Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרייטוול C10.

CartMan2oo5
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף אחד פה לא טען שהטימטום הוא תופעה אקזוטית יחודית לישראל בלבד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כן, גם הטימטום, גם התמימות, שנייהם לצערינו בשפע.

בן אדם מגיע לחנות, רואה מוצר יפה, עם אור, מבטיחים על האריזה 10% חסכון בדלק, הרי "לא יעבדו עליו", זה נראה מוצר רציני, ארוז יפה, תוצרת P.R.C, זה בטח איזה דרום אפריקה או משהוא כזה, לא? כן, הם רצינים שם בדרום אפריקה.

אודרוב, מעמיס את המוצר לעגלת קניות ובטוח שהרגע עשה את עיסקת חייו, הרי רק בחסכון דלק של חודש הוא חוסך פי 5 ממה שהמכשיר המבורך הזה עולה, פראייר מי שמוכר אותו בכ"כ זול.

היה קונה גם אם היה עולה כפליים :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אתם יכולים לצחוק על ה C10 כמה שאתם רוצים.

הייתם מתים לבנות אחת כזו משאריות חלקים לבד בחצר.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הכלי רכב הסיני היחיד שמצליח וימשיך להצליח בארץ גם בעתיד הוא האוטובוס של יוטונג, הדבר הזה נמכר בכמויות מסחררות בגלל תג מחיר נמוך יחסית למתחרים ואבזור מעולה.

אם המחיר של הזבל הזה לא ירד אז לא נראה לי שמישה יקנה את זה.

יוצא לי לעבור לפעמים בנמל אילת ולראות כמות די נכבדה של אוטובוסי יוטונג שממתינים ללקוחות.

האוטובוס אמנם סיני, אבל המכלולים שלו מערביים (מנוע קאמינס)

היתה תקופה שהיה בנמל גם כמה אוטובוסים עירוניים (כנראה סיניים) אבל לא יצא לי לראות מה איתם.

נראה לי שיש גם אוטובוסים הודים (או שמורכבים בהודו).

השבוע ראיתי אוטובוס מאן עירוני של מטרופלין עם סמלים גם של טאטא.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
יוצא לי לעבור לפעמים בנמל אילת ולראות כמות די נכבדה של אוטובוסי יוטונג שממתינים ללקוחות.

האוטובוס אמנם סיני, אבל המכלולים שלו מערביים (מנוע קאמינס)

מנוע קאמינס, תיבת הילוכים ZF...וכל השאר (לא נורא)

היתה תקופה שהיה בנמל גם כמה אוטובוסים עירוניים (כנראה סיניים) אבל לא יצא לי לראות מה איתם.

מתוצרת Golden Dragon. היבואנים- משפחת בליליוס, הבעלים של חברת "סופרבוס." עובדים בעיקר בבית שמש, ואחד עובד בבאר שבע- מושאל לניסוי בחברת "מטרודן."

נראה לי שיש גם אוטובוסים הודים (או שמורכבים בהודו).

השבוע ראיתי אוטובוס מאן עירוני של מטרופלין עם סמלים גם של טאטא.

אין בארץ אוטובוסים שהגיעו מהודו. קונצרן טאטא, שהוא גם הבעלים של יגואר ושל לנד רובר, מחזיק בשני שליש המניות של יצרן מרכבי האוטובוסים הספרדי "היספנו," ובמלוא המניות של יצרן האוטובוסים הבריטי "אופטר" (5 מידיבוסים מתוצרת זו פועלים ב- "דן.") על האוטובוס של מטרופולחן, מופיעה המילה "היספנו" בצמוד למילה "טאטא."

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ה- C10 מוצעת במחיר של 66,000 לחברי מועדון הוט.

במחיר הזה יש לה סיכוי למכור יותר מ-13 יחידות בשנה.

עדיף לקנות אלטו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני לא חושב שההשוואה נכונה. האלטו לא באותה קטגוריה של גודל.

אני לא יודע אם ה-C10 תמצא את מקומה בשוק הישראלי אבל יש ל-greatwall מפעל ייצור בבולגריה והם מצליחים להיכנס לחצר האחורית של אירופה: בולגריה, יוון, בוסניה, מקדוניה.

לא הייתי מזלזל ביכולת של התעשייה הסינית להגיע לאיכות ובטיחות סבירה של מכוניות תוך כמה שנים.

כאשר אבי קנה סוברו FF1 בראשית שנות השבעים כל ה"מומחים" נחרו בבוז לזבל היפני עם פח בעובי של נייר. ומי היו אז היצרנים המובילים- פיאט, פורד, פיז'ו .

פורסם
ה- C10 מוצעת במחיר של 66,000 לחברי מועדון הוט.

במחיר הזה יש לה סיכוי למכור יותר מ-13 יחידות בשנה.

אם תגיע הדאצ'יה סנדרו במחיר זהה, אז כנראה שנראה הרבה פחות גרייט וול נמכרות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

1. בעיניים מערביות, כל ה"מלוכסנים" (ללא כוונה להעליב), הם מיקשה אחת. הנה, אתה מנסה להוכיח לנו משהוא על היפנים ע"י דוגמא מהסינים. זה בערך כמו להוכיח שהיוונים חרוצים, כי האמת, הם לא נראים כ"כ שונה מהגרמנים :wink:

2. הבעיה האמיתית עם הסינים, ושנים של מסחר איתם מוכיח את זה, היא לא האם הם ידעו או לא ידעו ביום מן הימים לבנות רכב. בטוח הם ידעו. מה שאתה לא תדע הוא מתי המפעל בקשיים אז לא התקינו כריות אויר, או שהמודול של ה ESC נהייה יקר, אז הוא מופיע רק בכתוביות על התחת של הרכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עשו לרכב הזה מבחני ריסוק? לא הצלחתי למצוא.

עשו, אפילו בכיכובם של קלארקסון ומיי:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
1. בעיניים מערביות, כל ה"מלוכסנים" (ללא כוונה להעליב), הם מיקשה אחת. הנה, אתה מנסה להוכיח לנו משהוא על היפנים ע"י דוגמא מהסינים. זה בערך כמו להוכיח שהיוונים חרוצים, כי האמת, הם לא נראים כ"כ שונה מהגרמנים :wink:

2. הבעיה האמיתית עם הסינים, ושנים של מסחר איתם מוכיח את זה, היא לא האם הם ידעו או לא ידעו ביום מן הימים לבנות רכב. בטוח הם ידעו. מה שאתה לא תדע הוא מתי המפעל בקשיים אז לא התקינו כריות אויר, או שהמודול של ה ESC נהייה יקר, אז הוא מופיע רק בכתוביות על התחת של הרכב.

לוגיקה מעניינת: בוא נפריד את המלוכסנים היפנים מן המלוכסנים הסיניים ואחר כך נעשה הכללה [עם ריח קל של גזענות] של כל הסינים.

הפתעה! לא כל היוונים עצלנים, לא כל הגרמנים חרוצים, לא כל הישראלים הם סברס מתוקים ועוקצניים.

אסור להכליל, כמו שאמר הפילוסוף פיני גרשון: יש גם כאלה שהם מוקה

אגב, לא השוויתי את הסינים ליפנים, אלא עשיתי הקבלה בין היחס לתעשיית הרכב היפנית לפני 40 שנה ליחס אל התעשייה הסינית כיום.

אם היינו מדברים לפני 10 שנים על התעשייה הקוריאנית ודאי היו נאמרים דברים דומים.

אני לא מנסה לטעון שה-C10 היא תפארת היצירה המוטורית. לא נראה לי שהייתי רוכש אותה גם במחיר נמוך יותר. אבל היא מהווה שלב בדרך של תעשיית הרכב הסינית העצמאית (לא ייצור דגמים של יצרנים זרים), להיכנס לשוק המערבי.

• תוכן חדש...