Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות החיפוש לרכב המתאים לכסא בטיחות לתינוק נגד כיוון הנסיעה מאחורי הנהג עברתי על מספר מכוניות משפחתיות (קומפקטיות וגדולות) בשנתונים 2010-2011 ומדדתי את מרווח הברכיים של הנוסע מאחורי הנהג, כאשר כסא הנהג מכוון עבורי. בנוסף מדדתי את רוחב המושב מאחור, מרווח הראש ומידות תא המטען.

בכל רכב התיישבתי במושב הנהג וכיוונתי את ההגה והמושב לטעמי. גובהי 180 ס"מ עם מבנה גוף רזה. בכל המכוניות עם כיוון עומק להגה הוצאתי את ההגה עד הסוף החוצה, וברוב המכוניות כסא הנהג היה בגובה הנמוך ביותר בשביל תנוחה נוחה.

כסא הבטיחות שאני משתמש בו הוא Britax Advocate G3, אשר מתאים עד למשקל של 18 ק"ג נגד כיוון הנסיעה. בשביל להכניס את הכסא נגד כיוון הנסיעה יש צורך במרווח ברכיים של כ-80 ס"מ, תלוי בדיוק בזווית של המושבים וביחס הגובה ביניהם.

מספר תובנות לגבי מרווח הפנים:

• לא נמצא קשר הדוק בין בסיס הגלגלים למרווח הברכיים. גם לא בין אורך כללי למרווח הברכיים ולעומק תא המטען. אין מנוס מלבדוק את המכוניות בפועל לצורך התאמה לצרכים של המשתמש.
  • מכוניות עם הגה מתכוונן לעומק מאפשרות לנהג לשבת רחוק יותר, דבר אשר מקטין את מרווח הברכיים לנוסע מאחורי הנהג. לכן למכוניות בלי כיוון עומק להגה יש יתרון במרווח הברכיים כאשר הנהג גבוה (במכוניות בלי כיוון לעומק של ההגה הנהג סובל מתנוחה לא אופטימלית אבל משאיר יותר מקום מאחור).

מרווח הברכיים נמדד מבסיס המושב האחורי ועד לגב המושב הקדמי. כאן לדוגמה עם כסא בטיחות מותקן נגד כיוון הנסיעה:

measurment_legs.jpg

מידות תא המטען סומנו כך (מדד B4 רלוונטי לרכבי סטיישן והאצב'ק רגילים):

measurment_trunk.jpg

הפתעות המדידה: ניסאן טידה, עם המרווח הרב ביותר לברכיים מאחור מכל מכונית שנמדדה, עם 84 ס"מ. הדבר מפתיע במיוחד לאור השיוך של הטידה למשפחתיות הקטנות, והתבססותה על שלדת הרנו קליאו. סיטרואן C5 מפתיעה בכיוון ההפוך, עם מרווח ברכיים אחורי מצומצם ביותר של 71 ס"מ.

אני מקווה שהמידות יוכלו לעזור לאחרים אשר מחפשים מכוניות מרווחות. יש להזכיר שמרווח הברכיים מאחור תלוי מאוד בתנוחת הנהיגה של הנהג, כך שבין נהגים שונים ייתכנו הבדלים גדולים. עם זאת, לדעתי אפשר להשתמש במידות שמדדתי כבסיס להשוואה בין מכוניות שונות, אבל לא כמדד אבסולוטי שנכון לכל נהג. לצרכים שלי נבחרה פורד מונדאו סטיישן.

התוצאות חולקו למכוניות עם כיוון עומק להגה ובלי כיוון עומק. לסקודה רומסטר המושבים האחוריים נעים על מסילה, ונמדדו שני מצבי הקיצון (גם במרווח הברכיים וגם בעומק תא המטען). הסיטרואן C4 פיקאסו נמדד עם המושבים האמצעיים עד הסוף אחורה והמושבים בשורה השלישית מקופלים.

[TABLE=class: grid, width: 700]

[TR]

[TD]רכב[/TD]

[TD]מרווח ברכיים[/TD]

[TD]מרווח ראש[/TD]

[TD]רוחב מושב[/TD]

[TD]B1[/TD]

[TD]B2[/TD]

[TD]B3[/TD]

[TD]B4[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]סובארו B4[/TD]

[TD]83[/TD]

[TD]92[/TD]

[TD]134[/TD]

[TD]103[/TD]

[TD]115[/TD]

[TD]52[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]סקודה רומסטר[/TD]

[TD]69 עד 83[/TD]

[TD]101[/TD]

[TD]121[/TD]

[TD]80 עד 93[/TD]

[TD]100[/TD]

[TD]63[/TD]

[TD]100[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]שברולט מליבו[/TD]

[TD]83[/TD]

[TD]86[/TD]

[TD]132[/TD]

[TD]108[/TD]

[TD]110[/TD]

[TD]42[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]פורד מונדאו 4 דלתות[/TD]

[TD]81[/TD]

[TD]90[/TD]

[TD]136[/TD]

[TD]114[/TD]

[TD]114[/TD]

[TD]45[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]פורד מונדאו 5 דלתות[/TD]

[TD]81[/TD]

[TD]90[/TD]

[TD]136[/TD]

[TD]106[/TD]

[TD]120[/TD]

[TD]44[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]פורד מונדאו סטיישן[/TD]

[TD]81[/TD]

[TD]90[/TD]

[TD]136[/TD]

[TD]112[/TD]

[TD]119[/TD]

[TD]44[/TD]

[TD]73[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]הונדה סיוויק 5 דלתות[/TD]

[TD]80[/TD]

[TD]86[/TD]

[TD]130[/TD]

[TD]87[/TD]

[TD]104[/TD]

[TD]54[/TD]

[TD]73[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]יונדאי i35[/TD]

[TD]79[/TD]

[TD]91[/TD]

[TD]134[/TD]

[TD]97[/TD]

[TD]107[/TD]

[TD]55[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]הונדה סיוויק 4 דלתות[/TD]

[TD]79[/TD]

[TD]90[/TD]

[TD]134[/TD]

[TD]98[/TD]

[TD]104[/TD]

[TD]43[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]טויוטה קאמרי[/TD]

[TD]77[/TD]

[TD]92[/TD]

[TD]130[/TD]

[TD]110[/TD]

[TD]119[/TD]

[TD]52[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מאזדה 6 4 דלתות[/TD]

[TD]76[/TD]

[TD]91[/TD]

[TD]139[/TD]

[TD]111[/TD]

[TD]114[/TD]

[TD]53[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]פורד פוקוס 4 דלתות[/TD]

[TD]74[/TD]

[TD]90[/TD]

[TD]134[/TD]

[TD]92[/TD]

[TD]104[/TD]

[TD]51[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]פורד פוקוס סטיישן[/TD]

[TD]74[/TD]

[TD]90[/TD]

[TD]134[/TD]

[TD]100[/TD]

[TD]115[/TD]

[TD]49[/TD]

[TD]79[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]שברולט קרוז 4 דלתות[/TD]

[TD]74[/TD]

[TD]92[/TD]

[TD]132[/TD]

[TD]100[/TD]

[TD]101[/TD]

[TD]45[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]פולקסווגן ג'טה[/TD]

[TD]74[/TD]

[TD]87[/TD]

[TD]126[/TD]

[TD]109[/TD]

[TD]105[/TD]

[TD]58[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]פיג'ו 407[/TD]

[TD]73[/TD]

[TD]90[/TD]

[TD]135[/TD]

[TD]96[/TD]

[TD]111[/TD]

[TD]53[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]טויוטה קורולה[/TD]

[TD]72[/TD]

[TD]92[/TD]

[TD]132[/TD]

[TD]102[/TD]

[TD]108[/TD]

[TD]52[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]הונדה אינסייט[/TD]

[TD]72[/TD]

[TD]86[/TD]

[TD]124[/TD]

[TD]84[/TD]

[TD]102[/TD]

[TD]37[/TD]

[TD]65[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]סיטרואן C4 פיקאסו[/TD]

[TD]71.5[/TD]

[TD]96.5[/TD]

[TD]136[/TD]

[TD]96[/TD]

[TD]116[/TD]

[TD]54[/TD]

[TD]96[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]סיטרואן C5[/TD]

[TD]71[/TD]

[TD]90[/TD]

[TD]130[/TD]

[TD]104[/TD]

[TD]112[/TD]

[TD]53[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מידות למכוניות בלי כיוון עומק להגה:

[TABLE=class: grid, width: 700]

[TR]

[TD]רכב[/TD]

[TD]מרווח ברכיים[/TD]

[TD]מרווח ראש[/TD]

[TD]רוחב מושב[/TD]

[TD]B1[/TD]

[TD]B2[/TD]

[TD]B3[/TD]

[TD]B4[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ניסאן טידה[/TD]

[TD]84[/TD]

[TD]92[/TD]

[TD]122[/TD]

[TD]89[/TD]

[TD]108[/TD]

[TD]62[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]יונדאי i30 CW[/TD]

[TD]81[/TD]

[TD]100[/TD]

[TD]128[/TD]

[TD]87[/TD]

[TD]103[/TD]

[TD]46[/TD]

[TD]74[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]מיצובישי לנסר[/TD]

[TD]76[/TD]

[TD]91[/TD]

[TD]137[/TD]

[TD]95[/TD]

[TD]96[/TD]

[TD]54[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]סוזוקי SX4 סדאן[/TD]

[TD]75[/TD]

[TD]92[/TD]

[TD]130[/TD]

[TD]106[/TD]

[TD]100[/TD]

[TD]59[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]יונדאי i30[/TD]

[TD]75[/TD]

[TD]94[/TD]

[TD]124[/TD]

[TD]74[/TD]

[TD]105[/TD]

[TD]53[/TD]

[TD]82[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]רנו פלואנס[/TD]

[TD]74[/TD]

[TD]92[/TD]

[TD]128[/TD]

[TD]101[/TD]

[TD]110[/TD]

[TD]54[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם (נערך)

פרוייקט יפה, אני דרך אגב רציתי לפתוח שרשור של נתוני יצרנים שונים של מידות פנים הרכב ובעיקר חיבור מרווח האורך הקדמי + האחורי שנותן את האינדקציה הטובה ביותר למרווח בציר האורך.

כמובן שתנוחת הנהיגה של הנהג המושפעת מבנה הדשבורד, מיקום ההגה ומיקום הדוושות יכולה בפועל להשפיע על המרווח האפקטיבי.

כבר התחלתי לאסוף נתונים אבל מחוסר זמן לא יצא לי לסיים את הפרוייקט.

כבר גיליתי ממצאים מעניינים, למשל שהפוקסווגן פאסאט ופולקסווגן גטה החדשות מציגות מרווח זהה על הס״מ (אפילו בגטה ס״מ אחד נוסף), למרות שיוך לקטגוריות אחרות (זה רק מראה שלא תמיד המיצוב או הגודל החיצוני קובעים).

מאזדה cx5 שנחשבת למרווחת באופן בינוני יחסית למתחרות, מציגה מידות תיאורטיות שמובילות על המתחרות שלה שנחשבות מרווחות יותר וכן הלאה.

מה שמעניין הוא שטויוטה נמנעים מלפרסם את המידות הנ״ל, לא בארץ ולא בחו״ל.

לגבי הנתונים שאתה פרסמת היה מועיל אם תרשום גם את שנות הדגמים.

לדוגמה הטויוטה קורולה יצאה אצלך בעלת מרווח פנים מצומצם במיוחד ואני משער שהכוונה היא לדור הקודם, מאחר והדור הנוכחי מרווח במיוחד.

לגבי הסיטרואן c4 פיקאסו, קשה לי מאד להאמין שהיא לא יצאה מרווחת יותר בציר האורך וברוחב, מכל שאר הרכבים שציינת, זאת מהתרשמות אישית שלי איתה וגם מדובר במיניואן לעומת רכבים משפחתיים ועוד בעל שלושה מושבים נפרדים שמנצלים את מלוא רוחב המרכב וגם הסיטרואן c5 יצאה בבדיקה שלך צפופה מדי, בכל זאת רכב מנהלים עם בסיס גלגלים ענק ובמקרה הרע צפויה לביות מרווחת כמו משפחתית, אבל אולי אתה צודק (איזו שנה היא?)

הבדיקה בשיטה שלך, גם צריכה כללים אחידים של תנוחת ישיבה נכונה של הנהג ולא סתם לפי תחושה נוחה.

חפש בפורום שרשור קודם על מהי תנוחת נהיגה נכונה (בעקרון משענת זקופה יחסית, כשהכתפיים צמודות למשענת הכסא והיד נשלחת קדימה במצב ישר, בסיס כף היד נמצא בדיוק בראש ההגה). 

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כפי שציינתי, כל המכוניות נבדקו משנתונים 2010-2011, ואכן בקורולה הכוונה לדור קודם. לגבי הפיקאסו, לדעתי זה בכלל לא מפתיע - לדחוס שלוש שורות מושבים במרכב באורך של משפחתית קומפקטית לא משאיר הרבה מקום לברכיים. תנוחת הישיבה הגבוהה מאפשרת תחושת מרווח, אבל בפועל אין מקום רב לברכיים. ישיבה במושב האחורי מאמתת את תוצאות המדידה - מושב הנהג קרוב מאוד לברכיים. לגבי C5, אני מסכים שזה מאוד מוזר, אבל זה המצב. ניתן להסביר זאת אולי במושב נהג מרופד במיוחד (והוא אכן נוח עד מאוד) וניצול לא חכם של בסיס הגלגלים הגדול. גם כשכוללים את עומק תא המטען ב-C5 לא ברור איפה כל האורך הכולל שלה מתבזבז. לגבי תנוחת נהיגה, אני מכיר את הכללים המומלצים בפורום (ובאינטרנט). הדבר היחיד שתנוחת הנהיגה שלי חורגת במעט מכללים אלו הוא בזווית המשענת, שאני מעדיף אותה מעט יותר שוכבת (לא זקופה עד הסוף). המרחק מההגה אכן נקבע לפי שיטת "כתפיים צמודות למושב, פרק כף היד נח על ההגה". זאת הסיבה שמכוניות עם הגה מתכוונן לעומק מפסידות מרווח ברכיים מאחור - אני מוציא את ההגה עד הסוף החוצה וכמובן יושב רחוק יותר.

פורסם

תכנס פעם לסקודה סופרב..אתה תהיה המום ממרווח הברכיים מאחורה באותו הזה. באופן מהותי יותר גבוה מכל מה שתיארת.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אני מכיר היטב את מרווח הברכיים האגדי של הסופרב, אבל לצערי לא הצלחתי למצוא סופרב דור קודם למדידה (ובכל מקרה היא חורגת מהתקציב שלי ונפסלה גם עקב תיבת ה-DSG7). החיפוש שלי היה למכונית משומשת, כך שלא היה טעם בשבילי לבדוק את החדשה באולם תצוגה.

פורסם
אני מכיר היטב את מרווח הברכיים האגדי של הסופרב, אבל לצערי לא הצלחתי למצוא סופרב דור קודם למדידה (ובכל מקרה היא חורגת מהתקציב שלי ונפסלה גם עקב תיבת ה-DSG7). החיפוש שלי היה למכונית משומשת, כך שלא היה טעם בשבילי לבדוק את החדשה באולם תצוגה.

יש סופרב עם גיר אוטומט טיפטרוניק רגיל, אני רק לא בטוח אם זה מ 2011 או 2012

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

עם כל הכבוד להשקעה במחקר - הגודל לא קובע, התחושה בהתנסות אישית היא שתקבע.

לתחושה נוחות או אי נוחות תתרם זוית המושב האחורי, רוחבו, זוית המושב הקידמי, יש/אין תעלה בין המושבים, גובה מהמושב לתקרה והחומרים ממנו עשוי המושב.

למי שהפרמטר חשוב - כדאי ללכת לבחון רכב עם כסא הבטיחות, לשבת מקדימה ומאחורה ועם דלתות סגורות - ולראות מה התחושה.

מגיל מסויים, נניח 8, אפשר לקחת את הילד ולתת לו לבחון את הלשכה המיועדת עבורו. תתפלאו כמה הזאטוטים בוחנים פגמים בגימור ומשקללים מה יחושו בנסיעה ארוכה. לא ראיתי התנגדות כשבאתי עם בני, אצל מוכרים מעל גיל 30. ואם בנסיעת המבחן בדקתי משהו כזה או אחר - הילד כבר הרגיע את המוכר שאפשר לסמוך על הנהג...

לפותח השרשור - אם בטחות ונוחות חשובות לך יותר מביצועים מהירים- תתענין במיניואנים. תגלה עולם חדש וכייפי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

הדיזל מגיע עם dsg6

פורסם

רוכב בודד, עבור כסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה הגודל הוא בדיוק אשר קובע. למבוגר אשר יושב במושב אכן תחושת הנוחות חשובה יותר מהמידות האבסולוטיות, אבל לכסא בטיחות פשוט צריך מרווח מסוים במדד הברכיים (אשר מושפע גם מהזויות של המושבים, אבל בצורה יחסית שולית). כשילדי יעברו את גיל כסאות הבטיחות השיקול יהיה שונה כמובן, כפי שאתה ממליץ. לגבי מיניוואנים, סיטרואן C4 פיקאסו מציעה מרווח ברכיים דל מאוד. לא מדדתי מיניוואנים אחרים עקב אילוצי תקציב וזמינות בשוק (מאזדה 5 נכנסת בדוחק לתקציב עם ירידת שנתון, הפורדים בכלל לא ורנו סניק בקושי קיימת ביד 2). לגבי הסופורב, התיבה האוטומטית הגיע בתחילת 2012, כך שהיא לא תכנס כלל לתקציב, והדיזל עם ה-DSG6 (באותה מידה גם ה-2 ליטר) גם לא ויצריך חיפוש מייגע לאקזמפלר עם קילומטרז' סביר.

• תוכן חדש...