רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,553 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
28 רכבים שעברו שדרוגים הורדו מהכביש עקב ליקויי בטיחות במהלך מבצע נגד תחרויות נהיגה בלתי חוקיות בכבישי הצפון. במבצע השתתפו שוטרי אגף התנועה שוטרי המחוז הצפוני ומסוק משטרתי. הכוחות הגיעו לכביש סמוך לגלבוע, שם התכנסו 50 נהגים כדי להתחרות. אחד הנהגים שנתפס נהג בעת שלילת רישיון, ונהג אחר נמלט והשאיר את רכבו במקום. נגד הנהגים יינקטו הליכים משפטיים. (רענן בן צור)
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
לפני זמן לא רב, חניתי את הרכב בחניית המכללה וצעדתי לעבר הכניסה. בחנית הסגל, ממש אחרי המחסום, עמדה סובארו אימפרזה, כשהסמל האחורי מונח על הכביש ממש מתחת לרכב. הרמתי את הסמל, ניסיתי להצמיד אותו למכסה תא המטען של הרכב, אך הוא נפל חזרה. בלית ברירה לקחתי את הסמל, הרמתי את אחד המגבים הקדמיים של הרכב, ושמתי אותו שם עד שבעל הרכב יחזור (אין מצב שהוא פספס אותו כשהוא נכנס לרכב והביט קדימה). גם סטודנטים שהיו איתי אמרו: "מסכן, מזל ששמת לו את הסמל, כזה בחברה עולה איזה 300 שקל". לאחר מספר ימים ראיתי את אותו הרכב, באותה החניה, עם אותו הסמל הפעם מודבק כהלכה מאחור. אומנם בחיים לא גנבתי אפילו מסטיק, אבל לאחר ההקדמה הזאת אני אשאל: בחודשים אחרונים יש לי תחושה שהתופעה המגעילה של גניב…
הודעה אחרונה מאת yossi126, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לפנות למינים בנושא לגביי קטנועים 125 סמ"ק בסביבות שנתונים 08/09, כמה גדול הבלאי שלהם, האם משתלם להתקרב אם מוצאים לדוגמה אחד שמות עם 30,000 ק"מ מה הסיכוי שהמנוע שלו גמור בסביבות השנתונים האלו. יש לי אופציות לגבי HD125 אגיליטי סיטי וגוי רייד. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת avielp01, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עברתי באיזור 7 בבוקר היום באיזור תעשייה בז'בוטינסקי פ"ת והיה שם בדרך את המסך שמראה את המהירות. בד"כ אני לא מתייחס לזה אבל נסעתי על 62 וזה רשם לי "צולמת". עשיתי סיבוב וכשחזרתי לא ראיתי שום מצלמה וגם לא הרגשתי שום פלאש. ראיתי גם נהג שנסע על 55 לפני וזה גם לו רשם "צולמת". לא הרגשתי שום פלאש ואין לי מושג אם זה באמת צילם או שזה סתם בשביל להפחיד את הנהגים או משו כזה. יש שם רק את המתקן עצמו והמצלמה נמצאת משהו כמו 30 מטר לפני הרמזור. יש מצב שצילמו אותי ?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לא נתתי לקור הכלבים שיש פה לאחרונה להוריד את רוחי. לקחתי על הבוקר את ה-318IS ונסעתי להתחרות במרוץ הדריפט הראשון של אליפות החורף האסטונית. 20 יורו השתתפות, בדיקה טכנית מגוחכת (כולל בעיטה בגלגל) ואמצעי הבטיחות היחיד הדרוש הוא... קסדה. המסלול "נחצב" בשלג וקונוסים הוצבו בנקודות מפתח. התחרות היא על הקרח כך שחלק בצורה מצחיקה. לצאת מהמקום לוקח 10 שניות ואי אפשר שלא לנסוע על הצד. אני עולה להקפה ראשונה ומגלה שזה די פשוט. רוב המסלול בהילוך שני כאשר בסופו מעבירים לשלישי ומגיעים כמעט עד למנתק. אני עושה כמה הקפות סבירות ומתחיל לחשוב שאני יודע משהו מהחיים שלי, רק בשביל לחטוף איבוד שליטה מסיבי ולהתחפר בשלג עד שכמה חבר'ה יואילו בטובם לדחוף אותי החוצה. יש המון ט…
הודעה אחרונה מאת Artxes, -
- 0 תגובות
- 656 צפיות
בחסות הילוך אחרון: http://www.finalgear.com/shows/topgear/21/1/ נא לא לפרסם ספויילרים!
הודעה אחרונה מאת Life_SyStem, -
שלום, יש לי חבר שקנה מדבקה אדומה לגריל של פולו GTI ושם אותה ברכב שלו. יש לו פולו 1.2 TSI. כשאני מסביר לו שזה משהו שילדים בני 17 מתלהבים עושים הוא לא מאמין לי. קיוויתי שתעזרו לי להסביר לו כמה זה מטומטם. אולי אם יראה את התגובות שלכם יסיר אותה. תודה.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 51 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
השאלה בעקבות וויכוח עם אבא שלי משכבר הימים,שלא מפסיק להגיד לי לנסוע עם שתי היידים.. בסיבובים כמובן שאני משתמש עם שתי הידיים,אבל ככה רגיל עם יד אחת.. איך אתם נוסעים?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 658 צפיות
לילה טוב, ברצוני לקנות רכב ישן (להשקיע כמה שפחות..) ולשפץ אותו. לצערי אין לי שום ידע מכני והמטרה העיקרית היא ללמוד על המכלולים השונים(מי יודע לאן זה יגיע) מבחינת מקום אני מסודר,יש לי חניה פרטית ללא שימוש (קטנה, אבל עדיף על כלום..) המטרה היא לקנות רכב ישן שישלח במקרה הצורך לגריטה (אני יודע שהרכב צריך להיות במצב נסיעה), או במידה ואני יצליח להשמיש אותו - לשמש לי ככלי תחבורה. להלן השאלות : 1.האם מישהו היה במצבי ורוצה לשתף (כול דבר יכול לזעור) 2.איזה רכב כדאי לי לקנות - חשבתי על פיאט אונו, 205, 106 . כמובן שהמטרה שהמכלולים יהיו כמה שיותר פשוטים זולים וזמינים בפירוקיות. 3. ספרים מומלצים (עדיפות בעיברית, אבל גם באנגלית יתקבלו) שיוכלו לעזור לי 4.כול המלצה נו…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היום בדקתי את בלימת החירום ברכב, ב 100 קמ״ש הרכב בלם למצב עמידה אחרי 20 מטר (מטר לפה מטר לשם) בנוסף הרכב הפעיל לבד 4 איתותים והפעיל את מנורות הערפל האחוריות, לאחר הפעם הראשונה שבדקתי את זה וניסיתי שוב הוא עצר באותו המרחק אך לא הפעיל את 4 האיתותים ואת מנורות הערפל האחוריות, תקין? מדובר בפוקוס 2010 לא הצורה החדשה.
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
-
לקוחה שלי כמעט ונפלה קורבן בעת שניסתה למכור את הרכב לקונה "תמים" . וזה הסיפור : הרכב המדובר הוא פולו שנת 2003 עם כ 55.000 קמ . הלקוחה פירסמה מודעה למכירת הרכב והקונה שהגיע התווכח קצת וסוכם המחיר. השניים ניגשו לדואר כאשר הקונה מכוון אותה לחנות את הרכב במקום מסויים אפילו שהיתה חניה יותר קרובה .כאשר מחנים את הרכב הוא מבקש להציץ עוד פעם במנוע בדיעבד המוכרת נזכרה שהוא לא טרק את המכסה כראוי,אבל היא לתומה חשבה שעבורה זה כבר לא משנה הרי הרכב נמכר ברגעים אלו . השניים עומדים בתור בדואר ובנתיים הבחור מקבל טלפונים ומחייג וכו . כאשר מגיע התור שלהם אז הבחור נזכר שבסניף לא ניתן לבדוק משכון והוא אומר לה בואי ניסע למשרד הרישוי . יוצאים החוצה ,הבחור עולה איתה לרכב …
הודעה אחרונה מאת mvk, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי פורום, מחר יש תחרות דריפטים בשלג שאני משתתף בה. במיוחד לכבודה הוצאתי רישיון נהיגה ספורטיבי של ה-FIA פה באסטוניה. זה לקח 5 דקות ועלה 45 יורו. אפילו לא הייתי צריך להציג רישיון נהיגה. אגב, התחרות עצמה עולה 20 יורו בלבד. בשביל התחרות חשבתי להתאמן קצת, ולנסוע למסלול המקומי לאיזה שעה. המסלול ממוקם כ-40 ק"מ מהבית אז יצאתי כשאני משחק קצת עם הגופרו ומצלם timelapse של הנסיעה. ביציאה מהעיר נכנסים לכביש מהיר (בקיץ 110, בחורף 90) דו נתיבי עם הפרדה, כאשר בכמה ק"מ הראשונים, משום מה, המהירות המותרת היא עדיין 50, ואז עולה ל-70 ומשם ל-90. הניידת חיכתה בערך 50 מטר לפני השלט שמראה 70 קמ"ש. בדיוק בנקודה שאנשים מאיצים כי כבר יוצא להם מכל החורים לנסוע 50 בכביש כזה פתוח.…
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הגיע הזמן לעבור טיפול 120,000 ק"מ בסובארו שלי, ובמהלך חפירה בפורום בנושא הזה נתקלתי במונחים שונים של מוסכים. מוסך מומחה, מוסך מורשה, מוסך מורשה יבואן, מוסך כללי. רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם, והאם זה משהו מוסכם עם דרישות קבועות ורשמיות לכל מונח, או שזה נטו טריק פרסומי שכל אחד יכול לקרוא למוסך שלו איך שבא לו. מה נחשב הכי אמין ומקצועי? איפה אני צריך לטפל ברכב שלי כדי שאוכל לרשום זאת בספר טיפולים של הרכב, כדי שזה יהווה הוכחה לטיפול ראוי ברכב כשארצה למכור אוטו? (האוטו משנת 2006) נ"ב אם למישהו יש המלצות למוסך טוב לסובארו באזור חדרה - פרדס-חנה, אקבל בשמחה! תודה!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 0 תגובות
- 523 צפיות
שלום, יש לי משפט עוד שבוע ושמעתי שמועה שמי שמתייצב בבית משפט וימצא לא זכאי יקבל עונש כספי מוכפל(שמעתי שזה יצא ממש החודש) האם זה נכון?? יש בדף הזמנה נספח של טיעון לעונש - אפשר למלא אותו ולשולח בדואר ולא להתייצב למשפט או שממלאים אותו אחרי המשפט? תודה ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת yuvales, -
טסט
מאת whitiger19- 0 תגובות
- 542 צפיות
יש לי רכב מיושן, שפג רשיונו לפני חודשיים, קיבלתי בדואר מזמן כבר את הטופס רשיון ששם רשום שתוקפו עד יוני, איך אני מקבל טופס חדש? שיתנו לי מהיום חצי שנה, אפשר ללכת למשרד הרישוי ויתנו לי במקום?
הודעה אחרונה מאת whitiger19, -
- 1 תגובות
- 601 צפיות
ולכתבה ב YNET רכב בן 94 מונע לראשונה אחרי עשרות שנות תרדמת
הודעה אחרונה מאת -Efraty-, -
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מותקנת לי ברכב מערכת שכוללת מסך DVD קידמי, לפעמים כשאני נוהג אני מפעיל קליפים לשאר הנוסעים, לא מזמן מישהו אמר לי שנותנים דו"ח על זה ואסור להפעיל בזמן נסיעה, האומנם?
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היי, זקוק להמלצה/הכוונה לחברת השכרת רכבים (רכב בסיסי) זולה ובסיסית לתקופת השכרה של חודש. רכב בסיסי ופשוט לזוג. אפשרי לדעתכם למצוא משהו בעד 1500ש"ח לחודש? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת [פנדוב, -
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בעקבות החיפוש לרכב המתאים לכסא בטיחות לתינוק נגד כיוון הנסיעה מאחורי הנהג עברתי על מספר מכוניות משפחתיות (קומפקטיות וגדולות) בשנתונים 2010-2011 ומדדתי את מרווח הברכיים של הנוסע מאחורי הנהג, כאשר כסא הנהג מכוון עבורי. בנוסף מדדתי את רוחב המושב מאחור, מרווח הראש ומידות תא המטען. בכל רכב התיישבתי במושב הנהג וכיוונתי את ההגה והמושב לטעמי. גובהי 180 ס"מ עם מבנה גוף רזה. בכל המכוניות עם כיוון עומק להגה הוצאתי את ההגה עד הסוף החוצה, וברוב המכוניות כסא הנהג היה בגובה הנמוך ביותר בשביל תנוחה נוחה. כסא הבטיחות שאני משתמש בו הוא Britax Advocate G3, אשר מתאים עד למשקל של 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה. בשביל להכניס את הכסא נגד כיוון הנסיעה יש צורך במרווח ברכיים של כ-80 ס"מ, תלוי …
הודעה אחרונה מאת foo_bar, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
היי, קיבלתי את הרישיון שלי לפני שבוע בערך וההורים שלי מעירים לי כל הזמן שאני קרוב מדי לימין ובכביש מהיר קרוב לשוליים ושאני ממש קרוב ללפגוע במכוניות שחונות בעיר על הצד.. בשיעורי נהיגה לא הייתה לי הבעיה הזאת אבל משום מה עכשיו זה כל הזמן קורה לי.. יש לכם עצות איך לדעת שאני לא קרוב לימין אבל גם לא נוסע על חלק מהנתיב הנגדי? שאני מנסה להתרחק אני מרגיש כבר שאני נוסע על הפס הלבן..
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום. כשאני נוהג נהיגה ספורטיבית הידיים שלי מתחילות להזיע, ולכן אני מעוניין לקנות כפפות נהיגה של Alpinestars. אבל אני מוכרח למדוד את הכפפה לפני שאני קונה אותה. למה Alpinestars? כי פעם מדדתי כפפות של מישהו והיה לי מאוד נוח, לעומת Sparco ו- OMP שלא היו נוחות בכלל. היכן ניתן לקנות כפפות שכאלה?
הודעה אחרונה מאת shaposh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זה כבר כמה חודשים שאני מנסה למצוא פתרון אחר מאשר להזמין מאיביי מפאת מקוריות / שברים וכו' Phillips Diamond Vision 5000K H7. אם מישהו מכיר מקום בארץ או אפילו פרטי שמוכר באריזה אטומה אשמח לשמוע. ואם למישהו היה אותן אני מעוניין לדעת איך אפשר לדעת אם הם מקוריות או לא ,מה הדרכי זיהוי באריזה וכו'.
הודעה אחרונה מאת mohen, -
-
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אנחנו 3 משפחות שנוסעות לטיול משפחות באיטליה. כמו שיש לנו בארץ, גם שם אנחנו רוצים להשכיר ג'יפ יוקרה- מרצדס, בי אמ וו , אודי וכו'. בחברות ההשכרה הרגילות אין להשיג. מישהו יודע איפה כן אפשר? מצאתי איזה מקום או שניים באינטרנט אבל אני לא ממש מכיר והשאלה אם אפשר לסמוך על מקומות כאלה.
הודעה אחרונה מאת tomerm, -
- 1 תגובות
- 604 צפיות
בוקר טוב! מה סוג הנורה בפיקנטו 2013? אני רוצה להזמין עכשיו ואין לי ממש כח ללכת לרכב לבדוק בספר רכב. יש הבדל משמעותי בתאורה? משהו ששווה את ההשקעה? זה חוקי מבחינת המשטרה? זה יסנוור את חברי הנהגים? זה עלול לעשות לי בעיות בטיפולים שלי במוסך מורשה? בחו"ל זה זול יותר מאשר בארץ? יש באיביי עם מוכרים אמינים שמכרו הרבה יחידות ב150 שקל, בארץ יש יותר זול? תודה!
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
שקעי חשמל לרכב 1 2
מאת הנדסאי- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש אופצייה לשים שקעי חשמל ברכב כדי שיפעלו על חשמל ולא על דלק? ראיתי משהו בסגנון כזה: http://www.allstar.co.il/sale.asp?pid=624 אני אמור לשלם לחברת החשמל עבור החשמל שאני צורך או למי? למישהו יש מושג?
הודעה אחרונה מאת הנדסאי, -
- 1 תגובות
- 932 צפיות
אני מעוניין להתקין מחיצה בתא המטען של ה- I30 סטיישן (2010) שלי. המטרה היא לחלק את התא ל 2/3 ו- 1/3 כדי שניתן יהיה להפריד בין הכלב שלנו שנוסע בתא המטען לבין ציוד שיש בבאגז באופן קבוע. רצוי שהמחיצה תהיה ניתנת לשליפה קלה ותדרוש מינימום שינויים בהתקנה. אשמח לקבל המלצות למוצרים/חנויות/בעלי מקצוע רלוונטיים.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברכבי - פורסטר 1998 אוטומטי 2.0 ליטר החלה לפני כשנתיים צריכת דלק מופרזת (כ 1 ל 6 בנסיעה שעיקרה מחוץ לעיר -יותר מ90 אחוז) לפני כן הרכב עשה כ 9-9.5 ק"מ לליטר . במהלך השנתיים האלו בדקתי את הרכב במספר מוסכים וביניהם מספר מוסכי סובארו מורשים שלא הצליחו לאתר מהי התקלה . המחשב לא נותן שום קריאת תקלה , לפני כ3 שנים החלפתי חיישן נקישות (לא אורגינלי) אצל משה זר בפ"ת(כשנה לפני התקלה ), ובמהלך התקופה חיישן חום אורגינלי , וכמובן מצתים, פילטרים, כבלי הצתה ,ממיר קטליטי, ןאפילו קוילים (לצורך בדיקה בלבד) כמו כן ישנה תופעה של מנוע "עצל" כשמדי פעם מופיע צליל חנוק וחוסר סחיבה קיצוני. (למרות שבבדיקה נמצא שהאגזוז חופשי) כמו כן בטסט השנתי , היום נמצאה רמת זיהום אויר גבוהה (0.72 במקו…
הודעה אחרונה מאת gs68, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
Fiat Chrysler Automobiles is new company name הקונצרן החדש הוא חברה הולנדית, ממוקם באנגליה מטעמי מיסוי כאשר מטות המותגים השונים ממוקמים באיטליה, ארה"ב וברזיל. ברור? שמועות על שיתוף פעולה אפשרי עם טויוטה בהקשר להנעה היברידית: Fiat might buy hybrid technology from Toyota פלטפורמת הנעה אחורית למחליפת ה-159 (וה-166): Alfa Romeo’s rear-wheel drive platform called Giorgio Marchionne: new investments via Alfa Romeo and Maserati צפויה השקעה גדולה במותגים אלפא רומאו ומזראטי. בעוד שלגבי מזראטי צפוי כי בשנה הבאה יופיע רכב שטח ורכב קופה חדש (גראן-ספורט), התוכניות לגבי אלפא רומאו עדיין אינן נחשפות באופן רשמי. בחודשים הקר…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היישר מאתר הלמ"ס: נתונים של שנת 2012. נתונים של שנת 2013. אפשר לראות עליה במספר התאונות עם נפגעים: הקטלניות (47 תאונות יותר), הקשות (77 תאונות יותר) והקלות (1054 תאונות יותר). הרשות לבטיחות בדרכים מטשטשת עלייה במספר ההרוגים ע"י הצגת דו"ח דו שנתי של 2012-2013 (כי ב-2012 היו ירידות חדות בהרוגים). עלייה של 6 אחוזים במספר הנפגעים בתאונות הדרכים בשנת 2013 לאומת 2012.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
למי שלא קורא את עיתוני השבת - בראיון שנתן אבי תמיר (מנכ"ל חטיבת הרכב של קרסו מוטורס) לאודי עציון ממוסף ממון נחשפה כוונתה של היבואנית להביא את הרכבים ארצה כבר השנה. ההבטחה: עלויות הבעלות יהיו מחצית מהמספרים המוכרים בשוק. שני הדגמים הראשונים שצפויים להגיע ארצה יהיו הדאסטר (ג'יפון זול במיוחד) והלודג'י (גרסה מוזלת של הגרנד-סניק). פרטים נוספים בקישור - דאצ'יה חוזרת לישראל
הודעה אחרונה מאת LotusElise,