Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מטוב ליבי והבנתי במכוניות אני "קצין הרכב" של המשפחה המורחבת.

השבוע הכנסתי שני כלי רכב - לא חדשים - לטיפול + תיקון במוסכים שמאז ומתמיד טופלו בהם לשביעות רצוננו.

בשני המקרים היחס היה מצויין והטיפול בוצע בהתאם לבקשותי. כל מפגש עלה כ - 2,500 ש"ח . כל פעם קיבלתי טלפון - הרכב מוכן - בוא לקחת . אני מגיע - הבוחן/בעל הבית מסביר לי בפרוטרוט מה בוצע ומה תוקן . כהרגלי אני מציין - בתור לקוח ותיק שהרכב מטופל אצלכם כעשור - מה בדבר הנחה ? התשובה -בוודאי, החשבון מיידית משונמך ב - 10% הנחה על חלקים ועבודה. יופי.

בכל פעם אני לוקח את הרכב - וכבר בדקה הראשונה אני בוחן אם הכל תקין - הופס... כל פעם הפתעה רעה לא צפוייה. או תקלה שלא סודרה כראוי או תקלה חדשה שצצה. מייד אני חוזר לבוחן/בעל בית . הוא בודק - וואו... אתה צודק , אני לא יודע איך זה קרה.... אלף סליחות ...תוכל לחזור מחר בבוקר ונטפל לתיקון הליקוי , כמובן ללא חיוב. אני עונה - אני מבין שטעויות קורות - אבל אתם לא עושים בחינה בסוף הטיפול לוודא שהכל סודר/תקין ? התשובה - גימגום מתנצל....

למתעניינים להלן פירוט טכני מפורט בכל מקרה :

1. רכב מודל 2005 עם 127,000 ק"מ , מטופל באותו מוסך מורשה יבואן רשמי מיומו הראשון. לפני כשנה וחצי ב - 110K -

הגיר האוטומטי כשל לגמרי. במוסך המורשה הנ"ל הותקן גיר משומש מיבוא בעלות של 6,500 ש"ח עם חצי שנת אחריות. לפני כחודש הופיעה תקלת "כשלון גיר" עם נורה אדומה מהבהבת והודעה בצג. הרכב נסע תקין לגמרי. הבוחן הראשי בדק ואמר - אין תקלה אמיתית הגיר תקין - רק תקלת חיווי - תגיע כשנוח ונטפל בהתרעה.

הבאתי כאמור את הרכב לטיפול שגרתי גדול וטיפול בחיווי התקלה. הרכב שהה 3 ימים . בוצע לפי בקשתי טיפול גדול כולל כל השמנים, הנוזלים והמסננים , בלמים חלקי , טיימינג מקורי מלא . קיבלתי טלפון מהאחראי לאחר יום שבעיית חיוויי הגיר מעכבת השיחרור. אחרי יום עודכנתי שניסו הכל ושאין באפשרותם לבטל את התקלה אלא בהחלפת הגיר כולו... אולם בוודאות הגיר פיקס.

באתי לקחת את הרכב , קיבלתי הסבר על הכל. לא חוייבתי על כל נסיונות תיקון חיווי הגיר שלא צלחו. מניע ומזהה שתי בעיות.

הקטנה - מונה הטיפולים לא אופס לאחר טיפול גדול (זה מסוג הרכבים שרק במחשב דיאגנוסטיקה מקורי ניתן לאפס מונה טיפולים).

הבעייה השנייה - בנוסף לנורת גיר שלא סודרה כאמור נדלקית בהתנעה נורת CHECK ENGINE עם צפצוף מטריד. עכשיו יש חיוויי לא רק על בעיית גיר (מדומה) אלא גם על בעיית מנוע... אנחנו לפני סגירת מרכז השירות. האחראי מזעיק את הדיאגנוסטיקן שעומד ללכת. מנחה אותו לבדוק. מחברים את האקזמינר ומריצים בדיקות. המומחה עובד חצי שעה ולא מצליח...המומחה והבוחן מנסים לטעון שבעיית חיווי הגיר גוררת את חיוויי תקלת המנוע ושגם היא מדומה.. לאחר שהדגשתי שנכנסתי רק עם בעייה אחת - התנצל הבוחן ונסוג - תבוא מחר - נשבור ת'ראש גם יום שלם ונסדר הכל ללא חיוב.

2. רכב מודל 2004 2 דלתות עם 130,000 ק"מ. מטופל מיומו הראשון באותו מוסך ,שעד לפני כשנה היה נציג רשמי של היבואן ,נפרד ממנו והפך למוסך עצמאי אבל כל הצוות הוותיק המומחה למותג נשאר.

הכנסתי את הרכב לתיקון סליל שעון כריות אוויר בהגה קרוע וחיווי כריות דולק.(כל 8 הכריות מנוטרלות...). בנוסף ביקשתי תיקון מתזי שמשות מקרטעים.

קיבלתי טלפון מהאחראי שאין להשיג חלק מפירוק , וגם לא כדאי מרכב שעבר תאונה - מומלץ רק חלק מקורי בלבד של סליל שעון כריות עם ידיות מגבים ואורות . מחיר מופקע של 1,850 ש"ח. בבטיחות לא משחקים - שיהיה.

טלפון - מוכן , בוא לקחת. הבוחן עובר על הפירוט בקבלה - מסביר ומציין שערכו כשירות ללא תשלום ניקוי מערכת מתזי שמשות שעכשיו שמישה לגמרי. ביקשתי הנחה - קיבלתי - שילמתי . ניגש לנסוע . מתניע . נורית כריות דולקת לשנייה וכבית. ההגה מסתובב חלק. ידיות

מגבים ואורות נוצצות חדשות. נוסע.

מחליט להפעיל התזה וניגוב על השמשה - מושך את הידית לכיווני כנדרש - כלום. אין מתזים ואין תגובה גם מהווישרים. הם עובדים רק במצבי השהייה , 1, 2. מוזר... מחליט לבדוק מתז ומגב חלון אחורי - אופס... מוזר - הידית חסרה מתג הפעלה שכזה...(שכמובן היה בישנה...)

חוזר לבוחן - מציג לו את הפרובלמות. איך ייתכן שספרת לי שהמתזים והווישרים תוקנו מפעולתם החלקית ובעצם הם מושבתים? מה קרה לפונקציית הפעלת המגב האחור (ומתזו) שעכשיו נעלמה כלא הייתה ? מה אינכם בודקים שהכל עובד לאחר התיקון ?

הבוחן בודק כלא מאמין. מחוויר. אומר לי - רק רגע ונכנס למשרד. חוזר אחרי דקותיים - אני ממש מתנצל. אינני יודע איך זה קרה. הרכבנו לך בטעות חלק של דגם 4 דלתות שאין לו מגב ומתז אחורי. כבר מחר החלק הנכון יגיע ונסדר לך.

מה יש להסיק ? ביש מזל וצירוף מקרים או גם במוסכים לכאורה וותיקים ומוכחים עם יחס טוב ויומרת מקצוענות עובדים בשיטת החפיף ?

פורסם

לצערנו עניין בקרת האיכות הנמוכה קיימת בלא מעט מוסכים. ראוי לציין שתגובת אנשי השירות כפי שאתה מתאר אותה אינה מתחמקת (חוץ מעניין הגיר התמוה) וטובה ממקומות אחרים.

בעניין הגיר- בדיוק בגלל זה לא מרכיבים מכלולים כאלה מפירוק. באיזה רכב מדובר? בכל אופן הטענה שהמנורות דולקות סתם היא הזויה במקרה הטוב.

האם יש הבדל כלשהו בתפקוד הגיר?

פורסם (נערך)

התאפקתי מלא לקרוא הכל, שכן כבר כשרשמת בתחילה ש"כל פעם הפתעה רעה לא צפויה"

- כבר רציתי לומר לך - החלף מוסך.

אבל - קראתי הכל - ואני רוצה לומר לך - החלף מוסך ! (עם סימן קריאה).

יחס טוב ללקוח - עדיין לא ערובה למקצועיות. המוסך שלך סובל מחוסר מקצועיות משווע (אולי ממהרים שם מאוד מפאת עומס, אולי באמת לא מקצועיים, אינני יודע).

יש מספיק מוסכים טובים אחרים שהיית חוסך אצלם לפחות הרבה זמן (אם לא כסף).

תנסה.

אין לך מה להפסיד (לאור מה שכתבת).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

פורסם

האם סוגי הרכבים הם סוד ?

למען הסר ספק, אני מתנייד בצרפתייה כך שאני די חף מדעות קדומות

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
שלום ולא להתראות למוסך הזה

החלף מוסך ! (עם סימן קריאה).

מה עם האחריות לתיקון? לעבור עכשיו מוסך זה כמו להרים ידיים. הייתי שוקל החזרת מצב הרכבים לקדמותם (נורית תקלת מנוע כבויה ומתזים ווישרים כפי שהיו) עם עדיפות לשהייה שלך ליד הרכב בזמן התיקונים ואז להחליף מוסך.

פורסם

האם סוגי הרכבים הם סוד ?

למען הסר ספק, אני מתנייד בצרפתייה כך שאני די חף מדעות קדומות

כלל לא חסוי - רצ"ב תמונות אמת. דרך אגב - שני הרכבים בעלי סטיגמת אמינות די ברורה.

בעניין הגיר- בדיוק בגלל זה לא מרכיבים מכלולים כאלה מפירוק. באיזה רכב מדובר? בכל אופן הטענה שהמנורות דולקות סתם היא הזויה במקרה הטוב.

האם יש הבדל כלשהו בתפקוד הגיר?

תשובה - מדובר בפיאט פונטו 16V עם גיר רציף SPEEDGEAR. בשעתו הגיר המקורי התפרק לרסיסים באבחה אחת. לא היה ניתן לשפצו. האופציה הסבירה היחידה לשעתו הייתה גיר משומש מיבוא. אם לדייק הפעם לא נאמר שהמנורה דולקת סתם אך נאמר שאין באמת תקלה. נאמר שרק פירוק הגיר לגורמים והחלפת סולנואידים ועוד מיני רכיבים אולי תבטל את החיווי , וכל זאת בעלות אסטרונומית וכלל ללא בטחון בתוצאה. דרך אגב , גם אני לא הרגשתי כל שינוי בתגובות הגיר וגם שני בוחנים אישרו לאחר נסיעת מבחן ודיאגנוסטיקה במכשיר אבחון מקורי EXAMINER שאין בעיית אמת והגיר מתפקד תקין לגמרי. ליתר בטחון הוחלף שמן גיר ונוקו כל החיישנים - מה שלא עזר...

כאמור קל להגיד "החלף מוסך". ברור שניתן למי שהחל לסדר עד הסוף. בנוסף יש לראות תמונה כוללת של חלופות ולא לפסול ישר על פשלה נקודתית. בחנתי היטב לפני הטיפולים מהן החלופות השונות והלכתי על המוכח והמומלץ.

DSC02057x.jpg

DSC01893x.jpg

פורסם

ממש לא אמרתי להחליף מוסך. דרך אגב, בגיר הספציפי הזה באמת אין חלופות למעט גיר מפירוק, אפילו היבואן מעדיף לא לשפץ גם כשאפשר.

בכל זאת- הטענה שאין תקלת אמת וזה "רק חיווי" נשמעת תמוהה, למרות שאתה לא מרגיש שינוי בתפקוד.

לכל הפחות הייתי הולך לעוד מומחה ספציפי לרכב הזה לטובת בדיקה בלבד.

פורסם

אני אישית לא סובל מוסכי שירות, יותר מידי מיכלולים אנושיים מקולקלים או מתפקדים חלקית כמו המכוניות מהתרד'. חוץ מזה אני מציעה באמת לחפש מוסך אחר לא "יבואן" אלה "מומחה ל-".

בהצלחה.

פורסם

ניסיתי הרבה שנים הרבה מוסכים, ורק בשניים היה בדיוק מה שאתה מחפש. מה שאפיין את שניהם היה שהבעלים היה בנאדם ישר, בעל הבנה טכנית וניהול ריכוזי (כלומר, מודע למגבלות העובדים שלו). הוא אישר או פסל דיאגנוזות, בחן בעצמו כל רכב שיצא, עבר על הזמנות וחשבוניות, ועשה סיבוב במוסך כל כמה דקות לראות שכל פועל עושה בדיוק מה שצריך. למרבה הצער אחד מכר את המוסך למישהו שפשוט הרס הכל (הוכחה שהבעלים זה העניין), והשני מטפל רק בסוזוקי ולא בשתי המכוניות האחרות שלי.

בגדול, ככל שיש במוסך יותר פקידים, אנשי שירות, מכונות קפה, אחראי ל- X ואחראי ל- Y, כך גדל הסיכוי שישימו לך חלק לא נכון ו/או ישכחו חצי מהדברים שצריך לעשות באוטו.

פורסם
למרבה הצער אחד מכר את המוסך למישהו שפשוט הרס הכל (הוכחה שהבעלים זה העניין), והשני מטפל רק בסוזוקי ולא בשתי המכוניות האחרות שלי...

והשלישי מטפל רק בפולקסוואגן! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...