רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי רכב אוטומט אחרי רכב ידני, בזמן שניקיתי את האוטו ( כשהוא כבוי) הזזתי את ידית ההילוכים לאורך כל ההילוכים הלוך ושוב. רציתי לדעת האם זה דבר שגורם נזק לרכב? עוד דבר, מכיוון שאיני רגיל לאוטומט בטעות העברתי בזמן נסיעה (ממש לשנייה) מd לn.. האם זה גורם נזק כלשהו? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת דוביד.ש, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברשיון הרכב כתוב ששנת היצור 2008 ותאריך הבעלות/עלייה לכביש היא מדצמבר 2007 לפי המחירון זה 2007 או 2008?
הודעה אחרונה מאת arnonas, -
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ביום רביעי שעבר, 8 בינואר, התפרסמה בעיתון "ישראל היום" כתבה תחת הכותרת "סכנה: גם הרכב שלך עוקב אחריך". נכון, היום זה ממש טרנדי להילחץ מכל שיטות המעקב האקזוטיות שנחשפות מדי יום (ע"ע סנואודן), אבל מה שתפס את תשומת ליבי היה המשפט האחרון בכתבה: "גם בישראל, אגב, יש מעקב אחרי מכוניות חדשות. כל משלוח של כלי רכב חדשים מגיע כשבתוך המנוע מוצפן למעשה כרטיס SIM, שמאפשר מעקב וניטור של פעולת המנוע". מישהו יודע יותר פרטים על העניין הזה? אולי המשפט הזה חמק בטעות מעיני הצנזורה? ואם זה נכון - איפה אני יכול למצוא את מערכת השידור הזאת אצלי באוטו? ועוד כמה שאלות טכניות (למי שלא נבהל מקצת חפירות): היכן נמצאת האנטנה? באיזו תשתית סלולרית זה משתמש? האם זה קיים במכוניות חד…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בצער רב אנו מודיעים על גניבתו, בטרם עת, של חברינו הטוב מר מיצובישי סופר לנסר 96. החבר, שנחשב מבוקש הודות לאמינות הגיר הידני, בילה את יומו האחרון במתחם החניה המאולתר של בית החולים בלינסון. מבחוץ צחצחתי והברקתי, ובשבילי החיים נסעתי וטסתי ואת הדוחות אט אט אספתי... אך במנוע כמעט לא נגעתי.... אבל הגיל עשה את שלו וכתמי חלודה צבועים ומטופלים קישטו את הגג ושיוו לה מראה מכובד! תודה לך שהיית
הודעה אחרונה מאת arnonas, -
-
נחשפתי בשבוע האחרון ובעיקר היום לרצף של התנהגות לא שירותית, זולה בשפה ובהתנהגות ובעיקר בתחושה שהם לא מסוגלים לנהל תהליך מכירה (מהגברת בטלמרקטינג, דרך הסמס העילג והחסר נתונים שנשלח אלי, העובדה שאין שומר ויש ברדק בכניסה לחניון, מהצעקות שחטפתי מנהג המשאית שחסם את הכניסה לחניה, מהמכונאי שחסם את דרכי לחניה כאשר פעלתי על פי הוראות נהג המשאית, דרך ההמתנה הארוכה תוך הפעלת צופר על פי בקשתם (כן - מדהים) כדי להכנס לחניית אורחים, דרך העובדה שאין חניה, החוסר יכולת הכוונה של שוטף הרכבים בחניה, ובעיקר בגלל קבלת הפנים הצעקנית והזולה בשפה ובהתנהגות של אחת ממנהלות חדר התצוגה). ויתרתי על הרכישה תוך זמן שיא של דקה מהרגע שיצאתי מהרכב - פשוט מדהים אם כך השרות במהלך מכירה מה יהיה כאשר…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 2 תגובות
- 789 צפיות
אני מקווה שנזכה לראות את הרכב מגיע לפס היצור. אולי הדבר הסופי לא יראה כמו ההדגמה, אבל אם להאמין לכתב - אפשר לצפות שמשהו דומה בעיצוב ובמפרט כן ייוצר. nuCKW-dTntQ דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 929 צפיות
רכשתי השבוע טנדר טויוטה 2001 והביטוח לא מוכן לבטח אותי מקיף ( מעל 10 שנים) לכן חשבתי לקבל המלצות על מערכת שכאשר מתניעים את הרכב היא מתריעה בהודעה לנייד. ובנוסף,אוכל לעקוב אחריי המיקום של הרכב באונליין ( דרך וויז ,או מפות גוגל) דרך איושהיא אפליקציה. אשמח לקבל המלצות וחוות דעת
הודעה אחרונה מאת elyashiv, -
- 12 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
היי חבר'ה, לאחרונה למדתי כמה דברים שלא ידעתי בנושא משכון רכבים. אז החלטתי לשתף נושא מסויים שממש הציק לי, וזה היה בדיקת המשכון שיש בדואר. בדואר ישראל בזמן שאתה כבר החלטת שאתה רוצה את הרכב, ושהעברת את הכסף לקונה, אתה יכול לעשות בדיקת משכון שעולה 81 שקל, נשמע סבבה נכון? אז ככה, את אותה הבדיקה ניתן לעשות באתר של רשם המשכונות ב-11 שקלים בלבד. http://pledges.justice.gov.il/ הבעיה היחידה היא, שאתה צריך לעשות את זה לפני שאתה מגיע לדואר.
הודעה אחרונה מאת dny, -
walk in van
מאת Mishka87-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
לא מכיר איך קוראים למשאיות האלו בעיברית. אלו הן אותן משאיות החלוקה המרובעות של DHL, FEDEX, UPS וכו'. האם נתקלתם במשאיות אלו השייכות לאדם פרטי, ולא החברות הנ"ל? האם החברות הנ"ל מוציאות את הרכבים הישנים יותר במכרזים? יש כצת נתונים לגביהן? מצאתי את הייצרן, אך שום התיחסות למה שקורא בארץ. *שאלה זו נועדה לבחינת קונספט, בינתיים לא משהוא ספציפי. תודה מראש מיכאל
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
שלום, ברשותי טויטיה הייאס המוגדר ברשיון כ N1 מרכב אחוד. וכתוב ברשיון שמותרים בו 10 נוסעים פרט לנהג, 2 ליד הנהג. אני נוסע בו כבר כ 6 שנים ועובר טסט בכל שנה. באוטו יש 9 מקומות פלוס נהג, כלומר מקום אחד יותר ממה שכתוב ברשיון. היום, במכון הרישוי הם אמרו לי שאני צריך ללכת לסדר את זה בעמדה מס' 1. אפשר לדלג על זה? הם בודקים את מס' המקומות באוטו? איך זה הולך שם? האם זה ישנה את הגדרת הרכב ממרכב אחוד לרכב פרטי? (שאין לי שום בעיה אם זה.. ) תודה. יוסי.
הודעה אחרונה מאת yosiba, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם אני חייב לספר לכם על החלם של משרד הרישוי ופקידיו בכל ההליך שעד עכשיו לא הסתיים: המטרה היא להעביר טסט, בעלות על שמי ולהחזיר רכב לכביש לאחר שנגנב והוחזר לסבא וסבתא שלי לאחר כשנה. ברגע שהרגב נגנב, לפני כשנה, בוטל הביטוח והוחזרה לנו אגרת הרישוי. בפעם הראשונה הלכתי למשרד הרישוי עם האישורים מהמשטרה, הפקידה אמרה לי "עדכנתי במחשב, עכשיו רק תעביר בעלות בדואר ותעביר טסט וזהו". הבעיה היא שהלכתי לדואר ולא הצליחו להעביר בעלות משום מה, חזרתי למשרד הרישוי ואמרו לי "זה לוקח כמה ימים להתעדכן במערכת ואז תוכל להעביר בעלות בדואר". לאחר כחודש ניסיתי שוב להעביר בעלות בדואר ושוב לא הייתה אפשרות משום מה. חזרתי למשרד הרישוי בפעם השלישית, הסברתי להם שא…
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 933 צפיות
היי רציתי לשתף בדילמה, ולשמוע את דעתכם - במיוחד אם הייתם בסיטואציה ותוכלו לספר על החוויה ואיזור הנהיגה. אני נוסע עם עוד זוג חברים לאיטליה, אני מאוד אוהב את התחום המוטורי, נהיגה ורכבי ספורט. מה לעשות החיים וההתבגרות קצת שינו סדרי עדיפויות והרחיקו את ההתעסקות בנושא. יום אחד בטיול מוקדש לאהבה שלי, ביום זה נבקר במרנלו ואחכ בפגאני. אם יהיה מזל אולי נספיק להגיע עם למוזיאון של למבו (לא לסיור במפעל) אני מעוניין להגשים חלום ולנהוג בפרארי וגם והבנתי שגם החברים שלי מעוניינים. הדילמה היא האם לעשות נסיעת מבחן קצרה אך ברכב יותר יוקרתי/חדש כדוגמת ה - 458 Italia או F12. או לקחת רכב יותר זול לנסיעה ממושכת יותר. בדקתי באתרים הבאים Motorsportitalia Pushstart אני…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 341 תגובות
- 53.8 אלף צפיות
באפשרותינו להביא לארץ פוקוס ST סטיישן. רצינו להתייעץ איתכם לגבי הרכב, האם לדעתכם זה רכב שיכל לעניין, כדאי להביא אותו לארץ? אם כן באיזה רמת גימור הייתם רוצים אותו? ובאיזה צבעים?
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לא נפתח על זה עדיין שרשור אז חשבתי להתחיל אחד - סיאט הכריזה על גרסת הקופרה ללאון החדשה. 261 או 276 כ״ס בהתאם לדגם, 5.7 שניות למאה. אני לא יכול לפרסם קישורים כי זה משתמש חדש, אז תוסיפו www לפני topgear לקישור הבא: topgear.com/uk/car-news/Seat-Leon-Cupra-revealed-2013-01-08
הודעה אחרונה מאת loko152, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
שלום רב, לאחרונה התחדשתי ביונדאי I30 הרכב מצויין אני מבסוט עליו אך בעייה אחת - 2 מתןך 4 הטסות שבורות ונראות נורא. האם מישהו יודע היכן ובכמה ניתן לרכוש 2 טסות? מצורפת תמונה של הטסות הדרושות, אני מאיזור חיפה והקריות. תודה.
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 15.7 אלף צפיות
שבת שלום ולילה טוב יש לי בעיה רצינית וזה חוסר חניה, אני גר עם ההורים בבית פרטי שנמצא ממש על הכביש ואין לנו חניה פרטית (חניה בתוך שטח הבית) וכל פעם שאני חוזר מבילוי אני נאלץ לחנות כמעט חצי קילומטר מהבית בגלל חוסר חניה, וזה קורה בדרך כלל בסופ"ש ובחגים, אז כל השכנים מארחים משפחות והרחוב מפוצץ עד כדי כך שיש שחונים על המדרכה, השאלה שלי היא האם יש מצב לשלם לעירייה/למי שצריך כדי לשמור ולסמן מקום חניה ליד הבית וכך המקום יהיה שמור לנו? יש לי שכן שנפטר ז"ל לפני כשנה והיה נכה עם תו חנייה ומקום מסומן ושמור, ולמרות שהוא נפטר המשפחה עדיין משתמשת בחנייה הזו, אין לי שום בעיה עם המקרה הזה חס וחלילה העניין הוא שאני וההורים שלי נתקעים בלי חנייה וחונים רחוק רחוק רחוק מהבית …
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 1 תגובות
- 587 צפיות
יש מצב שאני ארכוש בקרוב וולוסטר 2011 או 12 שכרגע המחירון ל2011 הוא בערך 90 או טיפה פחות ל אוטומט כמה אתם מעריכים שזה יכול לרדת ב20 לחודש כשיכנס לתוקף המחיר מחירון החדש??
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, רכשתי פורד פוקוס טרנד 2009, לתדהמתי גיליתי (היום !!!) שאין ברכב עיגוני isofix. פתחתי את הספר רכב וגיליתי שרשום שעיגוני isofix קיים בכל הדגמים (למעט קבריולה, מצורפת תמונה) האם לדעתכם ניתן לדרוש מהיבואן להתאים את הרכב למה שרשום בספר רכב ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 17 תגובות
- 17 אלף צפיות
שלום, ההורים שלי הזמינו רכב חדש לפי כ3 שבועות (מחר יעברו בדיוק 3 שבועות מיום ההזמנה שבו שולם הסכום עבור הרכב). כאשר הם הזמינו את הרכב נאמר להם שהרכב יגיע לאחר כ18 יום, אך זה לא נכתב בשום מקום, ובטופס ההזמנה רשום "מועד אספקה משוער - במלאי". ה18 יום עברו, וההורים שלי התקשרו לברר מה עם הרכב, והסוכנת מכירות אמרה להם כי הם החליפו את המערכת מחשוב, וכי אין עוד רכבים כדי שתהיה משאית מלאה וכדומה, ושהם משתדלים שזה יהיה כמה שיותר מהר. השאלה היא האם יש פרק זמן מקסימלי לאספקת הרכב (מה גם שכשהזמנו את הרכב, זה היה רכב שנמצא בארץ)? כי אם לא, הם הרי יכולים למשוך את זה גם שנה תודה.
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 13 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
היי, יום חמישי האחרון קיבלתי את הרכב מהסוכנות. הדגם הינו 1.25 ידני גימור בסיסי כמובן. התאכזבתי לגלות שהמפתח והשלט אינם יחד כמו בשאר רכבי יונדאי, אלא מפתח פשוט לחוד ושלט לא מקורי בנפרד. האם ניתן להזמין http://m.ebay.com/itm/190917587617?nav=SEARCH&sbk=1מאיביי גולם וללגשת למנעולן לכיול השלט או שלא ניתן לבצע דבר כזה כאשר השלט אינו מקורי(דומה לשלט שמקבלים רכב מחברת ליסינג).
הודעה אחרונה מאת MaoRЯ, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב אז היום עליתי עם האוטו על מין שטח כזה ואיזה שוטר סמוי סימן לי לעצור ואמר שאני מקבל דוח שרשום בו "הרכב השתולל על הדשא והשחיט צמחייה" בסך 165 שקלים. עכשיו מיותר לציין שזה ממש לא מה שקרה אבל מה שווה מילה שלי מול מילה של שוטר? בכל מקרה לא כזה איכפת לי לשלם ובתכלס יצאתי דיי בזול. עכשיו אני נהג חדש ללא עבירות קודמות, אני אלך ביום ראשון ואשלם את הקנס בדואר. עכשיו השאלה שלי היא האם איכשהו ההורים יידעו מזה שהיה לי קנס? כי אני לא רוצה שהם יידעו זה פאשלה שלי ואני אשא בתוצאות. אם זה משנה אז זה היה באוטו של ההורים
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 757 צפיות
שאלה: בבעלותי קטנוע 50 סמ"ק, והייתי צריך לעשות טסט לכל המאוחר עד לפני חודש, וכעת הואיל והמועד חלף ואין לי טופס בעל תאריך מעודכן אני לא יודע מה עושים. למי פונים ומבקשים טופס רישיון רכב על מנת להעביר טסט? נ.ב , הסיבה אשר בגינה לא ביצעתי טסט היא שלא הייתי בארץ, ולכן גם רק כעת שמתי לב לעניין לאחר שעברתי על הדואר. תודה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת אם השינוים של הפנסים שהוא עשה זה חוקי או שיעשו לו בעיות? ואם בכלל הוא יכול לעבור טסט? אולי במיקרה מישהו מכיר את הבעלים? שאני יוכל לדבר איתו
הודעה אחרונה מאת ilan benita, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אז כפי שידוע לכם, מאז שנות ה90 הנחמדות שדלק לא היה יקר ומנועים כמו 3 ליטר היו סטנדרט, נסעו להן סופרות בכל מיני גדלים וצבעים ברחבי הכבישים(חוץ מבארץ), טויוטה לא הוציאה אף רכב ספורט רציני(שלא לדבר על לקסוס, נעזוב כרגע את הgt-86 בצד וגם גרסאות הספורט של קורולה שהיו בחו"ל) אז טויוטה מוציאה את הדבר הבא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4476391,00.html לדעתי יש משהו מאוד מושך ברכב הזה, אך עם העיצוב הקידמי אני לא שלם במאה אחוז, נראה כאילו הגיע בהשראת פורמולה. בגדול נראה רכב מדהים, כרגע זה רק אב טיפוס, אבל יש כאלו שמעריכים כי זו הסופרה הבאה שכבר רצו שמועות על הממשיכה שלה בשנים האחרונות. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת RoadTrip, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו אולי יודע איפה יש מיפגשי מכוניות באיזה ימים ושעות כולל כל הרכבים . ואם יש מועדון גם רק של אאודי תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
(מנהלים,אם מתאים לכאן-סבבה. אם לא-תעבירו לאופטופיק,תודה) בתור חובב "נוסטלגיות" , מעניין אותי מי מחברי הפורום נוסע על מכונית ספורט נוסטלגית, לא עכשיות. כמו למשל 5 טורבו, אונו טורבו, קוראדו, 205GTI , גולף MK1/2 GTI וכו' . הכוונה היא כל המכוניות משנות ה 80-90 ... יהיה יותר מכיף אם תצרפו תמונות (בלי מספרים כמובן) כדי שנוכל לשטוף את העיניים. יאללה תרביצו!!
הודעה אחרונה מאת E.L, -
- 1 תגובות
- 626 צפיות
אהלן! לפי האתר של סיאט עדיין אין במחירון את הלאון 1.2TSI ברמת גימור FR או את ה1.4TSI עם DSG. מישהו יודע משהו לגבי האופציות הללו? אפשר לרכוש אך העניין לא מעודכן באתר? או שבקרוב כבר תהיה אפשרות כזו?
הודעה אחרונה מאת David32, -
- 0 תגובות
- 515 צפיות
לאחרונה כל אוטו שמעניין אותי אני נכנס לאפליקציה KML בטלפון ומקבל עליו כל הפרטים. היום ראיתי במחשב באינטרנט כתבות על מזדה 3 החדשה וצריכת דלק של 1/17 מרשים. אבל שבדקתי באפליקציה קיבלתי נתון רגיל של 1/12.5 יצרן ! האם האפליקציה הזו לא אמינה?
הודעה אחרונה מאת enash, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 45 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
דן אורנשטיין, שעד כה כיהן כסגן נשיא קבוצת כלמוביל, ימונה לתפקיד מנכ"ל צ'מפיון מוטורס. אולי מזה סופסוף תבוא הישועה, והשירות ישתפר? http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2711770
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
בעשור האחרון אני מחזיק ב 2 מכוניות במקביל באופן קבוע. המכוניות בתקופה זו היו מתוצרי רנו, טויוטה, מאזדה, פולקסווגן ופורד. בהיסטוריה הארוכה יותר היו כמובן עוד...אבל זה לא רלוונטי כעת. הגולף המשמשת אותי 6 שנים מלאות היא המכונית שהחזקתי הכי הרבה זמן. מדובר בגולף 1.6 ידנית MktV שנת 2007. המכונית נרכשה תמורת 122.9K ש"ח + 2.6K עבור צבע מטאלי ומיגון יודגש כי הנסועה שלי במכונית היא נמוכה, ועד היום המונה מראה 42K ק"מ בלבד. 7,000 ק"מ לשנה בממוצע. לכל אורך השנים המכונית טופלה במוסך המרכזי של צ'מפיון מוטורס בבני ברק. שם המכונית עוברת גם את מבחן הרישוי השנתי. בעקרון אני מגיע למוסך אחת לשנה, לקראת הטסט, מבצע את הטיפול המומלץ ע"י יועץ השירות וזהו. במהלך 6 השנים…
הודעה אחרונה מאת Tricepz,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)