רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
אהלן חבר'ה היום ראיתי מן אום מיוחד מתכוונן על קפיץ ורציתי לדעת איך קוראים לא באנגלית (תמונה מצורפת) תודה רבה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קיבלנו תו נכה עבור אימי, האם מגיע לה הטבה של תשלום מופחת בגין רישוי רכב(טסט)? למרות שאיננה מקבלת אחוזי נכות מביטוח לאומי.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברים. במסגרת העבודה שלי קורה לעיתים שאני צריך לנהוג ברכבים גדולים וכבדים במסגרת רכבים ברישיון ב'. לרוב אני נוהג בסיטרואן ג'אמפי/ I800, אין שום בעיה עם הרכבים האלה, הם קלים ולא גדולים מדי, יש גם את הרנו טראפיק עם גג מוגבה שהוא כבר הרבה יותר גדול, רחב וגבוה אבל עדיין המשקל הכולל שלו הוא כ- 3 טון וגם ברכב הזה אין לי בעיה לנהוג. הבעיה היא בעיקר עם פיאט דוקאטו/ פיג'ו בוקסר. רוב הדוקאטו-ים/ בוקרסר-ים הם במשקל כולל של 3,995 ק''ג אבל יש גירסאות שהמשקל הכולל שלהם הוא 3,510, כלומר חורג ב- 10 קילו ממה שמותר לי לנהוג בו. כפי שכבר חלקכם הבינו יש לי רישיון ב' אך הוא מוגבל ל- 3.5 טון ולא ל- 4 טון עקב והוצאתי את הרישיון שלי לאחר שנת 2007. השאל…
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רעיון מעניין לתצוגה טובה על הרכב גם מלמעלה יתפוס מתישהו?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 3 תגובות
- 696 צפיות
שלום אני מחפש מישו סוכן או חברה שתוכל לבטח סיאט איביזה 1.4 ידני ספורט 2012 במחיר שהוא לא מוגזם. הנני נהג חדש בן 23 סוף נהג חדש במאי השנה וסוף נהג צעיר בספטמבר. דיברתי מקודם עם החברת של צ׳מפיון מוטורס והציעו לי חובה ומקיף ב14 אלף, מוגזם לפי דעתי. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי, מדובר בביטוח מקיף וחובה.
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 732 צפיות
.....
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בחודש הקרוב הולך להיגמר לי האחריות והיום כשעשיתי טיפול הוצע לי להרחיב את האחריות לשנתיים נוספות תמורת 1700 שח. מה דעתכם שווה? הרכב הוא סובארו.
הודעה אחרונה מאת cbacba, -
אני מאוד מקווה שמדובר בברווז עיתונאי, אבל לפי גלובס, יש כוונה להפוך את הנתיב השמאלי של נתיבי אילון צפון (החל מצומת חולון ועד לגלילות) לנתיב אגרה מיוחד. לפי דעתי זה לא יקרה, אבל עצם החוצפה שבהעלאת רעיון שכזה (לא סלילת נתיב חדש ותכנונו מראש ככביש אגרה, אלא לקיחת קיים ולהפוך אותו ליקר מאוד) פשוט מרתיחה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 728 צפיות
אני לא מצאתי דיון בנושא בפורום - מקווה שאני לא חוזר על דברים שדובר עליהם. נתקלתי בקונספט חדש ומעניין: בניית רכב בצורה עצמאית על בסיס "קוד פתוח". החברה מספקת אליכם הביתה את כל החלקים הדרושים להרכבת השילדה והמנוע (חשמלי, היברידי או בנזין), הוראות הרכבה ומשם אתם עוסקים במלאכה. המחיר כ 20,000 עד 40,000 ש"ח בהמרה גסה. ואז יש לכם שילדה שעליה ניתן להרכיב מגוון תצורות של תא נוסעים. לדעתי, יופי של רעיון ליצירת רכב עירוני, פשוט וזול (בארץ, לצערנו, זה כמובן לא יקרה בקלות). האתר של החברה: http://www.osvehicle.com/ כתבה של טופגיר על המוצר: http://www.topgear.com/uk/car-news/meet-the-car-you-can-build-in-an-hour-2013-02-04
הודעה אחרונה מאת yaniv, -
-
- 0 תגובות
- 695 צפיות
קצת שאלת תם..אבל אם מישהו יודע את מבצעי "חבר" בחודשים הקרובים. אשמח לקבל מידע תודה
הודעה אחרונה מאת רועירועי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 43 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
תשמרו על ריכוז, שנייה אחת של היסח דעת או זמן תגובה והכל היה נגמר אחרת. דרך אגב, הסרטון הקודם שהעליתי לפני מספר חודשים בו אני הנפגע התרחש באותו מקום! שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת JaIgor, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אם יש מישהו שעדיין לא מכיר, אז ערוץ "אגו" הוא ערוץ הלייף-סטייל הגברי היחיד בישראל. ערוץ אגו שואף לייצר את החוויה והשיח הגברי בישראל ולתת לגבר הישראלי את תחושת הביתיות והמקום בו הוא יכול להתעסק בדברים שבאמת מעניינים אותו. בערוץ מספר רצועות מובילות, ביניהן אגו-מוטור (רצועת הספורט המוטורי ועולם הרכב), רצועת הפוקר, הרצועה הצבאית ורצועת הלילה - כולן מתכתבות עם ההוויה הגברית הישראלית. זאת ההזדמנות שלנו כחובבי רכב להשפיע על התוכניות של רצועת הספורט המוטורי, שתעלה בערוץ בעונת השידורים של 2014. בהמשך ההודעה תוכלו למצוא דוגמיות לשישה פרקים מתוך תוכניות ששוקל הערוץ לשדר בשנה הבאה. צפו בסרטונים וספרו לנו איזה אחת מהתוכניות היא החביבה עליכם ביותר. אפשר להצביע בסקר או להגיב כאן…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
איך מסכמים כזה רכב, כשבעצם לא ניצלתי אותו ממש כמו שצריך? לא התגרזנתי, לא הייתי אפילו פעם אחת בנס הרים לפנות בוקר, צמיגים החלפתי רק כשהתפנצ'רו, ממש חנון מוטורי אמיתי. טוב, זה הולך להיות ארוך... קחו קפה. בכל זאת, שלוש שנים זה הרבה... --- [לפני שבועיים, יום, אני נוהג ברכב באזור בני ברק, טלפון לא מוכר מופיע בדיבורית] יאיר: "שלום, קוראים לי יאיר, קיבלתי את הטלפון שלך מגיא, ממערכת "אוטו", שמעתי שיש לך GTI 2011 שמורה ואני מעוניין לרכוש אותה". אני: "שלום יאיר, אני לא מכיר את גיא, וזה מוזר שיש לו את הטלפון שלי, ואני בכלל לא מעוניין למכור כרגע, אבל בא תראה, בכיף" [יום לאחר מכן, בוקר, נסיעת "מבחן", במקרה באותו כביש באזור בני ברק, מטעמי ביטוח אני נוהג והוא לידי] יאיר: …
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
ערב טוב לכולם! בימי האחרונים בניתי איזה פרוייקט קטן כתחביב דעתכם? http://www.youtube.com/watch?v=ckVdIPitW6s דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת JaIgor, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, היום הסעתי את אמא שלי לבנק כדי לאסוף כרטיס אשראי (עניין של מספר דקות), ובאותו איזור אין חניה ללא תשלום אז חניתי בכחול לבן. בזמן שחיכיתי לה השתמשתי בפלאפון, אז הראש שלי היה מוטה כלפי מטה, וברגע שהרמתי את הראש קלטתי את הפקח מצלם אוטו שהיה משמאלי (ואולי אפילו כדי שלא אראה הוא היטה את המצלמה כדי לצלם את הרכב שלי). באותו רגע הנעתי את האוטו כדי לנסוע משם וכשהוא סיים הוא המשיך לאוטו שהיה מימיני. השאלה שלי בעצם היא: האם אתם חושבים שאני אקבל דו"ח? חשוב לי לציין שבחיים לא עשיתי עבירת תנועה (5 שנים על הכביש) וזאת הפעם הראשונה (מרפי הבן זונה) שאני חונה בכחול לבן בלי לשלם. תודה מראש, משה
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
ראשית - קישור לכתבה והשאלות שעלו לי: למה, לכל הרוחות, יצרניות מכובדות, כמו סוזוקי,יונדאי ובוודאי שפולקסווגן, מרשות לעצמן לייצר באמצע העשור השני של המאה ה21 פחונים כאלה? הן לא חוששות מהנזק התדמיתי? והנזק התדמיתי, מוביל אותי לשאלתי השניה: מה אומר הציטוט הזה על בטיחות הדגמים המקבילים שנמכרים בארץ וזכו לציון ה"סביר" של 3-4 כוכבים?
הודעה אחרונה מאת Herman, -
בעוד מספר ימים ימלאו 3 שנים לבעלותי על מאזדה מיאטה NC מבציר 2006 (בת 6 עוד שבוע) והנה אני מסכם עבורכם את החוויה (לא, אני לא מוכר את האוטו). נתחיל מהכיף ואח"כ נעבור לכסף. הבעלים הקודם, שהוא גם חבר, נסע על האוטו 52000 ק"מ במשך שלוש שנים. הוא גם הוסיף לה "נגיעות" קלות שמשדרגות מאוד את החוויה מהמקור, שהוא רך ועצל למדי. לא אפרט כאן הכל אבל הרכב מגיב טוב יותר בסל"ד ביניים ומושך נהדר בסל"ד גבוה. הוא גם אוחז טוב יותר מהמקור, ההגה ישיר יותר והתגובה להפנייה טובה יותר (לצמיגים איכותיים יש כאן השפעה אדירה). זוויות הגלגול קטנות משמעותית (עניין ידוע ב-NC לפני מתיחת פנים) והיציבות הכיוונית מצוינת - תודות לבולמים, קפיצים ומוטות ייצוב עדיפים. עם כל אלו המיאטה מהנה מאוד לנהי…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
לפני כשבוע קיבלה את פניי הודעה פרטית משמחת מאוד מהנהלת הפורום: סמל"ת בחרה לצ'פר את אחד הכותבים הקבועים במיטו חדשה לסופשבוע, ולאחר בחינה מדוקדקת ("מי רוצה?" -"אני!" -"קיבלת") נבחרתי להניח ידיי על המיטו ואז לרוץ ולספר. המיטו החדשה שקיבלתי לידיי היא יצור כלאיים מעניין. היא מאוד מרווחת, אבל בעלת 3 דלתות בלבד, מציעה תא מטען מכובד מאוד, אבל המושב האחורי מאוד לא מזמין לשהייה על בסיס קבוע, מאובזרת להפליא גם בגרסת הבסיס, אבל בכל זאת חוטאת בתחושה פלסטיקית זולה וקודרת משהו בסביבת הנוסעים שלה, והכי מעניין: היא נראית ונשמעת כמו איטלקיה חמה, אבל מגיעה עם מנוע 900 סמ"ק ו-2 צילינדרים בלבד, אותו המנוע שפיאט 500 קיבלה, רק שבמיטו הוא מצ'ופר ב-20 סוסים נוספים. אבל לפני שנגיע לפרטים הט…
הודעה אחרונה מאת סמל"ת, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני עובד בתחנת דלק כבר מעל 3 שנים כבר נתקלתי בדברים מוזרים. אבל עכשיו מישהו הגיע לפה ותדלק שברולט קרוז בנפט...כששאלתי למה אמר לנקות תאינגקטורים. אבל 50 שח? זה כמה ליטרים. האם זה נכון או שהרכב הזה ימצא עצמו שופך בתקופה מוקדמת מהרגיל?
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- 2 תגובות
- 785 צפיות
מקווה שזה המקום. מחפש לעשות סאנרוף לסוייק (96) 4 דלתות. אינני מעוניין במושב גנות. חשבתי לחתוך את הגג ולהשתיל סאנרוף מסוייק אחרת מקורי כמובן (לא קופה) יודע שצריך תעלות ניקוז . יש מקום שיעשו עבודה כזאת ? יש המלצה לפחח מהמרכז ? תודה מראש, רז.
הודעה אחרונה מאת רז לוי, -
- 1 תגובות
- 489 צפיות
מכונית שהגיעה לארץ בנובמבר 2013 . הבנתי שהיא יכולה להרשם כשנת 2013 או כשנת 2014 אם תקבל רישוי ב 2014 . האם נכון הדבר ומה ההיגיון שבדבר ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כן כן, AX דיזל עם מנוע 1.5 ליטר, בלי טורבו אז זה יוצא 52 כ"ס מרשימים למדי וכל זה לקח לו רק... 118 הקפות ההתמדה משתלמת! http://www.mako.co.il/cars-magazine/used-cars/Article-5e4aff8c005f341006.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=857461317 הישג יפה מאוד ומראה כמה דיוק משפיע יותר מהספק (לא שהספק זה רע כן? פשוט דיוק שווה גם המון זמן).
הודעה אחרונה מאת Luffield, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 436 צפיות
שלום רציתי לדעת אם אפשר לבטל את הכרית אוויר בשברולט אווהו 2005 ?
הודעה אחרונה מאת YONI080807, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, בחיפושי באינטרנט ראיתי שהשאלה הזו נשאלה כבר בעבר, אבל אולי כעת יש חדש בתחום. לצורך צילומים, אשמח לדעת אם מישהו מכיר חברה/מישהו להשכרת רכב קבריולט/קונבירטבל. לא חייב להיות פאר/ספורט וכיו"ב. תודה מראש, Spicheco
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
המתרגמת בטסי בנימינסון, אם לארבעה משדרות, היתה הבורג הכי קטן בחברת הרכב הגדולה בעולם, אבל דווקא היא מרדה וחשפה מסמכים שהעידו שטויוטה טייחה את מחדל הבטיחות שהביא למשבר הגדול בתולדותיה ידעו על הבעיות כבר מנת 2000 ולא עשו כלום פסקה מענינת בסוף הכתבה מסבירה את ירידת איכות הייצור בטויוטה : "כשמשבר ההאצה הפתאומית היכה בטויוטה, הוא תפס את החברה לאחר עשור של התרחבות אדירה, שלטענת אנליסטים (ובכירים בטויוטה עצמה) הוביל לכרסום בסטנדרט הייצור שלה ולפגיעה בתדמית הבטיחותית שלה, זו שמאז שנוסדה ב–1937 היתה המאפיין הבולט וסמלה של החברה. טויוטה, שב–2002 הדיחה את ג׳נרל מוטורס לראשונה ונהפכה ליצרנית הרכב הגדולה בעולם, בנתה מפעלים בארה״ב, בסין ובאירופה, השיקה עשרות דגמים חד…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מקרה שקרה לי עם פדקס ישראל בתאריך 19/01/14 הוזמן טרמוסטט מקורי מאזדה...משלוח שולם ועפ"י איביי אין מכס על המוצר. בתאריך 24/01/14 המוצר נאסף ע"י פדקס. בתאריך 28/01/14 המוצר הגיע לישראל וישר עוכב ע"י פדקס במכס...שתבינו שהמוצר לא אמור להיות מעוכב ע"י המכס בכלל, היום ביצעתי שיחה לפדקס והם בטענה שזה פריט לרכב וחייב לדווח למכס ועלות כזאת היא 208 ש"ח והם יחייבו את המוכר ויצרו איתי קשר, בערב התקשרתי שוב פעם אחריי שלא יצרו קשר ותיאמו איתי למחר...ח"ח להם על זמני אספקה מהירים. אבל ריבונו של עולם למה לגבות 208 שקל מס שיקרי על חלק שלא אמור לעבור בכלל במכס, מסכן המוכר מארה"ב ששילם את המכס, בגלל מקרים כאלו ואחרים מוכרים מארה"ב או מכל העולם לא רוצים לעבוד איתנו כלל. מילה קט…
הודעה אחרונה מאת oria1199, -
שלום חברים, שבוע טוב לכולם בשבוע הבא נצטרך להגיע לירושלים. אנחנו נוסעים כבר שנים עם חברת הסעות לנכים, אך השנה יש לנו רכב, וחשבתי ברצינות אולי כדאי לנסות לבד. החיסכון הכספי גדול מאוד. נסיעה עם חברת הסעות תעלה 500₪, זו נסיעה מסובסדת, של חברת יד שרה. נסיעה ברכב שלנו תעלה כ - 180₪. זאת לפי בדיקה באתר שמחשב נסיעה מהכתובת שלנו בקריית גת, לכתובת בירושלים. המחירים להלוך ושוב כמובן. ההתלבטות שלי היא בגלל שעוד לא ביצעתי נסיעה כזאת. עוד לא נסעתי למקומות כמו ירושלים. בכלל, בחודשים האחרונים, לא יצא לי כל כך לנסוע. מה אתם חושבים חברים, לנסות לעשות את הנסיעה לבד? לראות אם אצליח להסתדר? הבנתי שלא קל בירושלים מבחינת הכבישים, עליות, במיוחד עם ר…
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 906 צפיות
שלום, מחפש דיבורית פשוטה ונתקלתי בזו - http://www.fasttech.com/products/0/10005784/1449100-bluetooth-v3-0-hands-free-car-kit-speaker-phone הגעתי לאתר תודות לפורום אוף טופיק (עדיין לא יכול לכתוב שם) - האם יש משהו פשוט יותר? תודה, אורי
הודעה אחרונה מאת oriporat, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ככה עקרבים מבלים את יום המשפחה. אז בזמן שישנתם התכנסנו לנו בשבת ב0600 בבוקר 30 עקרבים בחניון סינמה סיטי בגלילות ועלינו צפונה לטיול נהיגה. התמונות מעבירות חלק קטן מהחויה. תמונות נוספות בפייסבוק של אבארט' ישראל. https://www.facebook.com/pages/Abarth-Israel/144406052251517 תהנו.
הודעה אחרונה מאת amiger, -