Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אדרבה, אין כיום יבואן חוץ מהם שמחזיק תת מותג לכמעט כל פלח באוכלוסייה.

מי שמחפש רכב יוקרה יבדוק גם את אודי, מי שמחפש רכב משפחתי יבדוק גם את האוקטביה, מי שמחפש רכב זול ילך למבצעי סיאט, יש להם במבחר רכב כמעט מכל סגמנט, ולא רק זה אלא מותג שלם בתוך כל סגמנט.

כמובן שאם הם משתמשים באותם המנועים והגירים למכוניות שלהם, והגיר התגלה כלא אמין, התהודה של הדבר תהיה בעלת הרבה יותר עוצמה מאשר לדוגמא הגיר של פורד פוקוס לבדו היה עושה בעיות.

אני מאחל למנכ"ל החדש בהצלחה, הלוואי ויפעל להעלאת תדמית השירות של החברה (כי על האמינות אין לו השפעה ישירה, רק לVW העולמית) ויעלה אותה על דרך המלך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

קל להיות "תותח" כשיש לך מה למכור.

הרבה יותר קשה כשאין.

כל זמן שציי הרכב שולטים בכיפה, כלל לא משנה מי יהיה מנכ"ל כלמוביל, הצלחתו מובטחת.

אני לא ממעיט בערך המכוניות שנמכרו לציי רכב, מאחר וזה מאפשר ליבואן להשיג מחירים מצויינים, ומי שמשלם את ההפרש אלו הלקוחות הפרטיים.

לפי התאורייה הזו, מי שהיה מנכ"ל יפנאוטו בשנים 80'-93' היה תותח על..

זה שהיה בתפקיד בין 94' ל 2000 היה כשלון טוטאלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הנה משימה ראשונה למנכ"ל:

להביא לארץ את הגולף gti ידנית 5 דלתות ומאובזרת כמו בחו"ל (ג'אנטים, לדים, קסנון וכו') במחיר של 180 א' ₪.

פורסם

הנה משימה למנכ"ל - אפשרות לקסטם אוטו לפי בחירת הלקוח. מה אם אני רוצה ג'אנטים גדולים ולא סובל מושבי עור?

הגיע הזמן שהשיטה הזאת תהיה זמינה גם בארץ ולא רק בשאר העולם.

פורסם

בתחום השירות נכתב פה הרבה אך עדיין בטיפולים השוטפים אני מניח שהשירות סביר לחלוטין ועל כן זה הזכרון החזק ביותר שנצרב אצל אנשים. כמו"כ אל תשכחו ש"צ'מפיון" מורכב מאנשים ומרכזי שירות. מי שלא מרוצה מאחד מנסה אחר. לרוב זה עוזר ואז שוב. החוויות הסבירות (לא טובות ולא רעות) עולות על הרעות ויחד עם איכות הרכב של מי שזה קורץ לו מתקבלת חבילה יחסית משתלמת ואנשים ממשיכים לשלם.

את השירות צ'מפיון יצטרכו לשנות כדי למשוך יותר לקוחות מבעבר וכדי לזכות בגדילה בקצב מהיר יותר. אם הם לא ישפרו אותו הם עדיין יהיו יבואן רווחי.

הוא שאני אומר.

לכאורה, הכל טוב.

בסופו של דבר הרב המכריע של הלקוחות מרוצים ממה ששילמו עבור המוצר/שירות שקיבלו.

כל זמן שציי הרכב שולטים בכיפה

צ'מפיון לא מוכרים הרבה לציי רכב.

הם מתמודדים בשוק הפרטי, שהוא קשה יותר, מבחינת כמות הלקוחות והשירות שצריך לתת.

לגבי הדוגמא מיפנאוטו בשנות ה-80' - זו לא דוגמא רלוונטית. ההיצע אז היה נמוך הרבה, והמוצר טוב מכל מתחריו באופן ברור (בכל הקשור לאמינות). היום השוק הוא אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
היבואן השני בגודלו, עם גידול מתמיד של שנים, שהסתיים השנה עם כפול מכירות מאשר לפני 6 שנים, עם נתח שוק של 15% (ללא מכירות ליסינג כמעט), נראה שהם צריכים להמשיך במה שהם עושים...:roll:

כבר כתבתי זאת בעבר, שאני מודע לסנטימנט (ולעובדות!) שיש נגד צ'מפיון בפורום, אבל הקהל מצביע עם הארנק, וזה אומר שכנראה הרב דווקא כן מרוצה, מהמוצרים, מהמחיר ואולי גם מהשירות.

אולי מוזר. בטוח שמעניין.

למישהו יש הסבר?

כן - המוצרים שהם מוכרים הם (בד"כ) מאוד טובים. אגב, נתבשרתי שהם החזירו את האחריות על ה- DSG לשנתיים בלבד כי "כבר אין בעיות". אשרי המאמין - ואני מקווה בשביל לקוחותיהם שהם צודקים :-)

העובדה שבאנגליה, למשל, מקבלים על סיאט שלוש שנים מלאות + אפשרות לרכוש רביעית, כנראה לא מדגדגת אותם.

בוודאי שיש הסבר. היה כאן שרשור לפני חודשיים בערך של מישהו שנתקל ביחס רע מצידם, וכתב כאן "אני עדיין קונה מהם כי הם היחידים שמוכרים את מה שאני רוצה".

זה אני :-) אבל הנה, מחר אני בכל זאת בודק את אלפא. ואם הם יהיו מספיק קרובים ל"טעם" שלי, אז השירות שאני שומע עליו פה מלקוחות שלהם - לעומת ה- 500 ש"ח שלי שעדיין אצל צ'מפיון - יכריע.

יבואן רכב הוא לא חברת לממכר קפה. המוצר שאותו הם מוכרים בלעדי להם ועל כן אם אתה רוצה ואג אתה הולך לצ'מפיון. מהיצרן אנשים נוטים להיות שבעי רצון.

אכן.

בתחום השירות נכתב פה הרבה אך עדיין בטיפולים השוטפים אני מניח שהשירות סביר לחלוטין ועל כן זה הזכרון החזק ביותר שנצרב אצל אנשים. כמו"כ אל תשכחו ש"צ'מפיון" מורכב מאנשים ומרכזי שירות. מי שלא מרוצה מאחד מנסה אחר. לרוב זה עוזר ואז שוב. החוויות הסבירות (לא טובות ולא רעות) עולות על הרעות ויחד עם איכות הרכב של מי שזה קורץ לו מתקבלת חבילה יחסית משתלמת ואנשים ממשיכים לשלם.

את השירות צ'מפיון יצטרכו לשנות כדי למשוך יותר לקוחות מבעבר וכדי לזכות בגדילה בקצב מהיר יותר. אם הם לא ישפרו אותו הם עדיין יהיו יבואן רווחי.

נכון. למשל משירות של פליקס אני מאוד מרוצה. גם מי שרכש ממני את הרכב הקודם ממשיך לטפל שם בהמלצתי, וגם הרוכש של רכבי הנוכחי (אם העסקה תיסגר) ימשיך לטפל שם בהמלצתי (למעשה כבר הזמין שם תור).

הנה משימה ראשונה למנכ"ל:

להביא לארץ את הגולף gti ידנית 5 דלתות ומאובזרת כמו בחו"ל (ג'אנטים, לדים, קסנון וכו') במחיר של 180 א' ₪.

זה נראה לי מחיר שאין להם סיבה להציע, אם ממילא רוכשים מהם את הרכב בעירומו גם ב- 230...

זה כמובן מאוד מצער, אבל כפי שיש עדרים שקונים את הגולף במחיר העירומה במחיר מופקע, וכפי שיש מי שקונים את הלאון, למשל, על אף שהוא מגיע עם מסך קטן ובלי משענת אחורית למשל (מה שכן מגיע בחו"ל, אם תהיתם), וכפי שמתנהג השוק הזה בכללו - אין שום סיבה אמיתית להורדת מחירים. רק אם אחד היבואנים המרכזיים יתחיל להוריד מחירים בצורה מהותית - נראה את האחרים מצטרפים, כפי שקרה ברכבי המיני. כידוע, בסגמנטים שנמכרים לליסינג, זה כנראה לא יקרה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

זה אני :-) אבל הנה, מחר אני בכל זאת בודק את אלפא. ואם הם יהיו מספיק קרובים ל"טעם" שלי, אז השירות שאני שומע עליו פה מלקוחות שלהם - לעומת ה- 500 ש"ח שלי שעדיין אצל צ'מפיון - יכריע.

מאחל לך מכל הלב שתתחבר אל האלפא שאתה בודק :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
כן - המוצרים שהם מוכרים הם (בד"כ) מאוד טובים. אגב, נתבשרתי שהם החזירו את האחריות על ה- DSG לשנתיים בלבד כי "כבר אין בעיות". אשרי המאמין - ואני מקווה בשביל לקוחותיהם שהם צודקים :-)

העובדה שבאנגליה, למשל, מקבלים על סיאט שלוש שנים מלאות + אפשרות לרכוש רביעית, כנראה לא מדגדגת אותם.

רשמת את הדברים בתגובה לדברים שאני כתבתי, ואינני מוצא את הקשר.

פורסם

צ'מפיון לא מוכרים הרבה לציי רכב.

הם מתמודדים בשוק הפרטי, שהוא קשה יותר, מבחינת כמות הלקוחות והשירות שצריך לתת.

לגבי הדוגמא מיפנאוטו בשנות ה-80' - זו לא דוגמא רלוונטית. ההיצע אז היה נמוך הרבה, והמוצר טוב מכל מתחריו באופן ברור (בכל הקשור לאמינות). היום השוק הוא אחר.

לא הבנת את דבריי.

התכוונתי שכלמוביל מוכרים בעיקר לציי רכב, כך שגם הצלחתו של המנכ"ל הבא מובטחת.

לכל אורך שנות שיווק הסובארו ליאונה היתה לה תחרות, שהתגברה מאד ב 89' עם הגעת מיצובישי לארץ, וב 92' כשהגיעו שאר היפניות, ועדיין סובארו נותרה בפיסגה עד יומה האחרון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
רשמת את הדברים בתגובה לדברים שאני כתבתי, ואינני מוצא את הקשר.

הנה ההסבר, ביחס למה שכתבת [וסליחה מראש אם ההתיחסות שלי לא היתה מפורטת מספיק במקור]:

היבואן השני בגודלו, עם גידול מתמיד של שנים, שהסתיים השנה עם כפול מכירות מאשר לפני 6 שנים, עם נתח שוק של 15% (ללא מכירות ליסינג כמעט), נראה שהם צריכים להמשיך במה שהם עושים...

"כן".

כבר כתבתי זאת בעבר, שאני מודע לסנטימנט (ולעובדות!) שיש נגד צ'מפיון בפורום, אבל הקהל מצביע עם הארנק, וזה אומר שכנראה הרב דווקא כן מרוצה, מהמוצרים, מהמחיר ואולי גם מהשירות.

אולי מוזר. בטוח שמעניין.

למישהו יש הסבר?

"כן". וכל השאר זה כפי שכתבתי בהודעתי המקורית.

אם תרצה - אשמח לפרט פעם נוספת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
היבואן השני בגודלו, עם גידול מתמיד של שנים, שהסתיים השנה עם כפול מכירות מאשר לפני 6 שנים, עם נתח שוק של 15% (ללא מכירות ליסינג כמעט), נראה שהם צריכים להמשיך במה שהם עושים...:roll:

אולי מוזר.

בטוח שמעניין.

למישהו יש הסבר?

הסבר מצוין.

מה זה "היבואן השני בגודלו"?

תציין גם שהוא מייבא הכי הרבה מותגים שונים מכל יבואני הרכב (ככל הזכור לי).

וחוץ מאוודי, כולם מותגים עממיים ובשילוב מוניטין טוב ומבצעי מכירות אגרסיבים בסיאט ונקודתית בכל המותגים, אז ברור שהוא מוכר טוב חרף השרות המחורבן וחלק האמינות הרעועה בשנים האחרונות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי דעתי מנכ"ל חדש שרוצה להצליח ובטוח שיותר מקודמו לא צריך להישאר עם אותם דפוסי התנהגות/תמחור.

צריך לצאת מהקופסה , לחשוב קצת אחרת וכן להביא את הגולף 5 דלתות ידנית מאובזרת כמו בחו"ל וכן לתמחר אותה ב- 180 א' ₪. במחיר כזה הוא ימכור יחידות רבות. היחידות הרבות יתורגמו לעלייה במכירות ולרווחים.

אם אני הייתי המנכ"ל הייתי מוריד מחירים. מקרב יותר את כל המותג לעם ובכך מגדיל מכירות, רווחים ועוקף את קודמי!!!:idea:

פורסם
הסבר מצוין.

מה זה "היבואן השני בגודלו"?

תציין גם שהוא מייבא הכי הרבה מותגים שונים מכל יבואני הרכב (ככל הזכור לי).

וחוץ מאוודי, כולם מותגים עממיים ובשילוב מוניטין טוב ומבצעי מכירות אגרסיבים בסיאט ונקודתית בכל המותגים, אז ברור שהוא מוכר טוב חרף השרות המחורבן וחלק האמינות הרעועה בשנים האחרונות.

אם השירות היה "מחורבן" והאמינות "רעועה", איך המוניטין "טוב"?

פורסם
אם השירות היה "מחורבן" והאמינות "רעועה", איך המוניטין "טוב"?

הקשר בין מוניטין לעובדות לא בהכרח קיים. מה גם שמוניטין לוקח הרבה זמן לבנות אבל הוא גם לא נהרס כל כך מהר - לאנשים יש נטייה לא לשנות את דעותיהם (כנראה מכוח האינרציה).

• תוכן חדש...