Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אתה צודק בנוגע לרווח. כולם מייצרים במטרה להרוויח.

כל שאר הדברים שרשמת נראים כמו נאום של מעריץ. אתה מכיר את לקוחות סובארו בחו"ל שאתה כל כך נחרץ ? ערכת שם סקר ?

כל המינוחים הטכניים שרשמת קיימים גם אצל יצרנים אחרים בשמות שיווקיים שונים.

גידול במכירות ביחס למה ? לתקופה הסמוכה לצונאמי ? לדגמים הקודמים שהוחלפו בחדשים או לכאלה שלא היו קודם (BRZ לדוגמה) שיכולים להביא לגידול במכירות.

נשוב לארץ, לסובארו יש תדמית ומוניטין מסוימים בארץ. לקוחות רוכשים מכונית בינונית ונחותה כמו ה-B3 בגלל המוניטין הזה. אתה מציע להביא גרסאות יקרות יותר המכונית עבור קהל היעד שלהם ולצפות שהם ירכשו אותה ?

אוקיי, צודק. אנסה לגבות את הדברים בנתונים:

מכירות סובארו לאורך השנים מתחילת הדרך:

181c438d0a0d028a019b01245fa4bc1f.jpg

מכירות סובארו ב10 השנים האחרונות:

Subaru-USA-annual-sales-chart.jpg

הכל מדובר על מכירות בארה"ב.

מספר מקורות מעניינים לקריאה:

http://www.businessweek.com/magazine/content/10_22/b4180018655478.htm

http://teamsubaru.wikispaces.com/Marketing+Strategy

http://usatoday30.usatoday.com/money/autos/2010-03-12-subaru12_ST_N.htm?csp=34

http://www.autonews.com/article/20130902/RETAIL/309029962/subarus-growth-formula:-keep-tight-focus-on-u.s.;-price-em-smart;

שים לב לציטוט המעניין הבא, שמדבר הן על תפקיד המהנדס בסובארו (ונותן אולי הסבר לעיצוב של הלגאסי החדשה), לתפיסת הלקוח ולשינוי שחל אצל היצרן בשנים האחרונות:

"The engineers are in charge at Subaru. It is function first and form later. If you look at the Forester, it has the best visibility because they put glass everywhere. They are not concerned about a swoopy rear window."

Subaru is most frequently compared to Volkswagen, Volvo, and especially to defunct Saab because of its buyer base. "Both buyers are perceived as being upscale and above the mainstream and a little bit iconoclastic," said Tom Libby, head of North American forecasting for R.L. Polk and Co.

The formula has turned Subaru from a minor niche player into a steadily rising, recession-defying brand. This year the brand is No. 12 in U.S. sales through July, up from No. 22 in 2006. It has passed Ram, Chrysler, Mazda and Buick -- and it's a scant 1,980 units behind Volkswagen.

נ.ב:

ראיתי עכשיו את הטבלה שפירסמת.

קודם כל, אני מופתע לטובה. הייתי משוכנע שהXV והפורסטר מוכרים הרבה פחות. תראה איזה קפיצה עשה הפורסטר במכירות מ2012 ל2013.

זה גם מוכיח שבישראל סובארו מוכרת הרבה יותר מגודלה האמיתי. לדעתי, באירופה מכירות הXV לא מדגדגות את מכירות הקוגה או ה3008.

עריכה אחרונה על ידי GoRide
  • תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

אה, ובסוף לא נתתי לך תשובה לשאלה.

אני מתייחס בתשובתי רק לישראל:

קהל היעד היום הוא לא קהל היעד הטבעי של סובארו. אנשים קונים בישראל סובארו כי הם חושבים שזה אוטו אמין (מעולם לא הוכח שסובארו אמינה יותר ממיצובישי למשל), כי הם קיבלו הנחה (יפנאוטו דגלה במדיניות הנחות מפליגות ב"חבר", ב"הוט" ובכל קרן שוטרים או מורים אפשרית), כי יש להם 5 שנות אחריות, או כי מציעים להם מבצע מפתה כמו זה שיש עכשיו.

סובארו מוכרת היום גם לא מעט לליסינג, תוך שהיא מנצלת או היעדר מלאי של המתחרים או שערי מטבע שמאפשרים לה לתת הנחה.

זה לא המצב הטבעי והרצוי.

לכן התשובה לשאלתך היא - כן.

סובארו צריכה להפסיק את ייבוא האימפרזה הנעה קדמית, להביא אימפרזה 2.0 הנעה כפולה כגרסת בסיס, עם אבזור סביר +.

לגאסי עם מנועי 2.0 ליטר דיזל, או 2.5 בנזין, בגרסאות ידניות ורציפות, עם אבזור עשיר.

פורסטרים, כולל הדיזל, כולל ידני, כולל אבזור.

על BRZ, WRX וSTI אני כלל לא מדבר. אלו ממילא ימכרו בכמויות מזעריות בכל גרסה שרק יגיעו. אבל נדרשת WRX בגרסת אבזור בסיסית ותמחור הוגן.

מחירי המכוניות חייבים לעלות, לפחות 10% מעל המתחרות הכאילו-ישירות.

כל זה יביא להקטנה משמעותית מאוד במסירות, ויביא את סובארו בישראל לנתח שוק אמיתי, ולא מנופח כמו היום.

הרווח יגיע מזה שסמלת תרויח יותר על כל אוטו שהיא מוכרת. כמובן שמכירות ברווח 0 לליסינג חייבות להיפסק.

העלאת מחיר לא באה לבד. היא חייבת להיות מגובת בתפיסת שירות חדשה, כמקובל במותג. לא עוד מוסכים המעניקים שירות טוב אבל רגיל. אלא חווית שירות ומיתוג כוללת שעוברת באולמות התצוגה (המיושנים מאוד כיום) דרך מרכזי השירות.

יפנאוטו, בשל קשיים פיננסיים שאינם קשורים בסובארו, לא הייתה מסוגלת לעשות את זה.

כולי תקווה שסמלת ישכילו להשקיע בסובארו את המשאבים הדרושים ע"מ להביא אותה למקום זהה כמו בחו"ל.

אני לא כלכלן, אבל אלה הצעדים שלדעתי האישית סמלת צריכה לנקוט. אחרת, מותג סובארו יימחק (אם לא כבר נמחק). אם לא פיזית אז תודעתית.

פורסם
אני מסכים עם רוב מה שנאמר, אך לא לשכוח כמה עובדות :

1- רכבי סובארו מאוד איכותיים בבנייתם, הם מחזיקים מעמד יפה עם השנים. נכון שהם מפגרים טיפה בטכנולוגיה, אך דגמי החברה עדיין אמינים ולא עדינים כמו מרבית הרכבים בשנים האחרונות..

2- סובארו נחלשו בתקופה האחרונה משום שלא היה מה למכור - האמפריזה הקודמת B3 לא יובאה מאז 2011, וגם שנמכרה היא לא היתה תחרותית עקב מנוע 1.5 כושל בהחלט.

3- יפנאוטו היתה בקשיים בחמש שנים האחרונות, והתעסקה במאבקי כוח מול בעלי האג"ח ופחות במכירת רכבים..

4- סובארו לא מוכרת לשוק המוסדי, היבואן לא מוכן להוזיל רכבים בשביל למכור אותם בזול לליסינג.

5-הצונאמי..

6- למי שטוען שהציבור לא מוכן לשלם עבור סובארו יקרה.. כיום זמני האספקה של הפורסטר וה XV מגיע ל 3 חודשים..

האמפריזה נמכרת היום בשיטה די מעניינית למי שלא טוחן הרבה ק"מ בשנה, ומציעה חבילה טובה אך לא מצטיינת. מצד אחד היא לא הכי יפה, מצד שני נמאס לי מכל עדר היונדאי / קיה / מאזדה שנפוצים כמו גריענים - ולא מציעים משהו באמת ייחודי..

אני אתעכב רק על סעיף 4, סובארו מוכרות בישראל לליסינג, ואפילו דיי הרבה. עד עכשיו יצא לי לראות אימפרזה פרטית אחת ולפחות 10 רכבים של חברות ליסינג והשכרה, רובם של אלדן עם מדבקות גדולות של השכרה.

בנוגע לשאר, אני לא בטוח שהם צריכים להפסיק ולמכור את דגן הלחם והחמאה שלהם האימפרזה 1.5 הנעה קדמית. מה רע בדגם בסיס?

העניין הוא שהרכב עצמו צריך להציע איזשהי נקודת חוזק בדגם הבסיסי כמו אבזור למשל כדי לקרוץ ללקוחות או לחלופין לייבא דגם 2 ליטר באבזור בסיסי ותמחור אטרקטיבי כדי להשתמש בנקודות החוזק של הרכב אבל לשמור על מחיר תחרותי.

פורסם

אני יגיד לך למה- אם אתה רוצה לבנות מותג אז כדאי להציע מרכולת איכותית. וזה לא משהו שניתן להגיד על אימפרזה 1.5 ליטר הנעה קדמית (כי הרכב הזה לא עדיף על פני כל המתחרות החדשות).

מסכים עם גו-רייד באופן כללי. מקווה שסמל"ת תתפוס את מושכות סובארו היטב ותדע לנווט את היצרן הזה בארץ לדרך חדשה, ומצליחה יותר.

פורסם (נערך)
לא הבנתי אותך. כל יצרן (ויבואן) רוצה למכור כמה שיותר אני מניח שעד כאן אנו מסכימים.

אם הבנתי נכון אז לשיטתך, על היבואן ליישר קו עם שווקים זרים ולהביא גרסאות יקרות בלבד כדי למצב את הרכב כפרימיום / מיוחד הפונה מראש לפלח שוק קטן.

ואילו לשיטתי ההצלחה לא מגיעה בגלל בעיות מיצוב אלא במכוניות פושרות ולא מושכות. זה מתחיל בעיצוב החיצוני הסתמי והאפרורי, ממשיך בתא נוסעים פלסטי ועגום, וגם בתכונות הדינמיות אין שום דבר מיוחד.

לדעתי אם סובארו יציגו רכבים עם עיצוב מושך, תא נוסעים מפואר ויכולת דינמית משובחת - אז שיתמחרו כפרימיום ויימצבו עצמם כמובילים.

עד עתה שום מחיר ושום סלוגן לא ישכנע אך אחד לשלם יותר עבור מוצר לא מושך ושאין לו יתרון על אף מוצר אחר.

סלח לי אבל פה אני לא מסכים איתך. אם להוציא את האימפרזה מהנושא אני אתמקד בB4. במשפחה שלנו עברו 2 כאלו (מודל 2007 אחרי המתיחת פנים ומודל 2010 הנוכחי ).

בזמנו כאשר קנינו את החדשה אלו היו היתרונות שגרמו לנו לבחור בה:

1. פלסטיק מעולה ונעים למגע, עור בדלתות , קונסולה איכותית, סלון בז' יפה מאוד והרגשה כללית הרבה יותר מפוארת מאשר האחיות היפניות שלה (6, אקורד וכו').

2. מנוע מעולה (2.5) שנותן לך דיי ויותר כוח יחסית לגודל הרכב , תיבת הילוכים מצויינת (סתם לדוגמא כביש החוף , 120 קמ"ש מד הסל"ד מגרד את ה1800 מלמטה-דממה ושקט מופתי בתא הנוסעעים).

3. צריכת דלק יפה מאוד יחסית לגודל -1:10 בממוצע.

4. מרווח- בין המרווחות בקטגוריה לנוסעים מקדימה ומאחור.

5. מערכת הנעה AWD שלמרות שיש פה הטוענים שלא מורגשת ביום יום, אני טוען שהיא מורגשת מעולה במיוחד כאשר אתה נכנס לסיבוב ובמקום לשחרר את הרגל מהגז לוחץ טיפה ומרגיש שהרכב פשוט מציית לכביש ויושב כמו מגנט.

6. נוחות נסיעה- למי שלא נסע יכול לקרוא כתבות של מגזין אוטו שבזמנו בחנו אותה ואמרו שהיא נוחה יותר גם מחברותיה הגרמניות (הפאסאט והסופרב).

מצד שני כן, העיצוב בינוני (למרות שבשביל קהל היעד שלה הוא מעולה- מכובד, גדול וסולידי).

וכן אין לה לדים בפנסים , אין לה כל מיני גימיקים קטנים שהיום יש לכל המתחרות אבל ביננו למי איכפת? בסופו של יום אתה מקבל מכונית שמרגישה הרבה יותר ממה שהיא באמת (ביחס למחיר) ואתה נהנה ממנה בכל מצב.

עריכה אחרונה על ידי BIG PAPA

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

בנוגע לשאר, אני לא בטוח שהם צריכים להפסיק ולמכור את דגן הלחם והחמאה שלהם האימפרזה 1.5 הנעה קדמית. מה רע בדגם בסיס?

הבעיה שזה אינו דגם בסיס. זה דגם מומצא. זהו דגם שהיצרן תפר במיוחד ליבואן בישראל ע"מ שתהיה לו מכונית בתמחור תחרותי בסגמנט.

המכונית הזו אינה מביאה דבר מערכי המותג של סובארו ללקוח.

זו גם הסיבה שאין לה שום יתרון על פני המתחרות.

המכונית הזו גורמת נזק אדיר למותג, כי עבור הלקוח ההדיוט זו סובארו. וזאת ממש לא סובארו.

פורסם
הבעיה שזה אינו דגם בסיס. זה דגם מומצא. זהו דגם שהיצרן תפר במיוחד ליבואן בישראל ע"מ שתהיה לו מכונית בתמחור תחרותי בסגמנט.

אם אתה מדבר על האימפרזה ה"חדשה" אז אתה טועה.

יש את הדגם הזה (אני לא יודע אם בדיוק או טיפה שונה כי האתר ביפנית) ביפן, הוא הדגם הכי זול של האימפרזה והמחיר שלו מתורגם למשהו כמו 55 אלף ש"ח.

אבל אני לא יודע איזה איבזור יש לו כי הכול ביפנית וגוגל טראנסלייט לא מוכן לתרגם הכול.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

לא מכיר גרסה כזו.

עיון באתר סובארו היפני, מראה שכל גרסאות האימפרזה שם הם כפולות הנעה:

untitled.JPG

אבל זה לא באמת חשוב. מספיק לעיין ברשימת האבזור (בעיקר הבטיחותי-טכנולוגי) כדי להבין את ההבדל בין האימפרזה ליסינג של ישראל לאימפרזה שנמכרת ביפן.

ייתכן שביפן נמכרות גרסאות הנעה קדמית. זה אפילו הגיוני. אבל יש לזכור שמיצוב סובארו ביפן שונה בתכלית ממה שקורה בארה"ב והאירופה (אליה אנו שייכים). ביפן סובארו חזקה מאוד בסגמנט K שאינו קיים אצלנו, ובתחום של מכוניות מותאמות למוגבלי תנועה.

לא יפתיע אותי אם סובארו מוכרת אימפרזות הנעה קדמית. אבל זה ממש לא חלק מתוכנית השיווק והמיצוב שלה באירופה ב15 השנה האחרונות.

בנוסף, יש להביא בחשבון את הכמויות. הרוב המוחלט של האימפרזות שנמכרות בישראל הן בעלות הנעה קדמית.

כמה אימפרזות הנעה קדמית נמכרות ביפן מתוך סך כל האימפרזות שנמכרות שם?

אין לי נתון כרגע, אבל אני מהמר שהכף מוכרעת לטובת כפולות ההנעה.

אגב, יש להדגיש, הנעה כפולה זה אומנם הדבר שסובארו הכי מזוהה איתו, אבל זה לא לב העניין.

לב העניין הוא מיצוב, תדמית ומותג.

עם הנעה קדמית או בלעדיה, מיצובה של סובארו בישראל אינו מתואם עם מיצובה של סובארו בעולם.

כאן לב הבעיה.

נ.ב:

מעיון באתרי סובארו איטליה, סובארו צרפת וסובארו בריטניה גיליתי דבר מעניין. האימפרזה כלל אינה קיימת בהיצע הדגמים שם. רק הXV, שמוצעת עם קשת מנועים רחבה (1.6, 2.0 ודיזל), כמובן כולן עם AWD.

ללמדנו, שהאימפרזה אינה שחקן דומיננטי כלל בשוק האירופאי אליו אנו שייכים (אני מוציא את הWRX מהמשוואה. הWRX נפרדת ממשפחת האימפרזה).

כלומר באירופה, למעט בישראל, סובארו בכלל לא משחקת בסגמנט C. או בגלל שהאימפרזה לא נועדה להימכר בשווקים האלה (ענייני מיצוב, אבזור ומיתוג), או שסובארו לא מעוניינת בדריסת רגל בסגמנט הזה (כי היא מעוניינת לעשות Up-scale למותג או כי היא מלכתחילה לא תכננה את האימפרזה כמתחרה ראויה בסגמנט בשוק האירופאי).

פורסם

זה באמת לא ממש עקרוני, מצאתי את זה שוב וצילמתי:

subaru_japan_impreza.JPG

זה נורא מבלבל ביפנית אבל מאזדה 3 במפרט בסיסי עולה כמעט כמו הגרסת AWD (הרביעית בתמונה) של סובארו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

השוק היפני מתנהג שונה משאר העולם.

פורנו ביזארי זה לגיטימי, אוכל ביזארי זה לגיטימי, מנגה זה למבוגרים, וילדות לובשות חצאיות קצרות לביה"ס.

לך תבין מה הולך שם.

• תוכן חדש...