Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Polo GTI מחשבות והתרשמות לאחר חודשיים (7K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש! אחלה רכישה ורכב יפה מאוד :)

עוד דבר קטנטן..

שלום,

והאישה הטילה ווטו על 3 דלתות ורכב ידני ....

נשארו עוד יחידות במלאי מסוג הנשים האלה? :p

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
סיקור ברמה גבוהה, תודה.

יש משהו קטן שמציק לי:

מצד אחד אתה אומר שהזמנת את הרכב וחיכית מספר שבועות, מצד שני רכב מתצוגה אמור להגיע כעבור מספר ימים.

עכשיו תן לי להסביר את עצמי, הייתכן שמכרו לחברנו רכב מהתצוגה בלי ידיעתו? אני פעם ראשונה שומע רכב חדש שמגיע בלי ניילונים ומצבר שובק חיים אחרי שבוע.

ברשותי רכב זהה וגם אני קיבלתי אותו ללא ניילונים במסירה, האמת לא הפריע לי באותו הרגע ואני פדנט. לגבי המצבר אצלי הוא עדיין מקורי לאחר שנתיים וחצי.

דרך אגב המצבר בGTI בניגוד לפולו הרגילה נמצא מתחת לתא המטען לטובת חלוקת משקל, דבר המקטין בקצת את הבאג'ז יחסית לדגם הרגיל.

פורסם

מי שמכיר אותי יודע שאני דיי סובל מהרכב מבחינת אמינות מצד אחד אבל מצד שני, כרכב ספורט ראשון, אני נהנה מהכוח ומהמהירות.

בחודש הבא (בין ה 14 ל 28) אני מחזיר אותו לחברת הליסינג. מבחינתי זה חצי ברוך שפטרנו.

אני נוטה להסכים עם חווית הנהיגה של פותח השירשור. דיי דומה לדעתי.

תהנה מהרכב ובשאיפה שתסבול כמה שפחות מהאמינות.

פורסם

ערב טוב,

קודם כל אני רוצה להגיד לכם תודה רבה על הפירגונים וההתעניינות בנושא,

אומנם זו פעם ראשונה שאני כותב משהו כזה, אך אני מאד אוהב את התחום ומעוניין להגביר את העיסוק בו בעתיד (סקירת מכוניות) ...

אתם בעצם נתתם לי כח ורצון לעשות זאת.

דבר שני, נחמד וקצת מפתיע לראות שיש את הרכב הזה למספר רב (יחסית כמובן) של אנשים, אני בדרך כלל לא ממש שומע מהם ..

ככה שכיף לדעת שעוד חברים נהנים ממכונית נפלאה זו (כמובן שאשמח מתיישהו לארגן איזו פגישה נחמדה בנס הרים)

דבר שלישי, למרות שרוב היום ראיתי תגובות, לא ייצא לי לענות כמו שצריך, אז חיכיתי לערב כדי שיהיה לי קצת יותר זמן

כדי שאוכל לענות על כל השאלות והתהיות בצורה טובה ועניינית.

ברשותכם אעשה זאת בהודעה נפרדת על מנת לעשות קצת יותר סדר.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם

טוב ועכשיו בעניין השאלות והתהיות... (אתחיל מהראשון לאחרון)

banseras12 - אכן שמעתי על מקרים כאילו שלעוד אנשים הלך המצבר במכוניות חדשות לגמרי,

כמובן שכשזה קורה אצלך העניין מבאס הרבה יותר ..

spirit69 - אתייחס לגבי האבזור, נכון, אכן צ'מפיון אוהבים לחסוך עלינו באבזור, מצד שאני אנחנו עוד במצב טוב, אני חושב שכולם מכירים את סיפור ה Golf GTI החדשה, עם האבזור הביזיוני והלא מתקבל על הדעת שלה.

JohnnyEnglish - אכן כן, צריכת הדלק מאד חשובה לי כי אני נוסע המון (ראה ערך 7K בחודשיים) ועוד הייתי מתון מאד. לעומת הליאון שהייתה צמאה מאד הרכב הזה אנורקטי.

blackpolo - תראה, אני מאמין שלכל רכב יש בעיות פה ושם, תלוי איך כל אחד לוקח את זה (אני לוקח את זה מאד קשה למשל), לפי מה שאני יודע מאמצע שנת 2012 רכבי ה Polo GTI מגיעים עם DSG 7 רטוב (לגבי זה אני לא בטוח ב-100%), מה שאני כן יודע שרוב המחלות של הקלאצ'ים והגיר עצמו היו אמורות להיפתר, וכיום המקרים של התקלות מאד נדירים (למרות שאפילו המכונאים בצ'מפיון ציינו שאת הקלאצים אחליף לא פעם אחד), מקווה שהם טועים (כמו ברוב הדברים שיוצאים להם מפה).

mohen - מה שעוד יותר מרגיז זה שכל הברושורים שלהם מלאים ברכבים שבכלל לא ניתן לקנות מהם ... קרי, עם כל התוספות.

pronella - תאמין לי שעל הנושא הזה מיררתי להם את החיים, ואני יכול להבטיח לך שהרכב שקיבלתי היה חדש לגמרי (כמוכן הוא הגיע עם 16 קילומטר בלבד ... לא אומר כלום אבל עדיין מעודד), מה שאני כן יודע, שהרכב היה בבונדד (בארץ) כחודשיים, ולך תדע עוד כמה זמן הוא היה בחול, ככה שזה יכול להסביר את מצב המצבר. מבחינת הנילונים זהו בהחלט מצב בלתי נסבל ולא ברור, אבל לאחר חודש של עצבים הצלחתי להרגע.

ezuf - אח שלי, העניין הוא לא בסוג האישה, אלא בכושר השכנוע שלך :)

kingikra - שמעתי עליך רבות, וקראתי את רוב בפוסטים שלך, לדעתי פשוט קיבלת רכב לימון (לפחות מבחינת המנוע) .. מצב שני בקטעים האלה יש לי פיוז מאד קצר, ואני יודע להאכיל אנשים במרורים עד שאקבל את מה שאני צריך (במקרה שלנו את היבואן), כך שאם מצב דומה היה מתרחש אצלי .. הם היו סובלים לא פחות ממני (כמובן שאני ממש אבל ממש לא מאחל לעצמי מצב כמו שהיה לך)

לגבי תצרוכת השמן אתייחס בכללי - לפי מה שני יודע רוב מנועי הטורבו צורכים גם מעט שמן (מי יותר ומי פחות), אני מאמין שהכל תלוי באופי הנהיגה שלך (כאשר נסעתי רגוע לא הייתה שום תצרוכת שמן (כאשר התחלתי ללחוץ יותר - רמת התצרוכת שמן עלתה), מבחינתי להוציא על שמן סכום של 200 שח כל 10K זהו סכום סביר (מבחינתי) שאוכל לעמוד בו, כמו שאמרתי גם, לפחות במצב הזה השמן רוב הזמן חדש ונקי ... :)

האבולוציה שלי:

פורסם

במקרה שלי זאת חברת הליסינג ולא היבואן כי הרכב לא שלי אבל מצד שני אני יכול לשים על הרכב XXX.

כמובן שאני מאחל לך לא לסבול ממה שאני סבלתי ואני חושב שרוב בעלי הרכב לא סבלו כמוני שזו בשורה טובה בשבילך. העיניין פה הוא ממש לא הכסף אלא התיסכול.

פורסם

קודם כל תתחדש! בקשר לצריכת השמן הזו, כבר קראתי על כך. יש כאלה יותר ויש פחות. היו לי הרבה רכבים חדשים, וצריכת השמן שלהם הייתה עשרות גרמים בודדים בין טיפול לטיפול.

יש איזה שהוא "חוק" כזה או אחר שמנועי טורבו צורכים שמן בהגזמה כזאת?

פורסם
מבחינת הנילונים זהו בהחלט מצב בלתי נסבל ולא ברור, אבל לאחר חודש של עצבים הצלחתי להרגע.

אל תתרגש, זה נהוג היום אצל יותר ויותר יבואנים.

בשלוש שנים האחרונות קיבלנו פיג'ו 3008, רנו קליאו החדשה ופורד פיאסטה החדשה, כולן ללא "ניילונים" (שהם אגב עשויים פוליאתילן ולא ניילון, הייתי חייב..)

זה אף פעם לא הזיז לנו, אבל ברנו הרגישו שהם חייבים לסביר את הנושא.

לטענתם, היו תביעות מצד לקוחות שנסעו עם ה"ניילונים" ובמקרה של תאונה (כן זה קורה, גם ביציאה מהסוכנות) הפגיעה הייתי קשה יותר עקב החלקה.

ולכן מאז הם פשוט מורידים את הכיסויים בעצמם ולא מאפשרים להוציא רכב לפני כן.

תתחדש.

פורסם

yossiaviel - תודה. תראה, אין "חוק" כזה שמנועים אמורים לצרוך שמן, אך אני יודע (והיצרן גם אמר את זה כמה פעמים), שלמנועי TSI יש גם צריכת שמן קבועה, אני יכול להגיד לך שגם ב Leon הייתה לי צריכת שמן, אומנם קצת פחות ממה שיש לי כאן (למרות שהלאון הגיע אליי כבר עם 25K) ...בגדול, כמו שכבר אמרתי, כל עוד זה בגדר הסביר, זה הדבר האחרון שמפריע לי :)

alonjp - ההסבר שהבאת לי הוא אכן נשמע סביר (עם כי נגד כל מני בורים -הכוונה לא אליך כמובן-) אין מספיק אמצעי זהירות שניתן לקחת, מה עוד שלכמה אנשים שאני מכיר הם טרחו להשאיר את הכיסויים של המושבים הקידמיים לפחות. לצערי הם גם הורידו את כל הכיסויים מהמסכים וממערכת המולטימדיה, (משהו שאני נוטה להשאיר ... מן שריטה שלי), בכל מקרה כבר נרגעתי

:roll:

האבולוציה שלי:

פורסם (נערך)
סיקור ברמה גבוהה, תודה.

יש משהו קטן שמציק לי:

מצד אחד אתה אומר שהזמנת את הרכב וחיכית מספר שבועות, מצד שני רכב מתצוגה אמור להגיע כעבור מספר ימים.

עכשיו תן לי להסביר את עצמי, הייתכן שמכרו לחברנו רכב מהתצוגה בלי ידיעתו? אני פעם ראשונה שומע רכב חדש שמגיע בלי ניילונים ומצבר שובק חיים אחרי שבוע.

הרכב לא מגיע עם ניילונים כבר, וחוץ מזה-זה באמת מה שמדאיג אותך? יקנו ניילון בשנקל ויכסו את כל המושבים, זה מה שיעשה לך טוב?

אצלי בגולף גם הגיע בלי ניילונים, יותר טוב! ככה אפשר לראות את מצב הריפוד שאין הפתעות בהמשך.

גם בשירוקו לפני לא הגיע ניילונים, וכנ"ל באיביזה. אני לא רואה בזה משהו פסול.

לגבי צריכת השמן, אצלי בשירוקו היה מנוע זהה לשל הפולו וצריכת השמן שלי היתה מעולה. לא היה אפילו צורך במילוי בין הטיפולים (נסעתי עם הרכב 120k). גם במנוע השני (לאחר 70 אלף הוחלף מנוע) לא היה צורך במילוי שמן.

אני יכול להגיד שאישית עשיתי הרצה של 1500 ק"מ לשני המנועים, בנסיעה מאוד רגועה. קשור או לא? אין לי מושג.

עריכה אחרונה על ידי בן ה

Got To love It

פורסם
הרכב לא מגיע עם ניילונים כבר, וחוץ מזה-זה באמת מה שמדאיג אותך? יקנו ניילון בשנקל ויכסו את כל המושבים, זה מה שיעשה לך טוב?

אצלי בגולף גם הגיע בלי ניילונים, יותר טוב! ככה אפשר לראות את מצב הריפוד שאין הפתעות בהמשך.

גם בשירוקו לפני לא הגיע ניילונים, וכנ"ל באיביזה. אני לא רואה בזה משהו פסול.

לגבי צריכת השמן, אצלי בשירוקו היה מנוע זהה לשל הפולו וצריכת השמן שלי היתה מעולה. לא היה אפילו צורך במילוי בין הטיפולים (נסעתי עם הרכב 120k). גם במנוע השני (לאחר 70 אלף הוחלף מנוע) לא היה צורך במילוי שמן.

אני יכול להגיד שאישית עשיתי הרצה של 1500 ק"מ לשני המנועים, בנסיעה מאוד רגועה. קשור או לא? אין לי מושג.

גם אני עשיתי הרצה של 1500 ובגלל זה צריכת השמן נמוכה יחסית.

ועוד משהו קטן (שיש לי תחושה שיהפוך לגדול) ... המנועים של הפולו והשירוקו לא זהים (למרות שיש דמיון גדול) לVW קיימים 2 סוגים של מנועי 1.4 TSI כמובן (ב-2 הספקים כל אחד)

הראשון (נמצא בשירוקו וגולף) והוא 1.4 (הספקים של 122 ו-160 כ'ס)

השני (נמצא באיביזה FR דור קודם, סקודה VRs, פולו GTI, איביזה קופרה וסיאט אלאמברה) ההספקים הם 150 ו- 180 כ''ס)

תשובה זו אומתה ע"י VW העולמית.

ועוד משהו אחרון - זה שלי מפריע משהו (לדוגמא הניילונים), לא אומר שזה צריך להפריע גם לאחרים.

האבולוציה שלי:

פורסם

אתה טועה חבר, המנוע שמגיע בשירוקו בדגם ה160 כ"ס (כפול המגדשים) זהה לזה שקיים אצלך בפולו, באיביזה fr ובקופרה, קוד המנועים זהה.

המנוע שמגיע בגרסא עם ה122 שונה, הוא בעל מגדש אחד.

ההבדל בהספקים בין ה150-160-180 זה שינויים בתוכנה.

לגבי הניילונים, לא דיברתי על העניין שבו זה מפריע למשהו. ציינתי עובדה שברוב הרכבים היום המסירה מבוצעת ללא ניילונים-שלא תחשוב שהביאו לך רכב שונה משל השאר.

Got To love It

פורסם

לגבי עניין הניילונים אני מודע לזה - וזה לא הופך את זה לפחות מעצבן מבחינתי (צרת רבים - נחמת טיפשים).

לגבי המנוע - OK, אם אתה יודע על מה אתה מדבר אז אני לא אתווכח איתך. (כנראה שגם VW לא יודעים מה הם מייצרים).

האבולוציה שלי:

פורסם

המנוע שונה וכך גם קוד המנוע בין הפולו GTI לשירוקו.קוד המנוע של השירוקו 1.4 זהה לגולף 1.4 עם שני המגדשים והוא CAVD.הפולו והאיביזה קופרה הגיע עם CAVE ולאחר מכן עם CTHE.

פורסם
המנוע שונה וכך גם קוד המנוע בין הפולו GTI לשירוקו.קוד המנוע של השירוקו 1.4 זהה לגולף 1.4 עם שני המגדשים והוא CAVD.הפולו והאיביזה קופרה הגיע עם CAVE ולאחר מכן עם CTHE.

תודה, אך לצערי אנשים ימשיכו להתווכח (לא יעזור, כמו שכבר אמרתי בהודעה הקודמת).

האבולוציה שלי:

• תוכן חדש...