Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגיד לי, אתה אמיתי?

יש לך משהו שהוא ללא ספק פגם בייצור אבל הם לא עומדים מאחורי זה ואומרים לך - סע ככה יהיה בסדר ומבחינתך זה אחריות?

סבבה.

אני נותן לך אחריות על כל המכלולים של הרכב שלך לכל החיים. כל פעם שיש לך תקלה תפנה אלי.

בעצם עזוב, הנה התגובה האוטומטית שלי:

"בוזורום נכבד,

עקב מספר מקרים של תקלה בחלק X ברכבך, אני שמח להודיעך שמבחינתנו זוהי לא תקלה ו- SHIT HAPPENS.

אתה יכול להמשיך להשתמש בחלק הזה ואם לא אתה מוזמן להחליף אותו על חשבונך,

שמחנו לתת שירות,

ש.ק.ר יבואנים"

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל זה לא יבואן, אלא היצרן עצמו. ולא מדובר פה על גיר או מנוע שמתקלקלים ומצריכים החלפה על חשבון הלקוח אם האחריות פגה. מדובר על מראה ויזואלי של צמיג, ולקוח מן השורה אינו מסוגל לקבוע האם מדובר על פגם או לא. רק איש הסמכה יכול לקבוע, וזו היא המהות של אחריות הצמיגים: נשלחים לאיש מקצוע שקובע וממלא דו''ח. ניתן לערער על הקביעה ולשלוח לבדיקה בלתי תלויה. במקרה שלי מדובר על מסמך רשמי של היצרן שלא מתנער מאחריות, אלא קובע כי הפגם הויזואלי אינו משפיע על נושא הבטיחות (ומבחינתי, או מבחינת משרד התחבורה או קצין רכב, או החוק הפלילי הישראלי - זה מה שמענין). לידיעתך, אף הוצא לי להחליף את הצמיגים על חשבונו של אותו היצרן (דהיינו בלי כסף) וסירבתי. לא כי אני טמבל ופיספסתי משהו חינם, אלא כי הגישה של היצרן היא הוגנת. אתה תעשה מה שאתה חושב.

יש לך משהו שהוא ללא ספק פגם בייצור אבל הם לא עומדים מאחורי זה ?

אתה כנראה מומחה מס' 1 בעולם כולו, אם אתה קובע ככה מרחוק מבלי לבדוק, או בכלל לראות את הצמיג. אני אבקש להפנות אליך את כל הבדיקות בעולם. לא ידעתי שקיים מומחה כזה. כנראה טעיתי, הנה הוא נמצא פה בפורום.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

במקרה שלי מדובר על מסמך רשמי של היצרן שלא מתנער מאחריות, אלא קובע כי הפגם הויזואלי אינו משפיע על נושא הבטיחות

אתה ממש מצחיק.

מה שאתה אומר היה נכון אילו המסמך היה מתייחס לאלטרנטור עם פגם ויזואלי ומתחייבים שאין כל השפעה על טעינת המצבר. היה הולך לך מצבר, היית מביא מומחה לטעינת מצברים ופונה ליבואן (או תובע אותו) עם המסמך וזוכה בפיצוי.

אבל בטיחות????

חו"ח אם יקרה משהו נראה לך שתרצה לנפנף במסמך? האם פיצוי כספי גבוה ככל שיהיה יכול לפצות על נזק גוף?

פורסם
חו"ח אם יקרה משהו נראה לך שתרצה לנפנף במסמך?

האמת שכן. לפחות מבחינת אחריות פלילית ביצעתי כל המהלכים לצורך בחינת הבטיחות.

האם פיצוי כספי גבוה ככל שיהיה יכול לפצות על נזק גוף?

מה הקשר? גם צמיג תקין לגמרי מבחינה ויזואלית יכול להתפוצץ ולגרום לת''ד (לחץ אויר לא תקין, נזק פנימי, נזק חיצוני הנגרם ע''י חפץ זר על הכביש). אתה חושב שכל פיפס בצמיג מחליפים לחדש? ישנה קביעה של היצן כי הצמיג תקין. מבחינתי ומבחינת כל אדם סביר אחר זה מספיק. יותר מזה? אתם מגזימים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אחריות לצמיגים זאת לא פיקצייה. הייתי לי בעיה שנראתה כמו הפרדת סולייה של הצמיג ולאחר כמה פניות להחלפת הצמיג באחריות, קיבלתי פקס מהיצרן שלקח אחריות ליידע אותי שאני יכול להמשיך ולהשתמש בצמיג והפגם אינו נושא בטיחותי, אלא רק ויזואלי. אומנם הצמיגים לא הוחלפו, אבל קיבלתי תמיכה כי ניתן להמשיך להשתמש בהם וזה עובר טסט. תגובה רשמית של היצרן מגובה במסמך.

זה לא ממש מייצג של אחריות יצרן. אחריות יצרן זה שהיצרן לוקח אחריות על פגם בצמיג. במקרה שלך היה פגם בצמיג ופירלי פשוט שלחו לך מכתב סטנדרטי שאומר שהפגם איינו בטיחותי.

לא קיבלת פיצוי על הצמיג שלא תקין (למרות שהפגם אולי באמת ויזואלי בלבד), ואני אישית לא הייתי סומך על שוטרים וטסטרים שלא יפסלו לי את הצמיג בגלל הפגם המדובר...

נתקלתי בכמה מקרים של אחריות על צמיגים. לצערי הרב חלק גדול מהיבואנים משתמטים מהאחריות. כמו שהיה לפני מספר שנים, שצמיג ספורטיבי מפורסם כשל במספר מקרים של שחיקה לא סימטרית, גולות ופיצוץ של חלק מהצמיגים. היבואן לא לקח אחריות על אף אחד מהמקרים הרבים שהיו וזה גרם לשחיקה רצינית במעמד הצמיגים האלו בשוק הספורטיבי...

פורסם

הנקודה היא שלא ברור עדיין אם מי שקבע שהצמיג תקין אכן רשאי לעשות כן.

תבקש (בכתב) לקבל מכתב רשמי שמאשר שהצמיגים שלך תקינים. תוכל להמשיך ולפעול ברגע שמכתב זה יתקבל/לא יתקבל.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

התכוונת אלי? יש לי דוח חתום על ידי בני שטורם מנהל עבודה ומוטי קרצר הבודק המקצועי .

כתוב שלא נמצא כל פגם בצמיג והוא תקין לשימוש.

למרות שיש בליטות בדופן ורעידות והצמיג התייבש בצורה מוגזמת והם לא מספיק מקצועיים כדי לבחון ופועלים בשיטת מצליח.

אני מזהיר את כל חבריי ואת מכריי שלא יקנו מישלין רק בגלל השירות הגרוע והכושל של קוגול.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
התכוונת אלי? יש לי דוח חתום על ידי בני שטורם מנהל עבודה ומוטי קרצר הבודק המקצועי .

למרות שיש בליטות בדופן ורעידות והצמיג התייבש בצורה מוגזמת והם לא מספיק מקצועיים כדי לבחון ופועלים בשיטת מצליח.

אני מזהיר את כל חבריי ואת מכריי שלא יקנו מישלין רק בגלל השירות הגרוע והכושל של קוגול.

תרשה לי בבקשה לחלוק עליך לגבי הצמיגים והאחריות.

אם יש לך עצבים, גש עם הצמיגים ל"צמיגי זכי" ברחוב רוממה בירושלים (בכניסה לעיר)

הוא יבואן די חזק שלהם והצליח להחליף לי רביעיית צמיגים ללא עלות לאחר כשנתיים שדהרו על הגולף (עם הבעלים הקודמים) 48 אלף ק"מ. בלי להתלונן יותר מדי.

גש אליו ללא חשש. אם הצמיג לא עבר התעללות (עם חומרים אשר גורמים לו להיראות יפה יותר) הוא יחליף לך ללא בעיות.

בהצלחה

Golf 2008 MK5

פורסם

אני גר בנתניה לעלות לירושלים יעלה לי בדלק ויום עבודה.

תוכל לתת לי טלפון שלפחות אני יבדוק איתו בטלפון?

חיפושיות 73-74

פורסם

אוקי, אני מניח שמי שמוגדר כבודק מקצועי עבר הכשרה שהפכה אותו לכזה. אולי ישנה אפשרות לבדוק דרך משרד התחבורה/גוף אחר מהן הדרישות מבודק מקצועי, יתכן ותגלה אפילו שיש איזה רשימה/תיעוד/ביקורת שעורך משרד כלשהו בתחום. ואז תוכל לדעת האם לבודק יש סמכות להחליט מה שהחליט.

אבל הדרך הזו היא הדרך הקשה שלא בטוח כלל וכלל שתהיה שווה את המאמץ, נראה לי שאתה צריך לחפש את המוצא הכי חכם בשבילך במקרה הזה, להגיע לעמק השווה עם היבואן ולסגור את הנושא.

למרות הטענות להתייבשות שעלו פה, אני כבר החלפתי 6 צמיגים מסוג מישלין אנרג'י וכולם שרדו ושורדים את 4 שנות החיים שלהם בלי שום בעיה. דווקא רביעיית הקלבר שהיו לפני התייבשו להם אחרי שנתיים.

תמיד דאגתי לרכוש צמיגים שהיו בני חצי שנה לכל היותר.

פורסם

זאת בדיוק הבעיה!!

יש לי עוד אנרגי מקדימה והם עדיין טובים לא יבשים מידי אך מראים סימנים.

הזוג הזה שהתלוננתי עליו כבר יותר מחצי שנה יושב בבית כי הוא מעבר ליבש יש רעידות ובליטות מוזרות.

אין לי בעיה להגיע לעמק השווה רק שיהיה עם מי לדבר כי אני מקבל ניתוקים כל פעם.

איך אתה מסביר שאתה שואל איזה סמכות יש להם ואתה מקבל ניתוק לפנים? יש פה משהו מסריח מאוד אחרת לא היה להם משהו להסתיר ולהתנהג ככה.

חיפושיות 73-74

פורסם

אני ישלח לבדיקה מקצועית זה לא הבעיה.

אני מחכה לתגובה של קוגול יבואן מישלין ואני יפנה למשלין העולמית עם הסיפור הזה.

אני קודם כל חייב להבין על סמך מה הם בודקים?? זה נראה כאילו הם שולחים דוחות מוכנים שהכל בסדר..

סך הכל קניתי מישלין לא צינגלינג לא תקני ולא חוקי!

חיפושיות 73-74

פורסם

שים את עצמך במקום שלהם:

מתקשר לקוח שמתלונן שצמיגים שקנה לפני שנתיים נראים פגומים. הצמיגים נבדקים ע"י מי שהוגדר כמומחה לפי היבואן (ואולי גם באופן רשמי) ונמצאו תקינים.

הלקוח לא מסכים ואף קורא תיגר על הסמכות של הבודק, מאותה נק' היבואן בחר בדרך של "למה מי אתה שאני אוכיח לך", ז"א יתכן ואתה צודק ומצד שני יתכן ולבודק אכן יש סמכות לבדוק.

לדעתי זו לא דרך להתייחס ללקוח, אבל זו זכותם (בדיוק כמו שזכותך לא לקנות מהם).

קח את הצמיגים לבדיקה בלתי תלוייה, אפילו חפש אם היו תביעות קודמות ואילו מומחים בנושא יש בארץ, ובמידה ונמצא שהצמיג פגום אתה יכול לבקש להחליף את הצמיגים+פיצוי על הטרחה. לא ירצו? תוכל לנסות לתבוע.

פורסם

מה שלא יהיה, היבואן הזה התנהג לפי דעתי בטיפשות.

לתקן רושם הרבה הרבה יותר קשה, אם היה מחליף את הצמיגים (עלות שלו כ 1000 שקל מקסימום) לעומת פירסום שלילי

שאם ירצה לעשות קמפיין פיקסומי זה יעלה לו מאות אלפי שקלים.

לפעמים טיפול קטן (אם היה מחליף את הצמיגים) היה מקנה לו כמעט ללא עלות יחס אוהד ושם של יבואן ששוה לרכוש ממנו צמיגים.

מקווה שהעניין שלך יסתדר מהר, ושווה לערב את היצרן העולמי באימייל.

קובי

:-)

• תוכן חדש...