רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רוצים לדעת הכל על דגמי 2014 ? נכון שהיום רוב/כל המידע זמין ברחבי המרשתת אולם לחובבי מכוניות רציניים המתעניינים בסקירה עדכנית ומקיפה מאין כמוה אני ממליץ להצטייד בקטלוג המקצועי והמקיף בעולם שיוצא מידי שנה : katalog der automobil revue. מדובר בחברה שוויצרית שמידי שנה במועד תערוכת הרכב השנתית בג'נבה מנפיקה קטלוג מפורט. השנה הקטלוג יציג את כל חידושי התערוכה כולל מידע מפורט על כל המכוניות בעולם, כולל יצרני נישה איזוטריים. בקטלוג שיצא במחצית החודש כ- 600 עמודים ומידע מפורט על 1,500 דגמי רכב מכל העולם. יש גם שלל מידע סטטיסטי ומבחני דרך . אתר החברה : http://www.automobilrevue.ch/artikel/a/alles-ueber-die-autos-der-welt.html קטלוג כזה עולה כ- 40 אירו. …
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היי, בשעה טובה רכשתי יונדאי i10 ידנית. יש לי רישיון כ7 שנים ובמהלכם נהגתי רק במכוניות אוטומטיות, כשלמדתי נהיגה למדתי על ידני אני צריך להיכנס למצב שאני קצת מרענן את היכולת נהיגה שלי בידני - החל מהיסודות ועד לנהיגה מתקדמת כדי שאגיע לרכב החדש - לא אזיק לגיר או אעשה טעויות פטאליות בכביש. יש עצה איך לעשות זאת? סרטונים ביוטיוב? אתרים מיוחדים? האופציה שעלתה לי לראש גם זה לקחת מורה נהיגה לתרגל איתו, אבל אני לא מעוניין להוציא סכומי כסף גדולים על זה. לנהוג בידני בגדול אני די משוכנע שאני זוכר, אבל לנהוג נכון מבחינה תפעולית זה כבר עניין אחר.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- 3 תגובות
- 898 צפיות
קרוב או שיש קצת הליכה?
הודעה אחרונה מאת מיטל מאלדן, -
- 0 תגובות
- 719 צפיות
שלום לכולם, נזכרתי לאחרונה בהצעת חוק מלפני שנתיים, לגבי הקמת מאגר מידע להיסטוריית רכב משומש, על מנת להקל רכישה. חיפוש קצר הביא אותי לעמוד הבא: http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m03175.pdf לפיו באפריל 2013 היא אמרוים להקים עמדות במשרדי הרישוי לבירור היסטורית רכב. מישהו יודע אם זה יושם? האם יש עמדות כאלה במשרדי רישוי? תודה
הודעה אחרונה מאת buri, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אתמול הבחנתי בשעה 0:45 בלילה במורה לנהיגה כשהוא עושה שעור נהיגה לתלמיד אצלי בשכונה . האם אין הגבלת שעות לנושא הזה?
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 634 צפיות
שבוע טוב לכולם, איזה גגון ניתן להרכיב לפולו 2010 ? לפי מה שראיתי אין fix point על הגג.... יש גגונים חוץ מהאוניברסלי שעושה שריטות ומועך את הפח?
הודעה אחרונה מאת matan572, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בעקבות קבלת דירוג טוב במבחן תצרוכת דלק של ה-EPA, המגזין האמריקאי Road & Track החליט לבדוק בעצמו ולקח את רכב מנהלים, מרצדס E250 למבחן צריכת דלק מול טויוטה פריוס. America's most fuel-efficient new car isn't a Prius | Road & Track
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
ברשותי פורד פיאסטה ידנית חדשה, אוטוטו מסיים את תקופת ההרצה (1500 ק"מ). פעם כשקניתי רכב חדש, הנציג היה מסביר על ההרצה שצריך לעשות, ובסופה גם היה צריך להגיע למוסך להחלפת שמנים וכו'. הפעם, הנציג לא אמר כלום, ורק בספר רכב היה רשום על ההרצה. כששאלתי אותו, הוא אפילו אמר שלא צריך ושכבר לא עושים הרצות. כמובן שלא הקשבתי לו וביצעתי הרצה כמו שצריך. השאלה שלי היא האם היום באמת כבר לא צריך להגיע למוסך בסוף ההרצה? ואם לא, למה? מה השתנה מפעם? ואם כבר אני בנושא הזה, אז מה זה אומר שהמנוע נפתח? איך זה קורה, למה זה קורה, ואיך גורמים לו להפתח?
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
מצלמת דרך F900
מאת Albetx- 5 תגובות
- 904 צפיות
אני לא מצליח להפעיל את קבצי הוידאו במחשב. לייתר דייוק, אני רואה שהזיכרון מלא אבל אין קבצים בכלל. אשמח לתמיכה בנושא
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום אם אני עוצר בתמרור עצור ולפני עומד רכב נוסף (לפני התמרור), ועצרתי עצירה מלאה אחרי הרכב (בזמן שהוא עוצר גם כן / מתחיל לחצות את הצומת וכו'), האם עלי לעצור שוב עצירה מלאה לפני קו העצירה כאשר אני מגיע אליו? או שהעצירה הקודמת שלי אחרי הרכב שעמד לפני קבילה, ואני יכול להתחיל לגלוש לצומת? תודה
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
-
- 0 תגובות
- 649 צפיות
אני רוצה להזמין מוט ראש למוט הילוכים ואני לא יודע מה המידה.. האם אם כתוב על כל מיני אונבירסלי הם צריכים להתאים?
הודעה אחרונה מאת noy11, -
- 0 תגובות
- 944 צפיות
שלום לכולם, כנראה שלא הרבה מכירים את תוכנית הרשת Mighty Car Mods. שאותה מגישים Marty [בעצם המוח מאחורי התוכנית] ו Moog [הצד האומנותי והמשוגע של התוכנית]. הם העלו לרשת כבר 5 עונות מהנות ומעניינות, אם זה להפוך ורכב 4X4 לרכב מוגן מפני תקיפת זומבים: 05 וכמובן איך לבנות רכב תצוגה [show car] אמיתי: [video=youtube;d_ED-LtpAZ8] אבל!! לא! לזה התכנסנו אלא לעונה החדשה העונה השישית שלהם: צפיתי לתקציר קצר של 2 דקות אבל זה פרק משולש [בדר"כ הם עושים פרקים של 20 דקות], ולהוציא פרק של שעה זה יפה במיוחד פרק פותח עונה. תהנו!!
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
ערב טוב, היה לנו היום שיחה בעבודה מרוב שיעמום העלנו נושאים, פעם לחבר היה צופר של מישטרה מותקן ברכב. כמה חברה טענו שהיום זה לא חוקי לעשות דבר כזה ויש הטוענים שזה אפילו החרמה או משהו כזה. מה אתם אומרים ? חוקי?
הודעה אחרונה מאת ran, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה עברתי לגור בבית פרטי בשכונה טובה בהוד השרון (לצערי ללא חנייה פרטית, יש הרחבה של הגינה על חשבון המיקום המיועד של החנייה) אולם לצערי בחצי השנה האחרונה רכבי נפגע כבר פעמיים! בפעם הראשונה כנראה נהג(ת) שלא שמה לב ועשתה רוורס לתוך הדלת שלי וכמובן שלא השאירה פרטים :evil: ובפעם השנייה, שמעתי צעקות ובקבוק אלכוהול שנשבר על הכביש (וודקה רוסית זולה, התברר בדיעבד כשיצאתי החוצה וראיתי את רסיסי הבקבוק על הרצפה) או אז ראיתי שהנערים המשועממים השאירו לי שריטות על הרכב - לשמחתי לא משהו עמוק שכבר ירד עם פוליש אבל עדיין פשוט מרתיח!!!!! לא תמיד יש חניה בדיוק מול הבית כך שמצלמה קבועה מהבית לא רלוונטית. אשמח לקבל המלצה למצלמה (כפולה - קדמית ואחורית…
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן, בעוד חודש מסתיים לי תוקף הביטוח (חובה+מקיף), אני נהג צעיר עם 2 שנות ניסיון על הכביש. כמו שאתם בטח מבינים מחיר הביטוח בשמיים, במיוחד לאור העובדה שאני נוהג על רכב שהחלקים שלו נדירים יחסית בארץ (סובארו STI). דיברתי עם הסוכן שלי ואין כמעט הוזלה משנה שעברה, המחיר עדיין בשמיים. חבר קרוב המליץ לי להשאיר פרטים באתר הנ"ל, חזרו אלי אתמול מ2 חברות שונות, אחת מהן הציע מחיר זול מאוד, זול מידי אפילו. מדובר בהפרש של כאלפיים שקלים!! כמובן נשמע לא אמין במיוחד, דיברתי עם הסוכן במשך כחצי שעה בפלאפון ואני חושב שכיסיתי הכל. במחינת הפוליסה אין הבדל בין הביטוח שהיה לי עד עכשיו למה שהסוכן הציע. מה אתם אומרים? מה פשר ההפרש?
הודעה אחרונה מאת Shay798, -
-
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בוקר טוב, כבר נמאס לי משפשופי ומכות חנייה שאני צריך לממן את התיקון שלהם, החלטתי ללמד את השכנים לקח (). אני מחפש מצלמת הבטחה שאוכל להתקין במרפסת כך שתשקיף לחנייה (מרחק של כ80 עד 100 מטר). אשמח אם מישהו שמבין בתחום יתן את חוות דעתו על המצלמה הנ"ל (צירפתי לינק).
הודעה אחרונה מאת Albetx, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 883 צפיות
שלום רב, אני מתכנן נסיעה למדינה באירופה (עדיפות ספרד - בגלל שמשלבים עם סופרקלאסיקו) ומעונין באטרקציה מוטורית מעניינת. ביקרתי בעבר ברינג ומאוד נהנתי, אבל הפעם אני לוקח איתי את אבא שלי (מתנת יום הולדת 60) ואת גיסי. נראה לי שהרינג יהיה בעבורם יותר מדי (מהר, מפחיד, מלחיץ...). מאחר וגם הם חולי הגה כמוני, חשבתי לשלב מעבר לקלאסיקו גם קורס נהיגה ו/או אטרקציה דומה. יש אפשרות של אטרקציה בת מספר ימים לעניין הזה. מישהו מכיר/שמע על משהו מעניין ? למיטב זכורני, יש איזשהו קורס נהיגה בן מספר ימים על רכבי פורשה בגרמניה. אשמח לשמוע כמה שיותר הצעות בהקשר הזה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 11 אלף צפיות
תודה!
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 0 תגובות
- 536 צפיות
איך ניתן לנווט בסלולרי, מפה שנוצרה בגוגל מפס במחשב? יש לי גוגל מפס עדכני, ללא התוספת שהיתה פעם של הניווט, למי שמבין במה מדובר
הודעה אחרונה מאת hedvash, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 904 צפיות
ערב טוב, בבעלותי שני רכבים שבשניהם מותקנים טלפונים קבועים של חברת מוטורלה מדגם SPIRIT (הדגם הישן בעל הצג הכחול) הפתוחים לרשת אורנ'ג בלבד. אני מעוניין לעבור לחברת גולן טלקום ולכן עליי לפתוח את הטלפונים לSIMFREE. הבעיה היא שאת הטלפונים רכשתי לפני כמה שנים טובות ב"יד 2" ללא העברת בעלות מסודרת ולכן אני בספק אם יעזרו לי באורנ'ג במתן קוד הפתיחה... 1)האם כדאי, בכל זאת, להרים טלפון לאורנ'ג או שחבל על זמן ההמתנה שאני אקדיש לכך? 2) האם ניתן לפרוץ את המכשירים הללו במעבדות למיניהן ואם כן אשמח להמלצות... 3) אם קיימת דרך עצמאית לפתיחת המכשירים - מה טוב. תודה!
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום אנחנו 3 חברים כרגע עם אופציה ל 4. הטיול הוא לשבוע, חצי ברלין חצי אמסטרדם. אנחנו מחפשים דרך סבירה להגיע בין הערים והאופציה שעלתה היא השכרת רכב. כולנו בני 25. לגבי הלבטים: רכבת - עולה בסביבות ה 200 שקל לאדם, משך זמן נסיעה: 6-7-8 שעות. טיסה - סביבות ה 350 שקל, משך זמן נסיעה: שעה וחצי+-. ביררנו לגבי רכב, את ההצעה הכי זולה קיבלנו ביורוקאר אשר מציעה לנו רכבים כמו Audi A1 או A3 אשר יותר מרווחת בעד 100 יורו כולל גרסאות דיזלים. יש מיסוי על מעבר בין ערים בסך עוד 100 יורו לערך. זמן הנסיעה המשוער שקראנו הוא בערך 7 שעות. אפשר לנהוג עד 3 נהגים ללא הגבלת ק"מ, אך לא כולל דלק. סך הכל עלות משוערת של רכב (כולל דלק) ל3 או 4 אנשים: 300 יורו שזה יוצא משהו כמ…
הודעה אחרונה מאת `Infinity, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
מטוב ליבי והבנתי במכוניות אני "קצין הרכב" של המשפחה המורחבת. השבוע הכנסתי שני כלי רכב - לא חדשים - לטיפול + תיקון במוסכים שמאז ומתמיד טופלו בהם לשביעות רצוננו. בשני המקרים היחס היה מצויין והטיפול בוצע בהתאם לבקשותי. כל מפגש עלה כ - 2,500 ש"ח . כל פעם קיבלתי טלפון - הרכב מוכן - בוא לקחת . אני מגיע - הבוחן/בעל הבית מסביר לי בפרוטרוט מה בוצע ומה תוקן . כהרגלי אני מציין - בתור לקוח ותיק שהרכב מטופל אצלכם כעשור - מה בדבר הנחה ? התשובה -בוודאי, החשבון מיידית משונמך ב - 10% הנחה על חלקים ועבודה. יופי. בכל פעם אני לוקח את הרכב - וכבר בדקה הראשונה אני בוחן אם הכל תקין - הופס... כל פעם הפתעה רעה לא צפוייה. או תקלה שלא סודרה כראוי או תקלה חדשה שצצה. מייד אני חוזר לבוחן/בעל…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
מי שזוכר לפני כשנתיים פרסמתי פה כמה תמונות של פגאני זונדה F שעברה תאונה רצינית פה בהונג קונג. תזכורת: בקצרה, המכונית במקור נולדה בשנת 2005 עם מספר שלדה #53 ועם צבע שונה, נצבעה בכתום ועברה ב-2012 את התאונה שבתמונות שלמעשה "השביתה" אותה. בעל רכב עקשן וכיסים מאוד עמוקים שלחו את המכונית ההרוסה לאיטליה הישר חזרה למפעל פגאני. שנתיים מאוחר יותר (לפני כשבועיים) המכונית נולדה מחדש אלא שעכשיו היא איננה ZONDA F רגילה, שיצורה הופסק כבר בשנת 2011, המכונית נולדה בעצם כדגם חדש, רביעי בסדרת דגמי ה-760. מי שלא מכיר, לאחר הפסקת ייצור הזונדה פגאני יצרה עוד 3 זונדות בדגמי 760 שיוצרו על בהתאם לדרישת 3 הלקוחות, אחת מהן נקראת ZONDA 760 LH, ה-LH עבור לואיס המילטון. …
הודעה אחרונה מאת Tatra, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחרונה התחלתי לחשוב על פתרון לפתיחת הבגאז' ברכב, מתוך הרכב, ע"י כפתור כלשהו. מצאתי באיביי את המוצר הבא: http://www.ebay.com/itm/03-08-Mazda3-Mazda6-Trunk-Lid-Opener-Button-Switch-OEM-/181239486986?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2a32b71a0a&vxp=mtr האם מישהו יודע מה הסיפור עם המוצר הזה? מישהו מכיר? מישהו התקין משהו בסגנון? או שכל בעלי המאזדה 3 הזו פותחים ע"י לחיצה על הכפתור שעל הבגאז' עצמו? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת תומרובין, -
שירות הלקוחות של לובינסקי מפנה למוסך לקבלת הסטורית טיפולים 1 2
מאת Guest botzek1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לפני כמה חודשים קניתי פיג'ו 307. היום התקשרתי לשירות הלקוחות של החברה וביקשתי שישלחו לי את היסטוריית הטיפולים של הרכב כדי שאדע איזה טיפולים עשו לרכב, ולהפתעתי הנציגה הנחמדה אומרת ש"זה מידע פנימי של החברה ואנחנו לא מוסרים אותו". לטענתה אני צריך להתקשר למוסך שאבחר ו"הם יחזרו אליך מתי שצריך טיפול ויגידו לך מה לעשות". לדעתי זו פשוט חוצפה מדרגה ראשונה, אני אישית מטפל ברכב שלי בעצמי אז מה אני אמור לעשות? לנחש? :evil: בינתיים ביקשתי שמנהל יחזור אליי למרות שלא נראה לי שייצא מזה משהו. יש להם נציג בפורום?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 465 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_346.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
רישיון בין לאומי 1 2
מאת Neus- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה.. שאלה לי אליכם: היום הנפקתי רישיון בין לאומי, ולפי מה שהבנתי ברישיון יש 5 סעיפים, כשהסעיף ה-3, האמצעי, הוא מקום הלידה. לאחר שדפדפתי ברישיון, הבחנתי כי הסעיף ה-3 ריק, ולא מופיע כלום תחת סעיף מקום הלידה. האם העניין תקין/קריטי? מישהו יודע? אני טס לגרמניה בחודש הבא, ואני ממש לא מעוניין להסתבך עם משטרת התנועה הגרמנית..
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כפי שסיפרתי בשרשור הפרידה מהפיאט בראבו, קיבלתי במקומה קיה ריו סדאן 1.4 אוטומטית. באחרונה עלה בידי להחליף אותה ברכב אחר וחשבתי שזאת הזדמנות טובה לספר עליה קצת, כמעט חודש ו-3,000 ק"מ לאחר שהגיעה אלי. עיצוב חיצוני בפירוש לא מלכת היופי. מצד שני, אין מה להשוות בינה לבין הדגמים טרום עידן פטר שרייר, שהיו על גבול המבחילים. החלון האחורי בזוית קהה מאוד, מה שגורם למכונית להיראות מעט גדולה יותר ממה שהיא באמת. השבכה הקדמית זכתה לעיצוב הטיפוסי של קיה, כך שגם בהיעדר הסמל אפשר להבין בקלות באיזה יצרן מדובר. עיצוב פנימי, ארגונומיה ושימושיות גם כאן: לא מלכת היופי, אבל לפחות לא עושה נורא כואב בעין. פקדי המזגן נוחים לתפעול, פקדי התפעול של חלונות החשמל בדלת הנהג ממוקמים ב…
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הבוקר ברמזור עמד לידי רכב לא מוכר. נראה יפה מאוד. מרווח ומפואר. התלהבתי. שהתחלף לירוק נתתי לו להתקדם, על מנת לראות איזה טויוטה זו. כתוב באחוריה "ואנזה". מה לעשות, אני דור שני רגיש. שם כזה מוציא לי את החשק. נכון שטויוטה העולמי וגם הישראלי לא סופר אותי . אבל סתם הצעת שיווק. אם יכלו לקרוא לקוריאניות שברולט. ולדציה רנו יכלו למצוא שם לואנזה היפה. בועידת ואנזה הוחלט על הפיתרון הסופי.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
ומוכיחה שטעיתי. http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2719016 מה הגוש הזה אמור לשדר? יוקרה, ספורט, אלגנט, תשוקה, התקף אפילפסיה? הרכב נראה כל כך לא מגובש, כל כך מיושן, בלי שום קו עיצובי מוביל, עם זויות מוזרות ופרונט מזעזע, מזכיר את יונדאי מלפני 10 שנים. קצת ריגול תעשיתי לא יזיק לסובארו, יש הרבה מה ללמוד מהשכנים ביפן וקוריאה.
הודעה אחרונה מאת GoRide,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 319 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- shay76s
- flytomars
- Avia
- chilcom
- פינדר
- גולדן191
- סולל הדרך
- Aviady001
- IsraCar
- נירו72
- אליה
- BoazB11