רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם לא מזמן קיבלתי את הרשיון שלי אחרי שבע עשרה שנה שחיכיתי . עכשיו תמיד רציתי לנסוע לחול ולנסוע שם על איזה פרארי או משהו. אבל יש כמה בעיות. הראשונה היא שאני ממש לא יודע איך עושים את זה או אם יש בכלל מקומות שמשכירים כאלה מכוניות והבעיה הקצת יותר גדול היא שלפי מה שאמרו לי לצעירים בכלל לא משכירים מכוניות. אשמח לעזרה מכם תודה.
הודעה אחרונה מאת Dani.E, -
מכירות 2013 1 2
מאת vday-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לא מפתיע יונדאי מספר 1 ב 2013 מקום שני טויוטה ושלישי קיה. כן מפתיע שפיקנטו הדגם הנמכר ביותר עם מעל 9.6 אלף מסירות, קורולה מקום שני עם 9.3 אלף מסירות. האם ניתן לקבל נתון כמה ידניות, וכמה אוטומטיות למיניהם. אשמח מאוד תודה !
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
מוזיאונים באיטליה 1 2
מאת Shlompi-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי לכם, חיפשתי בפורום חומר על מוזיאונים באיטליה, קראתי על החויות וההמלצות לאתרים של פרארי, למבו' ופאגני, אני מגיע ליום אחד למראנלו. מניח שבסביבות 10:30 כי אנחנו יוצאים מפירנצה ברכב. את החלק הראשון של הביקור נקדיש לפרארי ולעיירה ואז הדילמה בה אשמח לעצתכם. אנו מעוניינים להגיע לביקור בעוד אתר, פגאני או למבו' ? שניהם אישרו לי שהם זמינים לסיור באותה השעה 15:00 מה הייתם ממליצים לי ? ברור לי שמדובר גם באהבה למותג ספציפי וגם לטעם אישי, בכל זאת אשמח לשמוע מנסיון חברים שביקרו. תודה, שלומי
הודעה אחרונה מאת IAROC, -
-
- 31 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ערב טוב לאחר התלבטויות רבות החלטתי להתקין גאנט 17 לאחר הזדמנות חד פעמית באמת גם מבחינת מחיר על צמיגים והגאנט עצמו. רשמים ראשוניים :האוטו יושב על הכביש כמו בטון יציב מאד,צריכת דלק לא השתנתה כל כך גם ככה הרכב הזה זולל דלק, תגובה של האוטו נשארה טובה כי עדיין אני עם סובארו שמורה מאד ובמצב מצוין,הצמיגים אוחזים מאד מדובר בצמיג 17 45 215 של בריג׳סטון חתך נמוך. בקיצור אני מבסוט מאד. כמובן שהכל חוקי ואושר במכון רישוי הקרוב בעלות של 26 שקלים. ניתן לתמונות לדבר
הודעה אחרונה מאת markmakov, -
- 1 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מי זוכר את הסדרה? פשפשתי קצת ואספתי תמונות של מכוניות מגניבות כשהסדרה צולמה באזור 97. מגניב לראות את 306 קבריולטים, הפונטו והפיאט קופה שהיו חדשות לגמרי אז. 306: פונטו: פיאט קופה: אונו 1984: גולף דור 1 קבריולט 1986: איביזה דור 1:
הודעה אחרונה מאת KoM, -
כידוע לכם דלק מוטורס הייתה חריגה ויחידה בין כל יבואני הרכב, שלא העניקה הנחות ו/או הטבות לצרכן הפרטי, להבדיל מחברות הליסינג. כעת לראשונה ינתנו הנחות ו/או הטבות של אבזור ו/או טרייד אין בימי מכירות מרוכזים ועוד בתחילת השנה הקלנדרית. הדבר כמובן מטיב עם הצרכנים ולא אני לא מקבל את הגישה התמוהה של מגיבים בפורום בעבר, שמתנגדים למתן הנחות ו/או הטבות מנימוקים שזה ״שוק״ ואף אחד לא אוהב שאחרים מקבלים הנחות וכיוצ״ב טענות, תסלחו לי מטומטמות. זאת טבעה של תחרות, לא מדובר גם ב״שוק״, מאחר ואין ויכוח בין המוכר לרוכש, אלא תנאים מיוחדים רק בימי מכירות. לא שאני חושב גם ש״שוק״ זה דבר רע. כל מי שמבין (ובעיקר חברות הליסינג מבינות זאת) יודע שמה שחשוב זה גובה ההנחה ממחיר המחיר…
הודעה אחרונה מאת בנצי23, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
בקיצר שעמום. אני כל כך רואה איך הרכב בנזין שלי ישאר איתי עד יום מותי באיזה מחסן נטוש ואני יוציא אותו מידי פעם לשרוף דלק.. כשאני ימצא דלק לשרוף. יצרנית המכוניות הגרמנית הופכת את טוקיו דריפט למציאות אוטומטית, ומציגה ב-CES את ה-M235i, המסוגלת, ככל הנראה, לנהוג הרבה יותר טוב מכם. אחד מהדוכנים העמוסים ביותר השנה בתערוכת האלקטרוניקה CES 2014 המתקיימת בימים אלו בלאס וגאס, הוא הדוכן של חברת BMW. יצרנית המכוניות הגרמנית חשפה בכנס את אב-הטיפוס של דגם ה-M235i, מכונית שיודעת לנהוג בכוחות עצמה, אבל גם הרבה מעבר לכך: היא יודעת לעשות דריפטים, ובאופן כללי מדובר במפלצת כביש אוטומטית שמראה יותר מכל כי הרכב הבא שלכם, ככל הנראה, ינהג יותר טוב מכם. מהיר ועצבני כלי הרכב מגיע עם מ…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב מליסינג רציתי לדעת כמה הרכב יעלה לי לאחר השלוש שנים חברת הליסינג מציעה אופציה לרכישת הרכב מחיר מחירון לאחר 32 חודש פחות 15%, כדי לדעת כמה אני יצטרך לשלם?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש חלקים מקוריים / תחליפיים לסוזוקי ג'ימיני 2010. באיביי ובאמזון אין את הרכב הזה בכלל, כנראה שמדובר בדגם שלא מככב בארה"ב. יש למישהו מושג איפה אני יכול להזמין חלקים לרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 0 תגובות
- 622 צפיות
מחפש כבישים נחמדים באיזור ים המלח, לטיול קטן לפני שהאשה מתעוררת שבת בבוקר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Yairkrispel, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2710680 אופס, הסינית החדשה בשכונה ניצחה את מיטב תעשיית הרכב במבחני הבטיחות.. מה יגידו המלעיזים? כבוד לקורוס! אני מניח שזה מ-א-ו-ד יעזור להם לקדם מכירות באירופה, ובצדק (רנו ביססו על זה את כל המותג שלהם בזמנו).
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שקלתי רבות היכן לפרסם את ההודעה הזו, והחלטתי עקב ריבוי רכישות ועניין בדגם לפרסם אותה כאן. לאחרונה רכשנו אחת ידנית מודל 2012, והייתי מעוניין לעלות מספר סוגיות שבטח מעניינות את הכלל. 1. כל כמה זמן היצרן דורש טיפול, והאם ניתן למצוא עלויות מומלצות. 2. איזה שמן מנוע צריך לשים ברכב, כל כמה זמן יש להחליפו והאם יש המלצה על חברה ספציפית? 3. איזה שמן גיר צריך לשים ברכב, כל כמה זמן יש להחליפו והאם יש המלצה על חברה ספציפית? 4. אני בין אלו שמחזיקים דגם של דלק מוטורס ללא דיבורית מובנית, ומחפש המלצה לדיבורית שמתחברת לרמקולים של הרכב, ושמח לקבל המלצה לאחת עם מסך. 5. כל כמה זמן היצרן ממליץ להחליף קלאצ? 6. האם קיימת רצועת טיימינג ואם כן, מתי יש להחליפה? 7. שאל…
הודעה אחרונה מאת epiphone, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
Chrysler 200 revealed – no camo 2015 Chrysler 200: More uncamouflaged photos SCOOP: New Chrysler 200 fancy as a Lancia berlina
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- 1 תגובות
- 711 צפיות
שלום, לא הצלחתי למצוא על כך כל מידע במפרט הרכב, אבל כשאני רואה תמונות של פנים הרכב יש כפתור nav ולכן הייתי רוצה לדעת מבעלי הרכב, האם יש לו מערכת ניווט מובנית? תודה.
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 840 צפיות
אהלן, מפגש מעניין מחרתיים, חשבתי לפרסם... שווה ללכת ?? https://www.facebook.com/events/686610854759420/?source=1 (נ.ב. אפשר לפרסם מפגשים כן ? )
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 43 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
נרכש בספטמבר 2013. 75 כ"ס. רכב זריז מאוד. מגיע מאוד מהר למהירויות שוללות רישיון. אין לו שום רגשי נחיתות עם רכבים גדולים ויקרים ממנו בהרבה. תא מטען בין הגדולים בקטגוריה בנפחו. מושבים קדמיים די נוחים, אם כי אינם מתאימים לאנשים נמוכים מדי{מבלי לפגוע בהם חלילה!}. היגוי טוב מאוד, קל בחנייה ועם הרגשה אמיתית במהירויות גבוהות. אינו רועד בכלל בשום מהירות שהיא. מאוד מדוייק. המנוע "אוהב" טורים בינוניים וגבוהים ואין לו שום בעיה לטפס למעלה. הגיר מאוד חלק, אינו "חורק" בשום מצב וההילוך תמיד נכנס כמו חמאה. כולל הרוורס. ההמלצה להורדת הילוכים ועלייתם בלוח שעונים היא כמובן תיאורטית ואין להתייחס אליה כל כך. גם אם נמצאים בהילוך גבוה מדי למנוע הזה יש מספיק כוח להזיז את הרכב בזריזות. בעומ…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
שלום לכם, מיקודם עברתי באדום בכביש עכו נהריה איפה שהבסיס סנט ג'ין. אני לא מעוניין בביקורת או משהו, לא שמתי לב למצלמה ונתתי גז כדי להספיק את הצומת. הגעתי לקו עצירה בדיוק שניה אחרי שהתחלף, השניה אחרי זה כבר הייתה אחרי הצומת. עכשיו יש לי שאלה, האם המצלמה שם היא גאטסו? חבר היה מאחוריי וטען שהיה פלאש בצבע כחול שסינוור אותו... אם זו גאטסו אז איך יש לה פלאש? היא עובדת על אינפרה אדום בכלל... ולמה הוא בצבע כחול? גם אני ראיתי את הפלאש הכחול הזה אבל קיים בי עוד הספק הקטן שהוא לא קשור למצלמה. הרי למצלמות יש טיימר של 2 שניות מרגע שהתחלף לאדום, יצאתי מהצומת בדיוק בשניה ה2.
הודעה אחרונה מאת nissman, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 455 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_341.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
בהזמנה באייבי
מאת itai220- 1 תגובות
- 677 צפיות
אני רוצה להזמין לוח חדש שיש בתיבת הילוכים שרשום את ה P D R וכל אלה לפיג'ו 206 2002 מה אני צריך לרשום באייבי למצוא כזה, חיפשתי ים זמן ולא מצאתי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
זה בשביל ההרגשה הטובה של הנהג או בשביל שהישראלי מהמוצע רואה 20 שעות בשבוע סדרות בספרדית ו PAJERO זה קללה בספרדית
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
האם מישהו יכול להמליץ על דלק 98 אמין ובמחיר סביר באיזור חיפה והקריות?
הודעה אחרונה מאת vxlan, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 945 צפיות
שלום, קיבלתי את הרכב עם שנתיים ללא טסט, ולא עשינו העברת בעלות, עשיתי שיפוץ ועכשיו אני רוצה לעשות טסט אך אין לי רשיון חדש, איך אני יכול להנפיק רשיון ולעשות טסט שהרכב לא על שמי ? אפשר במכון רישוי או רק משרד תחבורה ?
הודעה אחרונה מאת wil, -
אז כולנו מכירים את ההגבלים על השנתון על מנת לייבא ארצה רכב ביבוא אישי, אני מנסה להבין עם מי ההגבלות של השנתון מנסות להטיב?, הטענה המוכרת לי היא:שאם יתאפשר לייבא ארצה רכב מכל שנתון זה עלול לפגוע ביבואנים המקומיים בשל מחירים אטרקטיבים בשוק יד שנייה מעבר לים . ובכן ערכתי השוואה קלה בין מספר רכבים בארה"ב לבין אלו בארץ,אז נגיד שאני רוצה לייבא מאזדה 3 שנת 2007,בארה"ב היא עולה 6000-6500 אלף דולר. נגיד 6 אחרי מיסים ושילוח עמילות מכס וכו,זה יוצא באיזור ה50K לאחר בדיקה מהירה ביד 2 ,מחיר מאזדה 3 שנת 2007 1.6 הוא באיזור ה45-50. דוגמא נוספת אינפנטי G37 2009 נורמלית עולה 16000 דולר,שזה לאחר מיסים שילוח ושאר חמוצים-125-130 אלף,שזה אכן יותר זול מאינפינטי G37 ישראלית,אבל לא בהרבה או…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים,ברשותי פורד קורטינה שנת 82 שנוסעת פעם בחודש חשבתי אולי בזמן שהרכב עומד להשאיר מעט את החלונות פתוחים בערך 4 ס״מ כל אחד כדי שפנים הרכב יתאוורר ולא יהיה חנוק חשוב לציין שהרכב חונה בצל ובגינה מגודרת. האם מומלץ להשאיר כך את החלונות פתוחים ואם יש רעיונות טובים יותר אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 75 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2709512 באמת שזה כבר עובר כל גבול. כל כלי תחבורה שאפילו קצת עוזר לאזרח הפשוט, שמוכן לעשות וויתור על הרכב הפרטי שלו לטובת כלי רכב כמו אופניים חשמליים, ועכשיו רוצים למחוק גם אותו. לא מספיק רצחו את האופנוענות בארץ, סקלו את רכבי הדיזל, ועכשיו רוצים להרוג גם את האופניים החשמליים. כל פיתרון שיש, שמביא את המדינה למצב שיכול להיות אדם שייצא מהבית בלי לשלם כסף בצורה כלשהיא למדינה, קם מישהו ומוצא את הדרך להרוס גם את זה. לפעמים המדינה עושה את זה בעצמה, ולפעמים יש לה שליחים. מה שבטוח, אנחנו, האזרחים, המפסידים היחידים בכל הסיפור הזה. חבורה של מפגרים.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
אני כל פעם מחדש נדהם מהדמיון של ספרי "חכמי חלם" להתנהלות גופים שונים בישראל. הפעם- חברת "נתיבי ישראל" במקום לדבר על מכוניות, לשם שינוי הדיון הוא על התשתית, כי כביש גרוע יכול להיות אחראי לאסון תחבורה בדיוק כמו ואפילו יותר מליקוי רכב. צפו בעצמכם- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4466910,00.html אני בטוח שמנפחים שם את העניין, אבל עדיין מדובר על מחדל לכל דבר. כספי המיסים של כולנו הולכים על עבודות ברמת ביצוע שבוייטנאם מחשיבים לנחותה, ואנחנו אוכלים אותה פעמיים, גם על תשלום וגם על סכנת חיים (בגשם השוטף- האם הייתם מנחשים שזהו מצב הכביש?) מישהו עבר שם לאחרונה ויכול לתת דיווח קורה במציאות, ואינדיקציה עד כמה מגמתי באמת הדיווח של YNET?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
מושב עיסוי
מאת daniel.r- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי חברים, בהמשך לתוכניות להחלפת המושבים חשבתי על הוספת עיסוי למושב (מתחת לעור/בד). לאופציות של חימום מצאתי אופציות טובות וזולות - http://www.ebay.co.uk/itm/Universal-Heated-Pads-Kit-1Seat-4Pads-Heater-Car-Truck-SUV-12V-Heating-Warmer-/160909079916?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2576edb56c אבל לצערי אופציה של עיסוי מצאתי רק בהוספה חיצונית - http://www.ebay.co.uk/itm/12V-Heated-Car-Van-Front-Seat-Cushion-Cover-Thermal-Massage-Padded-Universal-Pad-/261178892298?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3ccf79a00a האם מישהו נתקל בעיסוי שנכנס בתוך המושב או לחילופין האם ניתן להוסיף את המוצר השני לתוך המושב? תודה!
הודעה אחרונה מאת oe300, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בוקר טוב ברשותי רנו קליאו ידנית 1.2 מבציר סוף 2011. בסה"כ הרכב עונה על רוב דרישותיי באופן משביע רצון. מה שקצת מפריע (אבל גם לזה התרגלתי) הם הביצועים החלשים של הרכב אבל לפחות צריכת הדלק בהתאמה (קרוב ל- 16 ק"מ לליטר). רוב נסיעותיי הם מהבית (נס ציונה) לעבודה (פ"ת) כך שהדרך מישורית ואינני נזקק לרכב חזק. התחלתי לחשוב על שדרוג למודל 2014. התפלאתי לראות באתר רנו שלמרות שהרכב בעל אותו מנוע (75 כ"ס) ומשקל מופחת (1090 ק"ג בישנה ו -1050 ק"ג בחדשה) הביצועים חלשים יותר (זינוק מ-0 ל- 100 תוך 14.5 שניות לעומת 13.3 שניות (ויש אתרים שמציינים אפילו 13) - ממש לא זניח). אני די מפחד שהביצועים הורעו עוד יותר. מצד שני ההפרש לדגם ה- 0.9 טורבו אינו זניח. למישהו יש הסבר הגי…
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בשיטוטים ביד 2 מצאתי את הרכב הזה מיצובישי אקליפס 97 ראיתי שיש רק אחד בארץ בשנה הזו. למה הוא כל כך נדיר ? מכרו אותו בארץ בשנים האלה או שהוא יבוא אישי ? הבן אדם רשם שהוא רוצה עליו 50K ואין מחירון לרכב הזה מישהו יודע כמה הוא שווה ?
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 3 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
איזה סוג מנורה יש שם ? יש וויכוח קל אם זה H7/H4
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 408 אורחים (הצג רשימה מלאה)