רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 498 צפיות
http://www.consumerreports.org/cro/2014/02/2014-car-brand-perception-survey/index.htm הסקר מתבסס על תפיסת הנשאלים את יצרני הרכב ולא על פי מדידה. נראה שבארץ הרשימה היתה שונה לחלוטין.
הודעה אחרונה מאת motyko, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בינתיים תצא רק גרסת ה-S500 שתציע 450 כ"ס ו-71 קג"מ ממנוע V8 טווין-טורבו בנפח 4.6 ליטר. תהיה אופציה גם ל-Magic Body control שתשנה את הזווית של המתלה והאוטו יוכל לרכון לתוך הפניה (כמו השכבת אופנוע). מדברים גם על תיבה אוטומטית עם 9 הילוכים! לגלריה המלאה: http://www.autocar.co.uk/car-news/geneva-motor-show/mercedes-benz-s-class-coupe-revealed
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
מישהו כאן התנסה ביום-מסלול בכוכב-יאיר מאז שזה שופץ ועבר לידי "מסלולים"? הם מקיימים אחד בשישי הקרוב. שווה את העליה הפתאומית במחיר? (מה-200-250 ש"ח שהורגלנו אליהם ל-350 ש"ח)
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שיטוטי באתר העלה אפשרויות לפנות אך ורק לסוכני מכירות, וכך גם הטלפונים שהם מפרסמים... רעיונות? פרטים?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 933 צפיות
כרגע יש כמובן אפס ק"מ בלוח המחוונים החדש, ואילו ברישיון רשומים אלה שהופיעו בטסט האחרון. שאלתי היא: האם בטסט הבא יזדקפו גבות ואצטרך לתת תשובות? אם כן - אילו תשובות? האם חשבונית רכישה תספיק או שגם יבקשו אישור מוסך? או שאולי זה לא יענין שם אף אחד (רק את הרוכש העתידי, כמובן)?
הודעה אחרונה מאת bengee, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. לרגל שנה ושבוע וחצי עם הגולף החלטתי לכתוב סיכום קצר. מדובר בגולף TDI שנת 99', 110 כ"ס גיר רגיל. הרכב נקנה ב31.1.13 עם כ-312KKM מיד ראשונה, 00 ברשיון, תמורת 14K ש"ח. הרכב היה מטופל מיומו הראשון אצל פליקס בת"א (מורשה) כולל היסטורית טיפולים מלאה. כיום מטופל על ידי לפי הספר של בנטלי ואלזה (ה"ספר" טיפולים של VW העולמית) שהורדתי לאחרונה. מבחינת אחזקה : לא יצא לי להחליף חלקים משמעותיים, ובכלל חוץ ממשאבת הזרקה לא הוחלפו יותר מדי חלקים למעט טיפולים שוטפים. אני החלפתי במסגרת היישור קו טרמוסטט, בית טרמוסטט, צינוריות ואקום, צינורות עודפי סולר מהמזרקים, שסתום ואקום ל-EGR, מוביל מדיד שמן מנוע, זרוע הגה שמאל, תותבים למשולשים, כריות בולמים, ידית איתות. …
הודעה אחרונה מאת bengee, -
-
עישון קאנביס ונהיגה 1 2 3
מאת HyperViper-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 33 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הנתונים הלא רשמיים מדברים על כ-1,000,000 משתמשי קנאביס (גראס, מריחואנה, חשיש, או כל שם רחוב אחר) פרטיים ועוד כ-20,000 חולים בעלי מרשם ל"מריחואנה רפואית" בישראל. הצעת חוק חדשה קובעת שמי שימצא שאריות קנאביס בדמו, ישלל רשיונו ל-6 חודשים. כפי שאני רואה אותה, להצעת חוק זו שלושה כשלים עיקריים: 1. בעוד הרוב המכריע של ההשפעות הפסיכואקטיביות של קנאביס נמשכות כשעתיים מרגע העישון, החומר נותר נוכח בדם למשך שבועות. למעשה אם הייתי בהולנד (או ושינגטון, קולורדו, אורוגוואי וכד) לפני שבועיים ועישנתי בצורה חוקית לחלוטין, היום יכול לעצור אותי שוטר ולשלול לי את הרשיון בלי קשר למצבי הקוגניטיבי על סמך שאריות בדם. 2. מעולם לא הוכח שעישון קאנביס פוגע ביכולת הנהיגה ואף להפך, יש…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כתבה מ Ynet - "יצרנית הרכב היפנית מבטלת את השם "אלטו" בישראל - ותחליף את הדגם המצליח ב"סלריו", מכונית מיני חדשה שתיוצר בהודו" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4486290,00.html
הודעה אחרונה מאת yb, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום. ברשותי סקודה פאביה ספורט 2011 הרכב עבר תאונה קלה בדלת אחורית שמאל. מתוצאת הפגיעה הוחלף כנף שמאל אחורית ביחד עם סף המדרכה, הוחלף סרן אחורי. השאלה שלי היא כזו. במכון בדיקה אומרים לי שהרכב נפגע במרכב הרכב וישנה פגיעה בעמוד אחורי, האם זה נחשב לפגיעה בשילדה(שאסי)?? החלפת כנף + תיקון סף מדרכה והחלפת סרן אחורי משמע שילדה???
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- 13 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ערבא טבא חבריא קדישא, שאלה לי אליכם, לחבר שלי יש מאזדה 3 החדשה (2014), במחשב דרך בלוח השעונים מופיע רק החיווי של l/100km הוא רוצה לשנות את זה ל km/l ניסינו וחיפשנו בספר רכב אבל לא מצאנו היכן אפשר לשנות זאת, בעיקרון על לוח השעונים עצמו זה ניראה שאפשר לשנות אותו ל km/l.. איך אפשר לשנות את זה ?
הודעה אחרונה מאת DA7, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
למה יש בכלל ביניהם קשר?!
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נשיא ה-ADAC, ארגון הנהגים הגדול באירופה והשני בגודלו בעולם, הודיע על התפטרותו המיידית. הסיבה: זיוף תוצאות סקר בחירת מכונית השנה בגרמניה, בה זכתה פולקסווגן גולף http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4486791,00.html זה נקרא FAIL.
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
סרטון נחמד על GTI לדורותיה שהרכב ה"סלב" שלי מופיע בו...
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מכיוון שהרכב נסקר מכל זווית בפוסטים של איתמר, אתמקד בחוויה אצלי: לטעמי, הרכב המושלם לרווק עירוני שמחפש מצד אחד מיני שתשתחל לכל חניה, תספק קורטוב של כיף כשרוצים, תפגין אמינות מוחלטת וכל זאת עם עלויות אחזקה נמוכות מאוד (גם בזכות האמינות). שילוב הגיר -מנוע ממצה את המיטב שיש לאוטו להציע והופך כל נסיעה לכיף פוטנציאלי. לדעתי אין ליאריס ספורט תחליף ברמות המחירים של 35-50 אש"ח. עבור מי שרק רוצה רכב להגעה ממקום למקום, אולי עדיף מיני חדשה ב60K עם מימון ואחריות אבל למי שמחפש קצת יותר כוח, פלפל, עיצוב ייחודי יחסית ורכב קטן מידות, עדיף לחסוך 20K, לרדת אמנם עשור בשנתון אבל לקבל תמורה שלדעתי עולה על כל רכב חדש בטווח המחירים של 55-70K. תקלות אין, צריכת הדלק מעולה ולעיתי…
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
-
ברשותי הפיסאטה החדשה בצורה הידנית. עברה 400 קילומטר,(לא מספיק כדיי לאמוד את הצריכה האמיתית?) אחריי חישוב אוכלת 1:12 משולב. ההגיוני??? הבנתי שעד 500 ק"מ צריכת הדלק שונה ,הצמיגים והמנוע עדיין לא "משופשפים" האם נכון? הנסיעה לא רגועה מדי אבל גם לא אגרסיבית,סבירה.... אשמח להסבר,אם יש..
הודעה אחרונה מאת Yossim, -
מגזין אוטו בדיוק עשו כתבה על הפיקנטו, והופיע שם דגם שלא ברור מה הוא. x1jcQuvYkOg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. תראו ב0:45, יש שם ספוילר מוגדל, דפיוזר קדמי ואחורי ואות R גדולה בצבע אדום ליד השם של הרכב. האם זו פיקנטו טורבו המדוברת? סתם חבילת אבזור שונה? (רוני?)
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
- 1 תגובות
- 680 צפיות
שבת שלום, יש לי שאלה בקשר לרמזור, אנסה לתאר את מיקומו בפשטות: בתל אביב, בצומת של הרחובות ארלוזורוב ונמיר. ברמזור שמסתכלים עליו מי שמגיע מארלוזורוב מכיוון הים - מאחורי האמזור, יש רמזור יחיד צהוב שמכוון לכיוון השני (כך שמי שיכול לראות אותו הוא רק מי שמגיע מכיוון גבעתיים, אם הוא יסתכל לשם בכלל כמובן). הלכתי שם ברגל ופתאום כשאחד הרמזורים התחלפו (לא כ"כ שמתי לב איזה, אבל הרמזור הולכי רגל הפך לירוק וכלי רכב האיצו מאיזשהו כיוון) - הרמזור הצהוב היחיד הנ"ל האיר לחצי שנייה. ראיתי את זה שוב פעם מאז באותה סיטואציה ואז זה כבר עניין אותי. מישהו יודע מה פשר ה'רמזור' הזה ? עריכה: אני רוצה בבקשה לנצל את השרשור לעוד שאלה קצרצרה אם אפשר; אני נוהג בפולו TSI, עם DSG.…
הודעה אחרונה מאת היו זמני בומבה, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכתבה
הודעה אחרונה מאת HyperViper, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, יש לי קורולה חדשה וסמסונג s4 עם רום של פלאפון. אני מנסה להפעיל את השיתוף מסך שאמור להיות בין טויוטה לסמסונג ולא מצליח, כשאני מפעיל את screen mirroring אני רואה שהוא מחפש ובסוף מראה לי שאין התקנים נתמכים. מישהו יודע לעזור לי עם זה?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
לפי השמועות המחליפה תהיה גרסת 5 דלתות ל-500 http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2707592 לדעתי הרעיון הזה לא יהיה מוצלח, כי ה-500 היא למעשה מיני. בתור מיני 5 דלתות יש לפיאט את הפנדה, ובצד היותר יוקרתי יש את לנצ'יה אפסילון, ככה שזה עלול ליצור קניבליזציה. הפתרון הוא לדעתי זה לקיחת אחד הדגמים הדרום אמריקאים שלה וליצור לו מחליפה שתהיה "דגם גלובלי", מה שגם יחסוך בפיתוח של כמה דגמים. זה עובד לניסאן עם המיקרה, זה עובד למיצובישי עם הספייס סטאר, זה עובד גם בסגמנטים אחרים (פורד פוקוס, ניסאן NV200) אז אין סיבה שלא יעבוד אצל פיאט. חוץ מזה צריך לקחת שמערב אירופה כיום נמצאת במשבר והצמיחה נמצאת בשווקים המתפתחים (סין, דרום אמריקה). מעניין לשמוע מה דעתכם על זה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 755 צפיות
. .
הודעה אחרונה מאת m7yyhgry2, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
כיום קבוצת פולסווגן נותנת שנתיים אחריות על תיבת ההילוכים האוטומטית שלה במקום 5 עד לאחרונה . מאחר והם טוענים שהם סדרו את כול התקלות שהיו בתיבת ההילוכים ה DSG . למישהו יש נסיון עם ה DSG לאחר התיקון והכן נגמרו הבעיות שהגיר ה DSG סבל מהם. נשאלת השאלה מדוע הם מפחדים לתת אחריות של יותר משנתיים על הDSG במידה והם בטוחים שנגמרו כול הבעיות שהגיר שלהם סבל מהם.
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ערב טוב חברים, באוקטובר הקרוב נצא לנו לטיול חוצה גרמניה > איטליה > שוויץ ואוסטריה. היום קפצה לה אופציית השכרת וואן / קראוון - ולהפוך את הנסיעה למעיין יורוטריפ (לוותר על מלונות ועל בימרית לשם שינוי וגיוון ). האם יש לכם מושג על חברות המשכירות קראוונים?
הודעה אחרונה מאת סלע, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 744 צפיות
אני מחפש ג'אנט מגנזיום בודד למאזדה 3 שנת 2006 יש המלצות מאיפה ניתן להשיג ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת elians, -
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1535727_636084766437254_779972733_n.jpg https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1497713_636084919770572_65217337_n.jpg https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1522287_636084693103928_581472678_n.jpg https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/564534_636084739770590_1472057279_n.jpg ואוו לדעתי רכב מאוד יפה,מעניין מה המחיר שלה. (תמונות לא שלי)
הודעה אחרונה מאת Vwski, -
- 0 תגובות
- 539 צפיות
ערב טוב לחברי הפורום. ברשותי רנו סניק , שנת 2001 יד ראשונה אוטומטית עברה 120 אלף קילומטר . כבר עברה שיפוץ גיר - והכיוון כרגע הוא להחלפת הגיר כי הוא רק עושה בעיות . הדיום שלי הוא האם הגיר האוטומטי של הדור השני (2004+) הוא נחשב לפחות בעייתי , ויעבור מספר רק יותר של קילומטרים ללא בעיות (?). אני מעוניין לרכוש מגאן קופה שנת 2004 , ולכן אני שואל שאלה זו . תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת HellCat, -
בשעה טובה התקנתי את התוכנה במחשב שלי, WINDOWS 7. והנה כמה תמונות מסך. היא מגניבה ביותר. אבל הגרסה שהשגתי עד מודלים 2009 תמונות: עוד פנימה! אז לשאלות בעניין רכבים עד 2009 אני חושב שאוכל לענות לכם
הודעה אחרונה מאת savingangel, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם , הייתה לי רנו קנגו 2008 אוטומטית בנזין , שהייתי מאוד מרוצה ממנה מבחינת חוזק ואמינות היה רכב מעולה והמלצתי עליו הרבה כולל כאן באתר , החליטו החברה לשדרג לי רכב ואני התעקשתי לקנות רק רנו למרות שהיה שם הרבה אופציות , אבל מניסיון אמרתי אחלה אכב . ואכן רנייתי רנו קנגו 2013 דגם " מפואר - נוסעים" . ולצערי אני מתחרט , הרכב חלש מאוד יחסית לקודם , בקושי סוחב , לא פעם כמעט נכנסו בי מאחור כי יצאתי מצומת דרכים וניסית להאיץ אבל האוטו פשוט לא זז , חלש לגמרי . 1-אחרי שבוע הבחנתי שהריפוד בחלק הקדמי באזור הדוושות קרוע ומנותק מהשלדה עם חור של 10 ס"מ לאורך הדלת , 2-אחרי שבוע קריאה ריקול להחלפת צינור בנזין 3- אחרי פחות מחודש כל חלק הפלסטיק שמתחת לחלון האחור…
הודעה אחרונה מאת DJI, -
אז ככה זה התחיל ביום שישי חול המועד סוכות. אני התלבטתי בין מספר דגמי רכבים חדשים לקנייה. החלטתי לבסוף ללכת על צ'מפיון מוטורס. 19/9 חול המועד סוכות: מתקשר לחברת סיאט, הנציגה הנחמדה מסבירה שאיננה יודעת אם הסניף חיפה פתוח היום או מחר. עוד טלפון לסיאט ושוב לא יודעים אם יהיה פתוח או לא. לבסוף השארתי פרטים באתר וחזרו אליי. נסעתי נסיעה של יותר משעה (55 ק"מ) על מנת להתרשם מהרכב ונכנסתי לסניף חיפה. פגש אותי אחד מאנשי המכירות (לא אציין את שמו כי אינני בטוח שזה בסדר) בכל מקרה הציע לי לראות את המבצע 69 אלף לאיביזה החדשה. די התרשמתי ומיד נרשמתי לנסיעת מבחן. (יום שישי 20/9) הבחור הבטיח לי לחזור אלי יום ראשון ולקבוע נסיעת מבחן. על מנת שלא אפספס את המבצע של ה69 הציע ל…
הודעה אחרונה מאת Eladles, -
גרייטוול C10. 1 2
מאת CartMan2oo5-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מישהו מכיר את הרכב אישית? חוץ מזה שהוא מאובזר כמו רכב בשווי 150K, יש לו עוד יתרונות חסרונות? איך השירות שלהם? תודה.
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -