Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי לפני כמה דקות כתבה בערוץ 10 על האקרים המסוגלים להשתלט על כל חיישני הרכב ע''י פריצה למחשב הרכב .

הראו האקר שפותח את החלונות , נועל ופותח דלתות מזיז את המחוגים ועוד כל מיני וזאת רק עם לפטופ ובצורה על חוטית - הרכב היה פוקוס דור קודם ...

מישהו יודע מה העניין ?

פורסם

טרמינטריקס יודעת לעשות את זה עם ננו טכנולוגיה. :wink:

מישהו בפורום עשה פרויקט דומה שמאפשר להפעיל כל מיני פונקציות מרחוק. זה לא ממש האקינג, אלא יותר בכיוון של כל מיני תוספים כמו ארדואינו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הראו שם גם כמה חבר'ה שהשתלטו על הרכב בזמן נסיעה וגרמו לנהג לאבד את השליטה על התאוצה , בלמים והיגוי - דיי מפחיד ...

בנוסף דובר שם על איזשהו כתב חוקר מארה''ב (לא זוכר את השם) שנסע בכביש עירוני ב 130 קמ''ש , עבר באדום התנגש חזיתית בעץ ונהרג , ומכיוון שלא סביר שאדם זה ביצע זאת בכוונה - יש שטוענים שאולי זאת התנקשות ע''י השתלטות על רכבו בזמן הנסיעה .

פורסם

המתאמי obd2 שמבוססי elm327 דיי בסיסיים, ואני לא מאמין שאפשר לעשות איתם את הפונקציות הנ"ל.

בגדול אפשר לעשות שליטה מרחוק כמעל הכל, אבל זה לא ילך ללא הכנה מוקדמת של הרכב.

SCANSPEAK

פורסם

לא ראיתי את הכתבה, אבל על פניו נשמע כמו חרטא שנועדה להלחיץ.

ברכב אין WIFI או BLUETOOTH או IR שאלו סוגי תקשורת האלחוטית הנפוצות כיום בשוק.

כל התקשורת ברכב מבוססת מתחים וזרמים שמועברים דרך חוטים בלבד מהמחשב ואליו,

לכן לא הגיוני שאפשר להתחבר אליו, לא ממחשב נייד/נייח לפטופ או כל דבר אחר.

מה שכן אפשר לעשות כמו שאמרו, שליטה מרחוק על ידי הכנה מראש של הרכב על ידי חיבור מתאם אלחוטי כלשהו.

פורסם
מתאם OBDII ל WIFI?

בדיוק כך.

גם אני הוזמנתי למסיבת העיתונאים בה הוצג הסרטון המדובר. מדובר בכנס שארגן אירגון EcoMotion במטרה לקדם את עניין אבטחת מערכת המחשוב של הרכבים. בכנס אכן הראו כיצד בעזרת מתאים WIFI שמתחבר לשקע ה-OBD ברכב אפשר לשלוט על פונקציות מסוימות ברכב, כולל פתיחה וסגירה של החלונות או הדלתות. הם לא הראו כיצד ניתן לשבש את פעולת מערכת הבלמים כיוון ש"לא רצו לגרום נזק לרכב" אבל זה נשמע הגיוני כי המחשב שולט על פעולת ה-ESP וה-ABS.

אם זה מעניין אתכם אוכל להעלות לכאן את הסרטונים שצולמו במסגרת אותו אירוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

השאלה היא איך המתאם ייכנס לרכב?

נראה שלי שהכי קשה שאולי יצליחו לעשות עם מתאם בלוטוס/wifi זה לנטרל איזה שהיא מערכת חשמלית וגם אם (ואני פה בספק) יצליחו לנטרל abs, אפשר להסתדר גם בלעדיו.

אני שאמח לראות סרטון הדגמה, אבל שוב בלי הכנה מוקדמת של הרכב זה נשמע לי תלוש, כאילו מישהו מנסה ליצור שוק למוצרי אבטחה למחשב הרכב.

SCANSPEAK

פורסם

במקום לנתק ABS אפשר להפעיל אותו נגד הנהג, בשילוב עם ESP זה ייתן אפשרות להוריד מישהו מהכביש בקלות, זאת בתנאי שניתן לתכנת את המערכות מחדש בכדי לגרום לתאונה (נעילת גלגל בצד אחד תו"כ נטרול הברקסים).

זה תרחיש אימים, פתאום המערכות שאמורות לעזור לנהג יפנו נגדו.

כרגע אין תקן שידור ברכבים מודרנים שיאפשר למישהו לשחק ברכב מרחוק, רק בעזרת חיבור פיזי כמו שנכתב למעלה הדבר יכול להתבצע.

עולם הרכב, כידוע לכם, צועד כיום יותר מתמיד לכיוון הרכב הנוהג בעצמו. כשכל מערכות הנהיגה יהיו נתונות לחסדו של המחשב והוא יקבל את האפשרות לעקוף את השליטה האנושית על הרכב, אז באמת נצטרך אנטי וירוס לרכב והגנות כנגד פריצה.

צביקה אני מצטרף לבקשה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מה הסרטון הזה כבר ממחיש? שלמחשב הרכב יש שליטה כמעל על אספקט ברכ, יופי זה דיי ברור, וכמו שרשמתי לפני לכל מערכת חשמלית/מכאנית ניתן להוסיף הפעלה מרחוק החל במנעילה מרכזית ועד רכב שנוסע בעצמו, ויכול להשלט ממרחק (כמו שגוגל עשו/עושים).

הרכב שם מפורק לגמריי, ניכרת עבודת התיכנות/תיכנון שם, והיושב בו מחובר עם pc ישירות,זו לא חוכמה, כן תיחכום, לא חוכמה, אין בזה שום דבר חדש, מכוניות על שלט קיימות בהרבה גדלים.

הכל אפשרי, לא במצב "סטוק", ובטח שלא היום.

SCANSPEAK

פורסם

אנחנו מייצגים חברה שמתיימרת להגן מדברים כאלה.

שימו לב שניתן גם לתת הוראות לgps ולעקוב אחרי תשדורת חיישני לחץ אוויר או להתערב בתפעולם

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ברכבים של אתמול זה נכון, זה לא אפשרי ללא הכנה מראש.

אבל ברכבים של מחר ושל השנה הבאה זה יהיה, אולי אפשרי. כבר היום יש מרצדסים שמגיעים עם חיבור wifi מקורי, מי יודע איך הוא מחובר למחשבים של הרכב ואיך אפשר לפרוץ דרכו למחשב של ה-ESP.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...