Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בידני אחרי 7 שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי זינק בעליה - אני כל כך רגיל לשימוש בבלם יד עד שאני משתמש בו גם ברכב האוטומטי. כחיפאי שנהג בידנית 25 שנה (ומאז החלפה לאוטומטית עדיין עושה זאת מפעם לפעם בחו"ל) אני לא מצליח להפטר מהמנהג. נכון שכיום המורים לנהיגה מלמדים לבצע זינוק על ידי העברה מהירה של הרגל מהבלם למאיץ, אולם רובם מלמדים על מכוניות דיזל, וברכבי בנזין התגובה שונה לגמרי והזינק בסיוע בלם היד הרבה יותר קל.

vday- גם אני נוהג הרבה שנים (הרשיון יחגוג בקרוב 37 שנה) ועברתי לאוטומטי לפני 13 שנה - ולמרות זאת הייתי שמח לחזור לידני. הבעיה היא שהאשה לא מסכימה, מבחhנתה זו פגיעה באיכות החיים. אני יכול להבין אותה - למרות שגם היא נהגה למעלה מ-20 שנה על ידניות לפני שעברה לאוטומטית הצד הטכני של תפעול הרכב משעמם אותה (לעומת זאת ההתמצאות שלה בתנועה מעולה).

אני נוהג ברכב ידני בנזין ולא מצאתי עלייה אחת שהייתי צריך להשתמש בבלם היד בכדי לעבור אותה, גם בחיפה.

גם בנזין יכול לזנק בכל מקום בלי שימוש בבלם היד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

תנסה למצוא מישהו עם רכב דומה/בנזין ידני, סע למגרש חניה ותתרגל התחלת נסיעה, עצירה, לך עם מישהו שיתקיל אותך בכל מיני מצבים ותתרגל עצירת חרום, תמרונים שונים וכו'.

אם תבחר באופציה של רענון אצל מורה אני ממליץ לך לעשות את זה על הרכב שלך.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
גם חיפה.

התכוונתי לפותח השרשור :)

אם הוא מאזור נתניה אשמח להראות לו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
התכוונתי לפותח השרשור :)

אם הוא מאזור נתניה אשמח להראות לו.

תודה רבה על ההצעה אבל אני מאיזור חולון-בת-ים

אני חושב שאקח את אחת העצות שעלו כאן מקודם ואקח שיעור עם מורה על הרכב כשיגיע.

האם יש איזה "מדריך" עם טיפים טובים לנהיגה בידני? אם כבר אני מתרגל, נראה לי חשוב להכניס הרגלים נכונים.

אני חושב שעיקר הדברים שלא ברורים זה -

זה לגבי הורדת הילוכים בזמן האטה (האם בתחילת האטה תמיד להוריד לשני? מתי להוריד לשלישי?) ,

לגבי זינוק בעליה (אני מכיר שיש שיטה נוחה עם בלם יד. זה סבבה כשיוצאים מחנייה, אבל מה קורה אם הזינוק הוא בזמן המתנה לרמזור. אני מניח שזה לא נכון פשוט להרים בלם יד כל שניה שאני צריך להתקדם עם עליה),

לגבי פאלטה עם הקלאצ' - אני יודע שבתחילת נסיעה זה יכול לגרום לאוטו "לקפוץ קדימה" והאוטו נכבה, אבל מה קורה אם לא עשיתי המתנה כמו שצריך בזמן מעבר מהילוך שלישי לרביעי - האם האוטו יכבה בזמן הנסיעה?

ובאופן כללי, האם יש בעיה עם לבלום עד כדי האטה תוך כדי הילוך 3-5? או שעדיף להוריד ל1/2 תוך כדי האטה?

פורסם

האם יש איזה "מדריך" עם טיפים טובים לנהיגה בידני? אם כבר אני מתרגל, נראה לי חשוב להכניס הרגלים נכונים.

זה לגבי הורדת הילוכים בזמן האטה (האם בתחילת האטה תמיד להוריד לשני? מתי להוריד לשלישי?) ,

לגבי זינוק בעליה (אני מכיר שיש שיטה נוחה עם בלם יד. זה סבבה כשיוצאים מחנייה, אבל מה קורה אם הזינוק הוא בזמן המתנה לרמזור. אני מניח שזה לא נכון פשוט להרים בלם יד כל שניה שאני צריך להתקדם עם עליה),

לגבי פאלטה עם הקלאצ' - אני יודע שבתחילת נסיעה זה יכול לגרום לאוטו "לקפוץ קדימה" והאוטו נכבה, אבל מה קורה אם לא עשיתי המתנה כמו שצריך בזמן מעבר מהילוך שלישי לרביעי - האם האוטו יכבה בזמן הנסיעה?

ובאופן כללי, האם יש בעיה עם לבלום עד כדי האטה תוך כדי הילוך 3-5? או שעדיף להוריד ל1/2 תוך כדי האטה?

לא :-P

פורסם

מומלץ מאוד (הן מבחינת אורך חיי הבלמים והן מבחינת חסכון בדלק) להוריד הילוכים בזמן האטה.

לא מומלץ לרדת להילוך ראשון בהאטה מ-5-3, מספיק לרדת לשני.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מצטרף - אין לרדת להילוך ראשון - יש לבלום עם ההילוכים עד הילוך שני או שלישי ואז קצת ברקסים - מאריך מאוד את חיי הרפידות

פורסם

אי אפשר ללמוד נהיגה בהתכתבות, אני מאמין שהפתרון הכי אפקטיבי וזול יהיה בשבילך לעשות שיעור נהיגה אחד עם מורה למטרת התרעננות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...