Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נפח מנוע ומחיר ביטוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפח המנוע משנה את עלויות הביטוח מכמה סיבות. ראשית, ככל שנפח המנוע גדול יותר כך לרוב גם מחיר הרכב ומכאן יש השפעה ישירה על עלות הפוליסה. נפח מנוע גדול מאפשר לרכב לנסוע מהר יותר ולכן יש סיכוי גבוהה יותר למעורבות בתאונה ולנזקים קשים יותר לרכב, וכמו כן, ככל שנפח המנוע עולה לרוב גם עלות החלפים גדלה ולכן תיקון הרכב יקר יותר. כל הגורמים הלוו גורמים לשקלול מחיר גבוה יותר לפוליסה ומכאן ההבדלים.

פורסם

יפה כתבת. עכשיו צריך רק להסביר למה השש צילינדרים 2500 שלי מבוטח במחיר נמוך משל הארבע צילינדר 2000 סמ"ק של זוגתי, חוץ מזה הסבר יפה.

פורסם
יפה כתבת. עכשיו צריך רק להסביר למה השש צילינדרים 2500 שלי מבוטח במחיר נמוך משל הארבע צילינדר 2000 סמ"ק של זוגתי, חוץ מזה הסבר יפה.

ישנם עוד מרכיבים כגון , מחיר , מחירי חלפים ורמת הגניבות .

פורסם
למה יש בכלל ביניהם קשר?!

אתה מתכוון לביטוח חובה? ביטוח חובה קרוב מאוד במחיר לטווח רחב ביותר של נפח. מה שמשנה זה משקל הרכב בעיקר, לרכבים מסחריים מעל 4 טון הביטוח קופץ מאוד גבוהה. אין הבדל משמעותי בביטוח חובה בין רכב עם מנו 2.0 או 6.0.

במקיף כמובן יש הבדל לפי ערך הרכב ובצד ג' רכב חזק יותר לרוב בעל פוטנציטל לגרום יותר נזק. אבל גם שם לרוב ההבדל במחירים זה ניואנסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש קשר עקיף ולא ישיר, גם כאן בוחנים כל מקרה לגופו.

ברמת העקרון בארץ ישנה סטיגמה שמהירות היא גורם עיקרי לתאונות, למרות שאין כמעט הוכחה מדעית לכך, זו יכולה להיות אחת הסיבות.

למרות זאת בעברי החלפתי 206 1.6 בקליאו ספורט מנוע 2.0 עם כמעט פי 2 כוח סוס ומודל אחד חדש יותר והביטוח היה כמעט זהה.

ביטוח נקבע ע"י לא מעט גורמים, שים לב לדוגמא לאיביזה הבסיסית 1.4 שהביטוח נורא יקר כי הרכב נחשב כגניב, אז האומנם יש קשר אבל לא הייתי מסיק ממנו מסקנות.

פורסם

זה לא בגלל סטיגמות אלא סטטיסטיקה. בתחום הביטוח מרוויח מי שמצטיין בחיתום - בחירה נבונה של לקוחות. יש מקרים בהם תקבלו רק הצעות גבוהות ורק ממעט חברות, פשוט כי אתם לא רצויים. המפתח מבחינת החברות הוא שימוש בסטטיסטיקה של גניבות ותאונות כפונקציה של פרופיל רכב, נהג ומקום מגורים. זה לא נכון שתמיד נפח גבוה יקר יותר לביטוח, אבל סביר שבאופן כללי זה כך. לי יש רכב עם מנוע 2.4 שמבוטח כבר שנים במקיף שעולה פחות מ- 2500 ש"ח לכל נהג, מיומו הראשון על הכביש.

פורסם
ישנם עוד מרכיבים כגון , מחיר , מחירי חלפים ורמת הגניבות .

עכשיו אתה כבר בכיוון, מה שמשפיע בעיקר זה סטטיסטיקת הגניבות של הרכב כמו גם עד כמה (סטטיסטית) הוא מועד לתאונות (מבחינת הטיפוס הממוצע שנוהג בו), לסלט הזה תוסיף את ההערכה עד כמה תיקון תאונה ברכב יהיה יקר - וקיבלת כיוון לתמחיר הביטוח.

• תוכן חדש...