Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כוכב יאיר בתקופת "מסלולים"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מסלולים מכוונים לקהל יעד עממי ורוצים למשוך אנשים לתחום - תמחור של מספר הקפות / דקות מסלול הגיוני הרבה יותר ממחיר אחיד וגבוה. אם היו מציעים 10 הקפות ב 100 ש"ח (שנגיד שזה בערך 15 דקות מסלול?) הייתי הולך על זה בלי לחשוב פעמיים. זה כבר הרבה יותר "עממי"

מסכים.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לכן אפשר לחלק מקצים (הרי עולים כל פעם 3 או 4 רכבים) לפי רצון הנהגים.

אם אני בעל המסלול לא הייתי מאפשר דבר כזה כי זה מתכון לא רע להפוך ימי מסלול לשוק (ויכוחים מי עולה וכמה זמן וכו').

יש רק פתרון אחד שהוא גם מקצועי מבחינת מנהלי המסלול והוגן מבחינת הנהגים- ימים נפרדים לדריפטרים ולאלה שרוצים הקפות רגילות.

אני מזכיר לך שלקבוע "שיא" הקפה זה לא חוקי במדינת ישראל, אלא אם אתה מקיים את כל נדב"ך החוק המוטורי. לכן זה מוגדר אימון ולא תחרות.

עזוב התפלפלות חוקתית, הבנת את כוונתי, אני מתייחס לאלה שבאים להקיף מסלול כדי להשתפר ביכולות הנהיגה שלהם במסלול וכפועל יוצא לשפר את הזמן שלהם (בין אם מודדים ובין אם לא).

הקורס עולה 1700 יורו, לא כולל טיסה (אבל כן כולל מזון ולינה), שזה בחישוב גס, כ 10K ש"ח.

גם זה לא זול במיוחד.

במקרה ביום ראשון הקרוב* אני הולך לעשות קורס נהיגת מירוצים במסלול ZIC (ראשי תיבות של Zhuhai International Circuit), המכוניות הינן בריטיות (דומות מאוד למיאטות) שמצויידות בסט אפ מירוצים מלא כולל מתלים, כלוב התהפכות, מנועים וכן צוות פיט אישי שממתין ומתחזק את המכונית בין המקצים).

המדריך שלי הוא חבר ממפגשי הנהיגה, בחור צעיר וכריזמטי שעונה לשם Dan Wells, הוא סה"כ בן 23 והתחיל להתחרות בגיל 18 בקרטינג, מאז ועד עכשיו כבר זכה בכמה תארים והגיע ל-9 פודיומים בפורמולה פורד ופורמולה רנו ובמאי הוא מתחיל להתחרות בפורמולה 3.

הקורס נמשך יום, 3 מקצים בני 30-40 דקות כל אחד עם ליווי והדרכה צמודים, מדידת זמנים מקצועית, הקלטות קשר ווידאו ועל הדרך אם יש מכונית זמינה גם התנסות בפורמולה 3.

עלות 1000$.

54321

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

10 שקלים להקפה זה בערך מה שדורשים כעת מסלולים; בממוצע ביום נהיגה בכוכב יאיר ב"עידן" הקודם הינו עושים מעל ל30 הקפות (בדרך כלל 6 מיקצים של 5 הקפות).

זמן הקפה הוא לרוב פחות מ50 שניות.

המחיר מופקע, אני מניח (לא יודע בוודאות) שדני ולאון לא קיבלו את המסלול בחינם אלא היו סוג של שוכרי משנה. כעת כשמסלולים הם הבעלים או השוכרים הראשונים המחיר אמור לרדת או לפחות להישאר כמו שהוא (פחות יד בדרך).

אני, שהייתי מספר פעמים בתקופה הקודמת, לא אגיע לשם ב350 שקלים, למרות שאני גר קרוב ויכול להרשות לעצמי. יש גבול.

בשיפוצים

פורסם

מצידי שיהיו ימים נפרדים לדריפטים. בכיף.

מה שלא יהיה, להשתפר בלי מדידה הרבה יותר קשה מאשר עם מדידה.

אני לא אמרתי שהקורס זול או יקר. פשוט ציינתי מחירים של קורסים / תחרויות שונות שפתוחות בפנינו בישראל.

אבל אם אתה רוצה להשוות:

איפה אתה עושה את הקורס? נראה לי הכרטיס הטיסה למקום בו המסלול נמצא עולה לפחות כמו הקורס אם לא יותר - למישהו מישראל.

הקורס בהונגריה הוא יומיים, והוא הרבה יותר משעתיים נטו. שורפים שם 300 צמיגים (אני מניח שמשומשים, ולא חדשים), יש לינה ומזון.

אז להגיד לך מה יותר שווה אני לא יכול, מכיון שלא הייתי בשום קורס בהונגריה, או בסין.

אני כן יכול להגיד לך שאני רוצה ללמוד דריפטינג ושליטה בהנעה אחורית. ואם צריך, לנסוע בשביל זה להונגריה, אז אני אעשה זאת. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם (נערך)

אתם בעצמכם כתבתם שהמסלול "שופץ" או נבנה מחדש או מה שלא יהיה, הוא נראה טוב ומסודר, אז מה הבעיה? הם השקיעו, ורוצים להחזיר את ההשקעה. ברור שאני בעד לימי מסלול ב-50 ש"ח לאדם (ואז יהיה להם יותר רווח כי פי 10 אם לא יותר יגיעו, אבל זה לא העניין), אבל זה מה שיש. מי שרוצה להשתגע ולא בכביש ציבורי, ישלם גם 350 ש"ח. נכון, יכול להיות שהם בוחנים אותנו ולראות עד כמה אנחנו פראיירים, ואז עוד שנה זה יהיה כבר 450 ש"ח, ויכול להיות שלא. אי אפשר לדעת, אבל זה מה שיש כעת.

נ.ב

איתמר, לפני מסלולים, בכל יום מסלול הייתי עולה כ-5-6 פעמים למסלול, כל ראן כזה יוצא בערך 5-6 הקפות. המינימום זה 25 הקפות, ככה ש-250-300 ש"ח זה בסדר גמור.

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

המחירים לא זולים, אבל שוב, בימים של לאון ואחרים בממוצע היו 16-20 רכבים, כאן יש רק עשרה. מה שלא הבנתי, מעבר לכך, זה האם היום של "מסלולים" כולל גם הדרכה כלשהי וזה גם משהו שצריך לקחת בחשבון (אני לא יודע איך זה בימים של דני ואייזיק, נגיד, כי לא הייתי אף פעם). באופן כללי המחירים של מסלולים הם מאוד גבוהיים, בעיניי, כסכום אבסולוטי. מדד להשוואה של ממש אין לי, כי אני לא יודע כמה עולה לארגן קורס כזה בקפריסין או כל מקום אחר, כמו שהם מציעים. מנגד, זכור לי שכשבדקתי מחירים של קורסים של לוטוס או מי שזה לא יהיה בסילברסטון או מקומות אחרים, הגעתי לסכומים די דומים בסופו של דבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

השתתפתי שם בכמה וכמה ימי מסלול. כן היינו 20 רכבים, לפעמים אפילו 20+, אבל המסלול היה "שלנו" ל4-5 שעות ככה שזה יוצא same same. העלות היתה 200-250. ניקו עשבים, עשו צבע, סימנו וכו'. כל זה מבורך! אבל 350 ש"ח זה מוגזם למסלולון הזה. מכיוון שאין אפשרויות אחרות אני מאמין שאני אמצא את עצמי בכל זאת משלם ומגיע לשם מתישהו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
ניקו עשבים.

זה היה הכינוי שלי בהודו :)

אגב, יש נציג של מסלולים בפורום? זה קצת מתבקש לא?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אנח שכן עברתי קורס בהונגריה יכול להגיד שאנחנו פה רחוקים שנות אור. המחיר משתלם מאוד ביחס לתמורה. תחשבו שמ-10 בבוקר עד 6 אתה רק נוהג. לקראת 6 זה היה כבר מתיש.

אני חושב ש-350₪ זה יקר מאוד. נהוג לגבות סכומים כאלה לכמה שעות טובות ולא לשעתיים. לי אין רכב למסלול אבל במחיר של 200₪ הייתי מגיע עם הקפטיבה שם על שליטה ידנית ומתחרה :-)

אני חושב שזה כן בדיקה של כדאיות של מסלולים ולפי דעתי עם כל האהבה שלי לאנשים שתורמים לספורט מוטורי, לא תמיד חייבים לנצל את המצב הקיים כי זה סוג של מונופול.

החיים הם כמו....

פורסם

כאחד שהיה במסלול הזה מעל 10 פעמים [בעלויות של מקסימום 250 שקל] והיה על כל תוואי מסלול [מ35 שניות ועד 55 שניות]

אני הייתי די בטוח שהשיפוץ הזה גם כלל אספלט חדש.

עכשיו שאני רואה שהם היו עסוקים בעיקר באיפור, אני לא רואה סיבה לשלם 350 שקל לכמה שעות.

בעבר 250 שקל הביאו לי עליה למסלול כל חצי שעה [קבוצות של 3] ואחרי כ8 פעמים עליה למסלול פשוט הרגשתי מרוצה וממוצה.

350 שקל בשביל שעתיים בקבוצה של 10 איש גם לא נותנת לרכב מספיק זמן להתקרר.

מי שבאמת לוחץ שם יודע למה אני מתכוון.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

מחזק את דבריו של אליק

בעידן דני ואייזיק נגבו 250 שח {שכללו גם כיבוד קל למי שרוצה להכנס לעניין העלויות} יצא לי גם להיות בימי מסלול פרטיים שעלו לנו 200 שח ואני מדבר על 4 שעות ועד 20 רכבים . יום כזה איפשר עליה למסלול פעם בחצי שעה במשך 5-6 סבבים . ההיתרון בהמתנה הוא האפשרות לתת לרכב להתקרר במיוחד בימים חמים של קיץ ולנהג לחזור לפוקוס או לעלות עם חבר למשל בלי להפסיד את המקצה שלו , כאשר יש סבב של 10 רכבים קצב העליה הוא סיבוב כן סיבוב לא ואני אישית מוצא אותו די מתיש מה גם שאם אתה מגיעים עם רכב שעובד קשה או לא מודרני אין לכם הרבה זמן לקרר מנוע ובלמים . הסרטון שמישהו צירף לכאן על הבראבו הוא שלי והוא צולם לפני שבוע , אותו יום מסלול אורגן כבר ע"י הצוות של מסלולים ושילמנו עליו 300 שח בדיוק ואני חוזר בדיוק באותה מתכונת שמתוכננת לשישי הזה אז עכשיו שמישהו יסביר לי בבקשה מדוע הייקור בעלויות ? מה השתנה? אפילו שעור המעמ נשאר זהה! . אין לי בעיה לשלם ואני חושב שאימון כזה על מסלול שווה זהב למרות הגודל של המסלול אבל לא יתכן שככה בשקט מתחילים לייקר עלויות ומרחיקים את האפשרות החצי חוקית היחידה שיש כאן מהאנשים שכיסיהם אינם עמוקים. למי שטעה או לא היה בטוח יום מסלול שמארגנת חברת מסלולים לא כולל הדרכה כלשהי ואם להיות ספציפי חסרה לי שם המקצוענות של דני על המסלול שהיה מסמן אזורים מותרים לעקיפה ודואג לסימון מקצועי עם דגלים מה שלא ממש קיים היום.

היום שמעתי שיש כבר כמה מועדונים שמתכננים להחרים את ימי המסלול האלו עד שהמחירים יחזרו לתחום השפוי אני מקווה שזה יעזור ,אני בשישי הזה מגיע כצופה בלבד.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

מצטרף למיני חרם הזה בעצמי.

דני\לאון\ועוד תמיד תרמו גם בכיבוד קל ושתייה מרובה

תמיד הסבירו על המסלול, נקודות חשובות, כללים ברורים.

דני עצמו גם היה מסמן עם קונוסים את נקודות ה TURN IN וההאצה החוצה מפניות, דבר שתרם להמון אנשים שאני מכיר לשפר מיומנות.

בנוגע לאיסור על הדריפטים - טיפשות לחלוטין.

מה יש לי לעשות עם רכב הנעה אחורית ו60 קגמ שם אם לא דריפטים?

סבבה טכני וזה, אבל כמה אפשר כבר במסלול כזה קטן, אני נוסע שם הילוך ראשון שני כל היום.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

למען ההגינות ייאמר שמסלולים מציעה אף היא כיבוד קל וכן תנאי אירוח נעימים יותר, לדבריהם. האם שווה את האקסטרה? כל אחד יחליט.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חבל שהמחיר גבוהה. אני מבין שהם יכולים לגבות כל סכום שהם רוצים אבל במחיר הזה, לצערי, אני לא יכול להרשות לעצמי בתור חייל.

כמו שאיתמר אמר, אם יעשו 10 הקפות באזור ה100 שקל אני יגיע. זה סכום שאני יכול להרשות לעצמי וללמוד קצת נהיגה נכונה+ מהירה במסלול סגור שווה בקלות את 100 השקלים הללו. אני בטוח שהיתי משלם גם 200 ליותר זמן במידה וגם היה לי רכב יותר מתאים.

פורסם (נערך)
למען ההגינות ייאמר שמסלולים מציעה אף היא כיבוד קל וכן תנאי אירוח נעימים יותר, לדבריהם. האם שווה את האקסטרה? כל אחד יחליט.

ימי מסלול של דני ואייזק היו חוויה גם בזכות המדריכים והאישיות שלהם. לי הם מאוד חסרים. יחד עם זאת, חברת מסלולים חתמה חוזה שכירות רב-שנתי ולא נראה לי שהם יתנו למדריכים פרטיים לשתמש במסלול. היתי בימי מסלול של מועדונים בזמן האחרון - לא ראיתי שה"אירוח" הרבה יותר נעים (גם לא אכפת לי מהשתיה וכיבוד). המדריכים - יש ויש. אולג מצויין, אחרים - ....

האם יש לנו כלים לגרום לירידת מחירים? נכון, זה מסלול יחיד בארץ בינתיים ויש מונופול. מצד שני - רוב חובבי נהיגה ספורטיבית - אנשים צעירים, לא עשירים במיוחד ואם הם לא יבוא לימי מסלול - הבעלים בבעיה - הרי דמי שכירות צריך לשלם על כל יום. מצד שלישי - אם שימוש במסלול לא יהיה רווחי - חברת מסלולים תנטוש אותו בשלב כלשהו והוא שוב ישקע בהזנחה.

אני בכל מקרה הולך לרואת איך זה עובד ואחליט לגבי ההמשך.

עריכה אחרונה על ידי baget

• תוכן חדש...