEN: ALL MODELS EXPERIENCE THE TIMING CHAIN SLIPPING, RATTLING NOISES OF THE ENGINE AFTER STARTING, AND ENGINE FAILS TO START. 2008-13 ALL MODELS. *PE

במידה וזו הייתה הבעיה - אפשר לבקש בדיקה מדוע כשל המנוע והחזר על התיקון -

אם אני לא טועה - באמריקה הם החזירו כסף לכל הלקוחות אשר שילמו על תיקון המנוע .

ראה דיונים קודמים בנושא .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=478172

ב - http://www.vagit.co.il/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=18&t=7458

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=474475&page=5

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ליין מן תודהעל התגובה העינינית

במוסך רק ציינו כי הבוכנה נשברה ונגרם סדק בבלוק מנוע.

התקלה קרתה לפני כחודש כך שסביר שקרה לאחר זיהויי הבעיה.

למותר לציין כי זיהויי התקלה והתיקון בוצעו במוסך מורשה שבו טופל הרכב מיומו הראשון.

אשמח לקבל את תגובת נציג צמפיון בפורום

• תוכן חדש...