Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי התמונה שהעליתי מקודם, נראה שיש בדיוק שתי נקודות חיבור בין גשר לקרקע ויש גשר עילי אחד.

ונראה שיש לפחות 5 נקודות ששקעו, ככה שזה יותר מאשר אחד בכל נקודת השקה בכל כיוון (מה שיוצא 4 נקודות השקה)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

3 מקטעי כביש שקעו היום, יתר המקטעים ישקעו בעתיד, אין אפס. כשהתשתית דפוקה אז התשתית דפוקה.

למה אתה כזה שלילי. אפשר לפתור את הבעיה בקלות. יש לידי כביש כזה, שאחרי כל גשם בינוני פלוס שוקע קצת בכמה מקומות. אז בלי בעיה שמים קצת מצע ומתקנים את האספלט, ומיד יש כביש ישר ומצויין שמחזיק לנצח, או עד הגשם (מה שבא קודם).

עובד מצויין (כבר כעשר פעמים עד כה, באותה נקודה).

דני

פורסם
העובדה היא שהתכוונו לפתוח את הכביש בדיוק יומיים מאוחר יותר, נכון או לא?

מה שמצביע בסבירות גבוהה על כך שאף אחד לא חשב על ההיבט הבטיחותי לפני פתיחת הכביש.

מה שאומר שאם הסערה הייתה מתעכבת נניח שלושה ימים, הסחף הזה היה קורה מתחת לגלגלי הרכבים הנוסעים על הכביש.

המסקנות שלי סבירות או שלא?

אין חולק על העובדה שהכביש היה מתוכנן להפתח יומיים מאוחר יותר.

במדינת הכסת"ח שלנו אתה באמת חושב שאף אחד לא חושב על בטיחות ?

אם הסערה הייתה מתעכבת בעוד שלושה ימים הרכבים היו נוסעים על המבנה החדש והשקיעה של הכביש הייתה כנראה איטית יותר מהעומס של הרכבים על השכבות התחתונות שנסחפו בגשם וכך השקיעה הייתה איטית יותר. אחרי שני טלפונים למוקד נתיבי ישראל או למשטרה היו מגיעים וחוסמים את הכביש.

מסוכן ? כן. נעשה בכוונה על ידי הקבלן/ נתיבי ישראל ? אני ממש מתקשה להאמין.

תחשבו על הנזק התדמיתי העצום שנגרם לכולם (משרד התחבורה, הקבלן, נתיבי ישראל) בפרויקט הזה, אתם באמת חושבים שמישהו היה פותח מחלף אם הוא לא האמין שהוא מוכן ?

למה שלא נמתין לתוצאות החקירה ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
למה אתה כזה שלילי. אפשר לפתור את הבעיה בקלות. יש לידי כביש כזה, שאחרי כל גשם בינוני פלוס שוקע קצת בכמה מקומות. אז בלי בעיה שמים קצת מצע ומתקנים את האספלט, ומיד יש כביש ישר ומצויין שמחזיק לנצח, או עד הגשם (מה שבא קודם).

עובד מצויין (כבר כעשר פעמים עד כה, באותה נקודה).

דני

למרבה הצער ככה בדיוק זה עובד.

כשהחבר'ה היו צעירים ויפים ונוסעים לטיול בצפון היה לנו משחק, "חרא-טוב". נוסעים על כביש החוף וכל פעם שיש תלאי אספלט חדש כולם צועקים טווווווווווווווווווב, כשנוסעים על אספלט מקורי צועקים חראאאאאאאאאאאאאאא. הקטעים הכי משעשעים היו שיש תלאי אספלט חדש רק על חצי מהנתיב, חצי מיושבי הרכב צועקים חרא וחצי צועקים טוב.

שעות של הנאה. נסו והיווכחו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אין חולק על העובדה שהכביש היה מתוכנן להפתח יומיים מאוחר יותר.

במדינת הכסת"ח שלנו אתה באמת חושב שאף אחד לא חושב על בטיחות ?

אם הסערה הייתה מתעכבת בעוד שלושה ימים הרכבים היו נוסעים על המבנה החדש והשקיעה של הכביש הייתה כנראה איטית יותר מהעומס של הרכבים על השכבות התחתונות שנסחפו בגשם וכך השקיעה הייתה איטית יותר. אחרי שני טלפונים למוקד נתיבי ישראל או למשטרה היו מגיעים וחוסמים את הכביש.

מסוכן ? כן. נעשה בכוונה על ידי הקבלן/ נתיבי ישראל ? אני ממש מתקשה להאמין.

תחשבו על הנזק התדמיתי העצום שנגרם לכולם (משרד התחבורה, הקבלן, נתיבי ישראל) בפרויקט הזה, אתם באמת חושבים שמישהו היה פותח מחלף אם הוא לא האמין שהוא מוכן ?

למה שלא נמתין לתוצאות החקירה ?

אם היו חושבים על בטיחות לא היה מצב כזה שיומיים לפני פתיחת הכביש, פתאום יש שקעים כאלה.

האם כל עבודות האיטום לוקחות פחות מ-48 שעות כולל שהחומרים יתייבשו?

לפי איזה הגיון אם הכביש היה פתוח אז השקיעה הייתה איטית יותר? להפך, הלחץ של משקל הרכבים מלמעלה, וכוחות הסחף הצדיים לא היו נגדיים ומבטלים זה את זה, אלא יוצרים וקטור כוח חדש בזווית חדשה.

בוודאי שאף אחד לא התכוון שהכביש יישקע (אני מקווה לפחות), כמו שאמרתי, לכל הפחות מדובר פה על טעות קריטית בהערכת הסיכונים (במקרה הטוב).

זה לא משנה אם הם האמינו שהמחלף מוכן או שלא האמינו, האמונה שלהם לא רלוונטית, המציאות טפחה על פניהם של המאמינים בכך.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סביר להניח שעבודות האיטום לוקחות יותר מ-48 שעות אבל אף אחד לא צפה אירוע חריג כזה של סערה.

כשהידרולוג מתכנן זרימה של מים מתחת למבנה כלשהו בונים את התכנון כך שיעמוד באירוע חריג של פעם ב-25 שנים או פעם ב-50 שנים או פעם ב-100 שנים בהתאם לתקציב הפרויקט ורצון המזמין. יתכן מאוד שתכננו את הניקוז בפרויקט הזה לאירוע של פעם ב-25 שנים והאירוע החריג שקרה היה אירוע של פעם ב-50 שנים.

המים סוחפים את התשתית שמתחת לאספלט (לא ממש משנה באיזו זווית) ואילו כלי הרכב לוחצים את התשתיות כלפי מטה, זהו ההיגיון.

יתכן שהיה פספוס בתכנון, יתכן שהיה פספוס בביצוע וייתכן שהיה מזג אוויר שפשוט הוריד גם את המחלף הכי חדש שנבנה על ברכיו, בשביל לדעת מה קרה צריך לחכות לתוצאות החקירה.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הפיזיקה קובעת שכשמופעלים שני כוחות, יש כוח שקול, במקרה הזה הכוח השקול כנראה שלא היה מונע סחיפת אדמה (בלשון המעטה).

בכל מקרה הייתה כאן אמא של הפאשלות, אין שאלה לגבי זה, השאלה היחידה היא מי עשה את הפאשלה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אז אתה בטוח בעצמך שאף גורם אנושי בשרשרת הזאת לא עיגל פינות ולא העריך לא נכון את העמידות של המבנה או לכל הפחות את תאריך הפתיחה ומצב הכביש באותו תאריך?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אז אתה בטוח בעצמך שאף גורם אנושי בשרשרת הזאת לא עיגל פינות ולא העריך לא נכון את העמידות של המבנה או לכל הפחות את תאריך הפתיחה ומצב הכביש באותו תאריך?

לא, לא אמרתי את זה. אני לא בטוח בכלום כי אין בידי את הכלים ואת המידע לשפוט.

סתם קצת הומור רדוד.

פורסם

אה אה! אם כך אז :lol:

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4472471,00.html

עכשיו אפשר "לתלות את האשמים בכיכר העיר" (למרות שזה מסקנות ביניים).

fiat x1/9

פורסם

טוב לראות שנעשה תחקיר, ויפה שהוא בוצע במהירות ויעילות, בלי מיסמוס.

בטח ינזפו בחברי הוועדה, כי כעת ראינו שאפשר לעשות תחקיר מהר וטוב, ולא בחודשים ארוכים.

אשמח עוד יותר לראות שגם עושים משהו עם המסקנות שלהם ויהיה מי שיעקב וידווח לציבור, ואולי גם יחקרו אם כל התקציב הענק הלך לפרוייקט או משהו שקע בדרך, בצורה עגולה כזו, כמו חלק מהמיחלף...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

וכמו שאמרתי מלכתחילה, הבעייתיות היא בחלק העליון של המחלף, בהנחה שלא יכולה להיות ארוזיה של בטון, מישהו פישל כאן בגדול.

עכשיו פשוט מסתמן שהכתובת הייתה על הקיר ואלו שהתריעו על כך פוטרו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...