Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי באוגוסט שעבר באילת מקבוק איר m2 16gb 256gb, בפחות מ3000 שקלים. מספיק מעל ומעבר לשימושים של אופיס, זום וכו׳.

רוב השימוש הוא של אשתי, אני מדי פעם משתמש בו. התקנתי עליו כמה משחקים, קרסור ועוד כמה סביבות פיתוח (ברור לי שזה לא הייעוד שלו) וגם אותם הוא סוחב בלי בעיה.

כמובן שממשק למוצרי אפל הוא מעולה.

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 שעות, ezuf כתב:

אגב,במקים ומחשבי אייר וכל סחורת אפל - שדרוגים קלים בניידים\נייחים כמו ב PC? או ראש בקיר מבחינתם ורק מעבדות מורשה ?

אין שידרוגים קלים בימינו באמת ללפטופים דקים.

וגם אם אפשרי זה כבר איזה nvme וזיכרונות שהמחיר שלהם כרגע הוא בעייתי.

נייחים זה סיפור אחר לגמרי.

לגבי ה8 מול 16 זה למה ציינתי שעדיף לרדת דור אחד אחורה תמורת ה16 גיגה זיכרון. (למרות שאיך שמקתמשתמש בזיכרון גם יותר יעיל מחלונות , וגם המהירות ssd ואיך שהם מנהלים caching פשוט מעולה)

לגבי המערכת הפעלה - אכן תלוי באופי השימוש. לשימוש גנרי קל 256 יספיק בהחלט להרבה. וזה עניין של מחיר. אם המטרה היא אחסון הרבה קבצים אין תחליף לדיסק חיצוני איטי וזול בסופו של יום.

פשוט במחשב נייח אתה דוחף אותו פנימה למארז אבל מה שחשוב באמת לביצועים זה ssd מהיר מאוד לכל מה שאתה משתמש בו ליום יום.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המחיר בעייתי כרגע ובעתיד הנראה לעין,לפחות שנה+ לפי כל הכתבות והתחזיות (ימחשמן החברות,מתעללות באזרחים)

מי שצריך מחשב חלקים קונה כאן ועכשיו,אין למה לחכות לצערנו (אלא אם כן בא לו לדוג מציאות ביד2)

אם יקרה איזה נס חנוכה מאוחר והמחירים ייחתכו משמעותית,אני הראשון שטס להחליף את הססדי שלי מ1טרה ל2 ואת הזכרונות מ32 ל64

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני כשעה, ezuf כתב:

מי שצריך מחשב חלקים קונה כאן ועכשיו,אין למה לחכות לצערנו

לגמרי. ולא רק מחשבים. כמעט הכול. כל מה שתכננת לקנות בעוד חודשיים-ארבעה - קנה עכשיו.

שילוב נפיץ של AI זולל חומרה + מלחמה. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לי ולבת הזוג mbp m2 וmbp m1, ולדעתי גם m1 עדיין רלוונטי, במיוחד במחירים שהוא נמכר - בערך הכי vfm שיש. והסטנדרטים שלי לא ממש נמוכים, אני ביום יום עם mbp m4 pro מהעבודה.

אם התקציב לוחץ, אפשר לבדוק מחשבים מיד שניה בfacebook marketplace, יש שם אחלה עסקאות, ולא מסובך לבדוק תקינות של מחשב. טלפון לעומת זאת, לדעתי כדאי לקנות רק חדש.

כמו כן ממליץ מאוד מאוד (מאוד!) להשאיר כסף לaiprods pro 3, גם אם זה אומר לרדת בדור של אחד המכשירים. אחת הסיבות הכי חזקות לדעתי להכנס לאקוסיסטם של אפל.

פורסם

העדכון לכרגע - הלכה עוד ביום ראשון לחנות של iStore להתרשם בשטח. אבל עוד טרם יש התקדמות משמעותית אחרת.

הכיוון הנוכחי הוא מקבוק אייר מדור 4 או 5, כאשר נותרה התלבטות אם ללכת על ה-13 (שהרגיש לה קצת קטן מדי) או ה-15. והיא גם אולי השתכנעה לגבי נפח דיסק 512GB.

העיפה מבט גם על הנאו ומבחינתה המסך באמת קטן מדי עבורה (שהמוכר התעקש שבאותו גודל כמו האייר, מה שלא נכון). אז פחות התעסקה לגבי היכולות איתו.

לגבי אייפון, היא עוד מתלבטת וחושבת אולי להתחיל בינתיים עם המחשב ואח"כ להתקדם עם הטלפון.

• רעיון טוב! 1
פורסם

התקציב שלה נמוך, לא הייתי מחפש מחשב של אפל בכלל. לשימושים שלה הוא OVERQUALIFIED. יש המון סוגים של מחשבים ניידים, שתיגש לבאג ותראה בעיניים ותרגיש את המשקל ונוחות המקלדת. תמיד אפשר לשפר עם מצלמה חיצונית ומיקרופון.

לסלולרי לקנות רק חדש ממקום איכותי עם אחריות. אייפון 16 פרו יהיה לה מצוין וגם 15 פרו - רבאק יש לה טלפון ענתיקה ממש - הכל ירגיש לה פנטסטי (איזה מילה...).

אם תרצה לינקים, נעזור לך.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ענין התקציב ברור לה, והיא מבינה וכנראה מקבלת את האפשרות להרחיב אותו לטובת המק.

מההתנסות המועטה שלה והביקור בחנות היא דווקא קיבלה בוסט לטובת המק. אם יש לך המלצה-שתיים קונקרטיות בכל זאת לאלטרנטיבות, אז שוט. 

מצלמה חיצונית היא כאמור בגדר "טאבו" מבחינתה. 

פורסם

2900 שח

מחשב נייד Dell Pro 15 Essential PV15250 LT RD33 16487 / PV15250 7483 צבע Carbon

3070 שח

מחשב נייד HP Laptop AI 14 HC0000NJ / D16BFEA צבע

3 שנות אחריות לשניהם

לגבי טלפון:

אייפון 16 מתחיל ב 2400 

סמסונג שאולי עדיף לה כי זו מערכת שהיא מכירה - גלקסי 24 מתחיל ב1750 שח, גלקסי 25 ב 1822 גלקסי 26 ב 2685שח

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

מסך 1080p … אפשר לעצור בערך פה … 

וזה על מסכי 15״ עם מעבדים נחותים.

אפשר תמיד לשפר - אבל הדגם m4 שצוין למעלה יאכל את שניהם בסיבוב בערך מכל בחינה. במיוחד מבחינת אורך חיים עם 16 ג׳יגה.

לגבי ה13 מול ה15 של האייר - בתור משהו שיש לו את ה13״ , 14״ פרו וה16״ פרו -> ההפרש במשקל ובגודל של ה13״ עדיף לי כל פעם שאני צריך לנייד אותו.

על השולחן עם מסך חיצוני זה לא משנה - אבל כל פעם שאני פותח אותו לא על השולחן / לוקח אותו איתי -> כל הפרש בגודל הוא משמעותי (במיוחד כשאין התפשרות על ביצועים).

אם הייתי יכול לבחור בעצמי מחשב לעבודה -> בין ה14״ ל16״ (כי אני כן צריך את הביצועים של הפרו) -> הייתי מבקש את ה14״ בלי למצמץ. אפילו עם פשרה בביצועים (וגם במקרה הזה - אין).

כל פעם שבחרתי במחשב יותר קטן בשני עשורים האחרונים שהיה לי לפטופים לעבודה ולימודים - נהנתי יותר מהמחשב היותר הקטן כשכנראה הכי נהנתי מבחינת גודל מהאייר 11״ שהיה לי בזמנו במהלך התואר

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 8 שעות, Michazzz כתב:

מחשב נייד Dell Pro 15 Essential PV15250 LT RD33 16487 / PV15250 7483 צבע Carbon

ערך של 250 nits

לפני 8 שעות, Michazzz כתב:

מחשב נייד HP Laptop AI 14 HC0000NJ / D16BFEA צבע

ערך של 300 nits

למקבוק יש כפול ואפילו פי 3 בחלק מהדגמים

לא בטוח שהיא תשים לב לזה, אבל יש לה דרישה למסך איכותי.

לי לא היה מפריע, התקנתי קובונטו על לפטופ לנובו בן 12 עם רזולוציה פחות מ HD והיה לי סבבה לגמרי מבחינת המסך. היא רוצה משהו יותר פרימיום.

פורסם

מחזיק מעמד בהתאם פי 2. לגבי המסכים של אפל - לא אכפת לי מהנתונים בכלל, במציאות הם נראים טוב יותר by far באופן עקבי מהמתחרים באותו מחיר.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

מחזיק מעמד בהתאם פי 2. לגבי המסכים של אפל - לא אכפת לי מהנתונים בכלל, במציאות הם נראים טוב יותר by far באופן עקבי מהמתחרים באותו מחיר.

גם בנתונים היבשים....

במקרה הזה מדובר בפי 2 בהירות ורזולוציה משמעותית יותר גבוהה. זה יהיה הבדל עצום בשימוש היומיומי.

בכ״א - ה500 ש״ח הפרש פה למקבוק הוא No brainer.

באמת שבמחיר שלו אפילו VFM יש למוצר במיוחד אם הולכים דור או שניים אחורה.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שב ומעדכן שהוחלט לבצע בינתיים "הפרד ומשול" ובשבוע שעבר נרכש ראשית מקבוק אייר M5 נפח 16/512 בגודל "15 בחנות הרשמית. 

מענין שהמחיר בחנות הופיע כ-5499 ש"ח והספקתי להפנות את תשומת ליבה בזמן לכך שבאתר שלהם הופיע ב-4949 ש"ח, והם נאותו להתאים את המחיר. יום אחרי עודכן באתר ל-5059 ש"ח. 🤔 🤨 

אז תודה לעת עתה לכולם ובעיקר ל @hans ו @Liviur

אשוב לעדכן או להציף שאלות נוספות בהמשך כי היא עדין צריכה טלפון וגם אוזניות אין-איר (אלחוטיות). 

• אהבתי 2
  • תוכן חדש...