Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן לעבור טיפול 120,000 ק"מ בסובארו שלי, ובמהלך חפירה בפורום בנושא הזה נתקלתי במונחים שונים של מוסכים.

מוסך מומחה, מוסך מורשה, מוסך מורשה יבואן, מוסך כללי.

רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם, והאם זה משהו מוסכם עם דרישות קבועות ורשמיות לכל מונח, או שזה נטו טריק פרסומי שכל אחד יכול לקרוא למוסך שלו איך שבא לו.

מה נחשב הכי אמין ומקצועי?

איפה אני צריך לטפל ברכב שלי כדי שאוכל לרשום זאת בספר טיפולים של הרכב, כדי שזה יהווה הוכחה לטיפול ראוי ברכב כשארצה למכור אוטו? (האוטו משנת 2006)

נ"ב

אם למישהו יש המלצות למוסך טוב לסובארו באזור חדרה - פרדס-חנה, אקבל בשמחה!

תודה!

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

מוסך מורשה - הכוונה שהוא מורשה של משרד התחבורה (זה צריך להיות רף תחתון בשבילך, מוסך שהוא לא מורשה משרד תחבורה אל תטפל בו).

מורשה יבואן זה מוסך שהוא ברשת של היבואן, בד"כ הטיפולים בו יותר יקרים, ולא תמיד עדיפים.

מוסך מומחה זה בד"כ משהו שהמוסך מתגאה בו (לא תמיד יש לו על מה) - למשל מומחה מיזוג אוויר וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה. יכול להיות מוסך מומחה של סוג רכב מסוים, אבל לא מורשה יבואן של אותו רכב?

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

כן, ישנם מוסכים המתמחים בקונצרן או מותג מסויים ומשלמים עבור עדכונים מהיצרן. למשל תמצא בפורום חוות דעת חיוביות על מוסך רון כמוסך לקונצרן VAG (פולקסווגן ושות') שאינו מוסך מורשה יבואן אך נחשב מוסך מומחה לרכבים אלו.

בגדול, כל אחד יכול לטעון שהוא מומחה לסובארו, יונדאי או בואינג, לא הייתי מתרשם מהצהרת המוסך בלבד. ברכבים נפוצים, פשוטים וישנים גם רוב המוסכים מורשי משרד התחבורה יכולים לטפל היטב, מומלץ להסתמך על המלצות ועל ההתרשמות שלך מהמוסך ואנשיו, מה שתקף לכל מוסך, גם מורשה יבואן.

במקרה שלך אני מאמין שגם מוסך מורשה משרד התחבורה יהיה מספיק לצרכייך, אם תמצא מוסך מומחה אמין ומומלץ באזור שלך - לך על זה.

פורסם
תודה. יכול להיות מוסך מומחה של סוג רכב מסוים, אבל לא מורשה יבואן של אותו רכב?

בוודאי, ולא פעם הם נחשבים בעיני בעלי הרכבים כמוסכים יותר טובים ממוסכי היבואן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

האם יש העדפה לסוג המוסך לביצוע טיפולים תקופתיים (ככה שאפשר יהיה לרשום את זה בספר טיפולים, וזה יוכיח שהרכב טופל כהלכה) או שזה נטו העדפה שלי?

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

העדפה שלך.

בכל מקרה בחשבונית של המוסך הם ירשמו ק"מ (ותבדוק שהוא מתאים לק"מ בשעון ברכב) והחשבונית זה הוכחת טיפול.

מה גם שבכל מוסך היום ניתן להוציא פלט טיפולים עם קילומטראז' של כל טיפול

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...