Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי i10 (מנוע 1000 סמ"ק ידני) ששותה 1:12 בעיר עם מזגן. חבר שלי מהעבודה טוען שהמאזדה 3 שלו (1600 אוטומט) שותה 1:10 בעיר עם מזגן. טענתי בפניו שזה לא הגיוני שיהיה הבדל כזה קטן בצריכת הדלק בין רכב שהוא ידני עם מנוע של 1000 סמ"ק לעומת רכב אוטומט עם מנוע של 1600 סמ"ק. הוא טען בפניי כי הוא "נוהג נכון" שזה אומר נהיגה בסל"ד נמוך וזה מה שמביא אותו לתוצאות טובות של צריכת דלק והשאלה שלי האם יש אמת בדבר? האם באמת נסיעה בסל"ד נמוך חוסכת דלק? ואם כן? כמה?

פורסם

זה לא רק שמירה על סל"ד נמוך.

נסיעה רגועה (ללא האצות והאטות), בהילוך הגבוה ביותר המתאים למהירות היא חסכונית יותר.

נסיעה ברכב עמוס, צורכת יותר דלק.

נסיעה בעליות תלולות, צורכת יותר דלק.

עמידה ממושכת בפקקים, צורכת יותר דלק.

רכב שאינו מטופל כהלכה (פילטר אוויר סתום, פלגים בלויים, מערכת דלק ופליטה לא נקייה, וכו') צורך יותר דלק.

פורסם (נערך)

אכן. ה i10 מהדורות הקודמים (לא ברור עוד בנוגע לחדשות) שותות ולא מעט, בייחוד אם אתה לא ממש עדין עם המצערת.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

מאזדה 3 שצורכת 1 ל 10בעיר עם מזגן נוסעת בעיר ללא הרבה עומסי תנועה או בשעות לא עמוסות, רחובות רחבים עם רמזורים פה ושם ותנועה זורמת במהירות 50-60 קמ"ש.

האם גם בינדאי i10 המדידה מתבצעת בתנאים האלו?

פורסם

COMMANDER –הדברים שרשמת ברורים לי. ציינתי שמדובר על נסיעה בעיר ולכן ברור שאני מדבר על נסיעה עם האצות והאטות ועמידה בפקקים.

Fkl0ster – אז לפי מה שאתה אומר נפח המנוע וסוג הגיר לא משחקים פה תפקיד?

ALÞћÃ - נכון – אני לא עדין עם המצערת אבל מהתגובות שקראתי באינטרנט מבעלי i10 הצריכה של 1:12 בעיר עם מזגן אופיינית לכולם – אז מה? כולם לא עדינים עם המצערת?

Buki – המדידה בשני הרכבים היא באותם תנאים – נסיעה עירונית עם מזגן עובד.

חבר'ה – דבר ראשון תודה רבה לכולכם. דבר שני – עם כל הרצון הטוב שלכם עדיין לא הבנתי – האם נסיעה בסל"ד נמוך אכן חוסכת דלק? ואם כן עד כמה החיסכון הזה משמעותי?

פורסם

הם משחקים ועוד איך. העניין הוא שהקוריאנים לא מוצלחים, בלשון המעטה, בתכנון מנועים חסכוניים ולכן יתרון הנפח והתיבה אצלך לא מקבל את הביטוי הראוי לו.

נסיעה בסל"ד נמוך לא תמיד חוסכת דלק, אם כי בהחלט עשויה בהכללה. בקיצור, זה מורכב. השאלה שלך נשאלה בעבר והתפתח דיון מעמיק יותר. נסה לחפש אותו.

:idea:
פורסם

אופיר, כנראה שאתה לא "לא עדין" מספיק ;)

רק ציינתי שהזרוע עוד נטויה והנתונים יכולים להיות גרועים יותר, אם לא עדינים.

עם גרנדה פונטו 1.4 אני יורד די בקלות מ 1:10 בעיר, וזה רכב שהממוצע שלו הוא 1:13.5-14 לנסועה בינעירונית.

פורסם

אופיר, תנסה לנהוג רגוע יותר עם הרכב ותראה איך התוצאה משתפרת.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
יש לי i10 (מנוע 1000 סמ"ק ידני) ששותה 1:12 בעיר עם מזגן. חבר שלי מהעבודה טוען שהמאזדה 3 שלו (1600 אוטומט) שותה 1:10 בעיר עם מזגן. טענתי בפניו שזה לא הגיוני שיהיה הבדל כזה קטן בצריכת הדלק בין רכב שהוא ידני עם מנוע של 1000 סמ"ק לעומת רכב אוטומט עם מנוע של 1600 סמ"ק. הוא טען בפניי כי הוא "נוהג נכון" שזה אומר נהיגה בסל"ד נמוך וזה מה שמביא אותו לתוצאות טובות של צריכת דלק והשאלה שלי האם יש אמת בדבר? האם באמת נסיעה בסל"ד נמוך חוסכת דלק? ואם כן? כמה?

כמה דברים:

1.ה-I10 באופן כללי לא נודע בתור רכב חסכוני במיוחד.

2.יש הבדל אם הנסיעות בעיר הם קצרות(המנוע לא מספיק להתחמם) לבין אם הן ארוכות. במצב כזה צריכת הדלק יכולה להשתנות אפילו בעוד 2 קילומטר לליטר.

3. בנסיעות עירוניות ההבדל בין ידני לאוטומט ממש מתגמד. העקב אכילס של רוב רכבי האוטומט זה חוסר בהילוך חמישי(שכמעט לא רלוונטי בנסיעה בעיר) ובניגוד לגורם האנושי, האוטומט תמיד מעביר הילוכים בצורה האופטימלית בהתם ללחץ שאתה מפעיל על הדוושה.

כול זה מוביל לכך, שבמצבים מסויימים מנוע 1.6 לא היה בהרבה יותר בזבזן ממנוע 1.0

פורסם (נערך)

אני עושה 1/11 בתוך העיר עם רגל בינונית על הגז שמאיצה כשצריך אז אם היונדאי שלך עושה 1/12 זה קצת מוזר לי.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

GUGY, אצלי הרכב בעיר מוציא צריכה של 1:9.5 עם מזגן ורגל סבירה (מושך הילוך ראשון לסביבות ה-3K סל"ד). אני מוציא 1:7 בעיר כאשר אני סוחט את האימא של הדוושה בתאוצות. אני מאמין שזה אפשרי בהחלט לגרד 1:10 בקלות בתוך העיר עם נהיגה רגועה יותר. ה-3 לא חסכונית בכלל, אבל עדיין סבירה ביחס לקטגוריה שלה, נסחפתם קצת עם הסטיגמה הזאת. על צריכה זהה למה שאני מדדתי יעידו אנשים שמחזיקים ברכב הזה באמת ולא נהגו פעם אחת או טענו שנהגו בה.

פורסם

3. בנסיעות עירוניות ההבדל בין ידני לאוטומט ממש מתגמד. העקב אכילס של רוב רכבי האוטומט זה חוסר בהילוך חמישי(שכמעט לא רלוונטי בנסיעה בעיר) ובניגוד לגורם האנושי, האוטומט תמיד מעביר הילוכים בצורה האופטימלית בהתם ללחץ שאתה מפעיל על הדוושה.

זה לא כ"כ נכון.

אם נדבר על גיר אוטומטי סטנדרטי 4 הילוכים מול גיר ידני 5 הילוכים, אז נכון שיש הילוך אחד פחות באוטומט, אבל יחס העברה של הילוך רביעי באוטומט דומה או אפילו ארוך יותר מיחס העברה של הילוך חמישי בגיר ידני, מה שאומר שברוב המקרים בשיוט על 100 קמ"ש מנוע ברכב עם גיר אוטומטי יעבוד בסל"ד זהה או נמוך יותר בהשוואה למנוע ברכב זהה עם גיר ידני. ולכן גם יהיה חסכוני לפחות באותה מידה.

דווקא בנסיעה עירונית גיר אוטומטי מבזבז יותר דלק עקב החלקה בממיר מומנט בזינוק - חלק מהאנרגיה מתבזבז על עירבול השמן בממיר ולא משמש להזזת הרכב וגם עקב פערים גדולים יותר בין ההילוכים 1-2-3.

נהג שיודע לנהוג נכון ישיג צריכת דלק טובה יותר בעיר עם רכב ידני, בבינעירוני זה הרבה פחות תלוי בנהג ואין כמעט הבדלים.

• תוכן חדש...