Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Polo GTI מחשבות והתרשמות לאחר חודשיים (7K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

לפני שאתחיל אקדים ואומר שאני לא מומחה, לא נהג מרוץ ולא בוחן רכבים,

כל מה שאני כותב זאת דעתי האישית והיא מבוססת על הניסיון האהבה והתחושות האישיות שלי כלפי הרכב.

בנוסף כל אזכור של מהירויות לא חוקיות התבצעו במקומות מבוקרים ולא על כביש ציבורי (כמו למשל המנחת וכו').

אחרי ההקדמה ה"פורמאלית" אפשר להתחיל

הקדמה "לא פורמאלית" .....

לאחר תקופה של שנה עם רכב מיני, החלטתי שהגיע הזמן לחזור למקורות ולחפש לעצמי משהו מעניין יותר.

נקודת ההתחלה הייתה פשוטה: רכב ספורטיבי קטן וחסכוני (כמה שרכב ספורטיבי יכול להיות חסכוני) עד 160K.

כאמור בעולם האמתי החיים לא פשוטים, והאישה הטילה ווטו על 3 דלתות ורכב ידני ....

(OPC, RS, GTI208ורדו מהפרק), נשארו רק ה RS החדשה (קליאו) וה Polo GTI.

בסופו של דבר גם ה-RS ירדה מהפרק בגלל המחיר, ונשארה רק ה GTI.

לקחתי את עצמי בחוסר רצון קל לצ'מפיון (לא בגלל הרכב, אלה בכלל היבואן), לאחר דין ודברים ולילות חסרי שינה עקב "מגוון הגרסאות והווריאציות" שניתן להזמין (רמז ... 2 גרסאות) החלטתי ללכת על ה Polo GTI DSG 5D לבנה.

כעבור מספר שבועות של מריטת שערות ועצבים סוף סוף הגיע הטלפון שהכלה המיועדת הגיע ואני מוזמן להגיע.

רצתי לסוכנות בבני ברק לקחתי את המאהבת שלי ואמרתי לכולם שלום ולא להתראות .... (כן בטח).

משהו שאני חייב לציין, הרכב הגיע ללא ניילונים, אותי זה נורא עיצבן (אמרו לי שככה זה ... אני כמובן לא מאמין).

ועכשיו מתחיל הסבל האמיתי.... "ההרצה" !!!

כמובן שלא הקשבתי ל"מומחי" צ'מפיון והתחלתי בהרצה כפי שכתוב בספר (באמת כתוב).

הקנקן (מבחוץ):

בגדול ... עוד פולו רגילה לא משהו לרוץ לספר לחבר'ה (אני פחות אוהב את המראה), מצד שני היא גם לא מכוערת ולא בא לך להקיא כל בוקר כשאתה בא לתת לה נשיקת בוקר טוב, לתחושת החשק מוסיפים הג'אנטים המעולים (לדעתי בין היפים שיש), הקליפרים האדומים, הספוילר המוארך והאגזוז הכפול משלימים את אפקט ה-"תגיד מזה האוטו הזה" ... ?

בנוסף יש גם חלון גג (שנפתח באופן מלא – שלא כמו ב Ibiza Cupra).

את פנסי LED וה-Xenon כנראה שכחו במכולה ...

הקנקן מבפנים:

מבפנים זה כבר נראה סיפור שונה, הכל מעוצב בטוב טעם ובמינון הנכון, מעבר לתחושה שהכל רך ונעים (לדעתי הגימור הגבוהה ביותר מבין רכבי הסופר מיני), ההגה בגודל הנכון (את של ה 208 GTI אהבתי יותר(, המסך מולטימדיה מוסיף והרמקולים פגז, הכיסאות נוחים ואוחזים כמו שצריך (לדעתי עדיפים על מה שהיה לי ב Leon FR) ... אאא כן היה לי גם Seat Leon FR, אז אני יכול להשוות.

את כל האבזור משלימים סמלי GTI ותפרים אדומים, סה"כ אהבתי.

מהצד הפחות חיובי צ'מפיון כנראה החליטו לחסוך במשקל הרכב (לצורך שיפור הביצועים כמובן), ואת המראה המתכהה אוטומטית, בקרת אקלים מפוצלת, דיבורית BT ובקרת השיוט ראו כמיותר והורידו מהתפריט – חבל מאד ומאכזב בהתחשב בעובדה שזה אמור להגיע כסטנדרט.

מה שיש בתוכו (של הקנקן כמובן).

מנוע 1.4 ? לא נשמע משהו ... טורבו, כבר נשמע טוב יותר, +מגדש על, נשמע עוד יותר טוב ... מחברים הכל ביחד ומקבלים 180 כ"ס .... לא רע בכלל לרכב בגודל כזה ... ותאמת ש 0-100 במתחת ל- 6.9 שניות, לא נשמעים כל כך רע.

הרכב יודע לצבור מהירות בצורה יותר ממספקת ואני לא מרגיש שחסר לי כח באיזשהו שלב (בעיקר לא בכבישים טכניים), מצד שני במצב Drive, יש לא פעם השהייה (לא של הטורבו, אלא של ההילוכים), עד שיש תגובה (החצי שניה הזאת מרגיזה אותי מאד), כמובן שניתן לפתור את הבעיה ע"י מצב ספורט או מצב ידני ואז אין שום השהיה וברגע שלוחצים על הדוושה הנכונה ... יש שיגור !

עוד אספר על תיבת ההילוכים ( DSG 7גרסה 2) ואומר שהיא קצת מאכזבת אותי, נכון היא חסכונית ושקטה יותר מה- 6, אבל תאמת, אין מה להשוות, ה 6 טובה בהרבה, יותר מהירה, ובעל DSG Fart שאני מאד מתגעגע אליה (ועדיין אני מעדיף את ה 7 על הגיר הידני).

עובי הקורה (כן כן עדיין בקטע של הקנקן)

אין מקום נחמד יותר מאשר נס הרים, יחסית לא רחוק, וכולל קטעים מהירים וטכניים לכל מני בדיקות מדעיות, נתחיל מהחיובי ... הרכב פשוט טס (אני יכול להגיד שעד- 170 מרגישים תנופה בלתי פוסקת, לאחר מכן הכח מתמתן ומטפס בצורה איטית יותר כלפי מעלה ... טוב נו, בכל זאת מנוע 1.4), עליות ירידות מישור, מבחינת ה POLO ... לא רואה בעניים פשוט יש הרגשה שהכל קטן עליה, למהירות מתווסף הצליל המטורף של מערכת הפליטה (שחלק מהרעשים עוברים לתא הטייס), ויוצרים תחושה מחרמנת ביותר, המושבים שומרים אותך יציב, והבלמים יודעים להאט את כל העסק כשצריך (אם כי לא הייתי מתנגד לסט של Brambo).

לרכב לא חסר אחיזה בגבול הטעם הטוב ורוב הפניות נלקחות בצורה יפה מאד וללא יותר מדיי דרמה,

הצמיגים שהפולו נועלת הם Bridgestone Potenza RE050A במידה 215-40-17

(אני לא ממש אוהב אותם, לדעתי עם צמיגים טובים יותר הביצועים יהיו הרבה יותר טובים).

החלק הפחות חיובי הוא ההגה שבמהירות נמוכה מתקשר בצורה טובה, אבל במהירות גבוהה יותר מרגיש קצת חסר תחושה והייתי שמח לקצת יותר פידבקים, גם תיבת ההילוכים במצב ספורט (כאשר נוהגים בצורה טכנית) מאד לא מדויקת ולא מסונכרנת עם אופי הנהיגה, והרבה פעמים מורידה הילוך וגורמת להאטת הרכב, לשמחתי יש מצב ידני מלא שפותר את הבעיה הזאת ומוסיף כיף לנהיגה.

בסופו של דבר הרכב יודע לספק הרבה מאד כיף וחיוכים בנהיגה,

(לא הרכב הכי מהנה שיש – אבל גם לא מאכזב).

שימושיות פרקטיקה יום יומית ותקלות

כמו שכבר אמרתי פולו רגילה, אין משהו חדש לטוב ולרע, הנסיעה רכה ונעימה יחסית (קצת פחות מהפולו הרגילה), הראות בסדר גמור (קורת ה A קצת מפריעה בקטעים טכניים, אבל לא משהו מעצבן), במזגן עובד טוב וחזק.

צריכת דלק - מתחלקת אצלי לכמה מישורים.

בנסיעה רגועה (90-110) בכביש מהיר : 16-17 (קילומטר לליטר כמובן)

בנסיעה לא רגועה בכביש מהיר (14+-)

בנסיעה בעיר (תמיד נוסע רגוע) 11-13 תלוי בכמות הרמזורים.

צריכה שלי משולבת (כולל נס הרים) 12.6 (לרוב הרגל שלי כבדה מאד על הדוושה, וכל רמזור בשבילי זה שיגור לחלל), בשבועות שאני נוסע רגוע הצריכה הממוצעת בערך 13.5.

סה"כ לא רע (עדיף כמובן על ה 8-9 שהייתי מקבל ל FR ).

צריכת שמן – כן כן, הרכב הזה צורך גם שמן מעבר לדלק ... וב- 7000K יצא לי כבר להוסיף מספר פעמים שמן (אם כי לא בכמויות גדולות, ולא משהו שמקפיץ את העלויות אחזקה – לדעתי עד עכשיו מילתי כ-2.5 ליטר שמן סה"כ), מצד שני, יש מחזוריות של שמן חדש שנכנס למערכת (עלק) ...

ביטוח – עלות הביטוח אצלי היא לכל נהג מעל גיל 27, סה"כ יוצא כ-5800 ... לא כזה נורא לרכב ספורטיבי.

תקלות

עד עכשיו ב-3 חודשים בערך עברתי כבר מעל 7K, אין תקלות ובעיות מיוחדות – פרט לתקלה אחת שהייתה לי וכמעט עלתה לצ'מפיון בחלון הראווה שלהם ... מצבר הרכב הלך לעולמו לאחר שבוע ....( לא מתקבל על הדעת מבחינתי) אבל בסופו של דבר הכל טופל במהירות ובאדיבות (אפילו קיבלתי רכב חלופי בזמן הכמה שעות שהרכב היה במוסך). אני באמת מקווה שזאת הפעם האחרונה שאני רואה את הפרצופים שלהם שלא למטרת טיפול.

משהו אחרון: אני מעוניין להפוך את הפוסט הזה לסוג של פוסט מעקב, ומדי פעם אעדכן על טיפולים והוצאות למיניהם.

קצת תמונות להמחשה (בלבד) ...

gti-1.jpg

gti-2.jpg

gti-3.jpg

עריכה אחרונה על ידי Morfium

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על הסיקור!

נשמע כמו רכב מאוד נחמד להגיע איתו מA ל B במהירות ויעילות. יש לי חבר עם איביזה עם אותו מנוע (רק שלו יש צ'יפ ובערך 230 כ"ס) אבל הרכב שלו חסכוני קצת יותר (כנראה תלוי בנהיגה עצמה. אתה רשמת שאצלך כל יציאה מהרמזור זה כמו שיגור אז אני מניח שמכאן נובע ההבדל).

מקווה שלא תכווה בעיות עם הDSG וה TSI ושתדע רק ימים טובים ומהנים עם הרכב ושיהיו הרבה כאלה :wink:

פורסם

יפה, סיכום נחמד מאוד. מאחל לך שתשמיך להנות מהרכב, ואל תתרגש מהמצבר שהלך.

לא כתבת את זה, אבל מעניין אותי לדעת אם צ'מפיון מחזיקים רכב כזה לנסיעות מבחן ונתנו לך לעשות אחת, או שקנית בלי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
יפה, סיכום נחמד מאוד. מאחל לך שתשמיך להנות מהרכב, ואל תתרגש מהמצבר שהלך.

לא כתבת את זה, אבל מעניין אותי לדעת אם צ'מפיון מחזיקים רכב כזה לנסיעות מבחן ונתנו לך לעשות אחת, או שקנית בלי.

צמפיון לא מחזיקים כזה לנסיעת מבחן (חבל מאד), לשמחתי יש חברים :)

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם

סיקור מעולה!

עושה חשק - רק באדום.

לעניין המצבר - גם לי אחרי בערך חודש מת המצבר אז אתה לא לבד.

נכנסתי לקנות טולדו חדשה - אשתי אמרה שזה אוטו של זקנים ->

ובאותה נשימה שאלה מזה הרכב היפה הזה ->

בסוף יצאתי עם לאון 1.2TSI MK3 !

פורסם

אני בעלים של אחת. לבנה אגב, 5 דלתות.

שלי עברה 45K, צריכת השמן גבוה, היא מתאזנת באזור ה-15K, לאחר הטיפול, אבל עדיין נדרש שמן פעם ב5000K.

מבחינת תקלות- אצלי לא היה כלום בלי עין רעה טפו טפו.

אני מאוד אוהב את הרכב. חבל שהאיבזור חסר! האבזור חסר תמיד בכל רכבי צ'מפיון מוטורס.

פורסם

אחלה סקירה,אני בעל רכב זהה רק בצבע שחור והרכב ותיק בהרבה משלך,הרכב שלי בן שנתיים וחצי (הגיע במשלוח הראשון מהצורה הזו) ועבר כבר 45K. הסיבות לרכישה היו דומות לשלך, הייתי חייב רכב בעל חמש דלתות (יש לי ילדים)גיר אוטומטי היה חובה בשביל לקבל הכשר מהאשה (היא רק מחפשת תירוצים לנהוג עליו למרות שיש לה הונדה חביבה) צמפיון בהחלט הרתיעו אותי (עדיין) וגם ידעתי שVW מבחינת אמינות (עוד הרבה לפני הDSG ו TSI)לא תתחרה ביפניות ובקוריאניות. לגבי אמינות אצלי הוחלפו הקלאצים המפורסמים למשופרים ב9000 קמ בשל רעידות ולא מזמן נקראתי לריקול של מח הגיר (הוצא לי רכב חלופי או מונית לאותו היום) . חוץ מזה לא היו בעיות נוספות.

לסיכום אניממש אוהב את הרכב,נעים ופרקטי ליום יום,שילוב מעולה לדעתי של מנוע וגיר למרות הבעיות.סביבת נהג מרווחת (אני רגיל לכלי רכב גדולים יותר וזה היה לי חשוב,השבוע נהגתי לראשונה בפוקוס סטיישן חדשה והזדעזתי מהצפיפות באיזור הנהג) לגבי צריכת השמן אצלי היא התייצבה לאחר כ7K ואני מלא בערך כליטר שמן ל10K

בשנתיים וחצי נכנסתי פעמיים למוסך שלא לצורך טיפולים וזה בדיוק כמו שכנסתי ביונדאיי שהיתה לי (תקלה בESP ובעיה במראה) תמשיך להנות מהרכב

פורסם

סקירה מעולה , ותמשיך לעדכן , ושתסע בדרכים טובות ותמשיך בשיגור ברמזור ... אני מת על זה ....

בנוגע לצריכת השמן , האם זה טבעי שמנועי הTSI צורכים שמן , או שהמנוע הזה ספיציפי , והאם הצריכה יורדת הדרגתית או שזה קבוע ?

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

מכמה מקורות ראשונים שמעתי שמנוע ה1.8 ליטר TSI צורך בממוצע ליטר לכל 2500 ק"מ. לדעתי זה מוגזם אבל היצרן טוען שככה זה נורמלי

פורסם
מכמה מקורות ראשונים שמעתי שמנוע ה1.8 ליטר TSI צורך בממוצע ליטר לכל 2500 ק"מ. לדעתי זה מוגזם אבל היצרן טוען שככה זה נורמלי

מההה? ואומרים שזה נורמלי!

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם

אני ממש מחבב את האוטו הזה, אבל בושה לדעתי שבמחיר שקונים אותו לא מקבלים את כל האבזור. כמעט לכל רכב יש קסנון ( הלדים של הפולו ממש יפים לדעתי ) וכל שאר הירקות. מגעיל שהיבואן חוסך עלינו .

אוטו-מאניה :-)

פורסם

סיקור ברמה גבוהה, תודה.

יש משהו קטן שמציק לי:

מצד אחד אתה אומר שהזמנת את הרכב וחיכית מספר שבועות, מצד שני רכב מתצוגה אמור להגיע כעבור מספר ימים.

עכשיו תן לי להסביר את עצמי, הייתכן שמכרו לחברנו רכב מהתצוגה בלי ידיעתו? אני פעם ראשונה שומע רכב חדש שמגיע בלי ניילונים ומצבר שובק חיים אחרי שבוע.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

• תוכן חדש...