Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שכחת את הקשיחות של השלדה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לזלזל ממש לא הייתה הכוונה שלי,הכוונה הייתה שתשמע עוד חוות דעת מאנשים שחיים את העולם הזה וכבר עברו דבר אחד או שניים.

בארץ יש מעט מאד אנשים[שהם לא אנשי מקצוע] שבכלל יודעים מה ההבדל בין גלגל לגלגלת,ובגלל האופי הישראלי-לבנטין,כל ילד עם חלב בצד של הפה,מבלבל את המוח בגלל שלאמאלה יש את סוג הרכב שהעזת "לפגוע" בו..ככה שבארץ יש המון מומחים,כולנו יודעים מה הם שווים,כולל הם,זה עדין לא עוצר אותם..

ועוד לא הגעתי לכמה אינטרסנטים יש!.

אני אמנם לא נהגתי על 3.0R,ואני יודע שיש להם בולמים של בילשטיין ושינויים קלים בפרונט,זה עדיין לא אומר שזה כיון מוצלח,ובכל מקרה אין לרכב את הקשיחות של השלדה של האודי,ובוודאי שלא יצרן שמייצר רכבים שנוהגים בהם במהירויות גבוהות מאד ולכן גם הרכבים צריכים להתמודד עם זה בצורה הטובה ביותר.

זה לא עניין של סובייקטיביות,הסובארו רכב רך מאד,וגם אם יש לו 4X4 זה מתבטא רק בכביש רטוב,בכביש יבש זה אותו דבר כמו 4X2 ברכבים האלה,אין שום הבדל.

לא ברור לי מאיזה עולם אתה חושב שהגעתי ידידי, אני חי ונושם מכוניות וגם מקפיד לנהוג ולנצל את היכולות של כל רכב.

לענייננו, אתה שוב מערבב דעות ותחושות סובייקטיביות ונותן לזה להוביל אותך למסקנות חסרות שחר.

ה-B4 3.0R מכונית עם התנהגות לא רעה בכלל ואחיזה מצויינת.

הטיעונים שאתה מעלה שלכאורה אמורים לתמוך בדעתך אודות עליונות ה-A4 לא באמת רציניים ( שילדה קשיחה? תיכף תגיד שגם עובי הפח תורם ).

נתתי לך כבר דוגמא מצויינת לתחושות שעלולות להטעות ( הקאיימן וה-AMG), זה ממחיש מצויין את הנקודה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לא ברור לי מאיזה עולם אתה חושב שהגעתי ידידי, אני חי ונושם מכוניות וגם מקפיד לנהוג ולנצל את היכולות של כל רכב.

לענייננו, אתה שוב מערבב דעות ותחושות סובייקטיביות ונותן לזה להוביל אותך למסקנות חסרות שחר.

ה-B4 3.0R מכונית עם התנהגות לא רעה בכלל ואחיזה מצויינת.

הטיעונים שאתה מעלה שלכאורה אמורים לתמוך בדעתך אודות עליונות ה-A4 לא באמת רציניים ( שילדה קשיחה? תיכף תגיד שגם עובי הפח תורם ).

נתתי לך כבר דוגמא מצויינת לתחושות שעלולות להטעות ( הקאיימן וה-AMG), זה ממחיש מצויין את הנקודה.

לגבי קשיחות השילדה אני מציע לך לדבר עם מהנדס רכב לפני שאתה מזלזל ותשאל אותו לגבי עמידות השילדה לפיתול,אני מתפלא מאד שאתה יודע על מה אני מדבר,אולי באמת הבנתי.

התחלנו מB4 ועכשיו הגענו לR..זה לא משנה,בוא נחזור לשני רכבים עם מנועי 2.0 4X4,רק כדי שלא תגיד שאין שיוויון,אתה באמת מאמין שסובארו B4 תהיה אוחזת יותר ותתן יותר בטחון לנהג בכיבישים מהירים/פניות מהירות??אם אתה באמת חושב שהתשובה חויובית,אז אשריך,אתה כנראה באמת מורעל של סובארו,בעיני זאת השוואה מגוחכת.

הדוגמא שנתת לא מוצלחת כי אין לי ספק שלקיימן אחיזה גבוהה יותר,זה שהרכב שלך כבד זה בעוכריו,איזה רכב לדעתך מי בין השניים יהיה יותר מהיר על מסלול?

זה בגלל שהרכב שלך[מצויין ככל שיהיה] הוא כבד ולא בר השוואה לשלדה/מתלים כמו של הקיימן,שייעודו לנהיגה ספורטיבית.

פורסם

מה זאת אומרת "התחלנו מB4 והגענו לR"? אתה התחלת בזה שהשווית את הA4 בגרסה של 3.2 ליטר לעומת B4 2 ליטר.

גרסת ה3 ליטר R דומה הרבה יותר לA4 בגרסת ה3.2 ליטר ומכאן ההשוואה. תשווה רכבים דומים כי אני יכול להגיד לך שG65 AMG מרגיש פי מיליון יותר טוב בכביש ובשטח מאשר האאודי. זה אומר שהן בכלל ניתנות להשוואה? ברור שלא.

פורסם (נערך)

GUGY,

תרשה לי לעשות לך סדר בהגדרות.

אין מכונית כזו B4. יש לגאסי. B4 היא תת גרסה יפנית, שהיבואן בישראל השתמש בשם שלה כדי לקדם מכירות.

R, הוא סימול המנוע של סובארו בדור שהוצג ב2006. לכן גם ה2.0 הוא 2.0R וגם ה3.0 הוא 3.0R.

סובארו מעולם לא יצרה מכוניות שהן 4X4. גם לא אודי. שתיהם יצרו מכוניות עם הנעה כפולה קבועה. בסובארו קוראים לזה AWD, באודי קוראים לזה קואטרו.

עכשיו נעשה סדר במכוניות.

תשווה תפוחים לתפוחים וקלמנטינות לקלמנטינות.

מה ההגיון בהשוואה בין מכונית 2.0 בתמחור X למכונית 3.2 ליטר בתמחור 2X? אתה הרי לא מצפה שלגאסי 2.0 ליטר תוכל להתחרות באודי 3.2 ליטר יקרה ומתוחכמת יותר (ואם זאת ההשוואה שלך, בסובארו יהיו מאוד מרוצים).

תשווה לגאסי 2.0 ליטר לאודי A4 2.0 ליטר (והסובארו לוקחת בהליכה), בין לגאסי 2.0 ליטר טורבו לאודי A4 1.8 טורבו (והסובארו לוקחת בהליכה), או בין לגאסי 3.0 ליטר לאודי 3.2 (והסובארו יכולה לנצח גם את המבחן הזה מבחינה דינמית), או בהשוואה הכי הוגנת בין לגאסי 3.6 לאודי 3.2.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם
לגבי קשיחות השילדה אני מציע לך לדבר עם מהנדס רכב לפני שאתה מזלזל ותשאל אותו לגבי עמידות השילדה לפיתול,אני מתפלא מאד שאתה יודע על מה אני מדבר,אולי באמת הבנתי

אני יודע היטב על מה אתה מדבר, עכשיו ברשותך בוא תתן לי נתונים טכניים אודות חוזק השילדה של אותה אאודי וכמובן נתונים מקבילים אודות אותה שילדה של הסובארו ותוכיח לי שהשילדה בא אודי אחד חזקה ועמידה יותר לפיתול.

התחלנו מB4 ועכשיו הגענו לR..זה לא משנה,בוא נחזור לשני רכבים עם מנועי 2.0 4X4,רק כדי שלא תגיד שאין שיוויון,אתה באמת מאמין שסובארו B4 תהיה אוחזת יותר ותתן יותר בטחון לנהג בכיבישים מהירים/פניות מהירות??אם אתה באמת חושב שהתשובה חויובית,אז אשריך,אתה כנראה באמת מורעל של סובארו,בעיני זאת השוואה מגוחכת.

חבר, הרכב המתאים להשוות לגרסת ה3.2 שהתייחסת אליה הוא ה-3.0R spec.

לא טענתי שהאחיזה של אותה B4 תיהיה טובה יותר, כן טענתי ועדיין טוען שהיא לא תיהיה פחותה, בטח לא ברמה שהנהג ההדיוט ירגיש.

ברור שאני מורעל סובארו, זה ניכר ברכב שאני מחזיק עכשיו, גם הרכב הקודם שלי מהווה הוכחה לכך (ב.מ.וו) וגם זה שלפניו (פז׳ו). אני כמו אושריקו- לא יפני- לא קונה.

הדוגמא שנתת לא מוצלחת כי אין לי ספק שלקיימן אחיזה גבוהה יותר,זה שהרכב שלך כבד זה בעוכריו,איזה רכב לדעתך מי בין השניים יהיה יותר מהיר על מסלול?

במסלול טכני טובעני הקאיימן תיהיה מהירה יותר, במסלול מהיר יותר ופחות טובעני ה-E55 בהחלט עשויה להיות מהירה יותר כי איפה שהיא תאבד זמן בפניות היא תרוויח אותו בכל יישורת הודות לטונות של מומנט.

זה בגלל שהרכב שלך[מצויין ככל שיהיה] הוא כבד ולא בר השוואה לשלדה/מתלים כמו של הקיימן,שייעודו לנהיגה ספורטיבית.

ידידי,

העניין פה אינו הרכב שלי כלל וכלל (למרות שאם תתעקש אעלה לפה סקירה קצרה שכתב על הרכב שלי בחור בשם דן וולס שהתלווה אלי לנהיגה בראשון האחרון וקיבל סיבוב על הרכב, הוא קצת מבין מעצם היותו נהג פורמולה מיקצועי שראה 9 פודיומים ו-2 נצחונות והוא רק בן 22...).

העניין הוא שאתה מתעקש על נקודה מסויימת שאתה אולי טועה בה ועל הדרך רומז שאני אולי מורעל על סובארו כשאני בכלל חולם על פאביה ספורט 16v.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה של GUGY, היא שהוא משוכנע שהאאודי תהייה טובה יותר רק בגלל שהיא אאודי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
ידידי,

העניין פה אינו הרכב שלי כלל וכלל (למרות שאם תתעקש אעלה לפה סקירה קצרה שכתב על הרכב שלי בחור בשם דן וולס שהתלווה אלי לנהיגה בראשון האחרון וקיבל סיבוב על הרכב, הוא קצת מבין מעצם היותו נהג פורמולה מיקצועי שראה 9 פודיומים ו-2 נצחונות והוא רק בן 22...).

העניין הוא שאתה מתעקש על נקודה מסויימת שאתה אולי טועה בה ועל הדרך רומז שאני אולי מורעל על סובארו כשאני בכלל חולם על פאביה ספורט 16v.

עידן,אתה העלת את הדוגמה של הרכב שלך,אני המשכתי כדי לחדד את הנקודה.

תן לי קצת קרדיט אחרי 24 שנים שיש לי רשיון ונהיגה,זה יותר ממה שרוב המגיבים לשרשור הזה חיים..:roflmao:

לB4 יש פרמטרים חזקים כי בסך הכל רכב טוב,התנהגות כביש ואחיזת כביש זה לא הצדדים החזקים שלו,הרכב מאד רך ומתאים לנסיעה יומיומית של בעל משפחה ממוצע ותו לא.

להשוות להתנהגות ואחיזת כביש של רכב כמו ל-מ-ש-ל כמו A4,עם איזה מנוע שתבחר,זה פשוט לא שם.

מעבר לכך,כל שילדה יכולה לעמוד בעומסים שונים לפני שהיא "זזה" או מתגמשת בעומסים,המושג הזה נקרא "מומנט פיתול" וזה משפיע בצורה קריטית על התנהגות הרכב בעומסים גבוהים כמו סיבובים מהירים,נסיעה במהירות גבוהה,וכו,לאודי שלדה מסיבית בהרבה משל הסובארו הרכה וזה רק עוד פרמטר מאד חשוב שבזכותו הרכב של אודי ל-מ-ש-ל יהיה יציב משמעותית מהB4 ויתן תחושת בטחון עדיפה בהרבה.

אני מציע לך לקרוא על זה,בשביל זה יש גוגל,זה רק יוסיף להבנה שלך שזה אובייקטיבי ב100%.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם
הבעיה של GUGY, היא שהוא משוכנע שהאאודי תהייה טובה יותר רק בגלל שהיא אאודי.

ברור שהאודי תהיה טובה יותר בגלל שהיא אודי..

פורסם

בגלל שאתה מסרב להפנים שגם סובארו יודעים לייצר מכוניות מצויינות שלא נחתות בהרבה ממיטב תוצרת אירופה... קבל כמה סרטונים:

[video=youtube;pQw-7pROXs0]

פורסטר נגד קיימן S...

נגד GT3....

[video=youtube;NGF4-e_dnCk]

בקיצור סובארו יודעים לייצר מכוניות מתנהגות

פורסם

ביום ראשון בדיוק אספנו מהסוכנות (אני בארה"ב) את לאגסי החדשה שלנו (גרסה 3.6R לימיטד) ,אני חייב לציין הרכב אכן מרגיש רך אבל מאד יציב ומשרה ביטחון.

מבחינת כוח הוא מרגיש מאד דומה לוולוו הקודמות ,למעט זמינות כוח לינארית יותר ללא פרץ כוח שהיה בוולוו שלי (כמובן בגלל העדר הטורבו בסובארו).

מבחינת מראה אכן אני מודה שזה אינו רכב יפה אך גם אינו מוכער.

אבל כאשר נכנסים פנימה סולחים על הכל.

מושבים מהנוחים שיצא לי לשבת ,מרווח ענק (גם מאחור) .סאונד מרשים מאד מהמערכת ואיכות חומרים בהחלט מעולה.

הרכב כולו עור ועם נגיעות של עץ מדומה.

גם סאן רוף .

חישוקים 17 אינצ בהחלט מספיק (חתך 50) נוח מאד וגם לא מרגיש כמו רכבי ליסניג בארץ.

בקיצור , לא הייתי פוסל ללא ביצוע נסיעת מבחן .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

פנק אותנו בתמונה, מכוערת מכוערת אבל בטח עדיין אוהבת להצטלם. ;)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
ביום ראשון בדיוק אספנו מהסוכנות (אני בארה"ב) את לאגסי החדשה שלנו (גרסה 3.6R לימיטד) ,אני חייב לציין הרכב אכן מרגיש רך אבל מאד יציב ומשרה ביטחון.

מבחינת כוח הוא מרגיש מאד דומה לוולוו הקודמות ,למעט זמינות כוח לינארית יותר ללא פרץ כוח שהיה בוולוו שלי (כמובן בגלל העדר הטורבו בסובארו).

מבחינת מראה אכן אני מודה שזה אינו רכב יפה אך גם אינו מוכער.

אבל כאשר נכנסים פנימה סולחים על הכל.

מושבים מהנוחים שיצא לי לשבת ,מרווח ענק (גם מאחור) .סאונד מרשים מאד מהמערכת ואיכות חומרים בהחלט מעולה.

הרכב כולו עור ועם נגיעות של עץ מדומה.

גם סאן רוף .

חישוקים 17 אינצ בהחלט מספיק (חתך 50) נוח מאד וגם לא מרגיש כמו רכבי ליסניג בארץ.

בקיצור , לא הייתי פוסל ללא ביצוע נסיעת מבחן .

עזוב את הסובארו,הS60 נראית פשוט מעולה,יש לי הרגשה שאתה עוד תחזור..לוולבו,אולי V6.

בכל מקרה תתחדש ותהנה מהסובארו.

• תוכן חדש...