Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אני יודע שזה מכרזים מן הסתם, אבל בשירות שכזה לא צריך לתת מדד לביצועים ולאמינות?לדעתי כן, לרדוף אחרי מישהו עם רכב חזק זה מקל, ורכב ששורד נסיעות ארוכות לא פחות חשוב. עובדה שבצבא לקחו אקסנטים כי הן מאוד אמינות שם.

מן הסתם יש גם שיקולי נסיון קודם. יש גם שיקולי ביצועים, אבל הם "על הנייר". כלומר במכרז נקבע סף תחתון לנפח מנוע או הספק.

אבל מועמדים שעומדים במגבלות (ומן הסתם רובם עומדים במגבלות) בסוף נבחרים ע"פ מחיר.

אין למנהל הרכב יכולת מקצועית להחליט האם מאליבו טובה יותר למרדפים מג'טה או מאזדה 6.

במשטרה ישנו צוות שמגבש את דרישות המשטרה מהניידת ברמה המקצועית.

מיותר לציין שלא תמיד דרישות אלה מתמלאות במלואן.

ומי עושה מרדפים?

עריכה אחרונה על ידי GoRide
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב, אני מאוד מרוצה מהעיצוב החדש של הניידות עם מחזירי האור מאחור.

סוף סוף ישור קו עם עיצוב הניידות בעולם.

מאוד חשוב ברמה הבטיחותית.

לדעתי יכלו לעשות יותר מבחינת העיצוב על מכסה המנוע ודלתות הצד.

האוסטרלים למשל, הלכו ממש רחוק:

4060243953_f7be3eb491_o.jpg

פורסם
אני יודע שזה מכרזים מן הסתם, אבל בשירות שכזה לא צריך לתת מדד לביצועים ולאמינות?לדעתי כן, לרדוף אחרי מישהו עם רכב חזק זה מקל, ורכב ששורד נסיעות ארוכות לא פחות חשוב. עובדה שבצבא לקחו אקסנטים כי הן מאוד אמינות שם.

בנוגע לביצועים - בד"כ קובעים רף תחתון לנפח מנוע והספק.

בנוגע לאמינות - על סמך מה? הרכבים חדשים, אין להם מספיק זמן בשוק כדי למדוד אמינות.

אגב בצבא לא לקחו אקסנטים כי הן אמינות (מה גם שלא אכפת להם, שלמה סיקסט או אלבר ישלמו) אלא כי פרסמו מכרז לרכבים צמודים ל-5 שנים.

ההצעות הזוכות היו של שלמה סיקסט ואלבר, הרכבים שהם הציעו היו יונדאי אקסנט (דור לפני ה-i25), קיה ריו סדאן (דור קודם), שברולט אוואו ביג (גם כן דור קודם) לדרגי הרס"ן-סא"ל.

דרגי האל"מים קיבלו מיצובישי לנסר (הדור האלמותי הזה שנמצא בשירות משנת תרפפ"ו בערך), קיה פורטה (דור ראשון) ומאזדה 3 (דור שני).

דרגי התא"לים קיבלו בד"כ מאזדה 6 (דור שני).

אתה שם לב אגב לכך שכל המכוניות שהוצעו בינתיים הוחלפו? בגלל זה אלבר ושלמה סיקסט הציעו אותם, הדגמים היו כבר כשנבחרו בשלהי חיי הדגם, ובינתיים הוחלפו לדורות חדשים יותר, לכן חברות הליסינג קיבלו עליהם הנחות שהם יכלו לגלגל למשרד הבטחון וכך לזכות במכרז.

ובנוסף לזה שים לב שהאקסנטים בכלל לא מטופלות במסגרת הצבאית אלא דרך שלמה סיקסט ואלבר, אז ככה שהאמינות לא משחקת פה תפקיד בבחירה. בכלל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה צודק, אני מתנצל, בצבא זה בהחלט מכרזים שלא קשורים לאמינות וכו', אבל אין ספק שאם הרכבים היו עושים צרות יותר מדי כנראה שהיו מנסים להעיף אותם. בכל מקרה לדעתי ניידות צריכות רכבים מהירים ואמינים, אבל זו הדעה שלי. בהנחה שאין כל יום מרדף אז אולי באמת לא צריך, אבל לפעמים יש אז עדיף שיהיה.

סביר להניח שהמאליבו עונה על זה:)

פורסם

בדגם חדש לא ניתן למדוד אמינות.

יותר מזה בד"כ בעיות אמינות יתגלו רק לאחר 4-5 שנים וזה כבר כמעט מגיע לאורך חיי דגם בממוצע, ככה שכשאתה יודע שדגם הוא פחות או יותר אמין (לאורך 4-5 שנים שזה גם מעט) הדגם עצמו כבר לקראת סוף חייו אם לא הוחלף כבר.

בצבא הם פירסמו מכרז, מראש ל-5 שנים, גם אם היית נותן להם דאצ'יה דלתא שעומדת בתנאי המכרז, אחרי שהמכרז פורסם לא היה אפשר להעיף אותם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בנוגע לביצועים - בד"כ קובעים רף תחתון לנפח מנוע והספק.

בנוגע לאמינות - על סמך מה? הרכבים חדשים, אין להם מספיק זמן בשוק כדי למדוד אמינות.

אגב בצבא לא לקחו אקסנטים כי הן אמינות (מה גם שלא אכפת להם, שלמה סיקסט או אלבר ישלמו) אלא כי פרסמו מכרז לרכבים צמודים ל-5 שנים.

ההצעות הזוכות היו של שלמה סיקסט ואלבר, הרכבים שהם הציעו היו יונדאי אקסנט (דור לפני ה-i25), קיה ריו סדאן (דור קודם), שברולט אוואו ביג (גם כן דור קודם) לדרגי הרס"ן-סא"ל.

דרגי האל"מים קיבלו מיצובישי לנסר (הדור האלמותי הזה שנמצא בשירות משנת תרפפ"ו בערך), קיה פורטה (דור ראשון) ומאזדה 3 (דור שני).

דרגי התא"לים קיבלו בד"כ מאזדה 6 (דור שני).

אתה שם לב אגב לכך שכל המכוניות שהוצעו בינתיים הוחלפו? בגלל זה אלבר ושלמה סיקסט הציעו אותם, הדגמים היו כבר כשנבחרו בשלהי חיי הדגם, ובינתיים הוחלפו לדורות חדשים יותר, לכן חברות הליסינג קיבלו עליהם הנחות שהם יכלו לגלגל למשרד הבטחון וכך לזכות במכרז.

ובנוסף לזה שים לב שהאקסנטים בכלל לא מטופלות במסגרת הצבאית אלא דרך שלמה סיקסט ואלבר, אז ככה שהאמינות לא משחקת פה תפקיד בבחירה. בכלל.

הרכבים של הצבא לא מטופלים בחברות הליסינג.

מעקב הטיפולים והאחזקה וגם בקרת הנזקים מטופל ע"י קציני הרכב והטיפולים מבוצעים במוסכי יבואן של כלמוביל ושל טלקאר והאחריות היא של היחידות ולא של חברות הליסינג.

גם רכבים יחידתיים כמו טרנזיט וקונקט למשל מטופלים במוסכים של דלק מוטורס.

במשטרה יש סדנאות רכב שמבצעות עבודות קטנות כמו החלפת פנסים ותיקונים בציוד המשטרתי שמותקן ברכבים.

את הטיפולים והתיקונים (גם פחחות) מבצעים במוסכים של היבואנים, סביר להניח שתחת הסכם אחזקה מסויים.

פורסם

מן הסתם הרכבים אינם מטופלים בחברות הליסינג (לפחות באלבר) כי היא לא מחזיקה מוסכים.

אבל הטיפול היה דרך חברת הליסינג (בשונה מהאסטרות ורכבים צבאיים שמטופלים במוסכי צה"ל או בסדנאות הבסיסיות).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני יודע שרכבים ביחידה שבה הייתי והגיעו מאלבר, טופלו טיפולים שוטפים (ו"הכנה לחורף") במוסך כלשהו ברמלה.

אולי פשוט לא משתלם לשלוח למוסך אחד בשביל לעשות טיפול קטן?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אלבר שולחים רכבים למוסכים חיצוניים חלק מהרכבים אם לא את כולם.

אני יודע את זה מההיסטוריה של הרכב האישי שלי.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

נכון שזה לא ראוותני כמו המשטרות בדובאי

אבל גם זה משהו,

בדרום אפריקה המשטרה צריכה חיזוק ;-)

472655_10150719890214155_8380110_o.jpg

ויש להם עוד כמה צעצועים כאלו בארסנל שלהם.

Vw Polo GTI

פורסם
(פז אם אני לא טועה).

לפי מיטב ידיעתי,צה"ל עם פז (פזומט) והמשטרה עם סונול (דלקן)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
מן הסתם הרכבים אינם מטופלים בחברות הליסינג (לפחות באלבר) כי היא לא מחזיקה מוסכים.

אבל הטיפול היה דרך חברת הליסינג (בשונה מהאסטרות ורכבים צבאיים שמטופלים במוסכי צה"ל או בסדנאות הבסיסיות).

האחריות על התחזוקה היא של היחידות והרכבים מטופלים במוסכי יבואן, חברות הליסינג לא מעורבות.

כמו שאמרתי קודם גם אלה שלא ליסינג כמו פורדים למיניהם מטופלים בדלק מוטורס.

• תוכן חדש...