Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

edan,

אני מבין שאתה אוהב מרצדסים יותר מכדי מים, וההשוואה אולי מעט מעליבה אותך, ובכל זאת האנלוגיה לכד המים מדויקת דווקא. בשני המקרים מדובר על סחורה שנפגעה בשילוח.

הלקוח יפוצה.

היחידה שתסבול תהיה חברת הביטוח של הנמל. ותהיה סמוך ובטוח שהסבל שלה יהיה קצר וקל, ויחלוף מהר. אחרי הכל היא עוסקת בביטוח.

מבטיח לך שעוד שבוע תעבור מצגת "רענון בטיחות בפריקה" לכלל הפועלים בנמל, כלמוביל תיידע את הלקוח שהמשלוח מתעכב (וממילא היא לא התחייבה על מועד אספקה מדויק ברכב שתפור אישית ללקוח), הלקוח היקר ירים גבה וימשיך להתנהל בקאיין הישנה או בAMG הנוכחית עוד שבוע, והחיים ימשיכו במסלולם התקין.

זו לא המכונית הראשונה, ולא האחרונה שנפגעת בפריקה.

בוא לא נשכח:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?462648-16-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99-%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%9C%D7%95-%D7%9C%D7%99%D7%9D

וגם זה לא היה המקרה הראשון, ולא הקשה ביותר. ואף אחד לא מת.

יתגברו.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פשלות קרו ויקרו בכל תחום שקיים עלי אדמות.

השאלה שמטרידה אותי היא האם דברים כאלה שעשויים להתרחש ברכבים זולים יותר עשויים להגיע ללקוח לאחר תיקון מבלי שיידעו אותו?

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם (נערך)
edan,

אני מבין שאתה אוהב מרצדסים יותר מכדי מים, וההשוואה אולי מעט מעליבה אותך, ובכל זאת האנלוגיה לכד המים מדויקת דווקא. בשני המקרים מדובר על סחורה שנפגעה בשילוח.

הלקוח יפוצה.

היחידה שתסבול תהיה חברת הביטוח של הנמל. ותהיה סמוך ובטוח שהסבל שלה יהיה קצר וקל, ויחלוף מהר. אחרי הכל היא עוסקת בביטוח.

מבטיח לך שעוד שבוע תעבור מצגת "רענון בטיחות בפריקה" לכלל הפועלים בנמל, כלמוביל תיידע את הלקוח שהמשלוח מתעכב (וממילא היא לא התחייבה על מועד אספקה מדויק ברכב שתפור אישית ללקוח), הלקוח היקר ירים גבה וימשיך להתנהל בקאיין הישנה או בAMG הנוכחית עוד שבוע, והחיים ימשיכו במסלולם התקין.

זו לא המכונית הראשונה, ולא האחרונה שנפגעת בפריקה.

בוא לא נשכח:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?462648-16-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99-%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%9C%D7%95-%D7%9C%D7%99%D7%9D

וגם זה לא היה המקרה הראשון, ולא הקשה ביותר. ואף אחד לא מת.

יתגברו.

נכון, זה לא המקרה הראשון וזה רק מדגיש את הזלזול של הנבלות שעובדים בנמלי ישראל (זכורה לי פרסומת מלפני זמן לא רב של נמל חיפה או אשדוד שהם נחשבים לבין הטובים באגן הים התיכון - מעורר גיחוך).

אבל בוא לא ננסה ליצור מצגת שווא כאילו נזק של מאות אלפי שקלים אשר נגרם לרכוש פרטי עקב טמטום של עובד סוג ז' זה בסדר, זה לא נורא, כי זה תמיד קורה ואין מה לעשות, זה משמיים. טוב? תודה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

לא אמרתי את זה (שזה לא נורא, שזה משמיים).

התפקוד בנמלים מחפיר בכל קנה מידה, ולא רק בהקשר של זלזול ברכוש.

אבל זה תוצאה של פוליטיקה ואגו וכוח של ועדי עובדים.

התגובה שלי באה רק לומר שהיום זה מרצדס, אתמול זאת הייתה מאזדה ומחר זאת תהיה טויוטה. אין פה שום דבר מיוחד.

שועשעתי מהאוירה הקונספרטיוית ("הסקופ שדאגו להעלים מעיניכם") כאילו זה מעניין מישהו מחוץ לקארספורום.

השוויתי בין התאונה הזו לתאונות אחרות שיכולות לקרות (שבירת כד מים למשל), והתכוונתי לזה שכמו שכדי מים לא מעניינים אותנו במיוחד, ככה מרצדס כזו או אחרת לא מעניינת את האדם הממוצע. בשני המקרים יש רכוש שנפגע במשלוח. בשני המקרים הלקוח יפוצה והביטוח ישלם.

פורסם (נערך)

GoRide - אני חושב שכל העניין סביב במרצדס הזאת היא לא התוצאה ... אלה הסיבה שגרמה לתוצאה הזאת ...

והסיבה היא מה שמדאיגה את רוב האנשים.

וגם אני חושב שההשוואה שלך פשוט לא נכונה (במילים מאד עדינות).

ועוד משהו ... יש מקומות שבהם תעויות קורות וזה בסדר,

יש מקומות שבהם טעויות קורות וזה אסון (כמו במרצ'דס הזאת - בעיקר מבחינה כספית) - ושם הטיפול המוצר אמור להיות שונה אלף מונים

מאשר בכלי רכב זולים יותר.

ויש מקומות שכל טעות שם יכולה להוביל לטרגדיה (לדוגמא מגדל פיקוח) - ושם אין מקום אפילו לחצי טעות.

אז להגיד טעויות קורות ... אפשר להמשיך הלאה לא מתקבל על הדעת מבחינתי.

עריכה אחרונה על ידי Morfium

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם

לא אמרתי "טעויות קורות".

יש טעויות שקורות בתום לב, ויש טעויות שקורות ברשלנות.

יש טעויות שעולות בכסף (כמו במקרה דנן), ויש טעויות שעולות בחיים (ע"ע טכנאי גז, מדבירים או פקחים במגדל פיקוח).

אין הבדל בטיפול בין המרצדס הזו לבין כל סוזוקי אלטו אחרת שנפרקה שם ברקע.

עניין ביטוחי גרידא.

עבור הנמל, עבור חברת הביטוח וגם עבור כלמוביל, המכונית הזו היא בסה"כ מק"ט. זה שיש פה כמה שסומר להם השיער כשהם שומעים את האותיות AMG, זה רק פה.

עבור רוב העולם מדובר בסה"כ בעוד מס' אסמכתא על "דוח בטיחות ותאונה" שצריך למלא.

פורסם

GoRide,

אתה לא יורד לסוף דעתי, זה בכלל לא העניין של סוג הרכב, באותה מידה זו יכלה להיות פיאט פנדה.

גם במקרה של הפיאט האנלוגיה של כד מים לא קשורה.

נ.ב

באמת הגיע הזמן לרדת מהרגשי הזה של "אל תעלב מהאנלוגיה של מרצדס לכד מים", אין לי מניות אצל יצרנית כדי המים או יצרנית המכוניות, אני קונה רכב לפי כמה הוא מדגדג לי את בלוטות החשק ולא לפי כמה הסמל שלו מסנוור לי את העיניים.

לא אוהב רכבים, הם דוממים, כן אוהב את מה שהם גורמים לי להרגיש, כולל פאביה ספורט 16v.

ראבק איתכם.... ;)

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
GoRide,

גם במקרה של הפיאט האנלוגיה של כד מים לא קשורה.

ראבק איתכם.... ;)

לא מבין למה ההשוואה לא נכונה.

בשני המקרים יש מוצר שצריך להגיע ללקוח.

בשני המקרים, בגלל רשלנות או טעות, המוצר נפגע.

בשני המקרים הלקוח (במקרה הזה כלמוביל, ולא הלקוח הסופי) לא מקבל את המוצר בזמן. במקרה של כד מים שולפים אחד אחר, במקרה של המרצדס פותחים הזמנה לאחת אחרת.

הביטוח מופעל בשני המקרים. במקרה של כד המים הוא מבטח את כלל המוצרים שנפגעים באספקה מדי שנה באומדן, במקרה של המרצדס הוא מבטח את המוצר ישירות.

הלקוח של כלמוביל קצת שואל שואל ואולי מתעצבן, בכלמוביל מתמרנים עם התשובות וקצת מפצים אותו. הוא לא יסע באוטובוס הבייתה. במשרד בנתיים מותקן כד מים אחר.

הסבל של מי עדן, שמציג מספר גבוה מאוד של שבירת כדים השנה נקרא לברור. העובד בנמל נקרא גם הוא לברור אצל ההנהלה.

העובד של מי עדן יוצא עם אזהרה ויותר לא שובר כדים. העובד בנמל, בגלל שהוא אח של/דוד של/בן של, מקבל אזהרה וחוזר למשטח הפריקה.

עוד יום נגמר.

איפה פה ההבדל בין השניים?

וראבאק, אל תתעצבן לי...

פורסם

במחיר, בזמן, ובלוגיסטיקה ....

וכן, אני חושב שיש כלי רכב שצריכים לקבל יחס מיוחד (לא רק כלי רכב, כל מוצר יקר ערך אחר).

לעומת סתם סוזוקי אלטו שיש עוד 100000 כאלה באותו המשלוח.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם
מה, הוא פשוט נתן פול גז בראשון וה-torque steer הפחיד אותו? לא ברור לי איך מגיעים למצב כזה.

מדובר על רכב הנעה אחורית, מה שהפחיד את הנהג זה לא TORQUE STEER.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמה שאלות:

1. הרכב יבוא אישי או של כלמוביל?

2. יש ביטוח של הנמל / של היבואן על רכב (מי צריך לבטח)?

3. מי זה "הם" שדאגו להעלים מעינינו את הנושא? :-)

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מעניין אם הרכבים של אוטו-איטליה גם זוכים ל"טיפול" כזה של עובדי הנמל :roll:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לא מבין למה ההשוואה לא נכונה.

במקרה של כד המים- הלקוח בכלל לא יהיה מודע לכך שנשבר כדי מים, גם אם יהיה מודע לכך- זה לא מעניין אותו שכן הוא מקבל כד אחר שכולל בדיוק את אותו מפרט של כד המים שנשבר.

שבירת מיכל המים על ידי הסבל הולכת לגרום לעיכוב של בערך 20-60 שניות באספקת הכד החדש (תלוי באיזו קומה גר הלקוח).

במקרה של המכונית- מי אמר לך שמרצדס\פיאט\סקודה\לאדה הולכים לפתוח הזמנה חדשה? קבעת שהרכב טוטאלוס אובדן להלכה? בהנחה והרכב אינו מושבת הוא עשוי לעבור תיקון והלקוח הולך לקבל רכב חדש שעבר תאונה עם נזק משמעותי וירידת ערך.

ההמתנה לחלקי החילוף וכן משך התיקון יארכו שבוע עד כמה שבועות (תלוי בפופולריות הדגם).

המתנה לרכב חדש זהה למפרט שהזמין הלקוח יכולה לקחת שבוע עד כמה חודשים, תלוי בכמה הרכב פופולרי או מיוחד (שלא לדבר על רכבים מאוד מיוחדים עם זמן המתנה של מעל שנה).

ממש אחד לאחד, אה?

וזה עוד לפני שנכנסים לשיקולים של התנהגות לקוחות כשזה נוגע למותגי יוקרה (הם מאוד נאמנים למותג רכב היוקרה, עד ש"מביאים להם את הסעיף").

אגב, אני לא מתעצבן, פשוט זה קצת מיותר ההערות האלה, אני אעלב אם תלכלך על אישתי, הרכב שלי?

רד עליו עד מחר, גם ככה זו חתיכת פח עם גלגלים, יש לה סטיגמה של רכב קשישים והיא כנראה לא תזכה לעולם בתואר המכונית היפה (תכל'ס די מכוערת) ויש לה צריכת דלק שגורמת לשייחים סעודים לחייך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

לעומת סתם סוזוקי אלטו שיש עוד 100000 כאלה באותו המשלוח.

100000 אלטואים שוות הרבה יותר מהמרצדס הזו.

במקרה של כד המים- הלקוח בכלל לא יהיה מודע לכך שנשבר כדי מים, גם אם יהיה מודע לכך- זה לא מעניין אותו שכן הוא מקבל כד אחר שכולל בדיוק את אותו מפרט של כד המים שנשבר.

שבירת מיכל המים על ידי הסבל הולכת לגרום לעיכוב של בערך 20-60 שניות באספקת הכד החדש (תלוי באיזו קומה גר הלקוח).

במקרה של המכונית- מי אמר לך שמרצדס\פיאט\סקודה\לאדה הולכים לפתוח הזמנה חדשה? קבעת שהרכב טוטאלוס אובדן להלכה? בהנחה והרכב אינו מושבת הוא עשוי לעבור תיקון והלקוח הולך לקבל רכב חדש שעבר תאונה עם נזק משמעותי וירידת ערך.

ההמתנה לחלקי החילוף וכן משך התיקון יארכו שבוע עד כמה שבועות (תלוי בפופולריות הדגם).

המתנה לרכב חדש זהה למפרט שהזמין הלקוח יכולה לקחת שבוע עד כמה חודשים, תלוי בכמה הרכב פופולרי או מיוחד (שלא לדבר על רכבים מאוד מיוחדים עם זמן המתנה של מעל שנה).

ממש אחד לאחד, אה?

וזה עוד לפני שנכנסים לשיקולים של התנהגות לקוחות כשזה נוגע למותגי יוקרה (הם מאוד נאמנים למותג רכב היוקרה, עד ש"מביאים להם את הסעיף").

אגב, אני לא מתעצבן, פשוט זה קצת מיותר ההערות האלה, אני אעלב אם תלכלך על אישתי, הרכב שלי?

רד עליו עד מחר, גם ככה זו חתיכת פח עם גלגלים, יש לה סטיגמה של רכב קשישים והיא כנראה לא תזכה לעולם בתואר המכונית היפה (תכל'ס די מכוערת) ויש לה צריכת דלק שגורמת לשייחים סעודים לחייך.

נראה שאתה אומר בדיוק את מה שאני אומר.

התהליכים הן במקרה של מכונית והן במקרה של כד מים זהים. ההבדלים הם בעלות, במשך הזמן לטיפול והתפתלויות מול הלקוח.

אבל זה פתיר, ויפתר.

אף חברה לא תפשוט פה רגל ואף אחד לא ילך הבייתה (אולי חוץ מהעובד, וגם לא בטוח).

כמו שאמרת אתה - זה בכלל לא העניין של איזה מותג הרכב שרוסק. זה העניין העקרוני של פגיעה בסחורה, בין אם זאת AMG ובין אם זאת מכולה מלאה בצעצועים סיניים בשקל.

אופן הטיפול הביטוחי בשניהם זהה, וההתנהלות זהה.

אם נקדם רגע את הדיון מעבר לשאלה אם AMG שקולה או לא לכד מים, שכיחות התאונות מהסוג הזה (רשלנות, אפילו עבריינות ולא טעות תמימה) מוכיחה עד כמה מעט אכיפה ושליטה יש על העובדים בנמל, ועד כמה הגוף הזה שנקרא "נמל" צריך לעבור רפורמה עמוקה.

היום זאת מכונית עם נזק בכמה עשרות/מאות אלפי ש"ח, מחר זה משלוח של קרונות רכבת עם נזק בכמה עשרות מיליוני ש"ח.

• תוכן חדש...