Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

5000 ק"ם עם SEAT MII. סיכום ביניים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נרכש בספטמבר 2013. 75 כ"ס.

רכב זריז מאוד. מגיע מאוד מהר למהירויות שוללות רישיון. אין לו שום רגשי נחיתות עם רכבים גדולים ויקרים ממנו בהרבה. תא מטען בין הגדולים בקטגוריה בנפחו. מושבים קדמיים די נוחים, אם כי אינם מתאימים לאנשים נמוכים מדי{מבלי לפגוע בהם חלילה!}.

היגוי טוב מאוד, קל בחנייה ועם הרגשה אמיתית במהירויות גבוהות. אינו רועד בכלל בשום מהירות שהיא. מאוד מדוייק.

המנוע "אוהב" טורים בינוניים וגבוהים ואין לו שום בעיה לטפס למעלה. הגיר מאוד חלק, אינו "חורק" בשום מצב וההילוך תמיד נכנס כמו חמאה. כולל הרוורס. ההמלצה להורדת הילוכים ועלייתם בלוח שעונים היא כמובן תיאורטית ואין להתייחס אליה כל כך. גם אם נמצאים בהילוך גבוה מדי למנוע הזה יש מספיק כוח להזיז את הרכב בזריזות. בעומס, הצליל שלו טיפה חזק אבל הוא אינו מפריע כמעט. תאוצות ביניים לא רעות, גם בעקיפה וגם בעליות. יציבות גבוה ומע" הלייזר מקדימה עובדת.

רעידות בסר"ק כמעט ואינן מורגשות למרות ה-3 צילינדר. צריכת השמן בינתיים היא "0" גרם. במדיד השמן אין חוסר כלל.

מערכת השמע פשוט פנטסטית! הכוונה לצליל והעוצמה שלה ולא לחוסר במסך מגע או-USB...

הפלסטיקה הפנימית אינה מקרקשת בשום כביש משובש שנסעתי עליו. ההרכבה ה"גרמנית" משהו מורגשת כאן, באופן כללי. מושבים שלא חורקים, טריקת הדלתות עם הצליל האופייני, ה-HILL HOLD עוזר מאוד בעיקר לנהגים חדשים.

ההפתעה הגדולה היא כמובן בתחנת הדלק. בנסיעה שהיא לא הכי רגוע בעולם הרכב תמיד מצליח לעלות חיוך כל פעם מחדש בתדלוק.אין שום בעיה להגיע ל-20 ק"ם לליטר מחוץ לעיר וגם מעבר לזה. במהירות קבוע של 110 וגם מדי פעם 120{כביש-6}.

וכמובן שלכל מטבע יש שני צדדים... נושא האמינות, שירות, תיקונים, מוסך!

בערך ב-3500 ק"ם, התחלתי לשמוע מחוץ לרכב, בחנייה הסגורה שלי מין שריקה כזו שבא והולכת ולאחר זמן היא הפכה להיות חלק מן הרפרטואר של צליל המנוע. פניתי לשרות הלקוחות, והם היפנו אותי למוסך לבדיקה. ושם נאמר לי שהרעש הזה אינו משמעותי "ויש רכבים כאלה ויש כאלה" ו"לא צריך לעשות מזה עניין. אנחנו אחראים. אם יהיה צורך תקבל גם מנוע חדש" לדבריהם.

לאחר שיטוט באתר -UPOWNERSCLUB.CO.UK מתברר שהבעיה מוכרת שם היטב. יש רכבים בודדים עם משאבת מים שמסיבה זו או אחרת, מרעישה, בין-900-1400RPM הרכב נבדק במוסך שוב, הוזמנו החלקים, נקבע תאריך של 3-ימים קדימה.

בינתיים מנגנון החלון הנהג הלך לעלמו גם. פשוט סירב לעלות או לרדת. הוא מדי פעם מאז שקנינו את הרכב גם היה עולה לאט בהתחלה ומהר בסוף. משאבת המים הוחלפה, כך גם המנגנון של החלון. הרכב נמסר לי עם 3 שריטות מינוריות{אך מעצבנות!}

בדלת הפנימית. וגם במהלך ההרכבה של הדופן הפנימית ניתקו רמקול אחד. חזרתי שוב למחרת והרמקול חובר.ללא שריטות הפעם.

בשירות יש לציין עונים במיידית לטלפונים וגם חוזרים ללקוחות במהירות{מלהבדיל כאלה ששוכחים או לא רוצים לחזור ללקוחותיהם}

הם יצאו מגדרם כדי לרצות אותי ונתנו לי מבלי להתווכח, בגין השריטות, טיפול 15000 וטיפול 30000, חומרים ועבודה.

הם אפילו בנוסף רצו לתקן את השריטות{2במספר שדומות יותר לנקודות בגודל של חור שקע} בצורה ש"אני לא אדע איפה זה היה"

אך אני סירבתי כמובן.

החלקים שהוחלפו לא היו אמורים להיות "עייפים" בפרק זמן כל כך קצר, אלה לאחר יובל. לא שמעתי על מקרים שזה חזר על עצמו גם בחו"ל. אני אופטימי תמיד,ואשמח לעדכן שוב בפעם הבאה. ורק לטוב{אני מקווה}

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה על הסיקור,מה עלות הביטוח?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מוסך מורשה יבואן באילת. יש לציין שעכשיו אין שום רעש מהמשאבה, והחלון עולה ויורד "חלק". מלבד הדברים ח"מינוריים" שהוזכרו,

התיקון היה בסך הכל בסדר גמור. המוסך גדול מאוד,נקי ומסודר, יש עמדת אינטרנט, טלוויזיה, קפה עוגות ושתייה קרה.

הם גם סיימו לעבוד מהר מאוד. התחילו ב 8:15 וסיימו ב-10:50. איך שהגעתי, מייד הכניסו את הרכב והתחילו לעבוד עליו. והיה הרבה עבודה שם.

מקווה לחזור אליהם רק בטיפולים.

פורסם

סקירה יפה, תודה!

עם זאת, כמה נקודות שליליות. ראשית - האם 5,000 ק"מ הם בכלל תקופה מתאימה לסיכום? אצלי מדובר בחודשיים, גרוסו מודו, של נסועה. בגדול, לא אינדיקציה לכלום.

שנית, התקלות מעצבנות, ומעצבנת יותר השיגה של "ככה זה אמור להיות". מצוין שעמדת על שלך והתעקשת על תיקון העניין.

שלישית - האם אתה עוקב אחר צריכת הדלק הממוצעת? מעניין מה הצריכה לאורך תקופה.

רביעית - איך בידוד הרעשים באוטו? לא נהגתי, אך הרפרנס הוא 107/C1/אייגו, שנהנות גם הן מברזל חשוף וחסכון בחומרי בידוד, והרעש שם מאד מפריע בנסיעה בינעירונית, לפחות לי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שכחת לציין בסיקור, כמה כמו תמיד אתה לא מרוצה מהפיאסטה ודלק מוטורס :lol:

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמו שאמרו 5000 ק"מ זה כלום.

בנוגע לוויברציות של המנוע 3 צלינדר,בהתחלה זה בסדר אחרי זמן מה אתה מרגיש שאתה יושב בתוך וויברטור,וזה תקף ל100

אחוז מרכבי ה3 צלינדר שאני מכיר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
שכחת לציין בסיקור, כמה כמו תמיד אתה לא מרוצה מהפיאסטה ודלק מוטורס :lol:

דווקא הפיאסטה הייתה מכונית לא רעה בכלל... כבר ציינתי את זה מס" פעמים. רוב הטענות שלי היו כלפי היבואן ושרות הלקוחות שם.

הפיאסטה כבר נמכרה{נחטפה} במחיר טוב.

דווקא עניין אותי המבצע שלהם. רציתי בסך הכל לראות איך מתפקדת מע" המולטימדיה שהם מרכיבים כאן, אבל כרגיל אין לך עם מי לדבר, במיוחד עכשיו.

בקשר לבידוד הרעשים במיי, המתלים שקטים מאוד,רעשי רוח מ-140 ומעלה, צמיגי ה-FALKEN הם די שקטים, צליל המנוע נשמע בעיקר מעל -4000 סל"ד בעליות, היא יותר נעימה בהרבה מקבוצת ה-107. עוד דבר שהפתיע כאן, זה הקלות בהחלפת הנורות ברכב. לא מפרקים שום דבר. כל אחד יכול להכניס את ידיו{ולא משנה גודלם}, ולהחליף איזה מנורה שהוא רוצה בשניות! ללא מאמץ.

פורסם
כמו שאמרו 5000 ק"מ זה כלום.

בנוגע לוויברציות של המנוע 3 צלינדר,בהתחלה זה בסדר אחרי זמן מה אתה מרגיש שאתה יושב בתוך וויברטור,וזה תקף ל100

אחוז מרכבי ה3 צלינדר שאני מכיר.

דווקא נסעתי לא מזמן עם MICRA {עם 80000 ק"ם!} מהשכרה, ולא האמנתי שזה 3 צילינדר עד פתיחת מכסה המנוע.

פורסם

שוב - מה הצריכה הממוצעת לתקופה שהאוטו אצלך?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בתקופה האחרונה הרכב לא יצא מן העיר הרבה זמן. צריכת הדלק כאן היא סביב ה-16 ק"ם לליטר. עם "קצת" עליות, אבל בלי מזגן ובלי פקקים ורמזורים. אני נוסע "רגיל", לא מנסה לחסוך כל כך אבל גם לא קורע את הרכב. מהירות לפי תנאי הדרך. אצלנו כמעט ואין מצלמות. יש מקומות כאן שמותר לנסוע גם 70קמ"ש.

מחוץ לעיר התמונה היא אחרת. בנסיעת "סבתא" אני מאמין שאפשר להשיג גם 23 ק"ם לליטר, בלי בעיה בכלל.

פורסם

אמונה זה טוב, אבל לאו דווקא משקף את המציאות. אני מאמין שאפשר להוציא מה-156 שלי גם 14 ק"מ/ל', פרנקוס נראה לי כתב שהצליח לו. בפועל הטנק הכי טוב שהשגתי היה 12.08, והממוצע על פני שנתיים (כולל ימי מסלול ונהיגות רחמניות יותר או פחות) עומד על 9.7. לכן שאלתי על כמה הרכב צורך באמת, לא ענייני אמונה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צריכת הדלק לא תלויה באופי הנסיעה ? פעם אחת ניסיתי באמת לנסוע בצורה כזאת בכוונה לחסוך,ולראות עד כמה היא חסכונית. כשתדלקתי עשיתי חשבון והגעתי ל-17 ק"ם לליטר. בנסיעה עירונית כמובן. בחוץ ניתן להגיע ל-23 גם.

בכל זאת זה לא רכב היברידי, אלה בנזין נטו. אני חושב שאלו נתונים מצויינים. לי אין מחשב דרך באוטו. החישוב היה רק בתדלוקים.

• תוכן חדש...