Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תשמרו על ריכוז, שנייה אחת של היסח דעת או זמן תגובה והכל היה נגמר אחרת.

דרך אגב, הסרטון הקודם שהעליתי לפני מספר חודשים בו אני הנפגע התרחש באותו מקום!

שבת שלום.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאשר לוחצים על הריבוע השחור זה מתחיל לעבוד.

מה הסיח את דעתך שלא שמרת מרחק, ולא שמת לב להולך הרגל?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
כאשר לוחצים על הריבוע השחור זה מתחיל לעבוד.

מה הסיח את דעתך שלא שמרת מרחק, ולא שמת לב להולך הרגל?

אני שמרתי מספיק מרחק, פי 2 מהמרחק ששמר הנהג בסוזוקי השחורה מהרכב שלפניו. את דעתי לא הסיח כלום ולכן פעלתי במהירות, בסרטון לא רואים אבל בשביל לסטות ימינה הייתי צריך לסובב את ההגה כ-540° בשנייה אחת.

בקטע כביש זה למי שמכיר (עוקף עפולה) יש שתי כיכרות שכמה מטרים לפני הכניסה אליהן הכביש סוטה ימינה וקשה לראות מה קורה בצד שמאל שלך, בטח שאת הולכת הרגל כשלפניה שני רכבים (גם נהג הסוזוקי בלם בפתאומיות).

Just daily

פורסם

שמתי לב שבהרבה כיכרות יוצא כזה דבר שאם מישהו עוצר להולך רגל אז מאחוריו כולם מופתעים. יש בעייתיות בזה שלא נוסעים ישר אז לא כל כך שמים לב למה שמקדימה כמו שבצומת רגילה.

אני חושב שאם ישימו את המעברי חצייה איזה 10 מטר אחרי הכיכר זה יפתור הרבה בעיות של עומסים, חסימות ותאונות קלות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

קרה לי פעם מקרה ממש דומה לשלך אבל אני הייתי הרכב הראשון והולך הרגל היה באמצע המעבר,פשוט לא שמתי אליו לב כשהייתי באמצע הכיכר והנטייה להאיץ ביציאה מהכיכר לא תרמה למצב...זה היה ממש מפחיד אבל באמת במזל בלמתי בחוזקה ולא היה מאחורי אף אחד, לא מאחל חוויה כזאת לאף אחד.

הרעידות זה הABS נכון?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

כיכר מזרימה את התנועה, כיכר מאלצת אותך להאט בקטע כביש, כיכר זולה יותר ממערכת רמזורים.

דרך אגב, בכל השטח שבין קטע הכביש הנ"ל לעפולה עצמה מתוכננת בנייה ויסללו כבישים שיתחברו לכיכרות.

Just daily

פורסם

מצטער, אבל ככה לא נוהגים!

אם נאלצת לסטות הצדה סימן שלא היה לך מרחק מספיק לעצור בבטחה.

אם לא היה לך מרחק לעצור בבטחה - לא שמרת מספיק מרחק!

אילו שמרת מספיק מרחק - לא רק שלא היית צריך לסטות הצדה אלא שאפילו היית יכול לעצור גם מרחק בטחון מהרכב ממול או בבלימה חלשה יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

חשוב לציין שאני איבדתי קצת את הסוזוקי משדה הראיה כשהייתי בתוך הכיכר ולא כמו שרואים במצלמה!

האמת שזה לא משנה כמה מרחק תשמור בכיכרות האלו, רכב עומד ביציאה מהן תמיד יפתיע אותך לרעה.

אם תשמור "יותר מדי מרחק" כמה מטרים טובים לפני הכניסה לכיכר, נהגים שאחריך רובם יחתכו אותך בלי לחשוב פעמיים (מניסיון).

שימו לב גם שנהג הסוזוקי השחורה מנסה לעקוף את הקאיה הלבנה שחוסמת לו את הנתיב השמאלי, בקיצור קטע כביש רע כשעמוס.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם
חשוב לציין שאני איבדתי קצת את הסוזוקי משדה הראיה כשהייתי בתוך הכיכר ולא כמו שרואים במצלמה!

איך?

האמת שזה לא משנה כמה מרחק תשמור בכיכרות האלו, רכב עומד ביציאה מהן תמיד יפתיע אותך לרעה.

איך?

אם תשמור "יותר מדי מרחק" כמה מטרים טובים לפני הכניסה לכיכר, נהגים שאחריך רובם יחתכו אותך בלי לחשוב פעמיים (מניסיון).

ואני אומר לך מהנסיון שלי שלא חותכים כל כך הרבה כששומרים מרחק. וגם אם נהג אחד חותך - אתה מגדיל לרגע את המרחק ומאבד - שניה או שתיים ותו לא! וזה בהנחה שהוא נשאר לפניך כל הדרך עד ליעד!

בסופו של דבר, הכי קל להסתכל על מקרה החירום בדקה התשעים, על הבלימה החדה, על ההתחמקות לצד - זה מצטלם יפה, זה מסעיר, זה מגניב. אבל החכמה האמתית היא לנהוג בצורה שבה לא תהיה תלוי ב"שניה אחת של ריכוז ותגובה מהירה" או במזל או בעצירת חירום כחוט השערה מהתנגשות - וזה על ידי צעדים הרבה יותר טריוויאליים, הרבה יותר משעממים - כגון שמירת רווח, התאמת המהירות לתנאי הדרך, הימנעות מהסחות דעת וצעדים נוספים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

צריך לנסוע כמה פעמים בקטע הכביש הנ"ל כדי להבין למה אני מתכוון, ואני נוסע דרכו כל יום.

חותכים ועוד איך חותכים. זה כביש דו-נתיבי שבכיכר הופך לחד-נתיבי, ביום טוב כולם נוסעים בנתיב הימני אחד אחרי השני ושומרים מרחק כמה שצריך.

ביום לא טוב - כמעט כל רכב שלישי חושב שהוא יותר חכם מכולם ועודף את כולם בידיעה שאת אחד מהם יצטרך לחתוך בכניסה לכיכר הבאה.

Just daily

פורסם (נערך)

יפה שהגבת טוב ומהר, וגם היה מזל שלא היה רכב קרוב מידי מאחור.

אבל, ליד ככר צריך להאט, ככה זה. גם אם היא באמצע שומקום, לך תדע מה יצוץ מאיפה, או נהג שהגיע מצד שני מתכוון לעשות בככר סיבוב מלא.

גם לצאת מככר צריך במתינות סבירה.

נכון שנחמד לעבור את הככר מהר עם טלטול מצד לצד, אבל עמודי תמרור עקומים ועקבות שחורים של צמיגים על המדרכות מראים שלא כולם יודעים איך לעשות את זה אפילו שהם התמחו בניד פור ספיד.

סרטון כזה צריך להראות לכל מי שבטוח כי להשתמש בסמארטפון זה "רק שניה", וכל מי שרק שבטוח שלהחליף ספריה של מוזיקה או לקרוא אסאמאס לא מפריע לנהיגה. תאונה מתרחשת בחלקיק שניה, וכל יצי שניה של הסחת ריכוז מהכביש עלולה לפגוע גם בנהג.

הרבה תאונות היו נמנעות אם הנהג/ת היו מרוכזים בנהיגה כל הזמן.

עריכה אחרונה על ידי רוכב בודד
ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לך תדע מה יצוץ מאיפה, או נהג שהגיע מצד שני מתכוון לעשות בככר סיבוב מלא.

אותו קטע כביש, בכיוון ההפוך, כמעט לפני שנה.

סרטון כזה צריך להראות לכל מי שבטוח כי להשתמש בסמארטפון זה "רק שניה", וכל מי שרק שבטוח שלהחליף ספריה של מוזיקה או לקרוא אסאמאס לא מפריע לנהיגה. תאונה מתרחשת בחלקיק שניה, וכל יצי שניה של הסחת ריכוז מהכביש עלולה לפגוע גם בנהג.

הרבה תאונות היו נמנעות אם הנהג/ת היו מרוכזים בנהיגה כל הזמן.

האמת שזה כל מה שרציתי להראות בדיון הנ"ל.

הרעידות זה הABS נכון?

אולי, מה שכן הכיכרות מלאות כל הזמן בחול וחצץ כי בונים ליד את מסילת הרכבת.

Just daily

• תוכן חדש...