Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם ניתן "לרכוש" חניה פרטית?

HondaTurbo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שבת שלום ולילה טוב

יש לי בעיה רצינית וזה חוסר חניה,

אני גר עם ההורים בבית פרטי שנמצא ממש על הכביש ואין לנו חניה פרטית (חניה בתוך שטח הבית)

וכל פעם שאני חוזר מבילוי אני נאלץ לחנות כמעט חצי קילומטר מהבית בגלל חוסר חניה,

וזה קורה בדרך כלל בסופ"ש ובחגים, אז כל השכנים מארחים משפחות והרחוב מפוצץ עד כדי כך שיש שחונים על המדרכה,

השאלה שלי היא האם יש מצב לשלם לעירייה/למי שצריך כדי לשמור ולסמן מקום חניה ליד הבית וכך המקום יהיה שמור לנו?

יש לי שכן שנפטר ז"ל לפני כשנה והיה נכה עם תו חנייה ומקום מסומן ושמור, ולמרות שהוא נפטר המשפחה עדיין משתמשת בחנייה הזו, אין לי שום בעיה עם המקרה הזה חס וחלילה העניין הוא שאני וההורים שלי נתקעים בלי חנייה וחונים רחוק רחוק רחוק מהבית

מה ניתן לעשות?

תודה ושבת שלום.

life starts at 2 bar

--------------------

:My First Love

http://www.imcdb.org/i009551.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעולם לא ראיתי חניה ברחוב ששיכת למישהו פרט לנכים/שגרירות/מוניות/-רכב ציבורי אחר.

לגבי החניה של השכן - זה לא בסדר. אם אין נכה נוסף במשפחתם אז נראה שאין סיבה שהם ימשיכו להנות. אלא אם יש תקנה/חוק שמעבירה זכויות כאלו ליורשים. מה שנראה כלא הגיוני.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, אתה לא יכול,

אבל במידה ויש בניינים סמוכים לביתך, ובהם יש חניות פרטיות בשטחם - אתה יכול לנסות לקנות/לשכור מאחד השכנים (למשל ע"י פרסום מודעה על לוח ועד הבית..)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכים בעלי מוגבלות בתנועה מקבלים כמו גדולים חניה ליד הבית.

אבל, לדעתי, שווה ללכת את ה500 מטר. זה מאוד בריא

הייתי ממליץ לך לפתח חניה בחצר. כלומר להגיד תוכנית שינוי לרשות המקומית ולקבל את ההנחיות איך לבצע. ברשות שאני עובד בה אנו מאפשרים לבתים פרטים כניסה לחניה גם אם לא הייתה שם ממקודם. התנאי הוא ביצירה חנניה ללפחות שני רכבים.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני הייתי מציע לך דבר אחר לגמרי.

וזה לקחת את החיים בפרופורציות הנכונות.

באמת לא ייתכן שתגדיר את הנושא הזה כ- "יש לי בעיה רצינית..."

יש לך אולי בעיה קטנטנה שלפעמים אולי גם קצת מרגיזה.

אבל מצד שני, כל אחד וההשקפה שלו.

אני לא הייתי מבזבז על זה אנרגיה..

יותר נכון, האנרגיה היחידה שהייתי מוציא על זה, זה בדיוק ההליכה הדרושה של כ- 500 מ'.

כאחד שהיה גר בתל אביב במשך כ- 7 שנים טובות, אני יכול להגיד לך שזה כלום.

וזה בטח עדיף על לחזור הביתה ולחפש חניה במשך חצי שעה לפעמים :-(

אנחנו רק אורחים כאן, עדיף להתעסק במה שחשוב..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שבת שלום ולילה טוב

יש לי בעיה רצינית וזה חוסר חניה,

אני גר עם ההורים בבית פרטי שנמצא ממש על הכביש ואין לנו חניה פרטית (חניה בתוך שטח הבית)

וכל פעם שאני חוזר מבילוי אני נאלץ לחנות כמעט חצי קילומטר מהבית בגלל חוסר חניה,

וזה קורה בדרך כלל בסופ"ש ובחגים, אז כל השכנים מארחים משפחות והרחוב מפוצץ עד כדי כך שיש שחונים על המדרכה,

השאלה שלי היא האם יש מצב לשלם לעירייה/למי שצריך כדי לשמור ולסמן מקום חניה ליד הבית וכך המקום יהיה שמור לנו?

יש לי שכן שנפטר ז"ל לפני כשנה והיה נכה עם תו חנייה ומקום מסומן ושמור, ולמרות שהוא נפטר המשפחה עדיין משתמשת בחנייה הזו, אין לי שום בעיה עם המקרה הזה חס וחלילה העניין הוא שאני וההורים שלי נתקעים בלי חנייה וחונים רחוק רחוק רחוק מהבית

מה ניתן לעשות?

תודה ושבת שלום.

ע"פ החוק במדינת ישראל אי אפשר לקנות חנייה בלבד.

חניה יכולה להיות שייכת למישהו רק בהיותה צמודה לדירה שבבעלותו.

לכן הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לחפש מישהו שישכיר לך את החניה שלו ותחתום איתו על חוזה שכירות מלא ומפורט (שעות, ימים, באיזה מצב קיבלת ת'חנייה וכדומה.. ממש כמו בחוזה שכירות רגיל)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ע"פ החוק במדינת ישראל אי אפשר לקנות חנייה בלבד.

חניה יכולה להיות שייכת למישהו רק בהיותה צמודה לדירה שבבעלותו.

לכן הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לחפש מישהו שישכיר לך את החניה שלו ותחתום איתו על חוזה שכירות מלא ומפורט (שעות, ימים, באיזה מצב קיבלת ת'חנייה וכדומה.. ממש כמו בחוזה שכירות רגיל)

אכן כך, אפשר אך ורק לשכור, אני מכיר מחירים של 500 ש"ח באיזור כיכר רבין ו650 ש"ח באזור קינג' ג'ורג אלנבי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לנסות לקנות/לשכור מאחד השכנים

לא נכון. לא ניתן לקנות חניה המשודכת לדירה בבנין, מבלי לקנות את הנכס. לא ניתן להפריד החניה מהדירה.

ניתן לשכור בלבד.

לפתוח השרשור - זה ששכנים שלך ״גנבו״ חניה מרשות הציבור בגלל קרוב נכה שנפטר, לא אומר שלאחים שלך גם מותר מטעמי נוחיות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חצי נכון.

אפשר לקנות חניה, אבל צריך להצמיד אותה לדירה כלשהי אחרת שנמצאת בטווח סביר.

אתה טועה ומטעה - לא ניתן למכור למי שאינו בעל דירה באותו הבנין.

יש מקרים בהם שני בנינים סמוכים, רשומים יחד כבית משותף אחד ולכן דייר מבנין אחד יכול לקנות חניה בבנין השני אבל ברוב המקרים לא זה המצב.

מי שרוצה לקנות ואינו בעל דירה בבנין, יכול להתחכם ולשכור ל-25 שנה ואז תרשם חכירה לזכותו.

בכל מקרה, חכירה שכזאת, חייבת בתשלום מיסים ככל עיסקה במקרקעין ובמקרה הזה גם לא ניתן לנצל פטורים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנסיון ברחוב שלנו, כשנכה נפטר-החניה חוזרת לרשות הכלל.

אצלנו מיד אחרי השבעה הגיעו מהמועצה ומחקו את הסימון כולל העמוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...