Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
100000 אלטואים שוות הרבה יותר מהמרצדס הזו.

נראה שאתה אומר בדיוק את מה שאני אומר.

התהליכים הן במקרה של מכונית והן במקרה של כד מים זהים. ההבדלים הם בעלות, במשך הזמן לטיפול והתפתלויות מול הלקוח.

אבל זה פתיר, ויפתר.

אף חברה לא תפשוט פה רגל ואף אחד לא ילך הבייתה (אולי חוץ מהעובד, וגם לא בטוח).

היום זאת מכונית עם נזק בכמה עשרות/מאות אלפי ש"ח, מחר זה משלוח של קרונות רכבת עם נזק בכמה עשרות מיליוני ש"ח.

כמובן שהכוונה שלי הייתה שאם הלכה אלטו אחת, יש מספיק מכוניות 'ספייר' שהלקוח יוכל לקבל במקומה ... שאני מאמין שבמקרה של המרצדס זהו לא המצב.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה כל כך נכון ... והיחידים שבאמת סובלים מזה הם אילו שהרכבים שלהם "קצת" יותר מיוחדים

וכאילו שאכפת להם מכל נושא ההרצה.

ובכלל עצוב מאד שלאף אחד לא אכפת מהרכוש של השני ....

מה שקרה למרצדס זאת רק התוצאה של כל הנושא הכואב הזה.

זה לא חדש - אני זוכר שלפי כמה זמן מישהו העלה פה תמונות שאיזה בחורצ'יק מהנמל צילם. באחת התמונות הוא הסיר כיסוי מעל הרכב, בשניה הוא פשוט נכנס פנימה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה לא 4Matic?

CLS63AMG זה רכב הנעה אחורית. פה אפשר ליראות את המפרט המדהים שלה: http://www.mercedes-amg.com/cls63.php

איזה גיר יש לאוטו הזה! שני הילוכי רוורס בנוסף ל7 הילוכים קדמיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חברים למישהו יש תשובה לגבי הכריות אוויר? אני מבין שניפחו את המחיר מן הסתם אבל 50 אלף שקל?? אני מניח אז שבאוטו ממוצע יש בלון מים במקום כרית אוויר אם זה המחיר..

פורסם

דוד, מרצדס זה רכב יקר וחלפים שלו באופן טבעי יקרים גם. מרצדס AMG עוד יותר יקר והחלקים המיוחדים שלו כמובן גם הם עוד יותר יקרים.

כמה שרכב פחות נפוץ ויקר יותר, עלות חלפים עולה באופן אקספוננציאלי בהתאמה. לכן מי שקונה רכב ישן כזה, צריל לקחת בחשבון למרות מחיר קניה שנעשה זול, זה לא ישפיע בחיוב על מחירי אחזקה ועלות חלפים. אם כבר, אז להיפך.

אל תשוו מחירים של רכב כמו מרצדס עם רכב עממי, המחירים אחרים לחלוטין. תסתכלו על זה כמו על רכב מיקום אחר. באותו יקום אנשים מרוויחים בחודש כמו שליש מחיר של מרצדס כזאת, הם קונים הביתה שרפרים ב150Kש"ח ועושים שיפוץ מטבח במיליון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
במקרה של כד המים- הלקוח בכלל לא יהיה מודע לכך שנשבר כדי מים, גם אם יהיה מודע לכך- זה לא מעניין אותו שכן הוא מקבל כד אחר שכולל בדיוק את אותו מפרט של כד המים שנשבר.

שבירת מיכל המים על ידי הסבל הולכת לגרום לעיכוב של בערך 20-60 שניות באספקת הכד החדש (תלוי באיזו קומה גר הלקוח).

במקרה של המכונית- מי אמר לך שמרצדס\פיאט\סקודה\לאדה הולכים לפתוח הזמנה חדשה? קבעת שהרכב טוטאלוס אובדן להלכה? בהנחה והרכב אינו מושבת הוא עשוי לעבור תיקון והלקוח הולך לקבל רכב חדש שעבר תאונה עם נזק משמעותי וירידת ערך.

ההמתנה לחלקי החילוף וכן משך התיקון יארכו שבוע עד כמה שבועות (תלוי בפופולריות הדגם).

המתנה לרכב חדש זהה למפרט שהזמין הלקוח יכולה לקחת שבוע עד כמה חודשים, תלוי בכמה הרכב פופולרי או מיוחד (שלא לדבר על רכבים מאוד מיוחדים עם זמן המתנה של מעל שנה).

ממש אחד לאחד, אה?

וזה עוד לפני שנכנסים לשיקולים של התנהגות לקוחות כשזה נוגע למותגי יוקרה (הם מאוד נאמנים למותג רכב היוקרה, עד ש"מביאים להם את הסעיף").

אגב, אני לא מתעצבן, פשוט זה קצת מיותר ההערות האלה, אני אעלב אם תלכלך על אישתי, הרכב שלי?

רד עליו עד מחר, גם ככה זו חתיכת פח עם גלגלים, יש לה סטיגמה של רכב קשישים והיא כנראה לא תזכה לעולם בתואר המכונית היפה (תכל'ס די מכוערת) ויש לה צריכת דלק שגורמת לשייחים סעודים לחייך.

אני ממש לא חושב כמוך.

לפני כמה שנים מאזד השמידו כמה רכבים שניזוקו כי הם נפלו למים.

הם העדיפו ללכת על השמדה מאשר לנסות לתקן את הרכבים או לשלוח אותם למדינות עולם שלישי כדי שזה לא יפגע להם בתדמית.

נראה לך שמרצדס ייקחו על עצמם למסור רכב שעבר תאונה כזו.

גם שזה מדינת ישראל, אמורים להיות סטנדרטים.

לקוח שהזמין רכב במיליון שקל, יסרב לקבל רכב כזה וידרוש שיזמינו לו חדש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אני מאמין שהוא התכוון ליכולות ניתוק הבקרות של הנהג. לא של ערימת הפסולת שנשארה שם.

לפחות מישהו הבין:lol:

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
אני ממש לא חושב כמוך.

לפני כמה שנים מאזד השמידו כמה רכבים שניזוקו כי הם נפלו למים.

הם העדיפו ללכת על השמדה מאשר לנסות לתקן את הרכבים או לשלוח אותם למדינות עולם שלישי כדי שזה לא יפגע להם בתדמית.

נראה לך שמרצדס ייקחו על עצמם למסור רכב שעבר תאונה כזו.

גם שזה מדינת ישראל, אמורים להיות סטנדרטים.

לקוח שהזמין רכב במיליון שקל, יסרב לקבל רכב כזה וידרוש שיזמינו לו חדש.

אני אחלק את זה לכמה נקודות:

1.המקרה של מאזדה- מדובר בהחלטת יצרן שכן אם אני זוכר נכון היה מדובר במשלוח מהמפעל שבדרך נפלו מכוניות לים, היצרן כנראה עשה חישובים שלו והגיע למסקנה שכלכלית לא שווה להתעסק עם לוגיסטיקה של למשות הרכבים מהים\לשלוח חזרה למפעל\לפרק את המכונית לרמת הבורג ולהרכיב אותה מחדש אחרי שכנראה בכל מקרה מחליפים את כל מערכות החשמל- הרי גם למדינות עולם שלישי מוכרים רכבים תקינים, לא רכבים מקולקלים.

אין פה באמת עניין תדמיתי, יש פה שיקול כלכלי.

2.המקרה של המרצדס- ליבואן יש זכות חוקית לתקן את הרכב ולמסור אותו ללקוח תוך דיווח על כך שהרכב עבר תאונה ונפסקה ירידת ערך בגובה ככה וככה אחוזים, זה החוק היבש.

להגיד לך שאני חושב שזה מה שיקרה עם המרצדס הזאת? לא, אני לא חושב שזה מה שיקרה, אני חושב שהמרצדס הזאת אכן תתוקן ולא אתפלא אם תהפך לרכב הדגמה של היבואן.

והלקוח- יקבל פיצוי יפה כדי שלא יפזול חלילה לב.מ.וו\יגואר\לקסוס ושאר מותגי היוקרה, יקבל מהיבואן רכב פאר חלופי שישמש אותו עד להגעת רכב חדש זהה לזה שהזמין וילקק לו את התחת טוב טוב עד שזה יקרה.

3.אותו מקרה ברכב "עממי"- יכול להיות שהיבואן היה מקשה יותר על הלקוח כי הוא יודע שברכבים עממיים יש פחות נאמנות של הלקוחות למותג מסויים מאשר ברכבי היוקרה.

צריך להבין שכל עוד הרכב לא הושבת- החוק היבש מתיר ליבואן למסור ללקוח רכב לאחר תאונה שבוצע בו תיקון ונפסקה לו ירידת ערך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גם אם הוא יתוקן, לדעתי הלקוח לא יקבל אותו.

הלקוחות של CLS63AMG הם לא בדיוק הלקוחות שקונים טויוטה קורולה שיגידו תודה אפילו על חיישני רוורס.

אם לקוח שילם מיליון שקל הוא ירצה רכב מושלם, ולא יהיה אכפת לו על הנחות.

לאחר התיקון לדעתי ישימו את הרכב באיזה טרייד אין בצפון או שילכו על האופציה של ייצוא לאיזה מדינה נחשלת.

פורסם

1. המקרה הזה לא דומה בכלל למקרה של עובד של נביעות שנפל לו כד מים מהיד.

אם הרכב היה נשרט מעט בחניה בגלל חוסר תשומת לב של שניה אז זה היה אותו דבר כמו הכד.

פה ברור לגמרי שזו תאונה שנגרמה בגלל אופן הנהיגה נטו. עובד שנוהג ברכב באופן שמתאים למגרש חניה לא יעשה כזו תאונה.

2. אין מצב שימסרו את הרכב הזה ללקוח המקורי.

כמו שכבר כתבו - יודיעו ללקוח שהיתה תקלה, ומזמינים לו רכב זהה חדש, ובינתיים יפצו אותו.

את הרכב הפגוע באמת אולי ימכרו באיזה מגרש או שאכן יכולים לעשות ממנו רכב תצוגה/נסיעות מבחן.

או לחלופין אם זה מחיר התיקון אז ייתכן ששווה להכריז עליו טוטל לוס ולמכור אותו לפירוקיה בחו"ל - אם מבחינה חוקית ניתן להימנע מתשלום המיסים עליו.

(רכב של מליון שקל = איזה חצי מזה זה מיסים. אין שום טעם להשקיע חצי מליון בתיקון של רכב שהעלות שלו ללא מיסים היא חצי מליון)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מה הבעיה של הלקוח לסרב לקבל את הרכב? אאל״ט, כל עוד הוא לא חתם בסוף, אז ניתן לבטל עסקה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תהיה בטוח שהלקוח חתם, לא מביאים רכב כזה סתם ככה שיהיה במלאי ואולי מישהו יקנה. זו הזמנה אישית מראש.

אבל גם אם הוא חתם ושילם הכל מראש, אין סיכוי שינסו לדחוף לו רכב כזה.

אם זו היתה מזדה3 אז אולי היו מנסים בשיטת מצליח לקבוע 4.99% ירידת ערך ולראות אם הלקוח לא ישים לב. מקסימום יגלה את הנזק בעוד כמה שנים כשינסה למכור ואז נסתדר איתו כבר.

אבל רכב כזה נמכר ללקוח עם עורכי דין טובים, לא ינסו אפילו...

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הלקוח חתם על הזמנה, היא לא חתם שהוא מאשר לקבל את הרכב הזה לידיו.

בדיוק כמו שאתה קונה רכב וחותם שבדקת אותו במעמד המסירה (ויש לך אפשרות לסרב בגלל ליקוי זה או אחר), ככה גם לבעל המרצדס.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יש לי שאלה. נניח והרכב מתוקן, ונמסר לבעל הרכב ללא הודעה על התיקון. איך בעל הרכב ידע במעמד המסירה שהרכב עבר תאונה? הוא מגיע לסוכנות, מסתכל בפנים ומסביב, ולא רואה שום דבר. הלקוח לא שמאי ולא מכונאי. מה יבטיח את זה שהיבואן לא יסתיר את הנזק שנגרם מלבד היושרה שלו? (מה יבטיח כנות של יבואן כשמזמינים סוזוקי אלטו, מאזדה 3 או פיאט 500)?

שאלה נוספת, מה קורה עם עובד הנמל? הוא נושא בנזק? יש ביטוח שמגן עליו?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש ללקוח זכות של ביטול עסקה וגביית דמי ביטול המצויינים בחוק.

אבל החוק הזה לא תקף במקרה של הזמנה מיוחדת (כמו במקרה הזה).

במקרה של הזמנה מיוחדת ניתן לגבות את כל מה שמוכר "הפסיד" כדי לספק את ההזמנה.

• תוכן חדש...