Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נ.ב. התחבורה הציבורית במרכז בסדר גמור.

אם, כדי לעבור מרחק של 3 ק"מ בין 2 מקומות במרכז תל אביב, ובשביל זה אני צריך לחכות 20 דקות לאוטובוס, לעלות לצפיפות ולגועל שלו, לרדת ולחכות עוד 20 דקות לעוד אוטובוס - אז התחבורה הציבורית במרכז לא בסדר גמור.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני דווקא רואה בפרויקט רעיון מצוין, ולא כ"נתיב לעשירים בלבד".

מטרת הפרויקט הינה לתת העדפה לתחבורה ציבורית (שאטלים, אוטובוסים, מוניות), רכבים מלאי תפוסה ורכבי נכים. המצב הנוכחי אינו יכול להימשך, והוא הולך ומחמיר ככל שנוספים רכבים לכביש.

בעולם כבר הבינו שהמצב בו כל אדם מתנייד עם רכב לכל מקום לא יכול להמשך, והוא יתפוצץ לכולנו בפרצוף, שכן הרי אי אפשר לבנות אינסוף נתיבים ומקומות חניה. אני אפילו לא מזכיר את עניין זיהום האוויר.

במקום זאת, יעיל יותר להחנות את הרכב בחניה המקומית, ואז להעלות על השאטל שנוסע הישר ליעד ללא פקקים, ובכך לחסוך כסף, זמן, בלאי לרכב ועצבים.

הכל עניין של גישה.

נ.ב. התחבורה הציבורית במרכז בסדר גמור.

הכל טוב ונכון בתנאי שיש תחבורה ציבורית סבירה.

אם הייתה לנו תחבורה שמזכירה במשהו את בירות אירופה, לא הייתה לי בעיה לקבל אפילו אגרת גודש בכניסה לתל אביב.

בתור מי שעד לפני שנה התנייד כמעט רק בתחבורה ציבורית אני יכול לומר לך שהיעדר תוכנית להסעת המונים נורמלית היא אחת הכישלנות הגדולים ביותר של המדינה הזו.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
אם, כדי לעבור מרחק של 3 ק"מ בין 2 מקומות במרכז תל אביב, ובשביל זה אני צריך לחכות 20 דקות לאוטובוס, לעלות לצפיפות ולגועל שלו, לרדת ולחכות עוד 20 דקות לעוד אוטובוס - אז התחבורה הציבורית במרכז לא בסדר גמור.

וזה עוד במקרה הטוב :lol:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם אתה צריך לעבור מרחק של 3 ק"מ במרכז תל אביב, לך ברגל.

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

אוף. אולי מספיק עם הצביעות הזו? התחבורה הציבורית בישראל היא לא בסדר. לא בתל אביב, לא ברמת גן ואל בשום מקום אחר. סתם, לדוגמא: פתח תקווה והרצליה, שתי ערים כמעט שכנות. כדי להגיע במהלך היום מפתח תקווה להרצליה, יש לקחת בין שניים לשלושה אוטובוסים: אוטובוס מהנק' שאתה נמצא בה בעיר אל התחנה המרכזית, משם לצומת רעננה, משם להרצליה. זה, כמובן, אם אתה בר מזל ויש לך תחנת אוטובוס קרובה אליך. כדי להגיע מגבעתיים לחולון צריך להחליף גם שניים או שלושה אוטובוסים, וזה נכון לגבי כמעט כל זוג ערים שתבחרו מסביב לתל אביב. אבל הבעיה היא לא רק בכמות, אלא גם באיכות. אני, למשל, במשך שנה תמימה כמעט נסעתי ברכבת, כשהרעיון (וכך גם פורסם) היה שמתחנת הרכבת יש לי קו אוטובוס שמגיע עד לבית שלי. מה שהיה קורה בפועל, על בסיס כמעט יומיומי הוא, שנהג האוטובוס היה יוצא מהתחה בדיוק בשניה שהרכבת היתה מגיעה, מבלי שאף אחד היה מספיק לדלג מהרכבת אל האוטובס. לפני זה, כשעשיתי את אותה הנסיעה באוטובוסים, ב99% מהזמן, בקו בו אמור לצאת אוטובוס פעם בחצי שעה לפי אגד, הייתי מחכה 0 דק או שעה, בהתאם לזמן ההגעה שלי לתחנה, והאוטובוסים היו מגיעים בזוגות. איך זה הגיוני כשהם יוצאים מאותה הנקודה, ואמורים לצאת בהרפשים של חצי שעה? כנראה שרק לאגד יש תשובות. בסוף, לקחת נתיב באילון ולחסום אותו זה קל ופשוט. אלא שהמשתמש הממוצע באילון לאו דווקא גר בהדר יוסף ומנסה להגיע לעזריאלי. יש עוד ערים חוץ מתל אביב, אשר מחוברות לכביש המחורבן הזה. לתושבי הערים האלו אין שום פתרון הגיוני וריאלי כדי להתנייד מנקודה אחת בקצה הכביש אל נקודה אחרת, בקצהו האחר של הכביש. ומישהו באמת מספיק תמים וחושב שכסף מאגרת גודש יחזור לאזרח בצורת שיפור כלשהו בתחבורה הציבורית? יש יותר סיכוי שעוד שנה ימציאות את הסקטייבורדים המעופפים מ"חזרה לעתיד", ופשוט נתננייד עליהם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

יבגני אני מסכים עם כל מילה שלך, ואוסיף שבאמת אין תח"צ נורמלית מבחינתי להתנייד מבת ים לת"א (יד אליהו). זו נסיעה של סך הכל 10 דקות (ביום בלי פקקים), שבתח"צ אורכת מעל ל-45 דקות (ביום בלי פקקים), עם הרכב חצי שעה או פחות (בימים רגילים עם פקקים). אם היה לנו מטרו, היה מעולה. אבל אין.

אגב, אני מודה שלאחרונה מיוספטל עד וולפסון אני נוסע בנתיב תח"צ על מנת לדלג על הפקק שנוצר בפניה לוולפסון.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

במשך שנתיים עבדתי באיזור הבורסה.

אפשרויות ההגעה שלי לעבודה היו כך:

רכב = מלא פקקים, בערך 60 דק' הגעה, דלק דלק דלק, אין חניה באיזור.

רכבת = הרכבת יקרה, לא תמיד יוצאת\מגיעה בזמן, נתקעת באמצע, החלפת רכבות.

אוטובוס = סליחה, לא.

הייתי נוסע עם הרכבת, לטוב ולרע, עד אשר פתחו את הנתיב המהיר.

הגעתי עם הרכב למחלף שפירים, מחנה את הרכב בחניון, עולה על האוטובוס המהיר, מרווח, יש מקום, נקי ונהגים אדיבים.

תוך 20 דק' מיצאתי מהבית, הייתי בעבודה.

השימוש בחניון ובשאטל הלוך וחזור, חינם חינם חינם, היה פשוט תענוג צרוף, היה ממש נוח, זמין, כיף.

השאטל היה יוצא בבוקר כל 5 דק' מהתחנה - אז אין עומס כמו באוטובוס\רכבת.

היה מגיע לנקודה, אחר צהריים, כל 10 דק' (תלוי בפקקים שהוא עובר), נכנס בשקט ואין עומס ונעים לשבת ולשוחח עם כולם.

אין לי כל בעיה אם יעשו נתיב מהיר.

אם יעשו נתיב מהיר באיילון שייועד כולו, אך ורק לתחבורה ציבורית כגון אוטובוסים ציבוריים, ושאטלים של החניון - אני בעד!

זה חינם, זה זמין, זה נעים.

פורסם

שלא לשכוח דבר אחר בכלל, שהוא לדעתי הענייה בלבד, כמובן.

אבל כל עניין התחבורה הציבורית הכל כך גרועה במדינה, תחבורה ציבורית שלא קיימת.

אני מאמין שהכל יד מכוונת בכדי שבסופו של דבר אנשים ימשיכו לקנות רכבים באופן פרטי, אחרי הכל רכב זה הכנסת המס הכי גדולה של המדינה.

125% מס על רכב זה משהו שלא יאומן.

פורסם

לכל אלה שחושבים שיש לנו אחלה תחבורה ציבורית - תנו לי בבקשה פתרון בתח"צ להגיע כל יום מביתי בחולון לעבודה בהרצליה פיתוח.

מי שימצא כזה שייקח פחות משעה וחצי לכל כיוון, יזכה ממני לתואר "חביב הפורום".

נ.ב. אני רק אניח את זה פה לרגע...

פורסם

מי שחושב שיש לנו אחלה תחבורה ציבורית לא היה מעולם בעיר מרכזית במדינות עולם ראשון.

למשל התכנון של ה-Underground בלונדון גאוני, כל קו מצטלב עם כל קו אחר לפחות פעם אחת, ככה שמתחנה לתחנה יש לך מקסימום החלפה אחת, ויש תחנות כמעט בכל מקום, פחות מקילומטר מתחנה אחת לתחנה הקרובה הבאה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
קוף שלג, אתה נוסע עם המגאן לעבודה?

כן, אבל אני מרגיש שהיום שבו יישבר לי ואעבור לדו גלגלי הולך וקרב.

פשוט אי אפשר להינות מרכב ספורט במדינה הזו. :bigcry:

פורסם

אריאל000, שאטל זה מעולה, כשאתה עובד בבורסה או רכבת מרכז או כל מקום אחר אליו מגיע השאטל. זה לא עוזר למי שצריך להגיע למקומות אחרים בתל אביב, או כל עיר אחרת באזור. קוף שלג, אין פתרון. כלומר יש בערך: אתה יכול לנסוע לרכבת, לקחת רכבת להרצליה, ומשם ללכת את הרבע שעה ברגל. וכן, בערים גדולות נורמליות בעולם יש פתרונות ריאלים לתחבורה ציבורית. סתם כדוגמא, לפני שנה בערך, חרשתי את מנהטן וברוקלין ברכבת תחתית. בניגוד לכל המיתוסים, היא לא הרגישה מסוכנת ולא נעימה גם בשעות הלילה. יש המון קווים, תדירות ההגעה גבוהה מאוד, יש תחנות כמעט בכל חור. מה יותר מזה צריך? כנ"ל גם בקופנהגן, ברלין, אולי עוד מקומות שאני לא זוכר. ומה אצלנו? אולי יקחו עוד נתיב, והרכבת הקלה שאמורה לקום כאן? במקרה יצא לי להכיר מהנדס שהביאו לכאן מהולנד כדי לעבוד על זה. אני לא זוכר אם שנת היעד שהוא נתן לי היתה 2017 או משהו אחר, אבל בכל מקרה, השורה התחתונה שלו היתה שכבר עכשיו הם יודעים שהם לא הולכים לעמוד בזה. עריכה: אלוהים יודע למה לא עובד לי enter בגרסה החדשה של הפורום. בכל מקרה, קוף שלג, אילון זה הכביש הכי מבאס בעולם לחצות עם רכב ספורטיבי בשעות הפקקים. סע מגהה :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...