רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום וערב טוב. יש לי ניסאן אלמרה 06. אני מעוניין לקנות מגיני רוח לחלונות. ולמרות חיפושים ממושכים אני עדיין לא מוצא, גם סיני גם גרמני. כמובן שבאינטרנט קיים המוצר רק לא בארץ. כמה כאב ראש זה יהיה להזמין מחו"ל? או לחילופין אשמח לקבל מידה על מקום\ספק שמחזיק כאלו בארצנו. תודה מראש. ברק.
הודעה אחרונה מאת יעקב טוב, -
- 0 תגובות
- 492 צפיות
שלום ובוקר טוב לחברי הפורום. שאלה לי לגבי השברולט קרוז. יש ברשותי שברולט קרוז LS שנת ייצור 10-2009, אולם שאני נכנס עם מספר הרכב למערכת של UMI מראה לי שהרכב הקרוז 2010. כמו כן בשילדה האות\הסיםרה העשירית שמצביעה על שנת מודל הרכב היא A שזה אומר 2010, השאלה שאני שואל היא בגלל שאני יודע ששברולט עשו איזה תיקון לרכב (בגיר ובמנוע) בשנת 2010 והרכב הוא טיפלה פחות עצל מ 2009 לתשובתכם אודה.
הודעה אחרונה מאת נועם חבה, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, יש לי חבר שרוצה למצוא מחליפה לפונטו שהייתה לו. הדרישות מבחינתו הן: גיר אוטומט בלבד(לא רובוטי) מנוע יחסית חזק שיהיה טיפה חסכוני- הנסיעות שלו הם 80 אחוז בינעירוני והפונטו הייתה עושה 1 ל-15,16. הוא מעוניין בצריכה שלא פחות מ-1 ל-13. התקציב הוא בעיקרון 40K עם אפשרות לגרד אולי 2-3 אלף נוספים. אני חשבתי על מאזדה 2, ועל סוזוקי סוויפט. מה אתם חושבים עליהם? האם יש הצעות נוספות?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
לגבי סל"ד למומנט מרבי 1 2
מאת Ocar-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
למה המאליבו החדשה (2000 סמ"ק טורבו) מקבלת את המומנט המרבי שלה רק בסל"ד גבוה יחסית - 5200 לעומת מתחרות גדושות באותו הנפח שמקבלות את המומנט בסלד נמוך משמעותית - 1400-1750
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן חברה יש לי מקרה ואני רוצה לדעת מה לעשות. היום הלכתי לראות רכב שבאמת התכוונתי לקנות (לא משנה כרגע איזה רכב). הבעלים טען שהוא רוצה מחירון ושאני יכול לבוא לקחת לבדיקה. הגעתי אליו במיוחד והוא טען שגילה שהמחירון נמוך בהרבה ממה שחשב, הוא ציפה לקבל מעל 60000 כשהמחירון הוא 54000. הוא אמר שהוא מצטער אבל הוא לא מוכן למכור בסכום כזה אז הצענו לבוא לקראתי במחיר ואמרנו שנשלם 55000. הוא התלבט ולבסוף נתן לנו את המפתחות ושלח אותנו לבדיקה. בבדיקה נמצא שיש נזילת שמן, שצריך לעשות טיימינג שהטמבון האחורי שבור ויש להחליפו וגם שהפגוש האחורי עבר פגיעה והוא תוקן ונצבע. סיפרנו לו מה אמרו ואמרנו שעדיין אנחנו מוכנים לשלם מעל המחירון כדי שלא יתאכזב (והאוטו גם יד 3!). הוא אמר שהוא …
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אהלן, מה עושה הכפתור הזה? כאשר לוחצים עליו פשוט מופיע הכיתוב AMB, ולצידו שלושה פסים. מצורפות תמונות עם כפתור לחוץ, וללא כפתור לחוץ. תודה לעוזרים. סופ"ש נעים, אישדבחזיר.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 6 אלף צפיות
ראיתי לפני כמה דקות כתבה בערוץ 10 על האקרים המסוגלים להשתלט על כל חיישני הרכב ע''י פריצה למחשב הרכב . הראו האקר שפותח את החלונות , נועל ופותח דלתות מזיז את המחוגים ועוד כל מיני וזאת רק עם לפטופ ובצורה על חוטית - הרכב היה פוקוס דור קודם ... מישהו יודע מה העניין ?
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרבה פעמים כשאפשר, אני ניגש לאנשים שאחת הנורות הקידמיות שלהם שרופה, ומציע להם שאני אחליף להם. זה עניין בטיחותי, והנהג הממוצע לא שם לב שדולק לו רק נורה אחת במקום 2. גם בדרך כלל מציעים לשלם לי על הנורה. פעם אחת איזה גברת התעקשה לשלם, למרות שלא היה לה מזומן, והיא דרשה לשלם לי עם חבילת פיתות מהקניות שהיו לה באוטו. הם היו הפיתות הטעימות ביותר שאכלתי. אורגניות מקמח מלא, של מאפיית אורנים (לפי מה שהיא אמרה). היום ניגשתי למישהו, שמתברר שהוא זוכר אותי מטרמפ שנתתי לו בעבר, והוא ציין שהוא זוכר לטובה את הנסיעה ההיא, עם הגאג'טים והמשחקים באוטו... ובכן, הרכב שהוא קנה מאז הוא מאזדה 6, ויש שם נורת H1, שאף פעם גם לא היה לי במלאי. לכן, החלטתי לשאול את החברים שלי בפורום, איזה נורות נפ…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 920 צפיות
כותרת? המצלמות הותקנו לפני 3-4 ימים , האם הם עובדות וכמה זמן יקח עד שהם יתחילו לעבוד?
הודעה אחרונה מאת donker, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 720 צפיות
שלום אני מעוניין לקנות מצלמה ויש לי כמה שאלות קטנות הבנתי שזה דגם מאוד מומלץ: http://www.ebay.com/itm/Newest-DVR207-HD-720P-IR-Car-Vehicle-Dash-Camera-DVR-Rotable-270-Degree-Monitor-/151023506332?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2329b3d39c אני מעוניין שהמצלמה תהיה מחוברת למקור מתח כל הזמן, וכשאני מניע את הרכב היא תתחיל לצלם אוטומטית - ושאני לא אצטרך להדליק אותה כל תחילת נסיעה כמו כן שכשהכרטיס זכרון יגמר - היא באופן אוטומטי תקליט על הזכרון הישן ביותר - וכך לא אצטרך להתעסק גם בכרטיס זכרון מדי פעם ולסיום - אני מעוניין לשים אותה על הדש בורד ולא על השמשה (כדי שהכבל חשמל לא יפריע) ומעוניין שהמצלמה תהיה יציבה על מצע זה האם המצלמה עונה על דריש…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היה מנוע? אין מנוע! פלאטו שרון מתכונן לייבא לארץ מכוניות שפועלות על לחץ אויר עם טווח של 200 ק"מ לדעתי אם יטפלו נכון במערכת החשמל ויוסיפו מערכת איתות ידנית אפשר לנסוע במכונית כזו בשבת. אשמח לתגובות חרדיות
הודעה אחרונה מאת adddiaz, -
לפני כשבוע יצאתי עם חבר לחפש רכב ישר הלכנו לסוכנות סיאט, לצערי גיליתי שכבר קיימת גרסת איביזה FR 1.4 ללא טורבו, עם 75 סוסים זה הפך לרמת גימור לצערי, ברשותי 1.2tsi שאני מאוד מרוצה ממנה, היא לפחות עם טורבו, אבל עכשיו אפשר לראות מסתובבים ילדים עם "FR" וחושבים שהם נוהגים לפחות בבוגטי
הודעה אחרונה מאת oranp83, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 53 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
גם פולקסווגן מאריכה את תקופת האחריות - כחלק ממהלך שנועד להפוך את המותג לאחד מהמובילים בשוק הרכב הישראלי, היבואנית מוסיפה שנת אחריות נוספות לכל דגמיה. יש גם הנחות קבועות על דגמים מובילים ושני דגמים חדשים בקנה - פולקסווגן אפ וחיפושית החדשה. קישור לחובבי הקישורים: פולקסוווגן עוברת ל-3 שנות אחריות
הודעה אחרונה מאת Boy_Racer, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 502 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_345.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברים, ברשותי גולף 2001 עם מנוע 2 ליטר- השקעתי ברכב הזה המון. בקרוב אני מתחיל ללמוד ואצטרך לנסוע מידי יום מפתח תקווה להרצליה (פשוט אין תחבורה ציבורית נורמלית). הבעיה היא נטו כלכלית - מנוע 2 ליטר ששותה 1:9 ישחוט לי את הכיס אם אשתמש בו מידי יום. לכן חשבתי למכור את הרכב (מחירון 22,000 ) להוסיף 5K ולהביא רכב חסכוני יותר עם מנוע קטן- משהו כמו 206 מבאס לי את הצורה שאחרי כל ההשקעה שלי אני לא אהנה באמת מהרכב ושמישהו אחר שיקנה אותו יהנה. לכן חשבתי במקום למכור ולהוסיף 5K , להתאמץ קצת יותר ולקנות מערכת גפ"מ איכותית . רגע לפני שאני מקבל החלטה, אני רוצה לשמוע את דעתכם .. האם שווה לרכוש רכב אחר או להשאיר את הקיים עם מערכת גז?
הודעה אחרונה מאת yosle, -
-
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
יוקוהאמה מפרסמת קריאה לתיקון לצמיגים מתוצרתה. איך בדיוק הם יתקנו את הדרוש תיקון? יתקינו צמיגים חדשים ללקוחות? http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3624792,00.html
הודעה אחרונה מאת zalmi, -
הכתבה מאתר רוטר. יש למישהו פרטים לגבי הגירסה שנרכשה? מנוע וכ'ו? וכמו כן את מי היא מחליפה, כמדומני שהקיה החליפה את האוקטביה?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 939 צפיות
היי, אני כבר לא בקיא במי מעביר איזה קורס היום אז אשמח לקבל המלצה מתאימה. את הקורס הולכים לבצע אישתי ואנוכי יחד (רצוי במקביל), עבור אישתי הדגשים הינם נהיגה נכונה (תנוחת ישיבה, מראות וכן הלאה) וכן תפעול הרכב במצבי חירום. עבורי אין בעיה לעבור שוב את הקטע של תפעול בחירום (תמיד טוב לרענן) אבל במקביל זה יכול לשלב גם התמקדות בלימוד דריפטינג, מה שמביא אותי לנקודה הבאה- אני צריך מדריך שגם יכול לספק את הרכב המתאים (״קצת״ קשה לי להגיע עם הבהמה שלי). אשמח לשמוע הצעות לקורס, המלצות (מנסיון) וכמובן מחירים. תודה.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 18 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בכתבה מצורף צילום של מסמך רשמי שמנחה שוטרים לא לאכוף שימוש בניידים בזמן עצירה, כל עצירה שהיא, כולל רמזור. כמו כן, דו"חות שינתנו - ייגנזו. סתם שתדעו
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עלו כבר 4 פרקים של זה : http://goo.gl/VEz6k8
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ניתן לראות כי סיביי פחמן הופכים ליותר ויותר נפוצים בתעשייה ובמיוחד בתעשיית הרכב. הייתי רוצה לדעת קצת יותר על השימוש בחומר,האם יש רמות מסויימות של הסיבים?או האם למעשה איכות הסיבים באלפא סי 4 היא בעצם אותה איכות כמו בפגאני זונדה?,מדוע פרארי עדיין משתמשים באלומניום? והאם ניכר שיפור בחומר בשנים האחרונות או למעשה מאז המקלארן F1 החומר נשאר דומה?.
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 0 תגובות
- 548 צפיות
היי חברים, מוכר ספר בגרושים רק תקחו אותו ממני היינס של קאמרי 1997 - 1999 4 ציל' וגם וי-6 http://www.ebay.com/itm/261403171863?item=261403171863&viewitem=&vxp=mtr
הודעה אחרונה מאת patishh, -
שלום לכולם אני לא רוצה לרהחיב יותר מידי אז מי שלא מבין על מה אני מדבר כנראה לא יוכל לעזור לי יותר מידי בגלל שהרכב יחסית חלש שחרור מהיר של המצערת גורם להאטה מאוד משמעותית. כשאני מוריד הילוך אני משחרר בד"כ את הקלאצ' לאט כדי שהסל"ד יתאזן ולא ישרוף לי את ה... קלאץ'. דרך אחת לפתור את זה זה דאבל קלאצ'- אבל אני לא רוצה לעשות את זה כי זה סתם לא יעזור לי להוריד את ההילוך מהר יותר מבחינת המשחק עם הרגליים (אני יכול להוריד הילוך מהר אבל אם אני זורק את הקלאצ' מרגישים ממש מכה שדופקת את הקלאצ') יש דרך אחרת לעשות את זה? אפשר להעלות את הסל"ד כשהרכב עדין בהילוך הגבוה (ברגע שאני מכניס קלאצ') תוך כדי שאני מכניס את הנמוך (בלי להתעקב בניוטראל. לוקח חצי שניה) ואז לשחרר…
הודעה אחרונה מאת I.G, -
- 4 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
כנראה... היבואן מפרסם שתי רמות איבזור לרנו פלואנס בכל הדגמים(ידני אוטומט בנזין ודיזל): קומפורט-רמה איבזור נמוכה נפוץ בעיקר בציי רכב וליסינג. פריוילג'-בתוספת מחיר לא גבוהה יחסית רמת איבזור עשירה הרבה יותר. אבל.. מנסיון אישי אין אחידות ברמת האיבזור פריוילג' בין הדגמים השונים היבואן מפרסם בקטלוג פיצ'רים שלא קיימים בכל הדגמים בקטגורית "פריוילג". כמו כן ישנם פיצ'רים שלא מפורסמים אך קיימים בדרגת איבזור פריוילג' בדגמים מסוימים ובאחרים לא לדוגמה: באולם תצוגה רנו בראשון מוצגת מזה זמן רנו פלואנס בנזין אוטומטית (לא ברור מה נפח המנוע)עם גג נפתח בגימור פריוילג'. בנוסף לאיבזור המשמעותי והעיקרי ברמת איבזור זו קיימים פיצ'רים "קטנים" ולא משמעותיים אך מ…
הודעה אחרונה מאת nit_zan, -
היו לי זוג מישלין אנרג'י -אחרי שנתיים הצמיג התעוות והתייבש . מישלין לא לוקחים אחריות. שלחתי את הצמיגים לבדיקה והסוכן מוטי קרצר בדק ואישר שהם תקינים ללא כל הסמכה מקצועית..על אף שנכשלו בטסט ונאלצתי להחליפם. אני מזהיר לא לקנות מיבואן שלא נותן שירות ללקוחות שלו. מידת הצמיג 215-65-15 יש לי עוד זוג מישלין מקדימה והם בסדר גמור ככה שיש פגם בייצור כנראה אך אין עם מי לדבר. חבל שמותג רציני מעסיק חובבנים שהורסים לו את השם. מי שרוצה לראות הצמיגים אצלי בבית -אני כנראה ילך למשפט איתם וגם יצא זכאי עקב זה שהסוכן שלהם מוטי ,אין לו תעודות ולא כלום הוא לא יכול לבדוק את הצמיגים. דיברתי איתו בטלפון וברגע ששאלתי לגבי תעודה והסמכה לבדיקה הוא אמר לי זה לא עניינך וניתק. ברור לחלוטי…
הודעה אחרונה מאת sharif, -
- 4 תגובות
- 968 צפיות
האם פאסאט 2002 מנוע 2000 טורבו אמור להגיע ל 3000 סל"ד במהירות 100 קמ"ש? המנוע נשמע תאמץ מאוד וככל שהמהירות עולה גם הסל"ד עןלה. האם זה תקין?או שזה מצריך בדיקה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כחלק מהריקול הנרחב של טלקאר, יבואנית קיה בארץ, קיבלתי גם אני זימון להחליף מתג אור בלם. עם זאת, את התיקון הנ"ל ביצעתי לבד עקב תקלה, בעלות של 250 ש"ח, לפני 3 חודשים. יצרתי קשר עם היבואן ואמרתי לפקידה את כלל הסיפור (החשבונית עדיין ברשותי, והתיקון בוצע במוסך מורשה יבואן), והיא אמרה שייצרו איתי קשר מחר כי היא לא יודעת מה קורה במקרה כזה. למישהו יש הערכות?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 1 תגובות
- 680 צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבדים , רציתי לשאול שאלה בקשר למחירון , השאלה היא , במידה ורכב מסויים המחירון שלו נכון לעכשיו עומד על 80K האם אפשר להעריך כמה יהיה בסוף השנה פחות או יותר , האם יש אפשרות כזו , או מה הפרמטרים שלפיהם מחשבים את מחירון רכב מסוים ? תודה ..
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, היום הייתי במוסך מורשה עם הרכב של אשתי (לא הרכב שבתמונה שלי), ואני פשוט יצאתי משם מאוכזב ועצבני. הגעתי לטיפול תקופתי רגיל שזו הפעם הראשונה שאני נכנס עם הרכב הזה שהוא משנת ייצור 2005 וברשותנו כמעט 3 שנים ובגלל בעיות שלא טופלו כמו צריך במוסך שאינו מורשה החלטנו ללכת למוסך המורשה שאותו אנחנו מכירים כי מטפלים שם בעוד 3 מכוניות של המשפחה. הגעתי לטיפול התקופתי ואמרתי להם על תקלות שאני רוצה שיבדקו : 1.רעש מהרצועות כשהמנוע קר. 2.גמגום כאשר האוטו ברמזור או בהאטה כשהרגל לא על הגז , ב2 מקרים אלו האוטו לפעמים נכבה. בעיה זו כבר הייתה בעבר והוחלפו חיישנים במנוע ולאחר שנה התקלה חוזרת אך נכבה עדיין לעיתים רחוקות יותר. במסגרת הטיפול הוחלפו רפידות בלמים ודיסקים- מבחינתי …
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי i10 (מנוע 1000 סמ"ק ידני) ששותה 1:12 בעיר עם מזגן. חבר שלי מהעבודה טוען שהמאזדה 3 שלו (1600 אוטומט) שותה 1:10 בעיר עם מזגן. טענתי בפניו שזה לא הגיוני שיהיה הבדל כזה קטן בצריכת הדלק בין רכב שהוא ידני עם מנוע של 1000 סמ"ק לעומת רכב אוטומט עם מנוע של 1600 סמ"ק. הוא טען בפניי כי הוא "נוהג נכון" שזה אומר נהיגה בסל"ד נמוך וזה מה שמביא אותו לתוצאות טובות של צריכת דלק והשאלה שלי האם יש אמת בדבר? האם באמת נסיעה בסל"ד נמוך חוסכת דלק? ואם כן? כמה?
הודעה אחרונה מאת PrinceT, -