Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי מיספייר [בריחת ניצוץ] פוקוס 2008

מעבר לפיתרון נפתר ע"י PASHUT,

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

רכשתי לפני כחודש פוקוס 2008 1.6 TREND X.

המוכר החליף פלאגים לפני תקופה, ככל הנראה מתוצרת סינית.

שמתי לב לתופעה מוזרה: בנסיעה לירושלים שרובה עליות האוטו נוסע חלק כמו שור.

לעומת זאת בנסיעה מישורית בשיוט על סל''ד נמוך - מורגש גמגום שבא והולך כאילו בורח ניצוץ ויש תערובת עניה.

הכיוון שלי או שהפלאגים דפוקים או שנכנס שמן לפלאגים כמקובל בפוקוס.. מה דעתכם?

מציין שבעיר אין גמגומים כלל!

כמו כן צריכת הדלק עלתה לאחרונה [1 ל 8 משולב]

בנוסף בלי קשר [או עם?] יש נורת P0420 איפסתי וחזרה אחרי 600 ק''מ.

משתדל לעזור

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לימדו אותנו דבר חשוב וחזרו על זה כמה פעמים,

מכונה אחרי X זמן ו Y שעות עבודה, צוברת בפנים לכלוך, ונפגעת היעילות.

יש לך פוקוס 2008 עם בערך 200K ק"מ, אני צודק? למה שלא תברר אם יש דרך להוסיף איזה תוסף דלק או משהו שיכול לנקות את המנוע?

אני לא אומר שזה זה. אני מציע כיוון, בדיקה, משהו?

יכולים גם להגיד לך כאן לשים פלאגים לא סיניים וגם לבדוק מתי החליפו את הקוילים, אבל אתה יודע.. יש כל מיני כיוונים..

איזה כיוונים בדקת?

יש לך יוזר לא שונה ממש משל פשטות, ואתה מכיר אותו, הוא נתן לך טיפים כלשהו?

מה הבחור באגו ג'וז יכול להגיד לך על זה?

מה קראת בפורומים בחו"ל?

מזכיר לך שאנחנו שלחנו לברזל פוקוס 2004 עם כ-200K ק"מ, לא יודע להגיד לך אם טופל כהלכה.

פורסם
לפני 6 שעות, גולדן191 כתב:

ה הבחור באגו ג'וז יכול להגיד לך על זה?

לא אגו, ואדי ג'וז. שוקל ללכת אליו אבל רציתי לעשות שיעורי בית חח

בכל אופן לא יצא לי לדבר עם פשטות, רעיון טוב דווקא.

לפני 5 שעות, Camaro 92 כתב:

אטם מכסה שסתומים תקין? אין נזילות שמן דרכו לביתיי המצתים?

אם אכן נוזל זה כיוון? כי שכן שלי עם רכב זהה סבל מרעידות בגלל שמן בבארות הפלאגים אבל לא ממיספיירים שבאים והולכים.

כי הוא מזיע כמו כל רכב קלאסי בשנתון כזה עם 266K על השעון [ @גולדן191 שמעת? זה הק''מ אבל רובו בינעירוני ולא ריגש אותי מבחינתי עדיף על ק'''מ עירוני נמוך, מה גם שאותו בעלים 12 שנה! ].

אין איבוד שמן מאסיבי, כשקניתי עבר חצי שנה מטיפול 10K והאוטו נסע כ 5000 ק''מ בלי להוסיף גרם, אני השלמתי לו כחצי ליטר בלבד. מאז אין חוסר כלל.

בכל אופן פגשתי חבר 'מכונאי מדרכה' והוא חושד בציריות שגורמות לרעידות בגלגלים בכלל.

אני חושד בממיר סתום חלקית [מוזר קצת אבל לא מעשן למרות הנורת ברז] 

בקיצור- מבוכה!!

ש לך פוקוס 2008 עם בערך 200K ק"מ, אני צודק? למה שלא תברר אם יש דרך להוסיף איזה תוסף דלק או משהו שיכול לנקות את המנוע?

שוחחתי עם המוכר הוא 12 שנה לא שם תוסף וטען שלא מומלץ להוסיף שלא יציף משקעים. לכן לא שמתי.

מה גם שמנסיוני תוסף מונע בעיות מראש, אבל לא פותר בעיה קיימת..

יכולים גם להגיד לך כאן לשים פלאגים לא סיניים וגם לבדוק מתי החליפו את הקוילים, אבל אתה יודע.. יש כל מיני כיוונים..

מה דעתך לחשוד במשאבת דלק המחוברת לפילטר [בפוקוס זה יחידה אחת] ככה טען המכונאי שטיפל בו בעבר למוכר שלי, לי לא היה נשמע כי האוטו מניע בנגיעה.. הוא טען שהפילטר דלק סתום וצריך להחליף את כל המשאבה [הוריד לי 500 ש''ח במעמד המכירה..]

בכל אופן זו השערה, לא בדיקה שהוא ביצע

לסיכום: ההתלבטות שלי אם להתחיל לחפש דיאגנוזה ותיקונים וכו' או להעיף בגרושים לאיזה בן דוד מהמגזר ולחפש משהו יותר טוב..

אגב המוסך שאיפס לי את ה P0420 אמר לי תחליף ממיר וזהו.

@פשטות מה אתה ממליץ?

משתדל לעזור

פורסם

הכי הגיוני בעיה בהצתה.

לדעתי דבר ראשון תחליף פלאגים למשהו איכותי.

אם תראה שמן גם בזה תטפל.

אם לא יועיל תבדוק סליל/חוטי הצתה.

האבחנה על ציריות נשמעת לי לא סבירה.

• אהבתי 1
פורסם

זו בעיה מעניינת, כי היא באה והולכת, וכמעט לא קיימת בעומס עליות וכו' רק במישור בסללד נמוך ורק מחוץ לעיר

אם נניח הפלאגים בעייתי, איך האוטו סוחב עליות על 100 קמ''ש?

בנוסף מעניין אותי בהנחה ויש ירידה ביעילות ממיר, כפי האבחון הממוחשב P0420 אולי החלפה תפתור את הבעיה?

משתדל לעזור

פורסם

כמה דברים.

אני לא יודע מה זה פלגים סיניים, אם יש ספק תחליף. 

יכול להיות שהפלג לא מתפקד טוב כשהוא מעל או מתחת לטמפרטורה מסויימת.

שמן בתעלות הפלגים קל לראות, אם יש רק סימנים קלים והתעלות לא מלאות בשמן זה לא אמור להפריע.

רעידות בציריות, יכול מאוד להיות אבל זה קורה תמיד תחת עומס, לפעמים מעל מהירות מסויימת או בטווח מהיריות מסויים. 

ממיר קטליטי בפיקוסים מחזיק טוב ולא בעייתי בפני עצמו אבל כמו כל ממיר יש לו בלאי ואם האוטו עם קילומטרז' גבוה יכול שהוא כבר ביעילות שמתחת  לסף הבדיקה של המחשב ומקפיץ קוד.

אם יש גם קוד של מיספיירס אז כן יכול להיות שזה בגלל זה, אז,בהחלט לטפל בתקלת מיספיירס קודם.

אבל להבנתי המחשב לא רושם תקלת מיספיירס? 

• אהבתי 1

פורסם

צודק בוקי, הלכתי למוסך ויצא P0420 הבחור איפס לי אמר תחליף ממיר ושלח אותי הביתה..

אני כן חושד בפלאגים.

יתכן שהחלפת פלאגים פלוס ניקוי ממיר באינפוזיה יעזור משהו?

או שאם יש ירידה ביעילות פשוט להתקין ספייסר שמרחיק את חיישן החמצן לחסוך השקעה של ממיר חדש?

לפני 46 דקות, Buki כתב:

רעידות בציריות, יכול מאוד להיות אבל זה קורה תמיד תחת עומס, לפעמים מעל מהירות מסויימת או בטווח מהיריות מסויים.

היית הולך לכיוון הזה? כי ההשתנקות כן הרגישה לי כמו פספוס הצתה רגעי ולא כמו רעידות בלגלים..

מאידך ידוע שהציריות של פוקוס נוטות לעשות בעיות בפרט הימנית

אצלי בגדול בעליות סוחב כמו סוס במישור עם קרוז קונטרול על 90-100 בא והולך הפספוס המוזר

משתדל לעזור

פורסם

לפני התאור סיכוי נמוך שזה הציריות. 

ספייסר לחיישן חמצן אחורי לא בכל רכב עובד. יותר נכון בשנים האלו ברכבי יורו 3 ו 4 הוא יכול לעבוד אבל צריך ללמוד קצת את הנושא לגבי  האם עובד בפוקוס 2 ספציפית, זה רכב עם מערכת מחשוב מתקדמת יחסית. קיים גם ספייסר כזה שכולל בתוכו ממיר קטליטי מיניאטורי ש"עובד" על החיישן האחורי אבל גם זה אני לא יודע אם עובד בפוקוס 2.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

שורה תחתונה- מהקל לכבד: להחליף פלאגים איכותיים, לבדוק קוילים.

לנקות ממיר יעזור? כי הכיוון שלי שאולי בגלל הפלאגים עודף דלק נכנס לממיר ואז לנקות יועיל?

או שצדק הבחור ולהחליף וזהו?

לפני שעה, Buki כתב:

כול להיות שהפלג לא מתפקד טוב כשהוא מעל או מתחת לטמפרטורה מסויימת.

יעזור אם אציין שבקור מניע בנגיעה

ובחום נותן סטארטר מעט ארוך יותר?

משתדל לעזור

פורסם

אוקיי עודדת אותי אין לי 2000 ש''ח להוציא מיותר על אוטו ישן😃

אגב ה AI אומר לי צינור נשם מנוע בסעפת יניקה, יש לך מושג מה זה? זה מחלה בפוקוס?

@Buki 

בנוסף הוא המליץ על ניקוי מצערת וחיישן MAP..

שמודד את האויר ויכול לגרום לתערובת לא תקינה/בריחת ואקום

משתדל לעזור

פורסם

אתה יורה לכל הכיוונים, ומקווה בסוף לפגוע במשהו. מה קשור ציריות לקוד ממיר? כמו הקשר בין הסמל הקדמי לזה שרכב לא מניע. הקוד אומר בעיית יעילות ממיר, משווה בין החיישן חמצן שלפני הממיר לזה שאחרי הממיר ורואה אם הוא מתפקד. אבל זה לא מצביע בהכרח על כך שהבעיה העיקרית היא הממיר. מאוד יכול להיות שיש בעיה אחרת, הממיר מתקשה לטפל בה כי הוא כבר עייף להתמודדות רצינית, אבל מספיק בסדר למצב תקין. יכול להיות בעיה בחיישן חמצן האחורי עצמו כשבעיית הגמגום נובעת ממשהו שונה. אבל צריך לבדוק ולאבחן בצורה מסודרת.מחלה נוספת של הפורדים מהשנים האלו אם כי זה משותף להרבה רכבים זו נזילה מאטם מכסה שסתומים לכיוון הפלגים. תפרק את הקווילים שיושבים על הפלג ותבדוק אם יבשים לגמרי, וכן תבדוק עם פנס את אזור הפלג כולל התחתית שלו בכניסה להברגה. אם יש אפילו קצת שמן יכול לגרום לבעיה. 

בנוסף מבין שיש לך סקאנר כלשהו, תתחבר כשהרכב מונע ובטמפ' עבודה ותצלם מסך של כל הפרמטרים, ואקבל כיוון לעזור לך מנין נובעת הבעיה. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...