Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שעלייה מתמדת במכירות במשך 6 שנים זו אינדיקציה מספיק טובה שהמוצר והשירות שווים את הכסף, קרי, היבואן מצדיק את המוניטין.

אני חייב לציין שבמשך שנים רכשנו במשפחה מוצרים עם מוניטין זוועה, צרפתיות, איטלקיות ושאר מריעין בישין, ולמרות שבאמת לא היו לי אמינות משתי הסובארו שהיו ברשותי (דלק, שמן, טיפולים וסע), לא היו לי גם סיפורי זוועות עם אלפא, סיטרואן ושות'.

ככה שפחד מבעיות אמינות אין לי...

ההנחה שלי היא שאנחנו שומעים הרבה על בעיות בצ'מפיון כי זהו פשוט היבואן שמוכר הכי הרבה כלי רכב לפרטיים, by far (נהגי ליסינג לא באים להתלונן כאן).

לפורום מגיעים דווקא מקרי הקצה (או לפחות מיעוט), ומה שמעניין הוא איזה נזק שיווקי ותדמיתי יכולים לגרום מקרי הקצה בעידן המידע של היום. היום כבר אי אפשר להשאיר קצה של אחוז מכלל הלקוחות שלא קיבל את המענה שמגיע לו.

אם יש איזו בעיה סדרתית, חובה להגיע עם הפתרון לה לכל הלקוחות, לא חשוב כמה זה קשה וכמה זה יעלה, כי אחרת... זה יעלה ברשת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בטוח שיש אלפי אנשים שקונים מהם כל vag-ית, לא נתקלים בבעיות מיוחדות ביום יום והם מרוצים.

אבל שוב, אני גם חושב שכמה אנשים שכתבו כאן (כמו בר72) שהם קונים מצ'מפיון בזכות הסחורה, גם מייצגים קבוצה לא מבוטלת, שתמשיך לקנות פוולקסוואגן כי זה איכותי, למרות היחס מהיבואן.

אני רק אחזור על המקרה הפרטי שלי לטובת מי שקורא את שרשור הזה, וחושב לסגור איתם עסקה: לי אישית הובטח שם טרייד אין במחיר מחירון כשקניתי רכב חדש, וכשבאתי לאחר שנתיים וחצי לבצע את הטרייד אין, צחקו עלי בפנים ואמרו לי שאין כזה דבר. הייתי מניח אולי שאני מקרה קצוני, אבל עדיין יש לי על המחשב בבית הקלטה של נציג שירות שלהם מבטיח עסקה כזו *בדיוק* לחבר, שבועיים אחרי שנאמר לי שאין לי סיכוי לקבל מהם מחיר מחירון.

זה כבר לא מקרה קיצון, לא תקלה חריגה ברכב שמשאירה טעם רע, לא איזה נציג שירות שהיה קצת פחות נחמד או לא איפשר לי לבצע נסיעת מבחן כשריצית. זו כבר הרבה מעבר. ולכן אני העדפתי לקחת את הכסף שלי למקום אחר, למרות שלצ'מפיון היו לפחות שני רכבים שהיו מבחינתי בין האופציות המועדפות עלי באותו הזמן.

יכול להיות שיש מקרים כאלו גם בסוכניות אחרות, יכול להיות אולי שלמישהו אחר זה לא היה מפריע כמו שזה הפריע לי. מבחינתי, זה שרף סופית את היבואן הזה. וזה הגיע, כאמור, לא אחרי שנתיים של יחס מלבב ונעים, אלא אחרי כל מיני מקרים דומים במוסך המרכזי ותחושה מתמדת שמנסים לדפוק אותי ולקחת ממני עוד ועוד כסף בכל דרך אפשרית.

אז שוב, אנשים קונים מהם. כן. הרוב, כמו שאתה טוען עופר, כנראה מרוצים כי הם לא מבקשים ולא מקבלים יותר מדי. חלק ימשיכו לקנות כי הם אוהבים את המותג. המיעוט, כמוני, לא יתקרב לשם אלא אם הם יחלקו גולף gti ידנית בחינם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פאלו,

אין לי כלום נגד המנכל החדש או הישן אבל בחייאת, צריך לדעת איך לקרוא נתונים (ואני יודע שאתה יודע, אני גם יודע מה עשית בקיץ האחרון :wink: ), בשש השנים האחרונות היבואן נכנס לשווקים שפעם אם הוא היה בהם, זה רק אם הוא רצה לקנות מכונית לאישתו או לילדה.

-אפ ואחיותיה נוספו ופתחו שווקים שפעם לא היו.

-כנ"ל כל סדרת ה Q של אוודי,

-בעצם כל אוודי זוכה לפריחה כתוצאה בעיקר מהמכוניות המצוינות שהם מייצרים (ולא כתוצאה מאיזה תמחור או שרוץת או אחריות או השד יודע מה שהמנכ"ל עשה).

- סקודה ייטי הוא רכב שזוכה לפופולאריות גדולה ופתח להם שוק שונה מהאופציה הזולה ביותר עד אז, טיגואן שנמכר במספרים זניחים.

- סקודה כבר עשר שנים (פלוס)בעיצומו של מהפך מיצרן פחנועים עלובים שהתחרו אולי בפולונז ליצרן אירופי מכובד שחוסה תחת כנפה של VAG והמכירות כל הזמן עולות כי איכות הרכבים והמוניטין של המותג בעליה מתמדת.

אם אתה רוצה לזקוף גידול חד משמעי לזכות עשיה כל שהיא של היבואן , אני מתקשה לראות איך אתה עושה את זה למעט עניין התמחורים והמבצעים של סיאט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ברור שלהיצע הדגמים של היצרן יש השפעה גדולה מאוד על היקף המכירות של היבואן בארץ, ומספיק להסתכל על פיאט כדי להבין את זה.

אבל, וזה אבל גדול, זה לא רק היצע הדגמים שקובע. לשברולט יש היצע דגמים דומה ועדיין בארץ המכירות מדשדשות. חוץ מזה, היקף המכירות של הרכב החדש בישראל לא עלתה משמעותית מה שאומר שעל כל מי שקנה מכונית של סקודה, מישהו לא קנה מכונית של פיאט (מבוסס על סיפור אמיתי).

מה שאומר שלמרות היצע הדגמים הללא ספק אטרקטיבי יותר מבעבר, ליבואן עדיין יש עבודה לא קלה בשיווק, מכירות וגם שירות.

אני נוטה להסכים עם falou. אנחנו שומעים הרבה על בעיות שירות בצ'מפיון מוטורס כי זה יבואן שמוכר 80 אחוז מהרכבים שלו ללקוחות פרטיים, והם רגישים הרבה יותר מלקוחות הליסינג. אתה לא תראה את הנציגה של אלדן בפורום נכנסת ומתלוננת שצ'מפיון מוטורס גבו ממנה 500 ש"ח. וכשאתה יבואן כמו דלק מוטורס שמוכר 80 אחוז לציי רכב, רוב הסיכויים שתיפול על מיטל מאלדן ולא על bar72.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ברור שלהיצע הדגמים של היצרן יש השפעה גדולה מאוד על היקף המכירות של היבואן בארץ, ומספיק להסתכל על פיאט כדי להבין את זה.

אבל, וזה אבל גדול, זה לא רק היצע הדגמים שקובע. לשברולט יש היצע דגמים דומה ועדיין בארץ המכירות מדשדשות. חוץ מזה, היקף המכירות של הרכב החדש בישראל לא עלתה משמעותית מה שאומר שעל כל מי שקנה מכונית של סקודה, מישהו לא קנה מכונית של פיאט (מבוסס על סיפור אמיתי).

מה שאומר שלמרות היצע הדגמים הללא ספק אטרקטיבי יותר מבעבר, ליבואן עדיין יש עבודה לא קלה בשיווק, מכירות וגם שירות.

לא מדויק, לפולקסואגן יש מוניטין מעולה בישראל ולכן כל מה שמסונף לפולקסוואגן גם נהנה ממוניטין מעולה ולכן הנהירה אחר מותגי צמפיון היא די אוטומטית אצל אנשים מסוימים. כמה סקודה מכרו פה בשנים שהם לא היו תחת VAG?

בנוסף, מדובר בארבעה מותגים שונים שנוספו להם רכבים חדשים.

מנכ"ל שמתהדר בכאלה הישגים מתהדר בנוצות לא לו.

אני נוטה להסכים עם falou. אנחנו שומעים הרבה על בעיות שירות בצ'מפיון מוטורס כי זה יבואן שמוכר 80 אחוז מהרכבים שלו ללקוחות פרטיים, והם רגישים הרבה יותר מלקוחות הליסינג. אתה לא תראה את הנציגה של אלדן בפורום נכנסת ומתלוננת שצ'מפיון מוטורס גבו ממנה 500 ש"ח. וכשאתה יבואן כמו דלק מוטורס שמוכר 80 אחוז לציי רכב, רוב הסיכויים שתיפול על מיטל מאלדן ולא על bar72.

עדיין, זה היבואן היחידי שאנחנו שומעים עליו לא מעט סיפורי בלהות בסגנון של:

"זה לא באחריות, זה 25 אלף ש"ח תיקון..."

ומפה זה ממשיך לשני כיוונים, או:

"אה, בדקת באינטרנט? ואללה צודק, זה באחריות ובחינם"

או:

"משה, יאללה, בא תעזור לי לספור עוד 25K ש"ח, דפקנו עוד אידיוט!"

פורסם

עכשיו אתה סתם מתלהם. חיפוש זריז ב-ynet יגלה לך לא מעט סיפורי צרכנות דומים של כתב צרכנות הרכב הוותיק בני ברק גם על יבואנים אחרים -

UMI מסרבת להכיר באחריות שנתנה ללקוח שקנה איסוזו טרופר

כלמוביל מספקת ללקוח משאית עם צמיגים פגומים

טלקאר מסרבת לקחת אחריות על נזק לדש-בורד בקיה סיד

ובטוח אפשר למצוא עוד כתבות כאלו מהעבר הרחוק יותר, אם תבקש אז בשבילך אני מוכן למצוא עוד :lol:

ולגבי מה שכתבת בתוך הציטוט שלי -

גם לבנות מוניטין בארץ זאת חלק מהעבודה היבואן. גם כאן, לא חסרים יצרנים שיש להם מוניטין מצוין בעולם אבל מוניטין גרוע בארץ. ע"ע אופל חביבתך שנמעכה כאסקופה נדרסת על ידי היבואנית הקודמת שלה. זה שהיום כולם יודעים לקשר את המוניטין של פולקסווגן לדגמים של סקודה גם זאת עבודה שצריך לעשות, בלי לפגוע יותר מידי במכירות של המותג פולקסווגן. וגם זה לא טריוואלי.

אגב, איפה ראית שאבי צור מתהדר בנוצות לא לו? בינתיים ככל הנראה הוא מתקדם בתוך הארגון, מה שאומר שגם הבוסים שלו מרוצים מהתוצאות שהוא סיפק לארגון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בסה"כ הוא נכנס במצב לא רע בכלל.

לקונצרן יש מכוניות טובות ומעורכות והמכירות יפות.

בביצת הפורום יש תהודה שלא משקפת את הבעיות האמיתיות. GTI ב 180 לא תעשה מהפכה. אמנם זה לא היה מזמן כל כך שנמכרו ידניות במחיר דומה, וגם אז הכמות הנמכרת הייתה מבישה. 5K באוקטביה בהרבה יותר משמעותיים בקרבות הרחוב.

לחלק מהדגמים, בעיקר גולף יש עדת נאמנים שרק אירוע חריג במיוחד תגרום להם לכפור באמונתם. ה DSG הלך בכיוון הזה, אבל איכשהו הנזק נראה כנמוך מהצפוי. כל זה בגלל שהריח והמראה שהמכוניות שלהן מדיפות פשוט יותר משכנע משל אחרים. בנתיים.

להכנס לאסטרטגיית מחיר כעת זה די טעות מבחינתו, זה נשק שאפשר לשמור למצב אחר. הוא צריך להתמקד בשירות. כאן, התהליכים אינם מיידיים כמו במחיר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
עכשיו אתה סתם מתלהם.

עשור שלם אני פה ועכשיו שמת לב? :wink:

חיפוש זריז ב-ynet יגלה לך לא מעט סיפורי צרכנות דומים של כתב צרכנות הרכב הוותיק בני ברק גם על יבואנים אחרים -

UMI מסרבת להכיר באחריות שנתנה ללקוח שקנה איסוזו טרופר

כלמוביל מספקת ללקוח משאית עם צמיגים פגומים

טלקאר מסרבת לקחת אחריות על נזק לדש-בורד בקיה סיד

ובטוח אפשר למצוא עוד כתבות כאלו מהעבר הרחוק יותר, אם תבקש אז בשבילך אני מוכן למצוא עוד :lol:

מקבל, בעיקר שאין בנמצא סטטיסתיקת עוקצים של יבואנים כך שדיון בסגנון "צמפיון אלופי העקיצות, יותר מכולם ביחד" יהיה חסר טעם.

ולגבי מה שכתבת בתוך הציטוט שלי -

גם לבנות מוניטין בארץ זאת חלק מהעבודה היבואן.

פולקסוואגן מייצרים רכבים מצוינים (למעט קשיים נקודתיים ולדעתי מוגזמים של הטמעת טכנולוגיות חדשות).. בלי שום קשר לאיכות הטובה שלהם היום, פולקסוואגן גם בארץ וגם בעולם, עדיין נשענת על המוניטין האדיר של החיפושית ושל הגולף MK1 ו MK2.

ע"ע אופל חביבתך (יא חביבתי קוקו) שנמעכה כאסקופה נדרסת על ידי היבואנית הקודמת שלה.

זה כי היה למישהוא אינטרס לעשות את זה והיו פעולות ישירות לריסוק המוניטין. נסה לעזור לי, איזה מותג רכב זוכה בחו"ל למוניטין מצוין ובארץ לא?

אגב, איפה ראית שאבי צור מתהדר בנוצות לא לו? בינתיים ככל הנראה הוא מתקדם בתוך הארגון, מה שאומר שגם הבוסים שלו מרוצים מהתוצאות שהוא סיפק לארגון.

לא ראיתי שהוא מתהדר, FALUE נתן לו גושפנקה להתהדר ואני ניסיתי לקחת את הגושפנקה בחזרה.

איזה מין מילה מוזרה זאת? גושפנקה!

גושפנקה!

פורסם

לדעתי הבעיה העיקרית של היבואן זה שירות מזעזע ותמחור חלפים שערורייתי.

מדוע מפוח למיזוג אוויר צריך לעלות 4000 ש"ח לפני מע"מ?

מדוע מוח לנעילה מרכזית על ואקום צריך לעלות 12000 ש"ח?

כמו שכתבו פה רבים היבואן הזה לא שווה גרוש, ברור שברגע שיפתח יבוא מגביל אף אחד לא יסתכל לכיוון שלו.

ד"א גדולתו של מנכ"ל היא לצפות מהלכים קרבים, בסופו של דבר היבוא המקביל יפתח במלואו ואז השוק ישתנה

טוב יעשה המנכ"ל החדש אם יכין את החברה שלו לשינויים הקרבים ובאים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

לא יודע למה אתה כ"כ אופטימי כרמי. מי יוכל לייבא לפה GTI או סתם לאון עם אבזור נורמאלי במחיר טוב יותר?

עכשיו אתם בטח אומרים - מה אתה רוצה מהלאון? אז אני רוצה. הלאון מצויידת במנוע פגז, אבל את ה- FR אתה חייב לקחת עם 18", מה שמייצר רעשי כביש קבועים ובלתי סבירים בעליל. ומשום שהיא מיועדת לנוער אין בה אבזור שיש למשל כסטנדרט באנגליה, שאני כאיש משפחה הייתי רוצה. כי זה מה שצ'מפיון עושים - הם שולטים על ארבעה מותגים ומווסתים מחיר/אבזור כדי לשלוט בכל הסגמנטים, בלי לתת לך בפועל בחירה. אתה צעיר ופוחז? יש לך סיאט. שם לא צריך אבזור של משפחות. אתה זקן ולא אכפת לך לזרוק כסף? קח גולף, גם שם לא צריך אבזור של משפחות. אתה משפחה? קח אוקטביה. אתה משפחה שרוצה 5ד עם פלפל? לך לאלפא.

זה עובד להם, אז אני לא רואה סיבה שישנו זאת, וטרוניה מידי פעם פה, לא תשפיע עליהם לכיוון כזה או אחר, כאשר הם ממילא מוכרים את כל מה שיש להם במלאי. כל מה שצריך המנכל הנכנס לעשות הוא להמשיך לעשות את אותו הדבר. רק כשיתחלף דור של ציבור הרוכשים - אולי יהיה שינוי. לקוח שלנו שמתגרש ורצה לקנות לעצמו גולף 1.4 DSG7 בת שנתיים, קיבל כל כך הרבה אזהרות - שירד מזה, למרות שאני עודדתי אותו דווקא כן לרכוש, כי אמרתי לו שיש לו אחריות ל- 5 שנים וזה אחלה רכב. ועכשיו הם החזירו את האחריות שוב לשנתיים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לא יודע למה אתה כ"כ אופטימי כרמי. מי יוכל לייבא לפה GTI או סתם לאון עם אבזור נורמאלי במחיר טוב יותר?

.

רכב במחיר תחרותי אפשר להשיג ביבוא אישי - מי יתן שירות לדגם שונה .

מאחר והרכבים היום מורכבים מאוד , תודעת הצרכן למשקל האחריות והטיפול של היבואן עולה .

וחברה/יבואן שלא ישכיל להתאים את השירות גם אם יש לו כרגע מכירות ומוצרים מעולים - ויש להם .

יאבד אט-אט את הלקוחות .

המנכ"ל החדש דן אורנשטיין הגיע מקבוצת כלמוביל - חברה עם תודעת שירות , ואלי זו הסיבה שבחרו בו .

- היה פעם יבואן - והיה לו קלף בשם SONY - המבינים תמיד שילמו יותר כי זה סוני .

והוא תמחר מחירים , ונתן שירות גרוע למוצרים שהוא מכר - ובמיוחד למערכות ומצלמות וידאו אשר הגיעו לארץ ביבוא אישי .

הדור הקודם שקנה רק SONY התחיל לשמוע מהצעירים , עובדים עלייכם , יש עוד מוצרים נוספים איכותיים .

והיום - מה משקל SONY בשוק - מחברה עם מוניטין ומוצרים בפסגת האיכות והקידמה - היום סופרים אותה בקושי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

bar 72 אתה טועה

אם המנכ"ל החדש ימשיך לעשות את אותו הדר בדיוק צ'מפיון במקרה הטוב ילכו אחורנית ובמקרה הפחות טוב יתרסקו במכירות.

ליין מן צודק בדוגמא של סוני.

אם צ'מפיון רוצים ללכת קדימה והמנכ"ל החדש רוצה להצליח הוא חייב לשנות דברים , לצאת מהריבוע, לחשוב אחרת , לתמחר אחרת ואף בדומה למה שעשה בתפקידו הקודם. אחת הדרכים היא בתמחור הוגן יותר, ריאלי יותר ומתאים למציאות של 2014.

אחת הדוגמאות היא כאמור הגולף gti. יש לאפשר ללקוח להזמין את הדגם שהוא רוצה והיצרן מייצר. לדוגמא גולף gti 5 דלתות וידנית. מי שרוצה את חבילת pp אין בעיה וכדו'. כמו כן לתמחר אותם בצורה הוגנת 180 א' ₪ לידנית 5 דלתות. נכון הוא לא ימכור אלפים מדגם זה, אבל תחשוב עם הוא עושה את זה לכל הדגמים הוא כן יגדיל את המכירות באלפים ובכך את הרווחים במיליונים. נכון צריך במקביל לשפר את השירות, להוזיל את חלקי החילוף ועוד.

פורסם

אני אופטימי מכיוון שכדור השלג החל להתגלגל אנשים מבינים כיום הרבה יותר מפעם בצרכנות נבונה והיא תגיע במוקדם או במאוחר,

זה לא יקרה מחר, אבל תוך מס' שנים וודאי.

המונופול של יבואני הרכב מתחיל להשבר בדמות יבוא אישי במיוחד ברכבי היוקרה אך לא רק, שימו לב מה קורה עם טיוטה סיינה ישנם כבר מאות על הכביש וכולם יבוא אישי

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
אתה משפחה שרוצה 5ד עם פלפל? לך לאלפא.

אני מניח שהתכוונת לaudi? :wink:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

האמת, אולי יש משהו בדבריכם. הבחור שקנה ממני את ה- GTI, עמד בפני רכישה של חדשה. יש לו את התקציב. הציעו לו את שלי (עד היום אין לי מושג איך זה שהציע לו את הרכב שלי בכלל מכיר אותי), והוא עשה חשבון, חשב פעמיים, לא הבין למה לשים 230K על רכב כזה, ולקח את הרכב שלי. חסך 100K ₪. אני לא יודע אם 20-30K היו משנים את החלטתו, אבל נוכחות דגם 3ד ידני אני יודע שכן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...