Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה מ 100 קמ״ש ב 20 מטר, תקין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בדקתי את בלימת החירום ברכב, ב 100 קמ״ש הרכב בלם למצב עמידה אחרי 20 מטר (מטר לפה מטר לשם)

בנוסף הרכב הפעיל לבד 4 איתותים והפעיל את מנורות הערפל האחוריות, לאחר הפעם הראשונה שבדקתי את זה וניסיתי שוב הוא עצר באותו המרחק אך לא הפעיל את 4 האיתותים ואת מנורות הערפל האחוריות, תקין?

מדובר בפוקוס 2010 לא הצורה החדשה.

פורסם

האם כעבור 20 מטרים לאחר שרמסת את דוושת הבלמים היה קיר בטון? אם לא, אני ממליץ בחום שתפנה לפרארי או פורשה ותספר להם איך הצלחת לבלום תוך 20 מטר, הם מאוד ירצו לדעת.

עכשיו ברצינות, מרחק הבלימה ממהירות 100 קמ"ש בפוקוס הוא ככל הנראה באיזור ה-40+ מטרים.

4 איתותים מופעלים כדי להזהיר את הרכבים מאחורייך שאתה מבצע בלימת חירום.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
האם כעבור 20 מטרים לאחר שרמסת את דוושת הבלמים היה קיר בטון? אם לא, אני ממליץ בחום שתפנה לפרארי או פורשה ותספר להם איך הצלחת לבלום תוך 20 מטר, הם מאוד ירצו לדעת.

עכשיו ברצינות, מרחק הבלימה ממהירות 100 קמ"ש בפוקוס הוא ככל הנראה באיזור ה-40+ מטרים.

4 איתותים מופעלים כדי להזהיר את הרכבים מאחורייך שאתה מבצע בלימת חירום.

המרחק בין עמודי תאורה בכביש הוא לא 25 מטר?? כביש בתוך העיר.

פורסם (נערך)

בגלל שאנחנו חיים בארץ, המרחק הוא מה שבא להם.

הרבה יותר פשוט לספור אבני שפה.

וכמו שכבר נכתב למעלה, מרחק בלימה (לא עצירה, רק בלימה) של משפחתית ממוצעת הוא בסביבות ה40-45 מטר.

לשם השוואה, הניסאן GT-R, אחד הרכבים הכי מתקדמים בעולם - עושה את זה בקצת פחות מ30 מטרים (29 ומשהו) (במוו M3 עוצרת במרחק קצת יותר ארוך מזה) קורבט Z06 עם צמיגי מירוץ שבקושי חוקיים לכביש עושה את זה ב28 ומכונית F1 ב15מ'.

עריכה: הנתונים שCOURE העלה כאן רק מראים כמו התנאים משפיעים - החל ממצב הצמיגים דרך מצב האספלט ועד למשקל הנהג!

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
רק בשביל קצת פרופורציות (מגזין גרמני, אבל אני מאמין שגם ללא שירותי התרגום של גוגל אפשר להבין):

http://www.auto-motor-und-sport.de/bilder/top-liste-bremsen-gute-bremser-schlechte-bremser-1371679.html#fotoshow_item=0

מה הקטע של המבחן הזה ? אלא אם שמו לכל המכוניות אותן צמיגים אין הגיון למבחן הזה.

פורסם

רוב הרכבים בקטגוריה הזאת נמכרים עם דגם צמיגים מאד ספציפי שלעיתים אף פותח בשביל הרכב, אז דווקא יש הרבה הגיון במבחן.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

אתה נוסע 100 קמ"ש בשטח בנוי ומבצע ניסויי בלימת חירום!

אני מנחש שאתה לא בעל הרכב המדובר, ואתה אדם מאוד צעיר (מנטלית).

אגב, במבחן רכב באתר בחו"ל נכתב כי מרחק הבלימה של פוקוס 2008 ממהירות 105 קמ"ש (70 מי"ש) היה 190 רגל שהם בערך 57 מטר.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם (נערך)

אגב, במבחן רכב באתר בחו"ל נכתב כי מרחק הבלימה של פוקוס 2008 ממהירות 105 קמ"ש (70 מי"ש) היה 190 רגל שהם בערך 57 מטר.

70 מייל לשעה זה 116 קמ"ש...

אגב בין 100 ל-120 קמ"ש יכול להיות הבדל של כמעט פי 2 מרחק עצירה...

לדוגמא:

http://www.mako.co.il/travel-rishayon-for-fun/safety/Article-386207cc33b1c21006.htm

נ.ב

זה לא אומר שנכון לבדוק מרחק בלימה בתוך העיר, או אפילו לנסוע 100 קמ"ש בעיר.

גם אני לא מבין את משמעות הבדיקה, כל אחד שמבין קצת באיך רכב עובד יכול להרגיש מתי הבלמים חלשים ולא עושים את עבודתם...

עריכה אחרונה על ידי norco

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

ממש לא מסכים, אתה תרגיש אם יהיה שינוי בתגובה של הדוושה לבלימות רגילות, אבל בבלימת חירום? לדוגמא מ120 בהתחלה אתה תאבד 20 קמ"ש לשניה ובמהירות נמוכה אתה יכול לאבד משהו כמו 40 קמ"ש לשניה, אפילו לא מדובר כאן על תאוצה קבועה, אלא אם מדובר ברכב במסלול שכל הזמן בולם בנקודות קבועות לפני כל פניה ממהירות קבועה בבלימה החזקה ביותר שהוא יכול, אתה לא תהיה יכול להעריך בקלות מתי הבלמים "לא עושים את העבודה"...

shellcase בהמשך יש גם הרבה רכבים "נורמלים" , המכוניות על רק בהתחלה... אבל גם בין המכוניות על ה"נורמליות" רובן לא באות עם צמיג מיוחד שיוצר עבורן (ספק אם אפילו אחת מהן).

פורסם

המבחן בוצע תחת אותם תנאים, ככל הניתן. מבחינת הצמיגים, כל יצרן רכב בוחר מספר ספקים אשר מספקים לו צמיגים באותה רמה פחות יותר. ומרבית הרכבים מגיעים עם צמיגים מקוריים טובים. אם תתקין על קורולה צמיגים של גולף, יכולת הבלימה שלה לא תשתפר או תחמיר בצורה דרסטית.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אתה נוסע 100 קמ"ש בשטח בנוי ומבצע ניסויי בלימת חירום!

אני מנחש שאתה לא בעל הרכב המדובר, ואתה אדם מאוד צעיר (מנטלית).

שעת לילה מאוחרת מאוד, כביש עם שלושה נתיבים וריק.

אני לא בעל הרכב, זה רכב חברה אבל אני מתייחס אליו כאילו שילמתי עליו במיטב כספי כולל פעם בשבוע לנקות את המנוע ושאר הרכב.

וכן אני אדם צעיר 19. :)

פורסם

בתור אחד שעסק בנושא בעבר: המרחק בין עמודי תאורה (בעיר) הוא לפי מה שהחליט המהנדס שתכנן את הפרויקט. זה תלוי בסוג הנורה, בעיקר (לד/נל"ג/כספית וכו') ובשטח הפיזור של התאורה....

• תוכן חדש...