רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 934 צפיות
שלום לכולם, הפתעה הפתעתית: נתחיל בשאלה קצרה - דיבורית Kufatec למכוניות פולקסווגן, שעולה יותר מ-1000 שקלים או דיבורית Bluetooth ב-100 ש"ח. מי משתיהן לא תתחבר לאייפון 5S ??? ניחשתם נכונה! כן, בשנה שעברה קיבלתי מכשיר אייפון 5, והדיבורית, שנאלצתי לשלם עבורה תוספת מחיר לא הצליחה להסתנכרן עימו. הפתרון - החלפתה במחיר "מיוחד" של 700 ש"ח. דודו, איש ההתקנות של "פליקס" החליף את הדיבורית, והכל היה מעולה עד הבוקר! שוב קיבלתי טלפון חדש, והוספתי S לאייפון 5 - והפתעה!!!! שני המכשירים לא מצליחים להסתנכרן ביניהם!! סליחה על המוני סימני הקריאה, אך הם נובעים מתיסכול מתמשך. האם מישהו מכם נתקל בתופעה המרגיזה הזאת? האם יש למישהו מושג אם ניתן לעדכן את התוכנה בדיבורית…
הודעה אחרונה מאת שי צ, -
שלום, לפני שאתחיל אקדים ואומר שאני לא מומחה, לא נהג מרוץ ולא בוחן רכבים, כל מה שאני כותב זאת דעתי האישית והיא מבוססת על הניסיון האהבה והתחושות האישיות שלי כלפי הרכב. בנוסף כל אזכור של מהירויות לא חוקיות התבצעו במקומות מבוקרים ולא על כביש ציבורי (כמו למשל המנחת וכו'). אחרי ההקדמה ה"פורמאלית" אפשר להתחיל הקדמה "לא פורמאלית" ..... לאחר תקופה של שנה עם רכב מיני, החלטתי שהגיע הזמן לחזור למקורות ולחפש לעצמי משהו מעניין יותר. נקודת ההתחלה הייתה פשוטה: רכב ספורטיבי קטן וחסכוני (כמה שרכב ספורטיבי יכול להיות חסכוני) עד 160K. כאמור בעולם האמתי החיים לא פשוטים, והאישה הטילה ווטו על 3 דלתות ורכב ידני .... (OPC, RS, GTI208ורדו מהפרק), נשארו רק ה RS החדשה (קליא…
הודעה אחרונה מאת Morfium, -
- 2 תגובות
- 747 צפיות
שלום לכם וערב טוב. הלכתי הבוקר עם חבר להעביר טסט. הרכב נכשל על פנס חזית, בטענה שהאור לא ממוקד מספיק. האם לפי החוק מותר לגבות 19 שקל על מסלול חוזר למרות שהנורה הוחלפה במכון ועל ידם? (60 שקל!) תודה.
הודעה אחרונה מאת jbi, -
- 0 תגובות
- 433 צפיות
שלום לכלחברי הפורום, לחברתנו King מסבי מנוע, חברה יצרנית בתעשיית המנועים, דרוש אנליסטמוצר. התפקיד כולל: איתור וניתוח מידע שיווקי, זיהוי מוצרים חדשים בשוק, ניתוח מגמותופעילות מתחרים בענף ופיתוח מוצרים חדשים. אם תחום הרכב מדבר אליך, אתה בעל רקע טכניאו מכני ויחסי אנוש מצוינים, נשמח לבחון את התאמתך לתפקיד. דרישות נוספות: מגורים באזורהדרום (קרית גת, אשדוד, אשקלון ובאר שבע), שליטה בתוכנת אקסל ואנגלית מצוינת. נא לשלוחקורות חיים למייל- [email protected] נודה אם גם תוכלו להמליץ לחברים על המשרה. תודה על שיתוף הפעולה !
הודעה אחרונה מאת leonardo1985, -
WRX החדשה תוצג ביום רביעי הקרוב בתערוכת לוס אנג'לס, אך בזכות הדלפה ממישהו במערכת קאר אנד דרייבר האמריקאי, כולנו נהנים מההפקר. שימו לב, היא כבר לא נקראת אימפרזה WRX אלא פשוט WRX. ל-WRX החדשה מנוע 2 ליטר מוגדש שמקורו ב-BRZ האטמוספרית(עם קדח ומהלך זהים), אשר בגרסתו האמריקאית מפיק 268 כ"ס ובגרסתו האירופאית יפיק הספק דומה עד זהה, בתלות בתקן המדידה. בתוך חודשים ספורים תצטרף אליו ה-STI החדשה, לה מנוע 2.5 ליטר, כנף אחורית אימתנית ומערכת ה-DCCD. ל-STI תיבה ידנית בלבד, ל-WRX ידנית ו-CVT, עליה פתח ידידנו שי שרשור נפרד. ניתן לתמונות ולמלל לדבר - ורק אציין את דעתי האישית; המכונית נראית מצויין, מספיק שונה מהאימפרזה(למעשה, השתיים חולקות מעט מאד חלקי גוף משותפים); אגרסיבית ועם …
הודעה אחרונה מאת shayy, -
בחירת גיר ומורה 1 2
מאת Mr.Z-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אהלן, אני מתחיל ללמוד נהיגה שבוע הבא. ההתלבטות שלי היא ידני או אוטומט... מצד אחד, אני לא מוגבל אם אני לומד על ידני. מצד שני, כמעט כל הרכבים על הכבישים כאן הם אוטומט, ככה שאם אני עושה רישיון על ידני ואז קונה רכב אוטומט ונוסע עליו שנתיים שלוש בעצם כל הניסיון של הידני הלך לי לפח. מה גם שעם אוטומט זה פחות עבודה וקל יותר מבחינת למידה ונסיעה. מה דעתכם? בנימה זו, מישהו יכול להמליץ לי על מורה טוב בחולון? אני גר בתל-גיבורים לא רחוק ממשרד הרישוי. אם זה עובר על החוקים בכל צורה שהיא-מצטער.
הודעה אחרונה מאת Boker, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 900 צפיות
האם יכול להיות ממוצע אחר של קילומטר לליטר אם כל פעם ממלאים בתחנה אחרת?הפרשים של קילומטר שתיים.תודה
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 972 צפיות
מבחינת עבודה על משאית, מה הוותק שנדרש מבחינת ביטוח לרשיון? (כמי שהוציא לא מזמן רשיון 12 טון) האם צריך לחכות שיהיה שנה וותק בשביל האפשרת לעבוד על משאית?
הודעה אחרונה מאת yariv r, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי רישיון רכב בערך שנה אני ב19ן בקרוב ורציתי להוצאי רישיון לאופנוע(קטנוע). מה אני צריך לעשות לפני שמתחילים שיעורים? בדיקת עניים,טופס ירוק,בזמן נהיגה ברכב אני חייב להרכיב משקפיים זאות אומרת שגם באופנוע אני היה חייב זה נוח עם הקסדה? וכמה שיעורים אני צריך לעשות עד הטסט וכמה כל התהליך יעלה לי?
הודעה אחרונה מאת xtract1, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מתכנן לנסוע לבריסל בינואר הקרוב. הבנתי שמתקיימת שם תערוכת רכב. מישהו שמע מכיר ויודע לתת פרטים על התערוכה ? האם שווה להתאמץ להגיע לתערוכה?
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 119 תגובות
- 24.1 אלף צפיות
קיבלתי החלטה נכונה. לפני מספר חודשים החלטתי ללכת על זה ולעשות משהו שתמיד חלמתי עליו. משהו לא כלכלי, משהו שרוב האנשים סביבי לא יבינו, משהו שידעתי שאני רוצה כבר הרבה זמן. המסע שלי החל באבארת. מולי ישב עומר גלברט, מעטים בפורום זה לא מכירים אותו. דיברנו, הייתה שיחה נחמדה, האהבה שלו למותג אותו הוא מייצג היא אמיתית, רואים. תמיד הייתה לי פינה חמה בלב לאבארת, הודות ל Caveman ועקרבו העוקץ. יצאנו לסיבוב על ה 500 הדגמה, לא התחברתי. למען האמת, הפונטו, שבאותו זמן לא הייתה מוצעת למכירה, קרצה לי יותר משלל סיבות (היום הם מציעים את ה Supersport הנהדרת). המשכתי ללובינסקי, שבאותו שבוע הציגה את ה 208 GTI החדשה והמדוברת. עד שקיבלתי נסיעת מבחן, יצאה לי הנשמה. דחיות מרובות עקב נסיעת …
הודעה אחרונה מאת Mleder, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קניתי לפני חודשיים רכב אודי מסוג a3 ,אחרי חודשיים של שימוש התברר שאני בצרות,קשה להכניס בתא המטען עגלה פלוס תיק לטיול,יש לי עוד רכב אבל אני רוצה לנצל את האוודי דפקה לטיולים,האם אפשר לעשות טרייד אן על a4 ?
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- 3 תגובות
- 671 צפיות
יש סרט ישן יחסית שמשחק בו בחור זקן ,שמשפר כל הזמן את האופנוע הישן שלו על מנת לשבור שיאים חדשים ומצליח בסופו של דבר, מישהו יודע על מה מדובר?
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
התלבטתי אם לפרסם פה או באוף טופיק ( רק שבאוף טופיק לא הצלחתי לפרסם בסופו של דבר ? ) אז אחרי שמכרתי את האלמרה שלי , השתדרגתי לי למאזדה ספיריט 2009: http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/196/uilx.jpg
הודעה אחרונה מאת Elantra05, -
-
- 1 תגובות
- 746 צפיות
שלום לכולם, יש לי רעיון מסוים פשוט ליישום (לא מצריך רישום פטנט) שיכול לשפר את אחד החלקים ברכב. אני רוצה להציע אותו לחברות הרכבים אבל מן הסתם אין לי ממש גישה למנהלים של מאזדה איך עושים את זה נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
יאללה, תריצו בדיחות על קוק ונתקדם: השבועיים האחרונים היו די מיזרבל - המון עבודה, מעט פאן והאסטונית שיצאתי איתה בחודש האחרון ברחה לי ללפלנד. אני אפילו לא צוחק. אז לחצתי על עומר שיבוא איתי לעשות קצת כיף בשלג, אבל הפארש תירץ תירוצים ואני החלטתי שאני לא מוותר. השמיים כחולים, הסופ"ש כאן ויש רק מינוס 10 מעלות בחוץ. מזג אוויר מושלם לעשות שטויות עם הבימר שלי. הבימר, זוכרים? עשתה לי קונצים בשבוע הקודם. לא רצתה להניע. מסתבר שהמצבר גמור. שלושה ימים אחרי ושוב דממת אלחוט. לא גיבור כמוני יתן לקצת אבקת חשמל להפיל את רוחי. נקח ת'Z ונסע בכל זאת. מגיע ל-Laitse Rally Park, איפה שיש מסלול קארטינג מגניב ומסלול למכוניות שמשמש רכבי ראלי ודריפט. הכל לבן ויש הרבה משפחות שהגיעו לעשות…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 872 צפיות
שלום, אני חושב שזהו הפורום ההכי מתאים לשאלה שלי: המטרונית בחיפה (כסופה כזאת, אוטובוס עם אוטובוס שני נגרר), לאיזו קטגוריה של רשיון נחשבת? ולאן משתייכת לאוטווס או רכבת קלה?! תודה. אנדריי.
הודעה אחרונה מאת pinny_l, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 867 צפיות
עוד 20 יום פג תוקפו של הרשיון שלי, עדיין לא קיבלתי קופון תשלום. הייתי אמור כבר לקבל? לאן אי מתקשר לבדוק?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
לא מוצא שום מידע על ההגה...איזה סוג הוא? ספורט או סתם חרטא תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אתר האינטרנט "אוטו" פירסם מבחן יפה, שאני בעצמי חיכיתי לו, בין המאזדה cx5 למאזדה 6. http://www.auto.co.il/כתבה-30787-מבחן-דרכים-השוואתי-מאזדה-6-מול-מ.aspx מדובר על רכבים כמעט זהים, למעט הבדלי התצורה, ג'יפון לעומת רכב מנהלים בתצורת סטיישן ולכן מעניין לראות ההבדלים הנובעים אך ורק מהשינוי בתצורת המרכב. בשורה התחתונה, לפי המבחן המאזדה 6 סטיישן טובה קצת יותר כמעט בכל פרמטר. לגבי מרווח הפנים לדעתי פיספסו נקודה חשובה והיא המרווח לגובה. ציינו כי תנוחת הישיבה במאזדה cx5 גבוהה מזו של המאזדה 6, ב- 6 ס"מ לערך, כלומר משתמע מכך שמרווח הראש במאזדה cx5 גבוה ב- 14 ס"מ לערך מזה של המאזדה 6, לאור כך שהבדלי הגובה ביניהם עומדים על כ- 20 ס"מ. להבדל במרווח הראש הנ"ל…
הודעה אחרונה מאת MoshE86, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
מתרוצץ ברשת חברתית פופולרית: היתה גם התייחסות חדשותית הטענה היא שהניידת תשמש לקמפיין נגד נהיגה בשכרות, אני מאמין שבפועל הניידת תשמש לאכיפת מהירות תחת הפנס. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת TT, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. לפני איזה שנה שמעתי על איזהשהו חוק חדש שיצא שניתן לנהגים שיש להם רישיון בתוקף לנהוג ברכב מבלי שהרישיון יהיה בידם. האם זה נכון הטענה הזאת, שמעתם על זה משהו? תודה
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 77 תגובות
- 18.6 אלף צפיות
בלעדי לקארספורום, לפני כשלושה חודשים בעת פריקה שגרתית של רכבים בבונדד ראם אחד העובדים שהיה צריך להסיע CLS63 AMG חדשה לגמרי לחניה לכאורה התלהב יתר על המידה והכניס את האוטו (ששוויו כחדש מעל 1M ש"ח) ישר בקיר, כריות אויר נפתחו, נזק מאסיבי נגרם לחזית ואת התמונות באופן בלעדי אתן לכם כאן. הנזק לרכב ע"פ דוח שמאי מעל 450K ש"ח כאשר בין השאר זוג פנסי חזית - 50K, מגן פגוש פנימי - 15K, מכסה מנוע - 20K, ריפוד לוח שעונים - 26K, כיסוי מנוע עליון - 38K, רדיאטורים ומאווררים - 25K, כריות אויר - 50K, טורבו - 55K, ג'אנט 16K, וזה רק על קצה הקרחון. תהנו.
הודעה אחרונה מאת Elantra05, -
-
- 4 תגובות
- 783 צפיות
שואל בשביל חבר. הוא מעוניין לקנות קליאו ספורט. הרכב מטופל באחד מהמוסכים המתמחים. האם זה נכון ללכת לבדיקה באותו מוסך שהרכב מטופל ? מצד אחד המוסך מכיר את בעל הרכב ואת ההיסטוריה של הרכב ואולי ינסה ליפות דברים. מצד שני בעל המוסך ירצה שהקונה גם יטפל אצלו ולכן יתן לו את מצב הרכב בשקיפות מלאה. גם בקטע לא נעים מבחינת השם והמוניטין של המוסך שלאחר בדיקה לדוגמא יצוצו תקלות שלא התגלו בבדיקה במעמד הרכישה. מה אתם אומרים .
הודעה אחרונה מאת vts180, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 800 צפיות
שלום, חבר קרוב מכר את הרכב שלו לפני כמה ימים, ולא היה לחוץ על ביטול הביטוח. היום הוא בא לבטל אותו, ומגלה הפתעה - הוא לא יכול לבטל למה? כי הוא השאיר את הביטוח המקורי ברכב, שמן הסתם הוא כבר אצל הקונה. קודם כול שאלתי אותו למה הוא בכלל השאיר את הביטוח ברכב, אז הוא אמר לי שהוא שכח לקחת וממילא הוא לא ייחס חשיבות גדולה לפיסת הנייר הזאת, שהרי הוא היה בטוח(וכך גם אני) שהביטוח ממילא מתבטל כשהרכב מחליף בעלים. אז מסתבר שלא. יש לפיסת נייר הזאת(רק בביטוח חובה) משמעות והוא לא יכול לבטל את זה. חשבתי שזאת בדיחה או סתם עצלנות של נציג חברת הביטוח, אבל מסתבר שלא. אני חייב לציין שאני פעם ראשונה שומע על דבר כזה, וכך גם הוא. למה חברות הביטוח לא מציינות את הפרט ה"שולי" הזה ב…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, מישהו אולי יודע מה מידת ההגה בסיאט איביזה 2013 רפרנס 1.4 ידני? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת gidi091, -
- 0 תגובות
- 616 צפיות
שלום אני מעוניין לשכפל שלט לרכב שלי (פביה 03) לאחר כמה בדיקות הבנתי שהשלט הוא מיוחד, ולכן השלטים האוניברסלים לא תופסים. השלט הוא שלט רק של האזעקה, אשר הותקנה בארץ ככל הנראה. שכפול של שלט כזה בארץ עולה בסביבות 200 שקל (רק שלא ללא מפתח). רציתי לשאול אם מישהו יודע על איזה תחום תדרים השלט עובד כדי שאוכל להזמין אחד מאיבי. השלט המדובר נראה לי שהאזעקה היא קוברה 4900 תודה
הודעה אחרונה מאת big1, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מנסה להבין איך לחשב בדיוק . הבנתי שזה לחלק את מספר הק"מ שהרכב עבר במספר הליטרים שתודלקו . זה נחשב צריכה משולבת ? איך אפשר למדוד עירוני ובין עירוני בנפרד? במכוניות עם נפח נניח של 2.0 נכנס 60 ליטרים דלק . האם רכב בעל נפח כזה בהנחה שנוהגים במהירות של 110-120 קמ"ש אמור לעבור לפחות 600 ק"מ על מיכל של 60 ליטר ואז יוצא שהצריכה היא 1-10 ? איך אני יכול לדעת אם למשל הנסועה היא 50 ק"מ ביום והרכב צורך משולב 1-12 ונכנס במיכל 60 ליטר , לכמה ק"מ יספיק טנק דלק ? מצטער אם זה חופר . תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת civic07, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני נתקל לא מאט בתמונות עם המכשיר הכחול הזה. למישהו יש מושג למה הוא משמש?
הודעה אחרונה מאת Albetx, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם עכשיו כשיש 4 גלגלים חדשים על המדרכה, איזה נשמה טובה שאלה למה אני לא מתגונן כנגד גניבת הג'נטים על אומים מיוחדים. לא ממש הצלחתי בחיפושי ברשת בנושא. מי יכול להאיר את עיני ולהגן על הסגסוגות החדשות והיפות שלי ?
הודעה אחרונה מאת firebirdrc,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)