Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

ברשותי רנו קליאו ידנית 1.2 מבציר סוף 2011.

בסה"כ הרכב עונה על רוב דרישותיי באופן משביע רצון.

מה שקצת מפריע (אבל גם לזה התרגלתי) הם הביצועים החלשים של הרכב אבל לפחות צריכת הדלק בהתאמה (קרוב ל- 16 ק"מ לליטר).

רוב נסיעותיי הם מהבית (נס ציונה) לעבודה (פ"ת) כך שהדרך מישורית ואינני נזקק לרכב חזק.

התחלתי לחשוב על שדרוג למודל 2014.

התפלאתי לראות באתר רנו שלמרות שהרכב בעל אותו מנוע (75 כ"ס) ומשקל מופחת (1090 ק"ג בישנה ו -1050 ק"ג בחדשה) הביצועים חלשים יותר (זינוק מ-0 ל- 100 תוך 14.5 שניות לעומת 13.3 שניות (ויש אתרים שמציינים אפילו 13) - ממש לא זניח).

אני די מפחד שהביצועים הורעו עוד יותר.

מצד שני ההפרש לדגם ה- 0.9 טורבו אינו זניח.

למישהו יש הסבר הגיוני לפער הגדול בין השתיים?

יכול להיות שחלוקת ההילוכים השתנתה?

יכול להיות שהנתונים שפורסמו בזמנו לרכב שלי (13.3 שניות) אינו מדויק?

מצורף דף הביצועים של הדגם שלי (2011)

תודה

clio2011.jpg

פורסם

אלו הם נתוני יצרן,בפועל אתה לא תרגיש את ההבדלים וגם לא בטוח שהנתונים במציאות באמת מדויקים,בדיוק כמו נתוני צריכת דלק שתמיד אופטימים כי הם בתנאי מעבדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

0-100 הוא נתון מעט טריקי.

קח דוגמא סי 3 טורבו דיזל וסי 3 בנזין. הביצועים שלהם פחות או יותר זהים מ 0 ל 100 אבל בפועל גרסת הטורבו דיזל מגיע לשיא הכוח מוקדם מה שנותן תחושה שהיא חזקה בהרבה. גרסת הבנזין תגיע לרמת הביצועים הזאת אבל אתה צריך לטחון את המנוע עד ל 6000 סל"ד, מה שלחלוטין לא פרקטי בנסיעה יומיומית.

מציע לך לבצע נסיעת מבחן, אין יותר טוב מזה.

פורסם

היי

תודה על התגובות אבל לא עונות על השאלה שלי בדיוק.

אם נתוני הרכב זהים (מנוע זהה-נפח והספק, משקל דומה) מדוע יש פער כזה גדול בפרסומי היצרן?

האם יתכן והשתנו נתוני יחסי הגיר לטובת שיוט נינוח יותר (ואז הזינוק נפגע)?

אם יחסי הגיר לא השתנו אז למה הבדל גדול כל כך? מה יכול היה להשתנות?

למישהו יש קליאו חדשה 1.2 ידני ויכול להגיד מה הסל"ד שהוא רואה ב- 100 קמ"ש על השעון?

אצלי יותר מ-3000 סל"ד (משהו כמו 3200 לערך - לא יכול להגיד בדיוק).

או לחילופין להפנות אותי למפרטים שמראים את יחסי העברה בגיר (משום מה לא מצאתי)?

פורסם

אני בעל קליאו 1.2 ידנית חדשה - אומנם לא 2014, אבל אוקטובר 2013.

ההילוכים יחסית קצרים, אם תיהיה ממושמע לנורה שמתריאה על העלאת הילוך (שנדלקת בערך ב2100-2200 סל"ד), תגיע להילוך רביעי ב60 קמ"ש.

שיוט על 100 קמ"ש מתבצע על 3000 סל"ד.

פורסם

השנקל שלי...

מבחינת נתונים, הקליאו 0.9T החדשה מאיצה בצורה סבירה (12.2 0-100) אבל מרגישה חזקה למדי בגלל הטורבו.

ה-1.2 אטמוספרית לעומת זאת, (15 כ"ס פחות) לא מאיצה וגם לא מרגישה חזקה, ומבין הארסנל של הקליאו היא הכי פחות מרשימה.

חשוב לציין שהמנוע של ה-0.9 רועש מאוד בטורים גבוהים או אפילו סתם במאמץ.

כל עוד לא מושכים אותה לכיוון הקו האדום היא נהדרת.

מבחינת יתר הקטגורייה אין ספק שהקליאו נותנת תמורה מדהימה לכסף,

הן מבחינת המכניקה והן מבחינת האבזור, ואם יש גרסה שהייתי שמח לקנות זה 1.2T ידנית.

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם

היי

הצרכים שלי מהרכב מאד בסיסיים. אני משתמש בו כרכב שני לעבודה וחזרה ובאזור מישורי. אני גם נוהג באופן רגוע (לא מאיץ חזק ולא עובר את ה- 100 קמ"ש)

אני גבוה (וגם הבנות שלי) ולכן מכונית מיני לא כל כך באה בחשבון. לכן סופר מיני מתאימה מאד (והאבסורד הוא שהתחושה בתוך הרכב היא שהדגם שלי יותר מרווח באופן ברור מהדגם החדש).

ה- 1.2 מהווה בסה"כ תמורה הולמת לצרכים תמורת סכום סביר (והמכונית בסה"כ מצוידת באופן מרשים לעומת המתחרות וכן, אני כן נהנה מהשרות של קרסו עד כה ומהאחריות לשלוש שנים).

הענין הוא שלפי הנתונים הביצועים הורעו באופן מוחשי (לפחות על בסיס התאוצה) ואינני מבין למה ואני חושש. הרב שלי איטי (ומציק לפעמים) ואם הביצועים הורעו מענין מה המצב ברכב החדש.

כנראה ולא תהיה לי ברירה אלא באמת לעשות נסיעת מבחן ברכב החדש כשיהיה רלוונטי ולבדוק אם באמת מרגישים שוני.

פורסם
אני בעל קליאו 1.2 ידנית חדשה - אומנם לא 2014, אבל אוקטובר 2013.

ההילוכים יחסית קצרים, אם תיהיה ממושמע לנורה שמתריאה על העלאת הילוך (שנדלקת בערך ב2100-2200 סל"ד), תגיע להילוך רביעי ב60 קמ"ש.

שיוט על 100 קמ"ש מתבצע על 3000 סל"ד.

מה הבעיה עם זה ? אני עם קליאו 99' ידנית וככה גם אני מעביר הילוכים, ב2200 גג בנסיעה רגילה.

זה בשביל חיסכון בדלק, אגב בעיר אני על הילוך רביעי ב1500 סל"ד ואני מרגיש שיפור רציני בדלק (לעומת הילוך 2 עד 3000 או 3 עד 2500+-)

אצלי גם 100 קמ"ש זה 3000.

אתה לא חייב להעביר מתי שזה מסמו לך, אבל זה במטרה לחיסכון בדלק.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אין עם זה בעיה, הבעיה שלפעמים זה מנותק מהמציאות.

במקומות עם עליות מתמשכות בבאר שבע, אני על הילוך שלישי בסביבות 50-60 קמ"ש, והרכב על משהו כמו 3000 סל"ד, והוא מסמן לי כבר ב40 קמ"ש להעביר להילוך רביעי, שכמובן הרכב יגמגם ובקושי יעלה את העליה.

סל"ד נמוך הוא לא ערובה לצריכת דלק נמוכה יותר. מנוע בהילוך גבוה במהירות נמוכה, לעיתים מתאמץ יותר ממנוע בהילוך נמוך יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לחמי היה קליאו בציר דצמבר 2011 1.2 ידני, וביולי 2013 הוא התחדש בקליאו 1.2 ידני בצורה החדשה.

החדשה מרווחת יותר בבירור, מרגישה הרבה הרבה יותר זריזה, את זה הרגשתי כבר בנסיעת מבחן שביצעתי, חסכוניט מעט יותר בדלק, ולהערכתי המנוע הוא אותו מנוע, המרווח בהילוכים שונה, הסל"ד ב100 יותר נמוך מבדגם הקודם.

בכל אופן ההרגשה של שידרוג משמעותי.

פורסם
אין עם זה בעיה, הבעיה שלפעמים זה מנותק מהמציאות.

במקומות עם עליות מתמשכות בבאר שבע, אני על הילוך שלישי בסביבות 50-60 קמ"ש, והרכב על משהו כמו 3000 סל"ד, והוא מסמן לי כבר ב40 קמ"ש להעביר להילוך רביעי, שכמובן הרכב יגמגם ובקושי יעלה את העליה.

סל"ד נמוך הוא לא ערובה לצריכת דלק נמוכה יותר. מנוע בהילוך גבוה במהירות נמוכה, לעיתים מתאמץ יותר ממנוע בהילוך נמוך יותר.

אם באר שבע הוזכרה, הפאביה מורה לי להעלות הילוך, אני מקשיב לה ומעלה, ופתאום הצריכה לק"מ מתחילה לעלות לכיוון ה100\10, ואני לא מזיז את הגז.

מחשבי הרכב האלה הם חרטה, הם קוראים נותנים טכנים עיוורים, אם עוד 50 מטר יש עליה הם לא רואים את זה, אם יש רמזור הם לא רואים ובקיצור, זה נחמד ולא יותר מזה.

לגבי הקליאו החדשה, לא נסעתי בה, באופן כללי הקליאו רכבים מוצלחים, דבר אחד שכרגע אני יכול לשבח את הקליאו החדשה, שהיא יפה מאוד!

בנוגע לנתוני יצרן, שקניתי רכב לא הסתכלתי עליהם, מלבד דגם מנוע וגיר, פעם אחת הצצתי מתי בא המומנט והכס המקסימליים וזהו. (לגבי נתונים טכניים בלבד)

לגבי צריכת דלק אף אחד כמעט לא רושם במדוייק, לגבי האצה זה לא מעניין אותי כי אני לא הולך לשחוט את הרכב.

כן היה חשוב לי וחרשתי את כל האינטרנט והאנשים שאני מכיר, לגבי אמינות, צריכה אמיתית, ואם הרכב לא חלש באופן מוגזם וזהו.

• תוכן חדש...