Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אין לזה קשר לשואו אוף. בנסיעות ארוכות זה מאוד מעייף להיות עם 2 ידיים על ההגה, במיוחד אם מדובר במהירות חוקית. הלוואי וכולם היו נמנעים ממנהגים מגונים בכביש, אבל לא כך הדבר.

איך זה מעייף יותר מנהיגה עם יד אחת? לא קל יותר כששתי הידיים נושאות בנטל מאשר כאשר רק אחת עושה זאת? עדיף לנהוג עם שתי ידיים בשני צדי ההגה, וכך גם אני נוהג באופן שיטתי. מומלץ שהידיים תהיה רחוקות ככל הניתן אחת מהשניה כדי שהאחיזה תהיה יציבה יותר, אלא אם כי קוטר ההגה גדול ביחס למוטת הכתפיים, דבר נדיר ברכבים כיום.

אמנם, לאורך זמן, שימור על אחיזה סטטית הוא מעייף כיון שתיקוני ההגה החוזרים ונשנים מעמיסים לאורך זמן על הכתפיים, אך תנוחת נהיגה נכונה ושינוי קל בתנוחת הידיים - יד אחת בכל פעם - מדי פעם (כל 15-25 דקות) יקטינו את העייפות הזאת, בוודאי לעומת מצב של אחיזת ההגה ביד אחת.

ההגה לעולם אינו סטטי לחלוטין בשל תיקוני מסלול, תוואי הדרך ומשקל הידיים שעל ההגה. כאשר אוחזים בהגה ביד אחת, משקל היד מטה את ההגה ונדרשת הפעלת שרירי שכמות וליבה כדי להרים את הכתף ולייצב את ההגה. כאשר שתי הידיים אוחזות בהגה משני צדיו, הידיים מהוות מאזניים שווים וניתן לנהוג כשהשכמות והמרפקים רפויים ושמוטים.

נ.ב. היו כאלו שאמרו שהם נוהגים ביד אחת דווקא במצב שדורש עבודת הגה מרובה כמו נהיגה עירונית, אך כאן הדבר נובע דווקא מעבודת הגה לא נכונה. גם במקרה הזה, טובות השתיים מן האחת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

משום מה התרגלתי לנהוג תמיד עם 2 ידיים בגלל הקורס

נהיגה מתקדמת כנראה, תמיד צוחקים עליי ולא מבינים איך זה נוח לי, בכל מקרה לא נוח לי לנהוג עם יד אחת.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם (נערך)

כה שיותר קרוב להגה, כדי להיות יותר קרוב לכביש. כמובן שני ידיים על ההגה בשעה 11 ו1, תופס את ההגה חזק מאוד כדי שלא יברח. :-D

בסגנון כזה:

driving_wrong.jpg

ואם ברצינות, בזמן התמרונים או סיכוי לתמרונים צריך להיות עם שני ידיים על ההגה בתנוחת ישיבה נכונה - כלומר רוב הזמן. בכביש פתוח במהירות שיוט, כאשר גם ככה זויות סיבוב הגה קטנות, מבחינתי אפשר גם עם יד אחת.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם נהגתי הרבה עם יד אחת. כשהייתי בארה"ב ראיתי הרבה נהגים שנוהגים עם 2 ידיים- כולל צעירים שנראו בגילי.

היום משתדל לנהוג רק עם 2 ידיים וכל מי שנוסע איתי צוחק עלי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם (נערך)
דווקא בפניות ותימרונים אתה "מרגיש" שאתה לא צריך שתי ידיים? במקרים האלה אתה הכי צריך!!

זה מרגיש לך מוזר ולא טבעי כי במעט הזמן שאתה נוהג (על פי הכינוי שלך בפורום) אתה נוהג רק עם יד אחת והגוף שלך (והראש הרבה יותר) כבר התרגלו לשיטה הלא נכונה הזאת.

לכל מי שטוען שלא נוח לו או כואב לו, שני דברים:

האם כשאתם נוהגים עם יד אחת בלבד, היא לא כואבת?

אם כואב לכם/ לא נוח לכם, סימן שאתם לא יושבים נכון. מרפק הזרוע צריך להיות בזווית של 90 מעלות. יכול להיות שהמושב ו/או המשענת שלכם לא קרובים מספיק להגה.

ואיך תמיד אומר דני גלטר- "כשיש מבצע בסופר 1+1 חינם, אתם לוקחים את שני המוצרים או משאירים אחד בסופר? אם אתם לוקחים את שניהם אז שימו גם שתי ידיים על ההגה"

טעיתי בהיגוי.. התכוונתי שפניות ותמרונים אני משתמש בשתי ידיים,ובכל השאר אני מרגיש שאני לא צריך..

מתנצל..:?

בכל אופן,מחר אנסה ליישם נהיגה עם שתי הידיים,זה יהיה קצת קשה... אבל נעבוד על זה..

עריכה אחרונה על ידי new_driver_MAZDA
פורסם

שתי ידיים על ההגה בשעה 3 ו 9 חוץ מהעברות הילוכים :-P. עם יד אחת על ההגה אני פשוט מרגיש כאילו אני לא בשליטה (וזה אכן המצב).

אחרי שעה בכביש בינעירוני אני טיפה מתעייף, ואז משנה תנוחה: מרפקים על המשענות, ועדיין ההגה מוחזק בשתי הידיים. לא ניתן לדעת מתי תידרש התחמקות פתאומית ממכשול. רק אתמול בלילה התחלתי להאיץ מ 110 ל 140 קמ"ש בכביש 4 כדי לבדוק עד כמה תושפע טמפרטורת היניקה כשלפתע קפצו לכביש שני תנים שאילצו אותי לבלום בלימת חירום. הייתי נדרש לבצע התחמקות אם הם לא היו בורחים כשהתקרבתי אליהם.

פורסם

כל רגע שאני על הכביש זה יד אחת בלבד מסיבה פשוטה שזה הרבה יותר נוח לי.

כשאני בכביש פתוח וסוחט את מה שאפשר מהטנק שלי (פוקוס 2010) 150 קמ״ש וצפונה אז 2 ידיים.

פורסם (נערך)

אצלי זה תלוי במידת התקשורת של ההגה. ככל שהוא יותר מתקשר (לדוגמא, MX-5), הצורך בשתי ידיים נהיה הכרחי.

אם ההגה "מת" (לדוגמא, סיריון), רוב הזמן אהיה עם יד אחת על ההגה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

גם אני בדרך כלל עם יד אחת על ההגה. לא עניין של פוזה, יותר עניין של נוחות או אפילו הרגל מגונה.

רק בנהיגה אגרסיבית בין פניות אני עם 2 ידיים על ההגה ובתמרונים איטיים וצרים. פה ושם גם בנסיעות מנהלתיות, אבל מדובר על כמקסימום 25% מהנסיעות המנהלתיות שלי. לא משנה כל כך באיזה רכב.

כן, אני מודע לזה שנהיגה עם שתי ידיים בטוחה ונכונה יותר, לשנייה אני לא אומר שזה לא נכון. אבל אני בטוח שכולם (או כמעט כולם) כאן נהגו מספיק פעמים עם יד אחת. גם אלה שאומרים שלא.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

בתוך העיר נוהג עם יחד אחת ומסובב עם כרית כף היד,בעיקר בגלל שההגה שלי קל ומנותק.

בבין עירוני לרוב עם יד אחת חוץ ממקרים שצריך לבצע עקיפה או משהו דומה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...