Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משתדל תמיד עם 2, למעט העברת הילוכים כמובן. כשיורד בריכוז תופס עצמי נוהג עם אחת.

אצלי זה לא ההורים, אלא הילדים (הגדול בן 10) שמעירים לי מיד אם אני מוריד יד אחת מההגה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל הזמן משתנה בין המצבים האלו:

א) 9 ו-3.

ב) 7 ו-3 שמרפק שמאל נשענת על המשענת של הדלת.

ג) בבין עירוני מידי פעם גם 7 ויד ימין על המשענת המרכזית וידית הילוכים. (למרות שזה אוטומטי).

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)
עירוני - 2 ידיים

בינעירוני - יד אחת

עירוני - 2 ידיים

בינעירוני - 1 ידיים

אני אשמח להבין את הלוגיקה של טכניקת הנהיגה שלכם (שמראש אומר לכם שהיא שגויה מהיסוד אבל באמת אני רוצה להבין אם אתם מוצאים בטכניקה הזאת הגיון).

אצלי הנהיגה תמיד עם 2 ידיים, אני כמובן עשוי להוריד יד אחת לכמה שניות אבל ככלל-2 ידיים.

הזמן היחיד בו אני מרשה לעצמי להסיר יד אחת היא בתמרון חניה במהירות אפסית.

לרכב יש 2 אלמנטים קריטיים לאחיזה והתמרון שלו, בראש ובראשונה זה הנהג, הוא בסופו של דבר זה ששולט במכונה (או אמור לפחות).

האלמנט השני זה הצמיגים שלכם.

צמיג שיתפוצץ לכם בנסיעה (לדוגמא) עלול לגרום לסטייה חדה ומידית ממסלול הנסיעה, זה תקף למהירות 50 קמ״ש עירונית בדיוק כמו שזה תקף במהירות בין עירונית של 100 קמ״ש.

סטייה מהנתיב ב-50 קמ״ש יכולה להסתיים בתיקון מהיר ויעיל שלא יגרום לנזק משמעותי, אותה סטייה באותה מהירות ללא תיקון יעיל עשויה להסתיים במקרה הטוב במפגש עם המכונית בנתיב המקביל, במקרה פחות טוב בפגיעה ברוכב הקטנוע שלצידכם או חלילה עליה על מדרכה ולא תדע את מי מרפי שלח לעמוד שם.

אותו צמיג מתפוצץ ממקודם הפעם בכביש מהיר, מצב הרבה יותר מסוכן כי המהירות מחריפה את הסטייה, גם עם 2 ידיים על ההגה זה מצב מסוכן שעלול להסתיים לא ממש טוב, עם יד אחת על ההגה? במקרה הטוב הכפלתם את הסבירות שזה יגמר רע.

יד אחת על ההגה, ולא משנה באיזו ״שעה״ אוחזת לא יכולה לתת באלנס להגה במצב חירום, 2 ידיים על ההגה זה הרבה יותר איזון, זו תגובה מהירה בהרבה למצבי חירום וזה גם נותן הרבה יותר רגש ודיוק בתנועה.

אני חייב להודות שזה מאוד מאכזב לראות שדווקא בפורום פה, *שמצופה מנהגים לנהוג טוב ונכון יותר אתה פתאום מגלה שמעטים נוהגים נכון ועוד בבסיס של הבסיס.

חבל.

*מצופה- נכון שכדי להשתפר בנהיגה צריך ללמוד נהיגה נכונה בקורס מתאים אבל אי אפשר להתעלם מכך שהפורום הוא מקור מידע עצום עם המון טיפים לנהיגה נכונה.

לבלום נכון אפשר ללמוד רק במגרש ועם הדרכה נכונה, לעומת זאת לשים 2 ידיים על ההגה בשעות 9 ו-3 זה משהו שאפשר ללמוד גם מקריאה של חומר תיאורטי נכון וכזה- יש פה לא מעט.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אישתי תמיד מעירה לי על הנושא.

אני לרוב בתוך העיר נוהג עם יד אחד בשעה 9 ומחוץ לעיר מנסה לאחוז בשני ידיים עקב ארועים שבהם אתה חייב להגיב במהירות ויעילות, במיוחד במהירות שהיא 90-100.

היד השניה אצלי היא על ידית ההילוכים(רכב אוטומט) וזה נשאר מהאיביזה הידנית שהייתה לי.

עידן, אתה צודק בכל מה שכתבת אבל צריך לקחת בפרופורציה שלא ניתן לצפות מכל חבר פה שינהג על פי "חוק".

אנו יודעים שבמפגשים ובכביש נכון גם עוברים את המהירות המותרת( הכול השערות :-))

אין ספק ובזה אני בטוח שעצם העניין שאנשים נחשפים פה למידע עוזר ותורם להם בכביש.

טוב, חפרתי. הולך מהיום לשנות את ההרגל של יד אחת בתוך העיר ;-)

החיים הם כמו....

פורסם

עידן, אתה צודק בכל מה שכתבת אבל צריך לקחת בפרופורציה שלא ניתן לצפות מכל חבר פה שינהג על פי "חוק".

אנו יודעים שבמפגשים ובכביש נכון גם עוברים את המהירות המותרת( הכול השערות :-))

אני האחרון שיטיף פה למהירות, גם בארץ הקודש נהגתי לא פעם במהירות גבוהה בהרבה מהחוקית, זה לא השערה שלי, זו ״הודאה״.

אבל כשאני אומר שחבל לי שאנשים פה לא נוהגים כמו שצריך אני לא מדבר מהבחינה החוקית, אני מדבר מבחינה בטיחותית נטו.

ככלל, כשזה נוגע לנהיגה, אני קפדן מאוד על הפן הבטיחותי כי זה מה שישמור עלי במידה וחס וחלילה משהו משתבש.

אני פחות חושש ממי שנוהג במהירות גבוהה מהמותר ושיודע מה הוא עושה ומקפיד על דברים אלמנטריים כמו תחזוקה נכונה של הרכב שלו ומקפיד על בטיחות (= תנוחת נהיגה נכונה, אחיזת הגה נכונה, כוון מראות נכון ושימוש בהם ומקפיד לא לעבור פס לבן\רמזור אדום\תמרור עצור).

מפחיד אותי הרבה יותר אותו נהג שנוהג במהירות חוקית אבל ״מפספס רמזור אדום״, יוצא לעקיפה גם אם לא בטוח שיכול לסיים אותה ו\או לא מודע לבסיס של נהיגה נכונה (תנוחה, אחיזה, כוון מראות וכו׳).

אני אזכיר משהו שעופר כתב בפוסט אחר ותופס גם פה- לא חוכמה לחפש את התקן הכי חדש של כיסא בטיחות לילד כשאתה כנהג לא מבין חשיבות של דברים אלמנטריים בנהיגה.

יכול לומר לך שאחרי 7 שנים במחיצתי אישתי שיפרה מאוד את יכולות הנהיגה שלה, היא לא הפכה לנהגת מהירה יותר אבל היא בפירוש נהגת טובה יותר ולמרות זאת, בדיוק לפני שבועיים אמרתי לה שהחופשה הקרובה בארץ (פסח) היא ואני הולכים לעשות ביחד קורס נהיגה מתקדמת, היא שמחה כי היא כבר מבינה שהקורס הזה בסה״כ מהנה אבל הדבר החשוב באמת הוא שהקורס מעניק לך בדיוק את אותם כלים שאין לך אפשרות ללמוד בכתב.

בקיצור, כל מי שחושב שזה בסדר לנהוג עם יד אחת- פנקו את עצמכם בקורס נהיגה, זה באמת כיף (בלי קשר בכלל לחיבתכם לנהיגה ספורטיבית) ונותן כלים קריטיים לנהיגה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ככה? :wink:

http://www.mako.co.il/tv-erez-nehederet/season11-articles/Article-08b68735579a341006.htm

לשאלתו של פות"ש בדר"כ יד ימין בין השעות 2-3 ויד שמאל תומכת ב7-8.

כמעט כמו שמורזילה כתב/ה

יד אחת מחזיקה את ההגה (ימין באוטומטית, שמאל בידני) והיד השניה מטיילת בין ההילוכים לתמיכה קלה באיזור הימני/שמאלי תחתון של ההגה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.

• תוכן חדש...