Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לבחור ב-Audi או בסיאט, אם אין יותר גולף 160.

אני כותב גם מתוך ניסיון אישי. היתה לנו במשפחה Audi A3 TFSI עם מנוע 2.0. בסופו של דבר, המחיר של הנוחות והרעש (צמיגים מוגזמים) כמו גם צריכת הדלק, לא הצדיק את ההפרש במחיר, מה גם, בניגוד ל-GTI, שכרכב ספורטיבי היא היתה לא-מי-יודע-כמה (בגלל ההגה והבקרה).

סיאט לאון 1.8, על אותה פלטפורמה, היא רכב מרווח, נעים ונוח יותר ביומיום מכל בחינה שהיא (להוציא מושבים), עם אובדן קל בביצועים.

נכון, הדיפונים פחות נעימים, אבל הם לא 100 אלף ש"ח פחות נעימים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עם GTI MK5 כשנה עם DSG, הרכב מדהים מכל בחינה (משופר התנהגות וכוח) ולפי דעתי הרכב האידיאלי ליום יום + מדי פעם מנחת/כבישים מעניינים בשבת בבוקר.

על המגבלות הוא קצת מעופף אבל זה נסבל לאומת מה שהוא נותן לך ביום יום, 0 תקלות 25 אלף קילומטר (לא ספרתי כמה מנועים עפו לחברים שלי באימפרזות בזמן הזה).

כנראה שמגאן RS קאפ הייתה עושה את העבודה טוב יותר בישבילי, מי מוכר ? (אני מוכר את הGTI)

פורסם

25K ק"מ הם מדד לאמינות?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פאלו - תאמין לי שבדקתי. הA3 1.8 יקרה מאוד בחמש דלתות. הלאון FR 1.8 באמת זולה יותר, אבל לטעמי האישי החוויה בפנים קצת מעליבה, והאוטו מבחוץ די סתמי. למעשה, למעט מנוע הרכב לא ממש אטרקטיבי בעיני, אף שאם לא האלפא (hint hint, אבל עדיין לא אצלי) הוא הרכב שהייתי כנראה קונה (לו הייתי מתגבר על הרתיעה מ'צמפיון, לא מעט בזכות היחס הטוב בסוכנויות והלחץ הפיזי המתון של ידידנו 504L :-) ).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
25K ק"מ הם מדד לאמינות?

ה MK5 מאוד איכותית ואמינה, וזה מנסיון של כ75K עם הרכב (שעבר כ135K ק"מ).

כשאתה מסתכל על הרכב ברמה המכאנית, החשמלית ותכנון המתלים אתה מבין שהיתה הפקת לקחים כמעט מכל מחלה של הMK4.

בקרוב אפרסם פוסט סיכום 4 שנים עם הרכב עם פירוט כל שקל שהוצא עליו. שווה לחכות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם (נערך)

תשמע אני לא בדקתי את כל היפניות,אבל לאחר שנים שאני נוסע על רכבים צרפתיים וגרמניים נסיעה של שבוע על מיקרה הייתה בילתי נסבלת ל4 אנשים שאחד מהם הוא חובב יפניות מושבע.

מבחינתי זה מספיק כדי לא לקנות מיקרה ויותר ממספיק כדי לא לקחת הימור על הבריאות לי.

יכול להיות שלקסוס או אינפינטי לא סובלים מהבעיה , אבל מבחינתי הם רכבים יפנים יקרים.

גילוי נאות: אני לא סובל מכאבי גב בדרך כלל וגם מתחת לגיל 40.

בנוסף נהגתי שנים על ברלינגו שונות כולם היו נוחות מבחינתי כך שאני לא מפונק ובנוסף זכור לי מקרה בעבר שבחנתי סוזוקי גראנד ויטרה וגם שם היה מאחור דרגש לישיבה ולמושב.

ועוד נסיון עם יונדאי סנטה פה עם מושב נהג לא אחיד המושב רך כמו צמר גפן והגב קשה כמו אבן .

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם

בMK5 צריך לשים לב ללחץ הדלק (אצלי לא מעניין, גם ככה משאבות משופרות) ולמשאבה בלחץ גבוה על הראש מנוע שלא תשבר הכוסית לתוך הראש מנוע היישר לתוך הקמשפט יניקה (מה שקרה פה להמון אנשים).

אין את הבעייה בTSI.

פורסם
פאלו - תאמין לי שבדקתי. הA3 1.8 יקרה מאוד בחמש דלתות. הלאון FR 1.8 באמת זולה יותר, אבל לטעמי האישי החוויה בפנים קצת מעליבה, והאוטו מבחוץ די סתמי. למעשה, למעט מנוע הרכב לא ממש אטרקטיבי בעיני, אף שאם לא האלפא (hint hint, אבל עדיין לא אצלי) הוא הרכב שהייתי כנראה קונה (לו הייתי מתגבר על הרתיעה מ'צמפיון, לא מעט בזכות היחס הטוב בסוכנויות והלחץ הפיזי המתון של ידידנו 504L :-) ).

אני חושב שהאלפא תפורה עליך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
צריך להבדיל בין נוחות המושב לבין הבולמים, וזה משתנה מרכב לרכב.

אכן. אלא שלא מביאים גולף/ג'טה חזקות...

נוחות כוללת איכות ספיגת המהמורות של המתלים{עבודת המתלים},נוחות המושב,וכמה הרכב שקט בנסיעה.

פורסם
צריך להבדיל בין נוחות המושב לבין הבולמים, וזה משתנה מרכב לרכב.

אכן. אלא שלא מביאים גולף/ג'טה חזקות...

לא עמדת בלחץ אהה, לרכוש רכב חדש ועוד אלפא ולא לספר לחברה, זו משימה בלתי אפשרית, חוץ משי שעמד יפה במשימה :wink:

זה הרכב ששימש לנסיעות מבחן שהתלבטת לגביו או רכב אחר?

דרך אגב לגבי הסיאט לאון אני מסכים איתך, בתמונות פנים הרכב נראה מרשים, אבל במציאות הוא נראה די עלוב, שיפור קל ללאון הקודמת.

גם המרווח לברכיים מאחורה צפוף מאד, מהתרשמות מהירה שלי, פחות מהגולף למשל. אבל הבנתי שהג׳ולייטה גם לא מצטיינת בתחום זה. האם המרווח יספיק לך ולמשפחתך? גם תא המטען די קטן, איזה רכב קניתם לאישתך, הוא ימלא את המחסור?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
בMK5 צריך לשים לב ללחץ הדלק (אצלי לא מעניין, גם ככה משאבות משופרות) ולמשאבה בלחץ גבוה על הראש מנוע שלא תשבר הכוסית לתוך הראש מנוע היישר לתוך הקמשפט יניקה (מה שקרה פה להמון אנשים).

אין את הבעייה בTSI.

כן, יש חלק (כוסית דלק) שעולה 300-200 ש"ח (או 30-40 דולר בחו"ל) ומומלץ להחליפו בכל 60-70K ק"מ.

החלק קשור למשאבת לחץ הדלק הקדמית ומהווה נקודת מגע בינה לבין הקאמשפט. (CAM FOLLOWER)

הבעיות היו אצל משופרים (בכבדות) שלא נתנו על כך את הדעת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם (נערך)
לא עמדת בלחץ אהה, לרכוש רכב חדש ועוד אלפא ולא לספר לחברה, זו משימה בלתי אפשרית, חוץ משי שעמד יפה במשימה :wink:

תודה על המחמאה :-)

בכל מקרה, הג'ולייטה יפיפיה ויהיה מעניין לקרוא חוו"ד עליה ועל חווית הקניה.

לפחות אני, כשעשיתי סיבוב סוכנויות והתנסויות, מאוד התרשמתי מהאולם ומגישה לא מלחיצה כולל ההצעה לקבל את המכונית למבחן ללא מלווה...(לאחר שכבר בדקתי פעם אחת אותה. במקרה שלי, תלתן ירוק)

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...