Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגבי סל"ד למומנט מרבי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
משמעות נקודות שבהן מצויין מומנט על סל"ד אפסית. זה שלשברולט מומנט מירבי על 5200סל"ד זה לא אומר שום דבר, כנ"ל לגבי רכבים שיש להם מומנט על 1400סל"ד.

וזה למה:

1. לנתוני הספק/מומנט נקודתיים אין שום ערך והם לא אומרים דבר. רק גקף מומנט/הספק יכול להראות מה שווה המנוע. זה שלשברולט מומנט מירבי על 5200סל"ד, זה לא אומר לגבי מומנט על סל"ד נמוך שום דבר. אולי עד 2000סל"ד יש לו 90% ממומנט המירבי.

לדוגמא: יש מנוע נחמד שנותן 48קג"מ על 4500סל"ד. מה זה אומר? כלום ושום דבר. מצד השני אם מסתכלים בגרף מומנט הספק רואים שלאותו מנוע יש 36קג"מ על 1000סל"ד ועל 2000סל"ד יש כבר 40 קג"מ. זה מה שמענין ולא נתון נקודתי שלא אומר שום דבר.

2. מומנט מירבי שאתם רואים בפרוספקט זה נתון שאתם לא מקבלים אותו בנסיעה רגילה. זה נתון כאשר לוחצים גז עד הסוף והטורבו הגיע לגדישה מלאה. לאומת נסיעה מנהלתית שאתם מקבלים רק חלק מזה וכאשר עזבתם גז והמנוע פורק לחץ של טורבו וחוזרים ללחוץ על גז אז אין הרבה מומנט עד שטורבו שוב מתחיל לגדוש וזה לוקח זמן. לאומת מנוע אטמוספרי או סופרצארג' שנותן תגובה מיידית.

כך שקחו את מה שאתם רואים בפרוספקט בפרופורצייה ואל תעשו מזה עינין ואל תסיקו לפי זה מסכנות. כי אין לנתונים האלו השלכות על נהיגה מנהלתית (ומי שחושב אם רכב עושה 0-100 ב8 שניות זה בהכרח אומר שהוא יהיה זריז בנסיעה מנהלתית בלי לקרוע את המנוע - טועה).

פנינים!

לכן, לא פעם משופרות למינהן עם מנועים מצומקים אבל "גודשות בלחץ", יהיו די עלובות בנסיעה רגועה. שום תחושת בשר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שברולט (GM באופן כללי) גרועים בכל מה שקשור להצגה מדויקת של נתוני המנועים שלהם. תכלס זה אותו מנוע 2.0SIDI החדש של אופל (אולי בכיול קצת שונה) שם הנתונים עומדים על 250 כ"ס בין 5300-5500 ו-40.77 קג"מ בין 2,500-4,500 סל"ד. בגרמניה דרך אגב הנתונים המוצגים קצת אחרים - 4,500 סל"ד להספק המרבי.

פורסם
שברולט (GM באופן כללי) גרועים בכל מה שקשור להצגה מדויקת של נתוני המנועים שלהם. תכלס זה אותו מנוע 2.0SIDI החדש של אופל (אולי בכיול קצת שונה) שם הנתונים עומדים על 250 כ"ס בין 5300-5500 ו-40.77 קג"מ בין 2,500-4,500 סל"ד. בגרמניה דרך אגב הנתונים המוצגים קצת אחרים - 4,500 סל"ד להספק המרבי.

זאת אמירה מאוד גורפת. האם אין תקן לפיו מפרסמים נתוני הספק/מומנט מנוע?

{ברור שיש - רק האם יש הוכחות לסטייה מהדיווח ע"י היצרן?}

פורסם

תקן אחד?

יש ארבעה! :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תאמין לי שאני יודע DIN, SAE...

פורסם

שאלה קטנה, אם יש לי רכב עם מומנט מרבי של 20 קג"מ לדוגמה שאני מקבל אותם ב 5000 סל"ד, ואני רוצה להאיץ מאפס למאה הכי מהר שאני יכול זה אומר שכשאני מגיע ל 5000 סל"ד אני אמור להחליף הילוך?

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם

לא. תצטרך למשוך הילוך, כך שבעת העברה, הסל"ד בהילוך הבא יהיה (בתחילה) בנקודת המומנט המקסימאלי.

פורסם

נניח ברכב טורבו מסויים מומנט מקסימלי מתקבל ב 1400סל"ד.

לפי ההסבר שלך (אם הבנתי אותו נכון), צריך להעביר הילוך נניח ב 2400 סל"ד, על מנת להתחיל בהילוך הבא ב 1400.

זה יתן תאוצה מקסימלית?

על מנת להגיע לתאוצה מקסימלת, מושכים כל הילוך עד לקרוב לקו האדום, לשיא ההספק.

פורסם

התשובה התייחסה למקרה הספציפי, ככל שניתן

במכוניות מודרניות העקומה שטוחה והנקודה המקסימלית נמשכת לטווח ארוך של סלד...

פורסם (נערך)

זה לא נכון.

אתה על מנת לקבל תאוצה מקסימלית,אתה צריך להיות בשיא הכוח של הרכב(מכפלת המומנטום וסיבובי המנוע)

הנקודה של שיא הכוח ברוב הפעמים לא תהיה הנקודה שבא יהיה שיא כוח המומנט של הרכב, אלא כמו ש- buki אמר, תהיה קרובה יותר אל הקו האדום.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם
זה לא נכון.

אתה על מנת לקבל תאוצה מקסימלית,אתה צריך להיות בשיא הכוח של הרכב(מכפלת המומנטום וסיבובי המנוע)

הנקודה של שיא הכוח ברוב הפעמים לא תהיה הנקודה שבא יהיה שיא כוח המומנט של הרכב, אלא כמו ש- buki אמר, תהיה קרובה יותר אל הקו האדום.

אחלה. אתה ו BUKI צודקים. מה שלא לגמרי סותר את מה שעניתי לבחור עם המקרה הספציפי. ההתפלספות מיותרת. הבחור חשב להחליף הילוך בנקודת שיא המומנט. מה שבוודאי אינו נכון למטרה שהציב.

טעיתי שלא הרחבתי את תשובתי ורק התייחסתי לכך שזו לא נקודה שבה מומלץ להחליף הילוך אלא יותר מוצלחת להתחיל את ההילוך הבא, ובאמת חבל שכך עשיתי, כי עובדה שהובנתי לא נכון.

• תוכן חדש...