Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש הבדל בין מצב שבו מישהו לא מציית לחוק, כפי שאתה מתאר (אם אכן היה לו תמרור "עצור" או "תן זכות קדימה" לבין המצבים המתוארים בסרטונים, בהם המצלם נוהג במהירות שאינה מתאימה לתנאי הדרך ואינו מאט לפני מעגל תנועה, שהוא מקום שבו צריך לצפות להפתעות. אישית אני מעדיף להכנס למעגל תנועה במהירות שאינה עולה על 10-20 קמ"ש.

יש שני צדדים למטבע. נהיגה איטית מדי פוגעת ביכולת השתלבותך בכביש. ב-10-20 קמ"ש כל יתר המכוניות סביבך עם נהגים עצבניים שמנסים לעקוף אותך מלמעלה, למטה ומהצדדים. אני לא אומר שזה בסדר, אני אומר שזה המצב. האידיאל הוא גם לנסוע במהירות סבירה, לא איטית מדי, ולא מהירה מדי, ובאותו זמן להיות עירני ולשים לב להכל.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נוהג הרבה במעגלי תנועה, כולל מוזרים ביותר (למשל - המעגל בצומת המגינים-בן גוריון בחיפה שמשתנה בין נתיב אחד לשניים ועם שדה ראיה בעייתי, המעגלים בכניסה לעכו, המעגל בכביש 79 בין 4 ל-22) - לא מעניין אותי אם מישהו מאחורי מתעצבן. במרבית המעגלים ממילא נתיב בודד, בחלקם עם ההתכנסות שקיימת גם בסרטונים אז אין להן שום ברירה אלא להסתדר עם הקצב שלי.

כיון שמרבית מעגלי התנועה בארץ קטנים יחסית עם שדה ראיה מוגבל יש בעיה קשה של זיהוי רכב הבא משמאל כיון שלעתים קרובות הרכב המפתיע עדיין לא נכנס למעגל, ולמרות שאולי זכות הקדימה שלי אני מעדיף להמתין עד שאהיה בטוח שהדרך פנויה.

גלישההדרגתית לקראת צומת (או מעגל תנועה) יותר בטוחה, חוסכת דלק וחוסכת שחיקת הרכב. אני גם משתדל מאד להאט בהדרגה כך שלרכב מאחורי לא תהיה בעיה לזהות את ההאטה שלי ולשמור מרחק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני נוהג הרבה במעגלי תנועה, כולל מוזרים ביותר (למשל - המעגל בצומת המגינים-בן גוריון בחיפה שמשתנה בין נתיב אחד לשניים ועם שדה ראיה בעייתי, המעגלים בכניסה לעכו, המעגל בכביש 79 בין 4 ל-22) - לא מעניין אותי אם מישהו מאחורי מתעצבן. במרבית המעגלים ממילא נתיב בודד, בחלקם עם ההתכנסות שקיימת גם בסרטונים אז אין להן שום ברירה אלא להסתדר עם הקצב שלי.

כיון שמרבית מעגלי התנועה בארץ קטנים יחסית עם שדה ראיה מוגבל יש בעיה קשה של זיהוי רכב הבא משמאל כיון שלעתים קרובות הרכב המפתיע עדיין לא נכנס למעגל, ולמרות שאולי זכות הקדימה שלי אני מעדיף להמתין עד שאהיה בטוח שהדרך פנויה.

גלישההדרגתית לקראת צומת (או מעגל תנועה) יותר בטוחה, חוסכת דלק וחוסכת שחיקת הרכב. אני גם משתדל מאד להאט בהדרגה כך שלרכב מאחורי לא תהיה בעיה לזהות את ההאטה שלי ולשמור מרחק.

האמן לי שגם אותי לא מעניין כשמישהו מאחורי מעצבן אבל הכל בהנחה וכל זמן שהוא לא מסכן אותי, שאז זה כן אמור לעניין אותך. אם תאט מוקדם מדי, הלחוץ מאחור יתחיל לעקוף אותך. אם הוא יעקוף לפני, ישים גז וייעלם זו סיטואציה אחת, אבל אם שניכם כבר תתקרבו לכיכר באופן שהוא כבר לא יוכל לעקוף אותך אלא שינסה להידחף אליך מהצד, זה כבר פחות טוב. גם לא בכל סיטואציה לדעתי צריך לתת זכות קדימה. אם הרכב שנכנס לכיכר נוסע ממש ממש ל-א-ט, אולי אתה יכול לעבור את הכיכר 50 פעם עד שהוא יגיע ? נסיבות מסוימות משנות את שיקול הדעת הנכון לכאן או לכאן... הלוואי והיינו במדינה עם נהגים קצת יותר נבונים אבל פה יש דפוס מסוים דפוק וצריך איכשהו להשתלב בו. אם אתה בוחר למשל לנסוע לאט ולהתקרב לכיכר לאט אתה צריך גם להביט במראות על כל מי שמנסה לעקוף אותך מהצדדים ועלול לסכן אותך וגם לחסום אותך.

פורסם

איני יודע מה הנסיון שלך בנהיגה. הנסיון שלי הוא די ממושך (הרשיון שלי יחגוג בקרוב 37 שנה) ולמדתי שקשה מאד לחזות את התנהגותו של נהג בכניסה למעגל תנועה. אם מדובר במעגל גדול כפי שתמצא בכבישים בין עירוניים ואפילו בערים הפחות צפופות באירופה - אין בעיה, המרחקים בין הכניסות למעגל מאפשרות כניסה סימולטנית של כמה מכוניות אבל בישראל עם המעגלים הקטנים ונהגים בסגנון של פות"ש זו בעיה קשה מאד.

לגבי מי שמתעקש לעקוף לפני המעגל - אם יש מרווח מספק - אין לי בעיה. אם ממילא מתקרבים למעגל אני משתלב לנתיב המתמשך לתוך המעגל, ואם יש איזה מטורף עקשן שנדחף - אין בעיה, שידחף ויעשה תאונה במעגל. אם קמתי על צד שמאל הוא יקבל צפירה, אם אני במצב רוח נינוח אפילו לא זה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא אוהב לייחס יתרון לניסיון משמעותי בנהיגה והסיבה פשוטה. חלק ניכר מהנהגים גילם 40+ ואת רישיונם עשו בגיל בית ספר. האם הם נוהגים כיאות ולא עושים תאונות ? אתה יודע את התשובה. אז נכון, מי שנוהג שנה, שנתיים, שלוש, הוא לא מספיק מנוסה, אבל 10 שנים, 20 שנה, 30 שנה? מבחינתי באיזשהו שלב אתה מתקבע על דפוסים מסוימים ופה זה נגמר. עוד 20 שנות ניסיון לא יוסיפו לך כלום מבחינת כישורים. אתה נוסע על אותם כבישים ועושה לרוב פעולות מונוטוניות. גם לי אין בעיה אם מישהו מתעקש לעקוף לפני הכיכר כשיש מרווח מספיק. כל נהג שני הוא עקשן מטורף שנדחף כמו שאמרת, ואם יעשה תאונה כמו שאמרת, אני מעדיף לא להיות מעורב בה. אני לא בטוח אם אני צודק או טועה, אבל יכול להיות שהמקום הנ"ל הוא בכלל שטח עירוני שהמהירות המותרת בו לא יותר מ-50 קמ"ש ?

פורסם

בחלק מהמקומות מדובר בשטח בנוי, בחלק בכבישים בין עירוניים עם מגבלות מהירות כאלה ואחרות, אבל לא 30 קמ"ש.

ברור לי שאתה מתיחס אלי כזקן בלוי אבל הדבר היחיד שזקן בנהיגה שלי הוא שלמדתי שבמקומות שאינם כבישים פתוחים לגמרי צריך לנהוג בצורה מתונה. אין דין כביש 22 כדין 8511 או, אפילו, 79. העובדה שאני מכיר את הדרך היטב מקלה עלי להתרכז בתנועה כיון שאיני מופתע על ידי תמרור או בור בכביש, ויודע גם היכן לחפש את הנהג הנדחף או המתפרץ.

פורסם

מי שנוהג הרבה, זה צריך ליהיות אינסטינקט אצלו, להסתכל למעברי חציה בכיכרות.

אני מרגיש שאצלי זה אוטומטי כבר, בעיקר כשיש רכבים מלפניי.

שנתיים כבר אני נוסע במסלול קבוע, עם המון כיכרות כמו בסרטון, מידי פעם יש גם את ההולכי רגל, לפעמים יש את החארות שמתפרצים לתוך הכיכר (רכבים), אני מכיר כבר את כל המצבים הלא נעימים שיכולים להגרם בכיכר.

יותר מזה, אני לא עוצר להולכי רגל בכיכר, במידה וההגעה לכיכר היא במהירות.

אם המהירות בתוך הכיכר היא נמוכה, בסביבות ה5-10 קמש, אני עוצר.

אם יש רכבים מאחורי וזה כיכר שלוקחים במהירות, אני לא עוצר. (כמו בסרטון)

אולי זה עבירה על החוק, אבל לי אין זמן להתווכח עם מישהו שנכנס בי מאחורה על הבוקר, מה גם שהרכב שלי לא שווה הרבה, ככה שזה בעיה אם נכנסים בי מאחורה במהירות.

פורסם

אתה בכוח מנסה לא להבין שבמצב כזה עוקפים אותך וחותכים אותך 2 מ' לפני הכיכר?

כך או כך ככל הנראה תיקלע למצב מסוכן, השאלה מה עדיף לך (שיחתכו אותך או שלא).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

עברתי מספר פעמים על הסרטון.

א. שימו לב שהקאיה הלבנה בולמת בזמן שהולכת הרגל כבר ירדה לכביש.

ב. הסרטון קצת מטעה - הבלימה שלי הייתה מתונה והרבה לפני ששומעים חריכת אספלט כתוצאה מחול וחצץ שהיה על הכביש.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

כתבתי כבר - אני עובר במעגלים כאלה, לא פעם ולא פעמיים ביום. אז אם מישהו רוצה לעקוף ויש לו המרווח הדרוש - שיבושם לו. מעבר לכך, כיון שאני בוחר בנתיב ההמשכי מראש ומבצע את המעבר בהדרגה, מי שרוצה לעקוף אותי מאוחר מדי לא יכול לעשות זאת.

מתוך שני הסרטונים שלך ברור שאתה נכנס למעגלים בלי להאט ובלי לבדוק מה קורה בהם. אני מדבר על מה קורה בכניסה, לא ביציאה. בסרטון הראשון אתה ממשיך במהירות שבה נסעת קודם, בשני אתה בולם בצורה די חריפה. לא מוריד מאשמתו של מי שלא שמר מרחק מאחוריך, אבל עדיין נהיגה מסוכנת מצידך.

פורסם
אתה בכוח מנסה לא להבין שבמצב כזה עוקפים אותך וחותכים אותך 2 מ' לפני הכיכר?

כך או כך ככל הנראה תיקלע למצב מסוכן, השאלה מה עדיף לך (שיחתכו אותך או שלא).

או למצב הרבה יותר מסוכן כמו למצוא את עצמך דוהר במעגל התנועה לעבר הולך רגל או רכב עומד/מתמזג...

רכב שמגיע מאחור וחותך אותך הוא משהו שאפשר לראות מראש ולהאט ולתת לו להיכנס או להפגין קצת אסרטיביות ולמנוע ממנו להיכנס - כל עוד לא מנסים בכוח להישאר בראש - זה הרבה פחות מסוכן מלדהור לתוך מעגל תנועה...

כל הטיעון הזה - שמהירות התנועה מאחוריך צריכה להכתיב את צורת הנהיגה שלך - הוא אוילי. מהירות של 20 קמ"ש במעגל תנועה זה בסדר גמור ואפילו יותר מכך. ברחובות צרים בעיר לפעמים נוסעים גם 10 קמ"ש. אז מה, נדהר בשני המצבים האלו ב-50 קמ"ש כי יש נהג ש"מתרגז" מאחורה? או שאולי נדרוס הולך רגל במקום לבלום כי יש נהג מאחור?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בלי קשר לסרטון, אבל זה קצת מפריע.

הרכב בסרטון הראשון הוא לא סוזוקי אלא ניאן קשקאי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

צריכים לקחת בחשבון שמה שאתם רואים במצלמה זה לא מה שהנהג רואה במציאות.

היום ברכבים החדשים עם קורות A הענקיות והרחבות (בגלל כריות האויר והבטיחות) נוצר מצב שבו הנהג לא רואה כלום כמעט בצד השמאלי.

בנהיגה רגילה אין עם זה בעיה אבל כשנכנסים בדיוק לסוג הפניות האלו (שמאל וגם ימין) הקורה גורמת לשטח מת ענק.

לא פעם הופתעתי לחלוטין לגלות הולך רגל שצץ לי פתאום מול השמשה מאחר והקורה הסתירה לי אותו בדיוק כשירד לכביש.

עם הזמן למדתי להזיז את הראש. זה הפך לאינסטינקט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מישה,

כאחד שגם מכיר את הכיכרות המטופשות בכביש הזה מה שדעתי היא ככה:

בסרטון הראשון: המעבר חצייה שם הוא כמעט ולא רלוונטי עובר שם בנאדם פעם בשנה ולרוב אנשים מתרגלים לטוס שם לכן הנהג ברכב הקיה הלבנה הוא האשם המרכזי הוא בלם בפתאומית שהוביל את הניסן לבלום בפתאומיות ואז הגיע תורך שבדיוק שנייה של התעסקות כלשהי והצטרכת לפעול במצב שבוא פעלת(ופעלת נכון אני מאמין שהנהג הישראלי המצוי היה פשוט נכנס בניסן).

בסרטון השני(מה שקרה לפני שנה):

באמת יוצא שהאשמה המרכזית מוטלת אלייך, נסעת מהר מידי ואז ראית רכב שלוקח פרסה בכיכר, ואם היית נשאר עם אותה מהירות אתה מספיק לעבור את הכיכר והרכב שבתוך הכיכר המהירות אצלוו נמוכה כמעט בחצי משלך הוא היה מספיק לבלום ואז לא הייתה תאונה.

או אחרי הבלימה היית מתקדם לכיוון הרכב שבכיכר והרכב שמאחוריך לא היה נכנס בך,נשאר לך עוד לפחות 2 מטר מהרכב שבכיכר.

• תוכן חדש...