Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בכל מקרה, קוף שלג, אילון זה הכביש הכי מבאס בעולם לחצות עם רכב ספורטיבי בשעות הפקקים. סע מגהה :)

אתה חושב שגהה יותר טוב?

נסה לעלות עליו בשעות הבוקר במחלף השבעה ולהגיע למורשה. רק אל תשכח להכין סנדביצ'ים לדרך, כי זה יכול לקחת לך טיפה זמן...

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברור שהתחבורה בארץ היא עדיין לא כמו באירופה, אבל כל קידום תחבורה ציבורית ע"ח תחבורה אישית הוא מצוין לדעתי (זה נושא הדיון).

לי יצא לנסוע מבת ים לנמל ת"א ברכב בבוקר דרך איילון (יציאה ברוקח) ולקח לי שעה עקב הפקקים. באוטובוס שנוסע בעיר לוקח גם כן שעה.

פורסם

א. יש הבדל בין הרצון לקדם תח"צ לבין לכתוב "התח"צ במרכז בסדר גמור".

ב. במרכזי הערים נסיעה בתח"צ אמורה להיות מהירה פי כמה וכמה מאשר תחבורה אישית, אבל בשביל להגיע לזה צריך לקדם תח"צ תת קרקעי או עילי, כזה שאין לו פקקים וצמתים עם רכבים פרטיים.

ג. כשאתה כותב "התח"צ במרכז בסדר גמור" זה רק מראה עד כמה אתה לא מכיר מה זה תח"צ במקומות באמת מתקדמים בעולם. אתה לא מבין איך אתה יכול לעבור את לונדון כמעט מקצה לקצה באלכסון בפחות מחצי שעה, עם החלפת רכבת תחתית וזה כשאתה עוד חוצה את התמזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לאחרונה יש שינוי במדיניות ונראה כאילו נעשה במכוון שכל הכבישים יגיעו לרמת שירות E או F. המשמעות היא של מי שנוסע בכביש בעצם יעמוד ולא ייסע וכך יעודדו בכוח את התחבורה הציבורית.

מי שחושב שהתחבורה הציבורית בארץ טובה שיעשה נסיונות שהם מעבר לקו היומי שלו או שיבחר מקום להגעה שחורג באיזה 2.5 מטר ממתחם הבורסה שאליו מגיעים השאטלים.

התחבורה הציבורית בארץ גרועה מאוד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

התחב"צ בישראל מבוססת על רשת של אוטובוסים, שגם אם ישפרו אותה שוב ושוב ויביאו אותה לרמת יעילות מקסימלית, עדיין זה יהיה אוטובוס רועש ומפייח שיהיה תקוע בפקק יחד עם כולם.

אין לנו רכבת תחתית, טראם או מסילת ברזל בפריסה רחבה, ולכן אוטובוסים הם הפתרון היחיד.

אולי כשהרכבת הקלה תתחיל לפעול, נראה שינוי דרמטי.

פורסם
מי שחושב שיש לנו אחלה תחבורה ציבורית לא היה מעולם בעיר מרכזית במדינות עולם ראשון.

למשל התכנון של ה-Underground בלונדון גאוני, כל קו מצטלב עם כל קו אחר לפחות פעם אחת, ככה שמתחנה לתחנה יש לך מקסימום החלפה אחת, ויש תחנות כמעט בכל מקום, פחות מקילומטר מתחנה אחת לתחנה הקרובה הבאה.

+10000

הייתי במינכן , ואני הכי מסכים איתך בעולם , לא חיכינו לרכבת תחתית יותר מ5 דקות בשעות העומס , ולא יותר מ10 בשעות הלילה.

הכל מדויק , מהיר , נוח , זמין. אפילו מנמל התעופה שזה מרחק של כ40 קילומטר (Tם אני לא טועה) נסענו ברכבת והגענו מהר.

כל שנותר הוא רק ללמוד מערים מערביות.

יבגניפ

הייתי בטוח שהסיפור הזה עם האוטובוס רק באשדוד , מסתבר שגם אצלך D:

הנהגים נוסעים מהתחנה הרבה פעמים עם אוטובוסים ריקים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
לכל אלה שחושבים שיש לנו אחלה תחבורה ציבורית - תנו לי בבקשה פתרון בתח"צ להגיע כל יום מביתי בחולון לעבודה בהרצליה פיתוח.

מי שימצא כזה שייקח פחות משעה וחצי לכל כיוון, יזכה ממני לתואר "חביב הפורום".

נ.ב. אני רק אניח את זה פה לרגע...

איפה בחולון אתה גר?

נסה אופניים מתקפלים+רכבת.

זה הפתרון היחיד שמדלג על הפקקים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
+10000

הייתי במינכן , ואני הכי מסכים איתך בעולם , לא חיכינו לרכבת תחתית יותר מ5 דקות בשעות העומס , ולא יותר מ10 בשעות הלילה.

הכל מדויק , מהיר , נוח , זמין. אפילו מנמל התעופה שזה מרחק של כ40 קילומטר (Tם אני לא טועה) נסענו ברכבת והגענו מהר.

כל שנותר הוא רק ללמוד מערים מערביות.

המרחק אפילו יותר מ-40 ק"מ, אבל יש חיבור מצויין על ידי רכבת פרברית (S-Bahn). גם התחתית מצויינת. הקישור לאטובוסים - קצת פחות טוב, אבל עדיין לא רע. בכלל, התחבורה ציבורית מצטיינת במיוחד במדינות דוברות הגרמנית ושכנותיהן, אם כי בהולנד, למשל, יש בשנים האחרונות הדרדרות משמעותית (האמת היא שבדקתי לאחרנה לפני כ-8 שנים, ואני משווה לתחילת שנות ה-80).

לפני כחודשיים הייתי בעיר הכי מערבית באירופה - ליסבון. תחתית מצויינת, אבל אוטובוסים וטראם ברמה שמצדיקה לשלוח את המנהלים ללימודים בארץ.

הקו התחתון פשוט מאוד: צריך להשקיע הרבה מאוד בתח"צ. העניין הוא שמי שלא מתכנן לטווח של 20 שנה לעולם לא יגיע לתוצאות ראויות, ובארץ האוצר מכשיל יוזמות בגלל קוצר ראייה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...