Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בגלל שאתה מסרב להפנים שגם סובארו יודעים לייצר מכוניות מצויינות שלא נחתות בהרבה ממיטב תוצרת אירופה... קבל כמה סרטונים:

[video=youtube;pQw-7pROXs0]

פורסטר נגד קיימן S...

נגד GT3....

[video=youtube;NGF4-e_dnCk]

בקיצור סובארו יודעים לייצר מכוניות מתנהגות

אחרי שיפורים ב70000$ אתה תהפוך גם קיה ריו למפלצת טוחנת אספלט..

מה שרואים בוידאוים שכל כך טרחת לחפש..זה כבר מזמן לא סובארו,זה כמו להגיד ש208 ראלי זה כמו 208 1.6 אוטומט,זאת אשליה.

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חיפשתי S60 ולא מצאתי אני חשבתי על T6 כמובן .... אין במחיר סביר.

אני לא רוצה לגלוש מנושא הדיון.

מצרף כמה תמונות של הרכב שלי.

0211141734.jpg0211141734a.jpg0211141735.jpg

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
עידן,אתה העלת את הדוגמה של הרכב שלך,אני המשכתי כדי לחדד את הנקודה.

תן לי קצת קרדיט אחרי 24 שנים שיש לי רשיון ונהיגה,זה יותר ממה שרוב המגיבים לשרשור הזה חיים..:roflmao:

לB4 יש פרמטרים חזקים כי בסך הכל רכב טוב,התנהגות כביש ואחיזת כביש זה לא הצדדים החזקים שלו,הרכב מאד רך ומתאים לנסיעה יומיומית של בעל משפחה ממוצע ותו לא.

חוץ מהתחושות הסובייקטיביות שלך אתה יכול לתת לינקים של מבחני דרכים מסודרים שקטלו את האחיזה שלה ויתמכו בטענות שלך?

אתה חושב שהאאודי A4 בגרסאת 2 ליטר קוואטרו הינה בעלת התנהגות ספורטיבית או אחיזה יוצאת דופן לרכב בסגמנט עם AWD? (רמז, היא לא).

להשוות להתנהגות ואחיזת כביש של רכב כמו ל-מ-ש-ל כמו A4,עם איזה מנוע שתבחר,זה פשוט לא שם.

למה זה לא שם? מה הופך את אותה אאודי לרכב כל כך נעלה שאתה קוטל את הסובארו בלי להתבלבל?

מעבר לכך,כל שילדה יכולה לעמוד בעומסים שונים לפני שהיא "זזה" או מתגמשת בעומסים,המושג הזה נקרא "מומנט פיתול" וזה משפיע בצורה קריטית על התנהגות הרכב בעומסים גבוהים כמו סיבובים מהירים,נסיעה במהירות גבוהה,וכו,לאודי שלדה מסיבית בהרבה משל הסובארו הרכה וזה רק עוד פרמטר מאד חשוב שבזכותו הרכב של אודי ל-מ-ש-ל יהיה יציב משמעותית מהB4 ויתן תחושת בטחון עדיפה בהרבה.

חלק מהרכבים הכי מהנים לנהיגה היו ידועים בשלדה עם נטייה לגמישות, למשל שלל גרסאות ה-106 של פז׳ו, כנ״ל גרסאות 306.

מכונות נהיגה משובחות עם שלדה גמישה יחסית. נו אז?

אני מסכים איתך שבשיוט בכביש מהיר אאודי או כל רכב גרמני אחר (מסייג את פולקסוואגן) ירגישו מוצקות יותר, זה לא רק פונקציה של שילדה אלא יותר פונקציה של תכנון רכב, בידוד וכדומה שהעניקו לגרמניות את התדמית (המוצדקת) של רכבים שמרגישים יותר מוצקים.

זה עדיין לא אומר שאותה אאודי תתנהג טוב יותר מאותה סובארו.

אני אתקדם איתך עוד צעד, נניח שאותה אאודי אכן בעלת התנהגות טובה יותר, שים 2 נהגים עם יכולות נהיגה דומות מאחורי ההגה של אותה אאודי ואותה סובארו ושלח אותם לסשן נהיגה ספורטיבית בכביש הנהיגה החביב עלייך- אתה חושב שתראה הבדל?

אני בטוח שלא כי בכביש, בהנחה ואתה שומר על הנתיב שלך ולא זולג לנתיבים מקבילים, אתה לא באמת יכול לנצל את מלוא יכולות הפלטפורמה וברכבים עם נתונים כל כך דומים לא תיהיה באמת עליונות מסויימת לאחד מהם.

לפני שבועיים הייתי בנהיגת בוקר שהיתה אגרסיבית במיוחד, אני נסעתי חמישי בשיירה שהובלה על ידי 911GT3, 911GT2 ו-2 סקודריות שיושבות על אפי, הכביש מאוד טכני, הקצב גבוה והפתעה- אני יושב להם על הזנב עם הרכב המגודל שלי בלי להרפות, הסיבה פשוטה- אמנם הקצב גבוה אבל עדיין אנחנו שומרים על בטיחות ולא זולגים לנתיב נגדי (90% מהפניות עיוורות) כך שבתכל׳ס אף אחד מאיתנו לא ניצל אפילו 50% מיכולות הפלטפורמות השונות.

ברור שהסקודריות הרגישו מוצקות ומתנהגות יותר בעיקולים הרבים, ברור שה-911 ישבו טוב יותר על הכביש, ברור שהרכב שלי היה רך יותר\מתנהג פחות\עם זוויות גלגול גדולות יותר, זה עדיין לא מנע ממני לשבת להם על התחת בעיקולים ולהרגיש שיכולתי לנסוע מהר יותר בישורות אם הם לא היו מפריעים לי.

אני מציע לך לקרוא על זה,בשביל זה יש גוגל,זה רק יוסיף להבנה שלך שזה אובייקטיבי ב100%.

ידידי, אתה מצד אחד שולח אנשים לקרוא, מתרברב בוותק הנהיגה שלך לעומת כל הילדים פה שצעירים מוותק הנהיגה שלך ובו זמנית משחרר משפטים שמתאימים ל-fan boy.

כדי להבין מכוניות, התנהגות, אחיזה לא מספיק רק לקרוא נתונים טכניים, הם לא מגלים את כל התמונה, חייבים לנהוג, לא סתם לנהוג- לנהוג כדי לנצל את יכולות הפלטפורמה, רק אז מבינים על מה מדברים אז ברשותך אני לא אשלח אותך לגוגל, אני אשלח אותך לנהוג ידידי.

חכמי קארזפורום אמרו וצדקו- נהיגה לומדים בכביש, לא באינטרנט.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

GUGY,

הייתי צריך לצפות זאת מראש. פורסטר STI זה רכב שסובארו הוציאו כחלק מהדגמים שלהם, בדיוק כמו אימפרזה STI. אומנם אני לא מכיר את הסרטונים האלו ספציפית אבל אתה מוזמן להמשיך ולחפש ולראות שאלו לא הסרטונים היחידים ברשת שבהם רכבי סובארו לא רחוקים מרכבים חזקים ויקרים בהרבה. שים לב גם מתי הפושות מתרחקות מסובארו- בקו ישר. בדיוק איפה שיש להן יתרון גדול. אבל ברגע שמגיעות הפניות, אין להן הרבה סיכוי.

אתה רוצה שאחפש לך את הסרטון מטופ גיר שבו מיצובישי איבו ניצחה למבורגיני במסלול?

אאודי זה אחלה רכב, שלא תבין לא נכון! האאודי איכותית יותר מבפנים ללא ספק, המנועים שלהן הן פנינות אמיתיות (גם אם חלקם זה לא שיא האמינות) ואחד החלומות שלי זה בכלל אאודי RS6. אבל אני לא משלה את עצמי ואני יודע שבסובארו יודעים טוב מאוד מה עושים בכיול הרכבים שלהם. ונראה לי שסובארו הצליחו, אתה הדוגמא המושלמת לכך.

אתה בטוח שהסובארו (כל סובארו) זה סתם רכב רך ומשעמם, אבל בכל כביש מפותל סובארו לא תיפול בהרבה מרכבים יקרים בהרבה (ונוציא לרגע גרסאות זולות מאוד או יחודיות לישראל כמו אימפרזה 1.5/1.6 ליטר אוטומט הנעה קידמית) וזה הריי כל הרעיון.

פורסם (נערך)
ידידי, אתה מצד אחד שולח אנשים לקרוא, מתרברב בוותק הנהיגה שלך לעומת כל הילדים פה שצעירים מוותק הנהיגה שלך ובו זמנית משחרר משפטים שמתאימים ל-fan boy.

כדי להבין מכוניות, התנהגות, אחיזה לא מספיק רק לקרוא נתונים טכניים, הם לא מגלים את כל התמונה, חייבים לנהוג, לא סתם לנהוג- לנהוג כדי לנצל את יכולות הפלטפורמה, רק אז מבינים על מה מדברים אז ברשותך אני לא אשלח אותך לגוגל, אני אשלח אותך לנהוג ידידי.

חכמי קארזפורום אמרו וצדקו- נהיגה לומדים בכביש, לא באינטרנט.

פה כבר אתה עושה ספקולציות כי אתה לא מכיר אותי ולא יודע מהו נסיוני בנהיגה ובתחום הרכב,ככה שההשערות שלך לגבי זה ממש לא רציני ומאיר אותך דווקא באור לא כל כך רציני,מעבר לזה שקריאה בשמות,את זה עברנו בגיל 9.

מעבר לכך אני בפורום רכב רק בשביל נושא הרכב,כל הנושא האישי הוא נמוך ולא לעניין בפורום רכב,יש פה כמה בפורום שלא יודעים איך לאכול ביקורת עניינית,במיוחד על הרכב שבבעלותם,ובגלל גילם הצעיר או האופי ה"מיוחד" שלהם לא יודעים להתמודד עם ביקורת ודעה מנוגדת לדעתם,שיהיה.

לדעתי זה מקלקל לרוב החברים בפורום הזה,כי הם פה לדבר על רכבים ולא לשמוע יבבות של אנשים כאלה.

ידידי,אתה מדבר איתי על נסיון בנהיגה ותחום הרכב וצוחק שאני מזכיר מושג טכני וכל כך חשוב כמו "עמידות השלדה למומנט פיתול',או על חשיבות קשיחות השלדה,שם כבר היית על הרצפה,כי אתה באמת חושב שאני ממציא.

פה כבר נפל לי האסימון,והבנתי דבר או שניים.

אני מאחל לך רק טוב ומציע לך,בפורום רכב להישאר בתחום הרכב,פורומים בנושאים אישיים לא חסר.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם

לא ברור לי ממה נעלבת ומה בדיוק היה אישי במה שכתבתי, נו שוויין.

זה שאתה זורק מושגים מקצועיים זה בסדר גמור אבל קבל את התנצלותי מכך שזה פחות מרשים אותי בהקשר של הדיון כי הרי זרקת שם של נתון טכני וכבר הזמנתי אותך להציג את הנתון הרלוונטי לשלדת ה-A4 וכנ״ל לזו של הלגאסי כדי שהשימוש במושג ״מומנט פיתול״ יהיה רלוונטי.

אני מניח שקל יותר ״להעלב ולסיים את הדיון״ מאשר להציג את המספרים הרלוונטיים שיתמכו בנתון הטכני שהצגת.

הכל טוב חבר.

פורסם

GUGY אתה שזה שטענתה כי האאודי קשיחה יותר אבל לא נתן שום פרט עובדתי אחד! לא הבאת שום מקור שמוכיח את מה שאתה אומר, לא נתת שום מקור שמערכת ההנעה של הסובארו נחותה מזו של האאודי!

כל הניסיון שלך הוא על סמך נסיעה בסובארו B4 2.0 ליטר ואותו אתה משווה לאאודי A4 3.2.

פורסם (נערך)

אין צורך אמיתי להיסחף כאן. את הוותק שלך בנהיגה אתה הבאת כהוכחה לרצינותה ובסיסה המוצק של דעתך, כל תגובה לאותה תזה של וותק או גיל כאסמכתא היא לכן רלבנטית ובמקום. לגוף הענין אין שום רע באודי, אבל לא מדובר באיזו חיית נהיגה יוצאת דופן, גם לא יחסית לסובארו, ודאי לא כשמדובר בדגמים הזולים יותר של היצרן, אותם אני מכיר בחלקם. העיצוב משובח שם גם בפנים גם בחוץ, אלא שלפחות לנסיון הפרטי שלי עם כל מיני אודי כאלו, מה שמאפיין יותר מכל את המותג ( ואני מדבר לצערי רק על מכוניות שכורות עם מנוע דיזל כמו a3 a4 ופעמיים q5 ), היא האכזבה ממה שתמיד מתגלה כמו פולקסוואגן מחופשת היטב. ולא שזה רע במיוחד, אבל די סתמי זה כן. סובארו אגב עושה את ההפך, אני מעריך שלא במכוון אבל זה רעיון לא רע כלל לעצב מכונית באופן רע במיוחד, מה שיהפוך את האופן בו היא ננהגת מתנהגת ומרגישה להפתעה נעימה ובלתי פוסקת. ואגב סובארו, זו נמכרת יפה מאוד בארצות הברית, אפילו מאוד מאוד, ואם זה אומר משהו, אולי אתה תדע.

מתוך רשלנות לא צוטט, כמובן שהתגובה היא לגוגי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

GUGY,

אתה מצהיר ומצהיר ומצהיר, אבל לא מגבה אף מילה שלך בהוכחות.

השאלה "איזה מכונית יותר טובה" היא שאלה רדודה.

סובארו ואאודי פונים לשני עולמות שונים של לקוחות. אלו חברות בקנה מידה שונה, עם "אני-מאמין" שונה, עם תפיסת עולם שונה.

אם נתמקד בהיבט הדינמי בלבד (ונשים בצד עניינים של אבזור, עיצוב, איכות הרכבה וכו'), בוודאי כבר קראת מבחנים וראית סרטונים שהוכיחו לך, שבסובארו יודעים לעשות לפחות דבר כראוי - לייצר מכוניות שתענוג לנהוג בהן.

לא רק כי הם נוסעות ממש טוב בהיבט הדינמי, אלא בעיקר כי הן מביכות מכוניות שעולות פי 2 ו 4 ו 6.

אני משוכנע שתופתע לגלות שבגרמניה גופה - המגרש הביתי של אאודי - הA4 אוונט קואטרו עם מנוע 2.0TFSI, מתומחרת יורו ליורו מול הלגאסי סטיישן 2.5 (42,500 יורו).

לא די בכך שהתמחור מקביל, הלגאסי מצוידת במנוע חלש משמעותית (173 כ"ס מול 225 כ"ס באודי), מאובזרת הרבה פחות, הוצגה הרבה לפני האודי, והיא כבר למעשה דגם ישן שמחליפו הוצג זה מכבר. למרות כל זה, עדיין הסובארו מתומחרת מול האודי ראש בראש.

כנראה שהגרמני לא מסנוור מהסמל של אודי בצורה אוטומטית.

אני מציע לך גם לא להסתנוור כל כך בקלות.

מקורות:

http://www.audi.de/content/dam/nemo/models/misc/pdf/my-2014/preislisten/Preisliste%20A4%20online_06.02.2014.pdf

http://www.subaru.de/fileadmin/downloads/modelle/legacy/PreiseDaten/legacy-preise-technische_daten-ausstattung.pdf

פורסם
לא ברור לי ממה נעלבת ומה בדיוק היה אישי במה שכתבתי, נו שוויין.

זה שאתה זורק מושגים מקצועיים זה בסדר גמור אבל קבל את התנצלותי מכך שזה פחות מרשים אותי בהקשר של הדיון כי הרי זרקת שם של נתון טכני וכבר הזמנתי אותך להציג את הנתון הרלוונטי לשלדת ה-A4 וכנ״ל לזו של הלגאסי כדי שהשימוש במושג ״מומנט פיתול״ יהיה רלוונטי.

אני מניח שקל יותר ״להעלב ולסיים את הדיון״ מאשר להציג את המספרים הרלוונטיים שיתמכו בנתון הטכני שהצגת.

הכל טוב חבר.

עידן יקירי,אני מנסה להסיט את הדיון לנושא הרכבים ואפילו אחרי אתה מדבר על הרגשות שלי ועל זה שאני צריך להציג הוכחות..

בחייאת,אני בפורום בשביל לדבר רק על רכבים,כמה פעמים צריך לרשום את זה?!!.

אתה לא היחידי פה שדורש הוכחות,איזה הוכחות?אני לא שוטר,אתה לא סנגור,ובטח שהפורום זה לא בית משפט!.

הבקשה המצחיקה הזאת להוכחות מזכירה לי סדרות של בית משפט בטלויזיה..אנשים,זה פורום רכב,לא בית משפט,ולא פורום רגשות!.

25 שנים על הכביש עם הרבה הרבה פזמ זה מספיק בשבילי להחליט מה א ומה ב,אם לא מוצא חן בעיני מישהו,באמת על הכיפאק,אבל שיסתור אותי בכל הקשור לרכב,ולא סתם יתקוף אישית,זה פשוט משעמם ומאוס,ולא ענייני בפורום רכב.

מעבר לכך יש כמה שאפילו לא טרחו לקרוא את התגובות שלי עד הסוף וישר קופצים,בגלל זה גם הם לא יקבלו תגובה.

באמת לסיכום,אני רשמתי באחת התגובות שלי שדווקא הB4 לדעתי רכב טוב[ויש רכבים אחרים שאני ישר אומר שהם פח],אבל בכל מה שקשור לאחיזה והתנהגות כביש הוא לא בר תחרות ל-מ-ש-ל לאודי A4,ולא משנה איזה מנוע,איזה צבע,ואם יש לו סאן רוף,אני עומד מאחורי שרשמתי,כל B4 שתתמודד בפרמטרים של התנהגות ואחיזה תיפול חזק מול רכב כ-מ-ו A4.

פורסם

GUGY,

עם כל הכבוד להררי נסיונך העשיר ולפזמך האינסופי, אתה פשוט מאוד

טועה.

נ.ב:

אדם שמצהיר הצהרות נדרש להוכיח עובדתית את הדברים שהוא קובע. בין אם הוא קיבל את הרשיון אתמול, שלשום, או לפני 47 שנה וחודשיים.

פזמך, אינו ערובה לנכונות דבריך.

פורסם

GUGY,

כשאתה יוצא בהצהרות חד משמעיות וכלכך בנחרצות עלייך גם לעמוד מאחוריי מה שאתה אומר עם עובדות ולא דעות. וזה לא משנה שהנסיון שלך הוא יותר מהגיל שלי. בגלל זה אנחנו כותבים בפורום רכב מקצועי!

אם אתה לא יכול להעמיד הוכחות לטיעונים השונים שלך אז חדל קשקשת. הוכחות יכולות להיות גם סרטון של B4 שמובסת בקלות ע"י A4 (או רכב דומה). אני אישית לא מצאתי אחד כזה ובכל מבחן שראיתי מאוד משבחים את ההנעה הכפולה של סובארו (וכמעט תמיד קוטלים את העיצוב המכוער של כל היצרן הזה. אבל היי- לפחות הם עקביים:

[video=youtube;zLPp-NFInXw]

פורסם

GUGY,

אתה אתה צודק, זה פורום רכב וכחלק מדיון שמנסה להיות אינפורמטיבי מקובל שכאשר זורקים באויר מושג מקצועי בהקשר לזה שהוא מעניק יתרון לרכב אחד על פני אחר מצרפים לאותו מושג מקצועי את הערכים שלו ב-2 הרכבים כהוכחה\חיזוק לטיעון.

אנחנו לא בית משפט ואני איני שופט, זו רק דרך לנהל דיון שהוא באמת מעשיר.

אף אחד פה כולל אני לא מתעסק או התעסק בך אישית או ברגשותייך אלא בתת דיון אודות האחיזה ב-B4 אל מול זו שב-A4.

אני ואחרים טוענים שבהנתן זה ששני הרכבים מצויידים במערכות הנעה בעלות מאפיינים דומים יחסית לא יהיו פערי אחיזה משמעותיים אם בכלל בין 2 המכוניות.

אתה מנגד טוען שכן יש יתרון גדול באחיזה לטובת הגרמניה שחלק ממנו (או כולו) נובע מנתון ״מומנט פיתול השלדה״ העדיף של האאודי.

אני מכיר את המונח היטב, יודע שהנתון גם לא בהכרח מעיד כל כמה הרכב יהיה מהנה או באמת אוחז ואף נתתי דוגמאות לרכבים עם שלדה גמישה יחסית ושנחשבו בזמנם למכונות נהיגה משובחות (מה בזמנם? גם כיום).

הצעתי שאם ציינת מושג טכני (ואף לגלגת שאחרים לא מכירים אותו) שמן הראוי שתציג את הנתונים התומכים שאכן יעידו שלגרמניה יש נתון ״טוב יותר״ על פני היפנית בהקשר למומנט הפיתול.

לגלגת וזלזלת בכל מי שצעיר ממך ושבכלל יש לך וותק נהיגה גדול יותר מגילם של חלק ממשתתפי השרשור, גם על זה אף אחד לא תקף אותך אישית אבל ציינו ובצדק שוותק נהיגה לא מעיד על ידע.

אבא שלי שיהיה בריא בעל וותק נהיגה של מעל 45 שנה, הוא לא מתבייש לבוא ולהתייעץ איתי בנוגע לענייני רכב ונהיגה, לא בגלל שאני מומחה כי אני לא, אבל יש לי בזה ידע רב יותר מזה שיש לו, וזה בסדר גמור, אני שייך לדור האינטרנט, בתקופתו בקושי היה רדיו ומי בכלל חשב אז על קורסי נהיגה מתקדמים לנהיגה נכונה ו\או ספורטיבית.

יחד עם זאת, אף אחד לא אמר שהוא מבין יותר ממך, נהפוכו, כולם הבליגו על הזלזול שלך.

בזאת מבחינתי הסתיים הדיון בנוגע האחיזה פשוט כי קשה לקיים דיון ענייני עם מישהו שכל הטיעון שלו זה ״היא יותר טובה״.

סבבה,האאודי יותר טוב.

רבותיי, הפאביה מתה, long live the new king, אאודי A4.

פורסם

אני לא מבין מילה ביפנית, ולא יודעמה הולך במבחן הזה. אם אני מבין נכון, אז הR8 ניצחה.

אבל עצם זה שמישהו החליט שזה רציני להשוות שתי מכוניות על כמו הR8 וניסאן GTR ללגאסי משפחתית, אומר דרשני:

כנ"ל פה. גם במבחן הזה הלוטוס ניצחה. אבל האימפרזה, סיימה שניה מיד אחריה, והרבה לפני אחרות עם סמלים נוצצים מגרמניה:

וזה פה סתם כי זה הצחיק אותי, למרות חוסר הרלוונטיות. דקה 4:27 משעשעת במיוחד, למרות שכל הסרטון הוא מכונת הרג-זמן איכותית:

• תוכן חדש...