Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך מסכמים כזה רכב, כשבעצם לא ניצלתי אותו ממש כמו שצריך? לא התגרזנתי, לא הייתי אפילו פעם אחת בנס הרים לפנות בוקר, צמיגים החלפתי רק כשהתפנצ'רו, ממש חנון מוטורי אמיתי. טוב, זה הולך להיות ארוך... קחו קפה. בכל זאת, שלוש שנים זה הרבה...

---

[לפני שבועיים, יום, אני נוהג ברכב באזור בני ברק, טלפון לא מוכר מופיע בדיבורית]

יאיר: "שלום, קוראים לי יאיר, קיבלתי את הטלפון שלך מגיא, ממערכת "אוטו", שמעתי שיש לך GTI 2011 שמורה ואני מעוניין לרכוש אותה".

אני: "שלום יאיר, אני לא מכיר את גיא, וזה מוזר שיש לו את הטלפון שלי, ואני בכלל לא מעוניין למכור כרגע, אבל בא תראה, בכיף"

[יום לאחר מכן, בוקר, נסיעת "מבחן", במקרה באותו כביש באזור בני ברק, מטעמי ביטוח אני נוהג והוא לידי]

יאיר: "מגניב, יש לו ים כח".

אני: "נכון"

יאיר: "אני צריך לחשוב על זה".

אני: "סבבה"

[יום נוסף לאחר מכן]

יאיר: "תשמע, החלטתי ללכת על חדשה"

אני: "סבבה, בהצלחה"

עוד באותו יום, מתקשר אלי חבר פורום, מבקש לבדוק את הרכב עבור אחותו. הוא מבקש שהיא תנהג קצת על הרכב (בעייתי מטעמי ביטוח, אבל נמצא פתרון) ואם בסדר שניקח לבדיקה. קבענו לשישי אבל אז נפלתי שדוד בשל איזו מחלת ילדים שהביאה הילדה מהגן וביטלתי. קבענו לשלישי.

[יום ראשון, צהריים]

יאיר: "שמע, החלטתי שמיותר להוציא עוד 100K ₪ על רכב שהוא בעצם כמעט אותו דבר, ועוד עם פחות אבזור"

אני: "מישהו צריך להגיע בשלישי לבדוק את הרכב"

יאיר: "בא לפליקס מחר, אני מעיף מבט על גיליון הטיפולים, ואם הכל בסדר לוקח את הרכב בלי בדיקה".

אני: "בסדר" [אחרי הכל, ממילא קבעתי להגיע לפליקס לטיפול שנתי, והבחור מהפורום כלל לא סגור שאחותו תאהב את הרכב, ואני חוסך פה זמן בדיקה]

[יום שני, בוקר]

יאיר מראיין את מנהל העבודה בפליקס על הרכב, מקבל תדפיס, ובצירוף מקרים משעשע פוגש שם את הרכב הקודם שלי עם הבעלים שקנה ממני, ומראיין גם אותו. הבעלים בתחילה מתעצבן שלא סיפרתי לו שאני מוכר את ה- GTI, אבל כשהוא מבין שהמתלים קשים יותר מאשר ב- 160, הוא מתרצה :-)

מחיר נקבע [תודה לפליקס על השימוש במחשב לשם הכנת זכרון הדברים, ובכלל על שבע שנים של שרות טוב], סגרתי את ההלוואה בבנק (כך אני מממן רכבים, נראה לי מטופש לשים כל כך הרבה כסף אצל היבואן), הוסר השעבוד (עניין של דקה), קיבלתי כסף והלכתי להעביר בעלות.

---

GTI היה סוג של חלום ילדות. להורי לא היו די אמצעים לרכוש לעצמם (ובוודאי שלא לי) GTI. החבר'ה המבוססים בשכונה התניידו על 205GTI, על AX SPORT, מעט על אונו טורבו ו- 5GT. גולף GTI היתה רכב יותר "תל-אביבי", או לפחות "חיפה ודרומה", ואני בכלל גדלתי בכפר ;-)

בטיול "לפני צבא" לקניה, אי שם בשנת 1990, עם קבוצת נערים ונערות בגילי, פגשתי את החברה התל-אביבית הראשונה שלי, מייד אין רוטשילד פינת שינקין. ממש אבל. קפה תמר, מגמת קולנוע בתיכון, וכו'. אחותה התחתנה עם מישהו מבוסס אפילו יותר, כך שהיו להם שלושה רכבים – GTI 89 לאישה, GTI 90 16V לגבר, וג'יפ (שישייה אם אני לא טועה) לטיולים. הימים כבר ימי מלחמת המפרץ, ומשפחתה של התל-אביבית בורחת ל"הולילנד" (אז עוד מלון ולא סמל שחיתות), ומצרפת אותי לשורותיה. והאחות נתנה לי לנהוג על ה- GTI שלה, מהמלון לסופר. התרגשות וכבוד הדדי, נניח. אבל בדרך חזרה מהסופר למלון, כבר לחצתי קצת על הגז, והאחות גוערת בי: "נורת העלאת הילוך כבר דולקת [אז היה כזה דבר, משעשע, גם ב- GTI], למה אתה לא מעלה הילוך?!". אז נתתי גז, נדבקנו לכסא, ויותר לא קיבלתי לנהוג ברכב ;-).

השנים חלפו, ועם התקרבות לידת הילד הראשון, לפי שבע שנים, רכשי את הרכב החדש הראשון שלי – גולף 140, שהחליף את הרובר25 הכה אהובה. לאחריה הגיעה 160, ולאחריה – GTI. היחידה שהחזיקה אצלי שלוש שנים.

אז מה היה לנו? אפס תקלות. הרבה הנאה בהאצות וסיבובים, אבל לא באמת ניצלתי אותה. רוב הזמן – ננהגה בכלל על ידי אשתי. הרכב מאוד נוח (בכסא) אבל קצת קשיח בבורות. ברור. אגב, הקשיחות הזו שלחה אותי פעם אחת לכוון את ברגי הדלת, שהחלה לחרוק לפתע. במוסך המרכזי הסבירו שזה מאוד נפוץ, בגלל קשיחות המתלים. סוג הצמיגים מאוד משפיע על איכות הנסיעה, ואם אתם שוקלים כזה רכב, כדאי להיות מודע לזה. מישלן ששמתי, למשל, היו שקטים ונוחים יותר מהצמיגים שהגיעו עם הרכב (לא זוכר את שמם).

האבזור היה בסדר לזמנו, אמנם אין חיישני פינוק (אורות, גשם, וכו'), ואמנם חיישני רוורס היו התקנה מקומית, אבל התעקשתי על קלאס A (בגולף אפשר; בסיאט התעקשו על מילנו, למשל) והחיישנים היו גרפיים (על המסך המרכזי) אז ניחא. גם דיבורית אז לא היתה סטנדרט והוספתי KUFATECH שהיתה סבבה לגמרי והשתלבה גם היא במסך המרכזי. לא הרבה אנשים זיהו בכלל שמדובר ב- GTI, והיו שפשוט אמרו לי ש"האדומה היתה יפה יותר" [ה- 160 היתה אדומה עם ריפוד בהיר, באמת יפה...]. מי שזיהה, במיוחד כאשר אשתי היתה נוהגת בה, נתן gesture של הערכה.

היה קל למצוא תנוחת נהיגה טובה מאוד, אפילו שההגה לא התכוונן לצדדים ;-) [no offense], והכיף הכי גדול, ההתמכרות הכי גדולה, מה שיחסר לי הכי הרבה, יהיה לא רק הבעיטות בגב (כי את זה נותן גם הרכב הבא שלי, אף שמעט פחות), אלא הצליל המיוחד הזה, כל החלפת הילוך. הטיפוס בסאונד – שלא היה מוגזם, אפילו היה עדין, אבל היה נוכח. החלפת ההילוכים במצב S היתה פשוט כאילו ה- DSG מנחש מה אתה רוצה לעשות בעת שאתה עולה את בית-אורן. וורום וורום כמעט כל החלפת הילוך. לפעמים אפילו גז ביניים עצמוני. כיף. למעשה, מעבר למספר ספור של פעמים, בכלל לא הייתי זקוק למצב S, משום שכבר ב D יש די והותר כח. וכשממהרים – היא ממהרת יחד איתך ;-)

הרכב כמובן גם פרקטי, 5 דלתות, חיבורי ISOFIX וחגורות נוחים לשימוש ותפעול, תא מטען מספק, למעט כאשר לוקחים שני ילדים (עם בגדי חורף) ליותר מיומיים, שאז זה כבר גבולי אם צריך גם עגלה (מקלארן; לבוגאבו אפשר אולי להוסיף קניות ותיק אחד – אבל לא מעבר לזה). כדאי לשים לב שלא כל כסא לילדים מתחבר שם בנוחות, בשל המושבים השקועים ("ספורט") מאחור. עם זאת, יש די מרווח מאחור לשני כסאות ילדים + בוסטר קטן מזדמן, והאפשרות להדליק מאחור את האור לפי צדדים (כלומר שתי מנורות, אחת לכל צד), מאוד נחמדה. גם פתחי המיזוג מאחור סייעו, אם כי האוויר שיוצא משם הוא לא ממש הוריקן.

ואז עברנו לרמת גן, ואמרנו שנשמור את הרכב ונקנה תחתיו שניים אחרים. פרסמתי מודעה ביד2, מבול של טלפונים, החלטנו לדחות לאפריל – לא בלי סיבה סבירה כמובן – מועד תום תו החניה התל-אביבי שלנו. בינתיים יצא לי לפגוש חבר פורום נחמד שהתעניין ברכב [לא אותו אחד מלמעלה], והחיים המשיכו כסדרם, עד שכאמור התקשר יאיר.

עד יומה האחרון אצלי, הניעה בנגיעה, ושמחה לצאת לדרך (למעט פעם אחת שנגמר מצבר, וגם שם פליקס שיחקו אותה]. התאכזבתי לשמוע, לכן, ששבוע לאחר שמכרתי את הרכב, התקשר אלי הקונה לספר שהסאן-רוף לא נסגר לו (נסגר ואז נפתח שוב כאילו משהו מפריע לו). בצ'מפיון לקחו 250 ₪ על תיקון. סביר, למרות שעדיין בתוך השנה השלישית... מה שעוד יותר אכזב, היה לשמוע שהוא נשאר עם מתג כיוון המראות ביד, וכשביקש לסדר זאת הראו לו שהמתג כבר הודבק פעם אחת עם סופר-גלו, ולכן צריכים חדש לגמרי. ע-כ-ש-י-ו, משום שאני מעולם לא נגעתי במתג הזה, מעבר לשימוש רגיל, ומאחר שאצלי הוא מעולם לא התפרק, נשארת רק האפשרות שמישהו מצ'מפיון, לפני המסירה או בזמן טיפול, שבר את המתג בטעות והדביק אותו חזרה במקום לשים חדש. לא יפה... אמנם קיימת גם האפשרות שזה קרה בקו הייצור בגרמניה, אבל נראה לי פחות סביר...

ומה עכשיו? שני רכבים חדשים. לצערי או שלא לצערי, הסיפור שחלקכם מכירים – העובדה שצ'מפיון גבו ממני 500 שח שלא כדין לדעתי – ועדיין לא החזירו אותם, שלא לדבר על השיחה המבזה שהיתה לי עם מנהל אולם פולקסווגן, ברמה של בעלי בסטות בשוק, הביאה אותי לרכוש כל דבר שאינו צ'מפיון, וזאת למרות שהלאון FR מזכירה מאוד את ה- 160, למרות שהאוקטביה 140 מוצלחת, ולמרות שה- A3 מקסימה. וגם השירות בהרצליה (סיאט) היה מעולה. האם היה שווה להם שבמקום גולף/לאון/A3 וג'טה/אוקטביה יהיו לי בחניה שני רכבים אחרים? כנראה שממש לא אכפת להם.

ניפגש בשרשור על הרכב החדש, כשאקבל אותו. עד אז - לילה טוב לכולם ושבת שלום.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תמונות מיומו האחרון אצלי :-)

הג'נטים האלה זה משהו. יחסרו לי.

IMG_5628[1].jpgIMG_5626[1].JPG

עריכה אחרונה על ידי bar72

פורסם

יפה כתבת!

אני מזדהה עם כל מילה בנושא המעבר לרכב אחר. אני אחרי 14 שנות לובינסקי וסיטרואן החלטתי שלא מגיע להם אותי יותר, וחתכתי לאזור יפן-קוריאה. כן, זה בגלל ההתחכמות עם האחריות שלא מכסה את השמן ונוזל הקירור שנעלם, התקלות הסדרתיות שמסתירים ממך ואומרים "אתה הראשון שזה קורה לו" (למרות שדוד גוגל חושב אחרת), אנשי מכירות ושירות ששוכחים מי בעצם מפרנס אותם... לא עוד!

ובקרוב, הסיפור המלא שלי. זה פשוט יותר ארוך, אז ייקח לי זמן לכתוב.

פורסם

ברגים בדלת נפתחים בנסיעה מורכבת - מצבר נגמר אחרי שנתיים (מניע בנגיעה )- איזו אלפא זו ,,

זה אמור להיות סיכום לרכב איטלקי עם נחש - לא GTI . התמונות בהודעה השניה מטושטשות :lol:

אתה רואה את הנתונים נכון , תמורת הכייף - כל בעיה היא בטלה בשישים - מסקנה אתה די אלפיסט מאחורי הסוואה :wink:

נהנתם מרכב מעולה ובהצלחה בבחירה החדשה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מדהימה כל כך. שלך לא ידנית, נכון?

אני זוכר כשכתבת שקנית אותה.

מאוד אוהב ולא אתנגד לכזו ידנית.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אגב, למה מכרת בכלל? להתחדש?

ועל איזה רכב חדש מדובר? סליחה שלא יצא לי לעקוב.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שיהיה בשעה טובה. באמת, מה סיבת המכירה?

ה GTI הייתה עבורי סוג של חלום במשך שנים. לאחרונה רכשתי פוקוס ST וכנראה שדילגתי על החלום הזה. ממש לא מצטער, אפילו לשניה.

הסיבה שלי לאי המימוש - התנהלות היבואן. מסתבר שיש אלטרנטיבות. אני לא ברוגז ולא מחרים אותו אבל הוא מקבל סוג של דיסקאונט בתחשיב.

יש לי הימור על מה שרכשת - פיזרת מספר רמזים בתקופה האחרונה. בכל אופן, נמתין בסבלנות לאירוע ה"חשיפה". שיהיה בהצלחה ומאברוכ!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אגב, למה מכרת בכלל? להתחדש?

זו שאלת השאלות.

ידידנו מכר מכונית משגעת שקנה כחדשה עם קילומטראז' נמוך ובמצב מעולה על מנת להחליף - ביודעין - למשהו פחות טוב.

ואם המשהו הפחות טוב הוא עוד משומש קלות, אז בכלל...

בכל מקרה, נהניתי מהכתיבה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אני אחרי 14 שנות לובינסקי וסיטרואן החלטתי שלא מגיע להם אותי יותר, וחתכתי לאזור יפן-קוריאה. כן, זה בגלל ההתחכמות עם האחריות שלא מכסה את השמן ונוזל הקירור שנעלם, התקלות הסדרתיות שמסתירים ממך ואומרים "אתה הראשון שזה קורה לו" (למרות שדוד גוגל חושב אחרת), אנשי מכירות ושירות ששוכחים מי בעצם מפרנס אותם... לא עוד!

ומה עכשיו? שני רכבים חדשים. לצערי או שלא לצערי, הסיפור שחלקכם מכירים – העובדה שצ'מפיון גבו ממני 500 שח שלא כדין לדעתי – ועדיין לא החזירו אותם, שלא לדבר על השיחה המבזה שהיתה לי עם מנהל אולם פולקסווגן, ברמה של בעלי בסטות בשוק, הביאה אותי לרכוש כל דבר שאינו צ'מפיון

הסיבה שלי לאי המימוש - התנהלות היבואן.

למה שלא תכתבו (לא רק אתם) ליצרנים איך נראית ההתעסקות כאן עם היבואנים ואיך הם מפסידים כל כך הרבה כסף? יש לי הרגשה שבחו"ל לא כל כך יודעים מה הולך כאן והם יתעניינו בכל סיפור שכזה.

פורסם

מרכבים קשה לי להיפרד. להבדיל מאנשים. מן מנהג גרמני שכזה... ;-)

זה הרכב החדש שהחזקתי הכי הרבה, בדרך כלל אני מוכר עם תום האחריות הרשמית. אבל כאמור לא היו תקלות, ואני סומך על פליקס.

יחד עם זאת, בתור מי שמייצג סטרט אפים, אני יודע שכאשר מציעים לך כסף - תיקח. :-) גם אם תכננתי למכור רק בעוד מספר חודשים.

פורסם

בעיני יש כשלים לוגיים בדרך שאתה מקבל החלטות.

GTI זה אג"ח. רק אם מציעים לך מחיר דימיוני זה מניע להפרדות מוקדמת.

לא חושב שזה דומה לסטארטאפ. בכלל.

פורסם

שי, אני מצליח לזהות את ההיגיון שאומר בערך כך: אני מתכוון בעתיד הקרוב למכור ועכשיו יש מישהו שמשלם, אז אני לוקח את הכסף.

הבעיה היא שהרכב הוחלף במכונית שלדעתי נחותה מהנמכרת - אך ורק כדי והתהדר ברכב חדש. גם לא עפתי מ"אמינות" הרכב שבזמן קצר יחסית ובתחזוקה קפדנית נתקע לו הגג, התגלה מתג שבור וגם הלך מצבר (וכן, אני יודע שמצבר הוא מצבר וזה עניין של מזל - עדיין לא מקבל את זה).

פורסם
בעיני יש כשלים לוגיים בדרך שאתה מקבל החלטות.

לא חושב שזה דומה לסטארטאפ. בכלל.

צודק אבל: מחירן של רוב האגחי"ם היום מופקע מאוד, באג"ח שלו כתוב בתשקיף:די אס ג'י.

כ"כ הכותב לא מתיימר מלכתחילה לראציונאליות בתחום ולכן קשה לדבר על כשל לוגי.

נהנתי מהסקירה המשלבת מידע עם סיפור אישי.

פורסם

העניין שבתשקיף לא צויין שה dsg מרחף באוויר. ההיפך, בכל סקירה קיים מאמץ משמעותי לבדל את ה 6 מה 7...

• תוכן חדש...